Átfogó útmutató a termék sajtóközleményeinek megírásához

Tartalomjegyzék

 • Mi az a termék sajtóközleménye?
 • 5 egyszerű tipp a termékközpontú sajtóközlemény elkészítéséhez
 • Miért nem elég egy nagyszerű sajtóközlemény a sajtóvisszhanghoz?
 • Miért bukik el a sajtóközlemények többsége?
 • 3 dolog, amit emlékezni kell, mielőtt megírná a termék sajtóközleményét
 • Útmutató lépésről lépésre a sajtóközlemény közzétételéhez
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Tudja, hogyan lehet a legjobban bemutatni egy új terméket, és azonnal látni fogja a célközönsége? Válasz: kiadása a termék sajtóközleménye. A sajtóközlemény gyors, hatékony és ésszerű módja a nyilvánosság megszerzésének, amely biztosítja, hogy megfelelő figyelmet fordítson új termékére. Végtére is, egyetlen említés a sajtóban megsokszorozhatja az összes marketing erőfeszítést, és még a következő szintre emelheti vállalkozását.

Forrás

Ennek ellenére nem mindig könnyű felhívni az újságírók és riporterek figyelmét a sajtóközleményével. Valójában néha frusztrálóvá válik, ha a terméked hírértékű, de egyetlen újságíró sem válaszol.

Ilyen esetben előfordulhat, hogy hibákat követ el a sajtóközlemény megfogalmazásakor. Szerencsére tanulás hogyan kell sajtóközleményt írni egy termékhez nem rakétatudomány. Ebben a blogban lépésről lépésre nyújtunk útmutatót, amely segít egy lenyűgöző és tömör sajtóközlemény megírásában. Kezdjük el.

Mi az a termék sajtóközleménye?

A terméksajtóközlemény egy olyan dokumentum, amely tájékoztatja az újságírókat és az ügyfeleket a legújabb termékkínálatáról. Ez egy professzionális dokumentum, amelynek célja, hogy elterjedjen azokról az új megoldásokról, amelyeket cége kínál fogyasztóinak. Ez lényegében egy dokumentum, amelyet a vállalat egy új termék piacra dobásakor tesz közzé. Ennek a kezdeti promóciónak vonzónak és meggyőzőnek kell lennie.

Jellemzően a termékbemutató sajtóközlemény kiemeli a termék specifikációit, árait, elérhetőségét, előnyeit és egyéb olyan részleteket, amelyek értékesek lehetnek a vásárlók számára. Ez teszi hírértékűvé a sajtóközleményt.

Gyors tipp: a hozzáadott érték beépítése a dokumentumba valóban előnyös lehet, és csábítja az olvasókat. Például hozzáadhat egy kedvezményes kódot azoknak, akik megvásárolják a terméket annak megjelenésekor.

5 egyszerű tipp a termékközpontú sajtóközlemény elkészítéséhez

Nézzük meg az öt gyors módszert a meggyőző termék sajtóközleményének elkészítésére.

1. Írj egy fülbemászó címet

Sajtóközleményének sikerre hozása egy címsorral kezdődik. Ezért ügyeljen arra, hogy a címsor érdekes legyen, és kiemelkedjen a sok sajtóközlemény közül, amelyeket egy újságíró egy nap alatt kap.

A legjobb tipp az, hogy a címsor legyen rövid és egyszerű, világos nyelvezetű és cselekvő igék használatával.

Forrás

A fenti termék sajtóközleményének legjobb része az, hogy az egész történetet már az első mondatban eladták. A megfelelő kontextus pedig a következő sorokban található, így az újságíró világos képet kap a termékről.

2. Adjon értéket magában az első bekezdésben

Mint fentebb említettük, az újságírók naponta rengeteg sajtóközleményt kapnak. Következésképpen mindig sürgeti őket az idő, és gyorsabban akarják elfogyasztani az információkat. Érdemes tehát előre megosztani az összes értékes információt, beleértve a termékbevezetés 5 W-jét (ki, mit, hol, miért és mikor).

