Átfogó útmutató a márkaváltási stratégia létrehozásához

Tanulja meg, hogyan hozhat létre sikeres márkaváltási stratégiát ezzel a 12 kulcsfontosságú folyamatösszetevővel.

A márkaváltási stratégia egy hosszú távú marketingterv egy vállalatról vagy termékről alkotott kép megváltoztatására. Ez magában foglalhatja a név, a logó, a szlogen és más márkaidentitás-elemek módosítását. A márkaváltás gyakran a negatív sajtó, a csökkenő eladások vagy az üzleti stratégia változása miatt történik.

Forrás

Számos oka van annak, hogy a vállalatok miért választanak márkaváltási folyamatot, de a leggyakoribbak közül néhány:

● Hogy jobban tükrözzék jelenlegi üzleti modelljüket vagy értékeit

● Megszabadulni a régi márkaimázshoz kapcsolódó negatív asszociációktól

● Új piacok elérése vagy új demográfiai adatok megcélzása

● Kitűnni a versenytársak közül

● Az eladások növelése vagy egy termék vagy szolgáltatás iránti érdeklődés felkeltése

A márkaváltás hihetetlenül hatékony módja lehet a vállalatoknak, hogy új életet leheljenek vállalkozásukba. Fontos azonban megjegyezni, hogy a márkaváltás nem gyors vagy egyszerű megoldás a vállalat összes problémájára. Ahhoz, hogy sikeres legyen, a márkaváltást jól meg kell tervezni és gondosan kell végrehajtani. Ellenkező esetben több kárt okozhat, mint hasznot.

Forrás

Miért fontos a márkaváltás?

Van néhány oka annak, hogy a márkaváltás fontos lehet egy vállalat számára. A márkaváltás segíthet az elavult vállalkozásnak, valamint új ügyfeleket vonzhat, és nyüzsgést kelthet a vállalkozás körül. Ezenkívül a márkaváltás segíthet a vállalatnak abban, hogy jobban tükrözze jelenlegi értékeit és küldetését, ezáltal relevánsabbá téve a kortárs fogyasztók számára.

Végső soron azonban a márkaváltás jelentősége üzletről üzletre változik, és minden vállalat maga dönti el, hogy megfelelő-e a márkaváltás a számára. Egyes vállalatok a márkaváltást választják, hogy megváltoztassák nyilvános arculatukat. Ennek több különböző tényezője lehet, például a cég célpiacának változása, hírnevét rontó botrány, vagy egyszerűen csak az összkép frissítésének vágya. Ezekben az esetekben a márkaváltás hatékonyan segítheti vissza a fogyasztók bizalmát.

Olvasni:  Ubersuggest áttekintés – minden, amit tudnia kell

A márkaváltás különösen fontos lehet azoknak a cégeknek, amelyek jelentős változásokon estek át az elmúlt években, mint például a gyors növekedést produkáló startupok. Ezekben az esetekben segíthet a vállalatnak abban, hogy nyilvános imázsát jobban összhangba hozza belső kultúrájával, vonzóbbá téve azt mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek számára.

Végső soron minden vállalatnak meg kell hoznia a márkaváltást vagy sem. Nincs jó vagy rossz válasz, és számos tényezőt figyelembe kell venni a döntés meghozatala előtt.

Azonban azt is fontos észben tartani, hogy a márkaváltási stratégia nem mindenre gyógyír, és néha visszaüthet, ha nem végzik el körültekintően. Mindig fontos, hogy konzultáljon a márkaépítés szakértőivel, mielőtt bármilyen jelentős változtatást végrehajtana cége imázsán.

Milyen lehetséges kockázatok kapcsolódnak a márkaváltáshoz?

A márkaváltással kapcsolatos lehetséges kockázatok. Az egyik leggyakoribb kockázat az, hogy az új márka nem fog rezonálni a fogyasztók körében, és a márkaváltási erőfeszítés végül sikertelen lesz.

Ezenkívül a márkaváltás költséges is lehet, és mindig fennáll annak a lehetősége, hogy az új márkát nem fogadják jól az alkalmazottak, a részvényesek vagy más fontos érdekelt felek. Kulcsfontosságú, hogy konzultáljon a márkaépítés szakértőivel, mielőtt bármilyen jelentős változtatást végrehajtana a cégével kapcsolatban.

