Anton Bild arról, hogyan alakította át a DreamHost…

Az Anton Bild már körülbelül 5 éve készít weboldalakat, és szenvedélyesen hoz létre online magazinokat és tudásplatformokat. Mielőtt új WordPress-üzletbe kezdett volna, technikai támogatásként dolgozott az iparág néhány legnagyobb technológiai nevének. Örülünk, hogy ma velünk van, amikor arról beszél, hogyan használta a DreamHost szolgáltatást a felhasználói élmény javítására.

Farhan: Szia Anton, kérlek, mesélj egy kicsit magadról. Hogyan és mikor kezdted? Melyek azok a projektek, amelyekre büszke?

Anton: Szia Farhan. A nevem Anton, és egy kis európai országból származom. Körülbelül 4-5 éve kezdtem el weboldalakat készíteni.

Mindig is érdekelt a számítógép és az írás. Így természetessé vált, hogy olyan weboldalakat készítsek, amelyeket én töltök meg tartalommal.

Sokat írok a főzésről és a fitneszről, mivel mindkettő iránt hatalmas érdeklődést mutatok. De van egy weboldalam is az anyanyelvemen, az ún Teknika.seahol elsősorban számítógépekről, laptopokról és internetbiztonságról írok.

Igazi majom vagyok, így a Teknika egy olyan projekt, amiért nagyon szenvedélyes vagyok.

Farhan: Több mint 4 éve készít weboldalakat. Melyik a kedvenc webfejlesztési technológiája (egyedi PHP, WordPress, Joomla stb.)? Mik az érdeklődési körei a webfejlesztés terén?

Anton: WordPress, kétségtelenül. Talán 15 évvel ezelőtt próbáltam webhelyeket létrehozni jegyzettömbben, csak HTML használatával. De nem nekem való.

A WordPress nagyon felhasználóbarát, és öröm használni. Több témát is használtam, a dagadt témáktól a keretrendszerekig, ahol magamnak kell kódolnom.

A WordPress minden szinthez illeszkedik, a teljesen kezdőtől a haladó felhasználókig.

Nagyon élvezem a weboldalam optimalizálását minden lehetséges módon. A felhasználói élménytől a tartalomkészítésig, a webes grafikáig és a weboldal sebességéig.

A weboldal és a szerver „burkolata alá” kerülni meglehetősen érdekes, és rengeteg tanulnivaló van.

Láttam néhány DreamHost előadást a webhely felgyorsításáról, és mindenkinek, aki webhelyeket készít, azt javaslom, hogy merüljön el ezekben a leckékben.

DreamHost is van egy hatalmas Tudásbázis nagyon értékes információkkal. Például ez a cikk nagyon hasznos volt.

Farhan: Technikai támogatásként kezdte, és webfejlesztőként végzett. Kérem, meséljen nekünk a mögöttes motivációjáról? Milyen tapasztalatai vannak a WordPress-szel kapcsolatban, és mennyire fontos az Ön vállalkozása számára?

Anton: Szeretem az IT-t, és szeretek segíteni az embereknek, így a technikai támogatás teljesen rendben volt. De minden nap ugyanazokra a kérdésekre válaszolni és nehéz ügyfelekkel foglalkozni néhány év után elég frusztráló lehet. Szóval úgy döntöttem, ideje valami mást csinálni.

A WordPress kulcsfontosságú a vállalkozásom számára, mivel az én vállalkozásom a webhelyem. Enélkül nem keresnék pénzt. Ha a WordPress-t letörölnék a föld színéről, akkor a Joomla vagy valami hasonló keretrendszerbe kellene belenéznem.

Olvasni:  Legyen LinkedIn-vezető

Tetszik, hogy a WordPress lehetővé tette a hozzám hasonló emberek számára a webhelyek készítését. Higgye el, nincs tehetségem sem a kódoláshoz, sem a grafikához – de a WordPress-el mint alappal tudok alkotni valamit, ami legalább rendben van.

Farhan: Szeretsz cikkeket írni. Hogyan kezeli több szerepét? Működtet valamilyen blogoldalt a DreamHost segítségével?