Ha az újságírók minden részletet maguk előtt látnak, könnyebben felmérhetik az Ön történetének relevanciáját a közönségük számára. Ez egy jól strukturált sajtóközleményt is eredményez, amely csak növelheti a szereplés esélyét.

3. Koncentráljon az érdekes idézetek hozzáadására

Miután megemlítette az összes létfontosságú információt, beillesztheti a vállalat felső vezetőitől származó árajánlatokat. Általában a második vagy harmadik bekezdésben szereplő idézetek jó módja a sajtóközlemény keretének. De ügyeljen arra, hogy az idézet a közlemény alapvető részére összpontosítson.

Az idézet hozzáadása lehetővé teszi az újságírók számára, hogy azt a közlemény körüli kontextusban felhasználják. Segít nekik képet alkotni arról, hogy az adott termékbemutató hír milyen hatással lesz az iparágra és az olvasókra.

4. Adjon értékes háttérinformációkat a témában

Ne feledje, a új termék bejelentés sajtóközlemény tömörnek és élesnek kell lennie. Ugyanakkor jó ötlet lehet egy kis háttér-információ hozzáadása a témához, amely erősíti a narratívát.

Olvasni:  A 20 legnépszerűbb fordítási szolgáltatás a könyvjelzők közé 2024-ben

Tehát az utolsó vagy a második utolsó bekezdésben megadhat néhány információt arról, hogy a vállalat hogyan fejlesztette ki a terméket vagy annak jövőbeni alkalmazásait. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy értéket adjon sajtóközleményéhez anélkül, hogy feleslegesnek hangzik.

5. Végezze el a kazánlemezzel

A hirtelen véget érő bejelentések gyakran nem kapnak említést a sajtóban. Győződjön meg arról, hogy a sajtóközlemény végén szabványosított szöveg szerepel, amely néhány sorban világosan elmagyarázza cégét és annak működését. Minden szükséges részletet közérthető és egyszerű nyelvezeten tüntessen fel.

Ne felejtsen el csatolni egy linket a cége webhelyére és a közösségi média profiljaira. Gyors tipp: adjon hozzá képeket és egyéb adathordozókat a sajtóközlemény hatékonyságának növelése érdekében.

Miért nem elég egy nagyszerű sajtóközlemény a sajtóvisszhanghoz?

Lehet, hogy többször írt egy hatékony és jól felépített sajtóközleményt, és sok újságírónak eljuttatta, de nem kapott választ. Rendkívül frusztráló tud lenni, nem?

De a szomorú igazság az, hogy a PR-szakemberek száma meghaladja az újságírókat 6:1 arányban. Ráadásul a szerint tanulmány, az újságírók naponta átlagosan 300 e-mailt kapnak. És a legtöbb újságíró csak körülbelül két történetet közöl egy nap. Tehát, ha a termékbemutató sajtóközleményére nem érkezik válasz, ne érezze magát megsemmisültnek.

Ennek ellenére meg kell próbálnia elég hatékonysá tenni sajtóközleményét. Íme néhány gyakori hiba, amelyet el kell kerülni, amikor sajtóközleményét különböző kiadványokhoz terjeszti.

 • Túl hosszú a sajtóközlemény (ideális esetben nem lehet több 2 oldalnál).
 • Rossz riportereket vagy kiadványokat céloz meg
 • Nem teszi hírértékűvé a bejelentést
 • Nem tartalmazza a cég elérhetőségeit

Miért bukik el a sajtóközlemények többsége?

a sajtóközlemények 99%-a nem kap választ a riportertől. Tudod miért?

Nos, a legtöbb közleményből hiányzik a szerkezet, az egyértelműség, és ami a legfontosabb, az értékes részletek.

Hogy jobban megértse, nézzük meg a termék sajtóközlemény példája.

Forrás

Először is, a bejelentés nyájas hangon indul. Nincs bemutatkozás vagy személyre szabás egyetlen riporter vagy médiaház számára sem. Ezen kívül a szöveg tele van nyelvtani hibákkal, amelyek a professzionalizmus hiányára utalnak. Az ilyen sajtóközlemény-kifejezések gyorsan diszkvalifikálnak minden riporter szemében.