Honnan tudhatja, hogy cégének márkaváltási tervre van szüksége

Vállalatának szüksége lehet márkaváltásra, ha az alábbi pontok bármelyike ​​igaz:

● Márkaidentitása elavult.

● Az Ön márkája nem különbözik a versenytársaktól.

● Eladásai megtorpantak vagy csökkentek.

● Új piacot vagy közönséget céloz meg.

● Ön egyesülésen, felvásárláson vagy más jelentős vállalati változáson ment keresztül.

● Negatív nyilvánosságot kapott cégéről.

Olvasni:  Pinek a Pinteresten: Növelje a forgalmat stratégiai rögzítéssel

Ha helyesen hajtják végre, a márkaváltás segíthet a vállalatnak mélyebben kapcsolatba lépni ügyfeleivel, növelve az eladásokat és a márkahűséget. De ha rosszul végzik, elidegenítheti az ügyfeleket, és ronthatja a vállalat hírnevét.

12 tipp a márkaváltási terv elkészítéséhez

A márkaváltás hatékony módja lehet a cég arculatának felfrissítésének. De fontos, hogy óvatosan közelítsünk hozzá. Egy olyan márkaváltási kampány, amely nem veszi figyelembe az ügyfelek igényeit, több kárt okozhat, mint hasznot. Az alábbi tippek követésével biztosíthatja, hogy márkaváltási kampánya sikeres legyen, és elérje a kívánt eredményeket.

1. Végezzen kutatást

Mielőtt elkezdené gondolkodni a márkaváltási stratégiáján, elengedhetetlen, hogy végezzen kutatást, és ismerje meg márkáját belülről és kívülről. Ez azt jelenti, hogy át kell tekinteni a márka történetét, megérteni a célközönséget, és el kell végezni a SWOT elemzést. Csak ha már mélyen megértette a márkáját, akkor gondolhatja át, hogyan szeretné újrapozícionálni azt.

2. Határozza meg céljait

Mit szeretne elérni márkaváltási stratégiájával? Növelni szeretné márkája ismertségét, új célpiacot szeretne megszólítani, vagy megváltoztatni a márka megítélését? Ha tudod, mik a céljaid, kidolgozhatsz egy stratégiát, amely segít elérni azokat.

3. Hajtsa végre a márkaváltási stratégiáját

Ha a fenti elemek a helyükre kerültek, elkezdheti a stratégia megvalósítását. Ez magában foglalhatja új marketinganyagok tervezését, új webhely elindítását, vagy a cég nevének vagy logójának megváltoztatását. Ügyeljen arra, hogy lassan és folyamatosan terjessze be a márkaváltást, hogy elkerülje az ügyfelek és az alkalmazottak közötti zavart.

4. Fontolja meg a költségvetését

A márkaváltás költséges lehet, ezért elengedhetetlen, hogy az elején mérlegelje a költségvetését. Segítene, ha átgondolná, mennyit hajlandó költeni új branding fedezetre, webhelyek kialakítására és reklámozására. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a márkaváltás több hónapig (vagy még tovább is) tarthat, így gondoskodnia kell arról, hogy legyen elég ideje és erőforrása a megvalósításhoz.

5. Gondoljon a márkanévre és a logóra

Forrás

A név és a logó a márka két legfontosabb eleme, ezért elengedhetetlen, hogy ezeket kellően figyelembe vegyék a márkaváltás tervezésekor. Ha jelentős változtatást szeretne végrehajtani a nevén vagy logóján, érdemes szakmai segítséget kérni egy márkaépítési vagy tervezési szolgáltatástól. Segíthetnek Önnek egy új identitás kialakításában, amely tükrözi márkájának céljait és értékeit.

Olvasni:  MacBook Pro 2017 áttekintése – A teljes útmutató

6. Frissítse webhelyét

Az Ön webhelye gyakran az első állomása azoknak, akik többet szeretnének megtudni a márkájáról. Ezért fontos megbizonyosodni arról, hogy naprakész, és összhangban van az új márkával. Ez azt jelenti, hogy többek között gondoskodnia kell arról, hogy webhelye márkához illeszkedjen, frissített tartalommal és frissített közösségi média hivatkozásokkal rendelkezzen.