Anton: Mozgalmas lehet. Én sokat dolgozom. Napokon, esténként, hétvégén, ünnepnapokon stb. Sokkal többet dolgozom, mint amikor 9-től 5-ig dolgoztam. Nem szokatlan, hogy reggel 8-tól este 9-10-ig dolgozom.

Nekem kell tartalmat írni, kezelni a honlapot, adókat, munkakapcsolatokat és a lista megy tovább. Szóval sok kalapot kell viselnem. De motivált vagyok, élvezem, amit csinálok, és a feleségem is támogat – szóval ez beválik. De higgyétek el, az Excel-lapok és mappák mennyisége őrült.

Számos webhelyem van a DreamHost-en. Egyik oldalamat sem nevezném blognak – inkább kis magazinok. Nem csak én írok a weboldalaimra, hanem embereket is felveszek cikkírásra, ami sokat segít.

Miután az egyik webhelyemet áthelyeztem a DreamHostre, és egy ideig használtam, úgy döntöttem, hogy ugyanezt teszem a többi webhelyemmel is. A sebesség, a támogatás és a funkcionalitás sokkal nagyobb volt, mint bármi, amit korábban használtam. Éjszakai és nappali különbségről beszélünk.

Farhan: Hol hallott először a DreamHostről? Mi volt az első benyomásod róla?

Anton: Nem igazán tudom, hol hallottam először a DreamHostről.

Kezdetben megosztott hosting szervert használtam, ami nagyon zavaró volt. Leállások és néha gyenge sebesség. Azt is olvastam, hogy negatív hatással lehet a biztonságra.

Így áttértem egy saját kezelésű VPS-re. Olyan érzés volt, mintha kidobtak volna az óceánba anélkül, hogy úszni tudnék. Túl nagy volt a szakadék a munka mennyisége és a VPS futtatásával kapcsolatos ismereteim hiánya között.

Napokig olvastam a saját szerver kezeléséről, de az első naptól kezdve probléma a másik után találkoztam. Rendkívül időigényes volt. Körülbelül két hetet vesztettem, miközben megpróbáltam mindent helyesen beállítani.

Aztán hallottam a menedzselt VPS-tárhelyről. Ami az én hazámban hihetetlenül drága volt. Mint egy jel az égből, valahogy megtaláltam a Felhőutakat. Valószínűleg olvastam rólatok egy fórumon.

Megnéztem, és nagyon jól hangzott. Pontosan azt, amit kerestem. Vettem egy kis VPS-t és kipróbáltam.

A sebesség kiváló volt, a támogatás gyors volt, és rendkívül könnyen telepíthető és kezelhető. Tekerj előre néhány évet, és most +10 szerveren ülök a DreamHost szolgáltatással.

Olvasni:  Mi az a Vine és hogyan kell használni?

Farhan: Mi késztetett arra, hogy a korábbi hosting megoldásról a DreamHostre váltson? Hogyan segített a DreamHost a kihívások leküzdésében és a kívánt követelmények teljesítésében?

Anton: A megosztott tárhely esetében az a helyzet, hogy nincs egyedül. A sebessége a szomszédoktól, azaz a szerveren lévő többi webhelytől függ. Ha spam jellegűek, feltörték vagy sok látogatójuk van – ez negatívan befolyásolhatja a webhelyemet.

A sebesség meglehetősen gyenge volt, és ha egy webhely túl sok sávszélességet használt, akkor körülbelül egy óráig „elérhetetlen” lehet.

Nem így akartam üzletet vezetni. Azt akarom, hogy gyors, biztonságos, könnyen kezelhető és stabil legyen.

A DreamHost biztosította számomra a fentieket. Az emberek mindig azt mondják, hogy „ha túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az”. Azt hiszem, DreamHost és a feleségem az egyetlen dolog, ami ellenkezik ezzel a szabálysal. Anélkül, hogy közhelynek hangzik.

Az itt eltöltött évek alatt egyetlen problémám sem volt a DreamHost szolgáltatással, több mint 10 szerverrel és 23 alkalmazással.

Valahányszor problémám volt, az csak saját magamtól volt (webhely vagy regisztrátor). Amikor felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, mindig nagyon gyorsak, informatívak és készségesek voltak. Nem számít a kérdés. Szerintem ez nagyon ritka manapság.