Célszerű nyelvtani és helyesírás-ellenőrzést végezni a sajtóközleményen, mielőtt elküldené azt bármely ügynökségnek vagy riporternek. Ha van rá pénzed, akár profi lektort is fogadhatsz. Végül a szövegben szereplő idézet nem elég hatásos. Illetve, ha valakit idéz, létfontosságú, hogy a teljes nevét tüntesse fel. Mindezek a dolgok, amelyek a fent említett terméksajtóközlemény példájából hiányoznak, szinte lehetetlenné teszik a cég megjelenését.

Továbblépve, a legtöbb termék sajtóközlemény-bemutatója így néz ki:

Szia Paul!

Az XYZ Company a következő hónapban piacra dobja az ABC terméket. Azt hittem, érdekelhet, hogy foglalkozz vele.

További részletekért kérjük, olvassa el sajtóközleményünket és sajtótájékoztatónkat az alábbiakban.

Köszönöm,

Jane

Bár ez a pálya rövid és tömör, kétségtelenül megbukik. Kíváncsi vagy, miért? Nos, ez a prezentáció a feladóról, a cégükről és a termékükről szól. Nincs benne semmi sem az újságírónak, sem az olvasónak. És ha ez a megközelítésed, akkor feltétlenül meg kell állnod. Ellenkező esetben kicsi az esélye, hogy megjelenjen.

A public relations lényegében úgy értelmezhető, mint az a folyamat, amikor megkeresi a megfelelő újságírókat a résén belül, és bemutatja nekik a releváns történetet. Köztudott, hogy a különböző médiumok egy adott témára specializálódtak. Más szóval, nem minden újságírót érdekel majd ugyanaz a sajtóközlemény.

Tehát annak biztosítása érdekében, hogy a médiabemutató ne kudarcot valljon, meg kell szólítania a megfelelő személyt, akinek az érdeklődési köre összhangban van a prezentáció tartalmával. Értsük meg ezt egy másik példával.

Forrás

Az ilyen médiabemutatók ritkán kapnak választ. Ezért feltétlenül végezzen kutatást, és vegye fel a kapcsolatot az illetékes riporterekkel vagy médiaházakkal. Mindezek ellenére egy jó termék sajtóközleményének megírása és közzététele nem olyan ijesztő, mint amilyennek hangzik. És ez különösen igaz, ha egy meghatározott folyamatot követ. Kövesse a lépésről lépésre szóló útmutatót arról, hogyan írjon sajtóközleményt egy termékről, és szerezzen említést egy jó kiadványban.

3 dolog, amit emlékezni kell, mielőtt megírná a termék sajtóközleményét

Ha sajtóközleményt szeretne írni a termékről, ne feledje, hogy annak élesnek, tömörnek és megfelelően strukturáltnak kell lennie. Tájékoztatnia kell a médiát a legújabb termékéről, és olyan részleteket kell kínálnia, amelyek pontosak és hírértékűek. Ezt szem előtt tartva, itt van a három fontos dolog, amelyet figyelembe kell venni, mielőtt elkezdi írni sajtóközleményét.

1. A termék egyedi jellemzőire kell összpontosítania

Ez a legelső dolog, amit szem előtt kell tartani. A termék sajtóközleményének írásakor azokra a tulajdonságokra kell összpontosítania, amelyek kiemelkednek a versenytárs termékei közül, és jelentős értéket kínálnak az ügyfelek számára.

Olvasni:  Technikai eszközök angol online oktatáshoz

Sajtóközleményének lényegében a termék kulcsfontosságú értékajánlata köré kell épülnie. Ehhez pedig célszerű listát készíteni azokról a dolgokról, amelyek kívánatossá teszik a termékét, mielőtt leülsz írni.

2. Mondjon el egy történetet a sajtóközleményében

A történetmesélés a termékközpontú sajtóközlemény kritikus eleme. Az emberek nem akarnak egyszerűen hallani az új terméke jellemzőiről. Ehelyett azt akarják tudni, hogyan segíthet rajtuk vagy hogyan változtathatja meg az életüket a használata, hogyan jutott eszébe a termékötlet, miben különbözik a versenytársaitól stb. A történetmesélés a legjobb módja ennek elérésére.