7. Frissítse a biztosítékot

Ezenkívül frissítenie kell a nyomtatott biztosítékokat (például névjegykártyákat, fejléces papírokat és prospektusokat), hogy az tükrözze az új márkajelzést. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a nulláról kell kezdeni. Gyakran néhány egyszerű változtatás (például új betűtípusok vagy színek használata) nagy változást hozhat.

8. Képezze a személyzetet

Forrás

Munkatársai képviselik a márkáját, ezért fontos, hogy lépést tartsanak az új márkanévvel. Ez azt jelenti, hogy képzésben részesítjük őket az új logó használatáról, arról, hogy milyen nyelven beszéljenek a márkáról, és milyen kulcsfontosságú üzenetek fűzik a márkaváltáshoz. Érdemes megfontolni néhány márkairányelv létrehozását is, amelyekre hivatkozhatnak.

9. Tedd ki a szót

Amint a márkaváltás befejeződött, ideje elkezdeni a hír terjesztését. Ez azt jelenti, hogy tájékoztatnia kell meglévő ügyfeleit a változásokról, és népszerűsítenie kell új márkáját webhelyén és közösségi média csatornáin keresztül. Érdemes lehet egy marketingkampány lebonyolítását vagy a PR alkalmazását is az új márka ismertségének növelésére.

10. Értékeljen és igazítson

Miután elindította új márkaváltási stratégiáját, fontos, hogy szánjon egy kis időt annak értékelésére, hogy milyen fogadtatásra talált. Ez azt jelenti, hogy meg kell nézni a webhely forgalmát, a közösségi média elköteleződését és az értékesítési adatokat. Ha nem látja a várt eredményeket, ne féljen módosítani a stratégiáján.

11. Közölje a változásokat

Miután véglegesítette márkaváltási stratégiáját, fontos, hogy a változásokat közölje alkalmazottaival, ügyfeleivel, sajtójával és médiájával, valamint más érdekelt felekkel. Tájékoztassa őket, mi változik és miért, hogy felkészülhessenek és támogassák az átmenetet.

Olvasni:  Hogyan szerezzen forgalmat a blogjára (Teljes útmutató kezdőknek!)

12. Légy türelmes

A márkaváltás nagy vállalkozás, és időbe telik, amíg meglátjuk az eredményeket. Alapvető fontosságú, hogy légy türelmes, és adj esélyt az új márkának, mielőtt elkezdené megtérülni a befektetését.

Gondos tervezéssel és kivitelezéssel a márkaváltás nagyszerű módja lehet cége arculatának felfrissítésének és új ügyfelekkel való kapcsolatfelvételnek. A márkaváltás mérlegelésekor fontos, hogy hű maradjon a márka értékeihez. Végül is az Ön értékei tették sikeressé a márkáját. Ha elhagyja őket valami új helyett, azzal a kockázattal jár, hogy elveszíti ügyfelei bizalmát és rontja hírnevét.

Ennek ellenére vannak olyan esetek, amikor az új változtatások előnyösek lehetnek egy vállalkozás számára. Ha a márkája nehézségekkel küzd, és frissítésre szorul, a márkaváltás segíthet újjáéleszteni. Csak győződjön meg arról, hogy bármilyen változtatást hajt végre, összhangban van az alapvető értékeivel. Ellenkező esetben több kárt okozhat, mint hasznot.

GYIK

1. Milyen okok miatt érdemes megfontolni a márkaváltást?

Több oka is lehet annak, hogy fontolóra veheti a márkaváltást, például ha márkája nehézségekkel küzd, és frissítésre szorul, ha új ügyfelekkel szeretne kapcsolatba lépni, vagy ha frissíteni szeretné cége arculatát.

2. Milyen dolgokat kell tennie egy új márka sikeres végrehajtásához?

Néhány lépés a gondos tervezés, a célok egyértelmű meghatározása és a személyzet képzése. Új márkáját webhelyén és a közösségi média csatornáin keresztül is népszerűsítenie kell, és az indulás után értékelnie kell az eredményeket.

3. Milyen kockázatokkal jár, ha nem marad hű a márka értékeihez a márkaváltás során?

Ha nem marad hű a márka értékeihez a márkaváltás során, azzal a kockázattal jár, hogy elveszíti ügyfelei bizalmát és rontja hírnevét. Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy az elvégzett változtatások összhangban legyenek alapvető értékeivel. Ellenkező esetben több kárt okozhat, mint hasznot.

Új publikációk:

Ajánlott