Mivel rendelkezem műszaki támogatási és ügyfélszolgálati háttérrel, nagyra értékelem a DreamHost által számomra, mint felhasználó számára nyújtott támogatást. Látható, hogy a menedzsment valóban erőfeszítéseket tett a támogatás minőségére.

Farhan: Ahogy említette, több mint 10 szervert és 23 alkalmazást futtat a DreamHost segítségével. Tehát milyen típusú webhelyeket tárolsz elsősorban? Melyik a kedvenc felhőkiszolgálója, és miért (Linode, DO, Vultr, AWS vagy GCP)?

Anton: A legtöbb oldalam magazin típusú. Általában „tudásbázisként” szoktam emlegetni őket. Bármi legyen is a téma, az a célom, hogy a honlapot minél több információval töltsem meg a témáról. Amikor az emberek a horgászatra gondolnak, azt akarom, hogy az emberek a webhelyemre gondoljanak – mert tudják, hogy ez szinte egy enciklopédia.

A cikkek száma természetesen változó. Egyes webhelyek több figyelmet kapnak, mint mások. De ez a célom minden egyes webhely esetében.

Digital Ocean-t és Vultr-t használok. A legújabb szervereim a Vultr új nagyfrekvenciás VPS-eit használják. Amikor teszteltem és összehasonlítottam őket, azt vettem észre, hogy ezek a szerverek adják a legtöbbet. Szuper sebességek!

A stabilitás szempontjából a DO és a Vultr is fantasztikus.

Farhan: Mi történt volna, ha nem vásárol?

Anton: Ha soha nem találtam volna meg a DreamHostt, biztosan sokkal szegényebb lennék, mint ma. Valószínűleg túlárazott menedzselt VPS hosting megoldást vennék.

Olvasni:  Mi a különbség a Plesk és a CPanel között?

Ha nem, valószínűleg heteket, ha nem hónapokat töltöttem volna a saját VPS-em megtanulására és kezelésére. Ami hosszú távon valószínűleg biztonsági és stabilitási problémákhoz vezetett volna.

De ki tudja. Talán ismét visszaestem volna a megosztott tárhelyre, és együtt éltem volna a gyenge sebességgel.

Farhan: Mióta vagy a DreamHostnél, és milyenek az eddigi tapasztalataid? Ajánlanád bárkinek a DreamHostt?

Anton: A vezérlőpulton át kellett néznem a számláimat, hogy megnézzem, mióta vagyok a DreamHostnél. Az első számla 2018-ra datálható, vagyis 3 évre.

A tapasztalatom nagyszerű volt. Mióta az összes webhelyemet ide költöztettem, meg sem fordult a fejemben, hogy máshová menjek. Mindenem megvan itt, és remélem, ez így is marad.

Tekintettel arra, amit csinálok – számos üzleti és marketing fórumon vagyok aktív. Mindig ajánlom a Cloudway-t. Valójában meglep, hogy egyesek még mindig használják ezeket a drága megosztott tárhelyet, különösen üzleti célokra. Nem tudnék aludni éjjel, ha ezt tenném.

Farhan: Hogyan tűnik ki a DreamHost a többi közül? Mi a véleménye a DreamHost teljesítményéről, sebességéről és biztonságáról?

Anton: A DreamHost számomra, mint cégtulajdonos, minden lehetséges módon kiemelkedik.

Sebesség hibátlan. Ez természetesen több változótól is függ, mint a szervertől. De tesztjeim alapján a DreamHost sokkal jobban teljesít, mint bármely más tárhely, amelyet korábban használtam. Ha olyan webhelyeket hasonlítunk össze, amelyek ugyanazt a témát használják, mint én, de eltérő tárhelyet használnak, mindig én kerülök a csúcsra. Mindig.

Amikor áthelyeztem webhelyeimet más tárhelyszolgáltatóktól, mindig számos sebességtesztet végeztem. Minden alkalommal, amikor a sebesség drámaian megnőtt, amikor a DreamHost-be költöztem. 1-2 másodperccel gyorsabban beszélünk, ami sok, tekintve, hogy csak szervert váltottam.