Győződjön meg arról, hogy sajtóközleménye elég meggyőző vagy szórakoztató ahhoz, hogy a felhasználók továbbra is olvassák.

3. Gondosan szerkessze a sajtóközleményt

A sajtóközlemény alapos lektorálása és szerkesztése a siker kulcsa. Ne feledje, sajtóközleményét el kell juttatnia különböző szerkesztőknek és médiakiadványoknak. Ha pedig szövege hibákat vagy nyelvtani hibákat tartalmaz, az katasztrófát jelenthet a vállalat számára.

Ezért gondosan szerkessze a másolatot, mielőtt bárhová elküldi.

Útmutató lépésről lépésre a sajtóközlemény közzétételéhez

Így mára már tudja, mi a termék sajtóközleménye, és milyen fontos lépéseket kell szem előtt tartania, amikor megírja. Most részletes útmutatót adunk a termékbemutató sajtóközlemény megírásához, amely a médiában is megszólal.

1. lépés: vázolja fel céljait

A legtöbb vállalat kihagyja ezt a lépést, ez az elsődleges oka annak, hogy nem sikerül a sajtóban említést tenni. Mielőtt megírná a sajtóközleményt, fel kell vázolnia azokat a célokat, amelyeket el szeretne érni. Ez egy döntő lépés, amely segít kiválasztani a megfelelő kiadványt.

A termék sajtóközleményének a médiában való bemutatására vonatkozó leggyakoribb célok a következők:

 1. Több vásárló megszerzése

A sajtóban való említés gyakran az egekbe szökkentheti a termék eladásait. Segítségével sokkal gyorsabban érheti el célközönségét, és ráveszi őket, hogy regisztráljanak a legújabb ajánlataira.

A legjobb kiadványban való említés segíthet több ügyfelet szerezni, feltéve, hogy a megfelelő médiaházat célozza meg.

Ennek ellenére ne csak a legnagyobb kiadványok bemutatására koncentráljon. Ehelyett forduljon kisebb kiadványokhoz a saját résén belül. Az ilyen kiadványok általában elkötelezettebb közönséggel rendelkeznek. Nézzük meg a sajtóközlemény minta a termékbemutatóhoz.

 1. A márkaismertség növelése

Ha az a cél, hogy növelje a márka ismertségét, meg kell céloznia a nagy kiadványokat.

Ezek a kiadványok nem túl nagyok, ha az átkattintások növeléséről van szó. Azonban egyetlen említésükkel nagy közönségbázis elé kerülhet, és javíthatja a láthatóságot.

 1. A láthatóság növelése

A termék sajtóközleménye jelentős SEO-előnyöket kínálhat. Ha történetét egy olyan vezető publikáció választja ki, amely a webhelyére hivatkozik, akkor sok organikus forgalmat fog kapni.

Ezen túlmenően, ha a megfelelő iparág-specifikus kulcsszavak szerepelnek a márkanév mellett, segíthet a Google algoritmusának abban, hogy vállalatát tekintélyként társítsa. Következésképpen javítani fogja a rangsorolását a keresőmotorokon.

De ha ez a cél, akkor ügyeljen arra, hogy olyan kiadványokat válasszon, amelyek relevánsak iparága és vállalkozása szempontjából. Például, ha Ön szépségápolási márka, egy SaaS-cégtől származó backlink alig járul hozzá webhelye keresőoptimalizálásához.

2. lépés: ismerje meg a média környezetét

A következő lépés olyan újságírók keresése, akiket érdekelhet az Ön sajtóközleménye. Ezt a lépést a termék sajtóközleményének megírása előtt célszerű elvégezni. Ha értékeli az influencer-környezetet, és kitalálja, hogy milyen típusú tartalom működik a legjobban, akkor említést tehet a sajtóban. Kevés kutatással azonosíthatja azokat az újságírókat, akik már írtak az Ön iparágáról vagy témájáról. És ha sajtóközleményét kizárólag ezeknek az újságíróknak mutatja be, az növelheti a megjelenés esélyeit.

