Apple TV villogó fénye: Gyorsjavítás

Rengeteg streaming eszköz létezik olyan kisebb cégektől, mint a Roku, de a nagyobb vállalatok, például az Amazon és az Apple is bekapcsolódtak a streaming játékba. Mivel az Apple-nek van saját streaming szolgáltatása – az Apple TV, természetes, hogy a vállalat streaming eszközt is kínál.

Bármilyen elegáns is az Apple Apple TV streaming eszköze, csakúgy, mint a legtöbb más streaming kütyü, nem rendelkezik kijelzővel, amely jelezheti a felhasználó számára az eszköz állapotát. Ennek ellenére ezek az eszközök különböző állapotú állapotjelző LED-eket használnak, hogy jelentsenek minden hibát a felhasználónak.

Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy miért villoghat az Apple TV, és mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Leggyakrabban egy villogó LED az Apple TV-n párosítási vagy tápellátási problémákat jelez. További lehetséges okok a következők:

  • Internetkapcsolati problémák.
  • A távirányító nincs megfelelően párosítva.
  • HDMI csatlakozási problémák.
  • A készüléket vissza kell állítani a gyári beállításokra.

Íme hat javítás, amelyet kipróbálhat.

Indítsa újra az Apple TV-t

Az egyik első dolog, amit meg kell tennie az ilyen jellegű problémák diagnosztizálása során, hogy megpróbálja újraindítani az eszközt. Az Apple TV újraindításához be kell lépnie a beállításokba, és ki kell választania Rendszer majd a Újrakezd opció belül. Ez megoldhatja a véletlenszerűnek tűnő problémákat az eszközön, beleértve a villogó LED-eket is.

Ellenőrizze az internetkapcsolatot

Érdemes figyelni az internetkapcsolatot. A jobb minőségű és különösen a 4K-s tartalom megterheli a streamelés sávszélességét, és ha nincs elég belőle, akkor néha problémákba ütközhet. Legalább 25 Mb/s fel- és letöltési sebesség javasolt.

Olvasni:  A Vivo-t 624,76 milliárd ₹ értékű adócsalással vádolják Indiában

Próbálkozzon másik felbontással

Néha az Apple TV túl nagy vagy túl alacsony felbontáson való futtatása is problémákat okozhat. Ezt úgy oldhatja meg, hogy körülbelül öt másodpercig lenyomva tartja az Apple TV távirányítójának Menü és Hangerő csökkentése gombjait. Ha elkészült, az Apple TV automatikusan végigmegy az összes lehetséges felbontáson 20 másodpercig, így kiválaszthatja a megfelelő felbontást a TV-hez.

Ellenőrizze a bemeneti forrást

A több HDMI bemenettel rendelkező tévék választhatnak a bemeneti források között. Ellenőrizze, hogy a megfelelő bemeneti forrás aktív-e a TV-n, amely megfelel annak a HDMI-portnak, amelyhez az Apple TV csatlakoztatva van.

HDMI vs VGA vs DVI vs Displayport: melyiket használja és mikor?

Előfordulhat az is, hogy a tévéjén használt HDMI-port elromlott. Próbáljon meg másik HDMI-portra váltani, és módosítsa a megfelelő bemeneti forrást, hátha ez megoldja a problémát.

Állítsa vissza az Apple TV-t

Az Apple TV gyári alapbeállításainak visszaállítása is megoldhat egy csomó problémát. Itt van, hogyan.

1. lépés: Kapcsolja ki az Apple TV-t, és csatlakoztassa a számítógépéhez USB-kábellel, mielőtt újra bekapcsolná.

2. lépés: Miután az iTunes megnyílik a számítógépen, kattintson a gombra Állítsa vissza az Apple TV-t választási lehetőség.

3. lépés: Erősítse meg a műveletet a kiválasztásával Visszaállítás és frissítés.

Most várja meg, amíg a folyamat befejeződik, és az Apple TV pillanatok alatt üzembe helyezhető.

Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Ha semmi más nem működik, a legjobb megoldás az, ha elviszi az Apple TV készüléket egy hivatalos Apple javítóközpontba, és megkéri, hogy megoldják a problémát. Érdemes felvenni a kapcsolatot is Apple TV támogatás mielőtt bekapcsolná az eszközt, hogy megtudja, meg tudják-e oldani a problémát távolról.

Olvasni:  Mennyi ideig tart az Apple Watch feltöltése?

Új publikációk:

Ajánlott