Biztonság ez az oka annak is, hogy miért szeretem a DreamHost-t. 2FA, ingyenes SSL-tanúsítványok, tűzfalak a szerverekhez, botvédelem és így tovább. Az itt eltöltött 3 év alatt soha nem történt megsértésem, és remélem, ez így is marad. A DreamHost e-maileket is küld nekem, ha a felhasználók ki vannak zárva stb. Nagyon biztonságban érzem magam.

Ár egy nagy. Körülbelül 10 dollárt fizetek egy VPS-ért. Ez őrülten olcsó! A frissítéseket, a biztonságot, az optimalizált beállításokat és az összes időigényes dolgot a DreamHost kezeli. Az előző tárhelyemen, amely rossz sebességgel és rossz felhasználói felülettel rendelkezett, 60 dollárt fizettem a felügyelt tárhelyért.

Olvasni:  Mik a Magento közösségi kiadás korlátai?

A DreamHost kétségtelenül a leginkább ár-érték arányú tárhely, amellyel találkoztam – és ezt megelőzően rengeteg kutatást és tesztelést végeztem.

Felhasználói tapasztalat is meg kell említeni. Technikai bolond vagyok, de ami a szerver üzemeltetését illeti, mély vizekben járok. A DreamHost felhasználói felülete fantasztikus. Másodperceken belül módosíthatok és tesztelhetek dolgokat, amihez napokba vagy hetekbe telne, mire rájövök a saját kezelésű tárhelyen.

Könnyen és gyorsan navigálhat a DreamHost vezérlőpultján, még azok számára is, akiknek nincs tapasztalatuk.

A DreamHost hatalmas, útmutatókat, tippeket és utasításokat tartalmazó blogja szintén aranybánya. Bármit is keresek a blogon, mindig van néhány blogbejegyzés, ami segít nekem.

Ez az első számú dolog, amit szeretek a DreamHostben. A sebesség, a biztonság és a stabilitás nagyszerű és létfontosságú a vállalkozásom számára. De a felhasználói támogatás egy másik szinten van.

Életemben nem láttam még ilyen nagy támogatást kapott céget. Mind a problémamegoldás, mind a felhasználói felület, mind a blogban megosztott tudás tekintetében. Az ügyfeleik iránti gondoskodás egyedülálló, és az egyik oka annak, hogy jobban bízom bennük, mint bármely más cégben. Valaha.

Farhan: Van olyan kép, amelyet meg szeretne osztani a statisztikákról, a teljesítményről, a csapatról vagy bármi másról?

Anton: Csatoltam 3 képet.

1. kép: Ez a Google találata az egyik kezdőlapomról. Simán folyik, mint a vaj. Nem 100, de 90 felett teljesen rendben van. Az átlagnál jobb. Ha megpróbálnám magasabbra vinni, valószínűleg fel kell áldoznom a felhasználói élményből.

Ne feledje, hogy ezen az oldalon sok kép található. Ez egy magazin tipikus címlapja. Szóval nagyon örülök ennek az eredménynek.

2. kép: Ez a kép ugyanarról a webhelyről származik, mint az 1. kép, de egy cikk teszteléséből származik.

A cikk több mint 2 ezer szót, körülbelül 14 képet és egy csomó kódot tartalmaz mutatós mintákkal. Az elrendezés meglehetősen egyszerű, és sikerült az oldal méretét 400 kb körülire csökkenteni.

3. kép: Ez egy másik weboldal eredménye. A cikk nagyjából ugyanaz, mint fent, körülbelül 14 képpel, sok szöveggel, gombokkal, CSS-kóddal és így tovább.

Ez a webhely nincs megfelelően frissítve. A logó nincs tömörítve, a téma nem frissül a legújabb verzióra, és egy csomó plugin is elavult. Azt hiszem, még nem is konfiguráltam a gyorsítótár bővítményt. A szerver beállításait sem néztem meg.

Ennek ellenére elég jól teljesít. A versenytársaimmal összehasonlítva sokkal, de sokkal gyorsabb.

Új publikációk:

Ajánlott