Látható azonban, hogy a legtöbb vállalat több hibát is elkövet e lépés során, aminek következtében nem érkezik válasz. Például sok vállalat rossz ütemet céloz meg. Lényegében a beat egy speciális terület, amelyről az újságíró gondoskodik. Tehát, ha olyan pályát küldesz egy újságírónak, amely nem kapcsolódik az üteméhez, akkor csekély esélyed van arra, hogy szerepeljen.

Továbblépve, sok vállalat közvetlenül a kiadvány e-mail címére küldi el termékeinek sajtóközleményét. De sajnos a legtöbb ilyen e-mail elveszik a beérkező levelek között. A kiemelt szereplés esélyének növelése érdekében e-mailt kell küldenie magának az újságírónak vagy írónak.

 • Egy újságíró azonosításához kereshet a Google-on a témája szempontjából releváns hírcikkek között. Olvasson el néhány ilyen cikket, és jegyezze fel az újságírók nevét. Az újságíró nevével és a hozzá tartozó publikációval ellátott Excel-tábla hatékony módja a dolgok nyomon követésének.
 • Ha van pénze, használhat egy médiaadatbázist, például a Muckrack-et, vagy olyan eszközöket, mint a JustReachOut a releváns újságírók azonosítására.
 • Még a versenytársak webhelyeit is megtekintheti, és megnézheti a médiában szereplő említéseket. Készítsen listát azokról az újságírókról, akik már írtak termékeikről.
 • Végül szerezze meg a táblázatában szereplő összes személy elérhetőségét. A közösségi média csatornák, például a LinkedIn feltárása is nagyszerű módja a kapcsolatok gyűjtésének.
Olvasni:  Útmutató a WooCommerce szállítási osztályaihoz, zónáihoz és opcióihoz

3. lépés: hozzon létre tartalmi ötleteket

szerint a tanulmány, az újságírók 28%-a emeli ki, hogy a PR-szakemberek jól tájékozódhatnak, és jobban megérthetik a piacot, mielőtt publikálnának. Az újságírók bizonyos típusú tartalmakat preferálnak. Attól tartanak, hogy eladónak tűnnek egy termékkel kapcsolatban. Tehát a sajtóközlemény megszövegezésekor próbálja meg, hogy ne a terméke legyen történetének középpontjában. Ehelyett gondoljon arra, hogyan szúrhat bele egy történetet a tartalomba, és a termékét egy kapcsolódó kontextusba helyezheti. Íme néhány módszer a nagyszerű termék-sajtóközlemény-ötletek létrehozására:

 1. Exkluzív adatok használata

Az újságírók szeretik az adatokat. A felméréseken, közvélemény-kutatásokon stb. gyűjtött információk hitelességet biztosítanak számukra, és növelik a sajtóban való említést.

 1. Próbáld ki a hírverést

A Newsjacking az a folyamat, amikor a márkáját beilleszti egy friss hírbe, hogy az még jobban felkelti a figyelmet és releváns legyen. Például, ha valami vírusos az Instagramon vagy a Twitteren, akkor hozzá kötheti történetét, hogy hatásosabb legyen.

 1. Használj érzelmi kapcsolatot

Az érzelmi elemet kínáló sajtóközlemények jobban kapcsolódnak a célközönséghez. Az ilyen cikkek több megosztást és vonzerőt kapnak a közösségi oldalon, mint bármely más típusú tartalom.

És ha az olvasók érdeklődést mutatnak a történeted iránt, sokkal valószínűbb, hogy kipróbálják a termékedet. Tehát, ha cégének van egy érzelmes története, használja fel az új termék bejelentésének sajtóközleményének elkészítésekor.

4. lépés: építs kapcsolatokat

A legtöbb újságíró fontosnak tartja, hogy személyes kapcsolatot építsen ki velük, mielőtt bemutatkozna nekik. Nos, ezen nem kell meglepődnie. Valaki, aki ismer téged, sokkal valószínűbb, hogy megemlít a sajtóban, mint aki nem.

Most az a kérdés: „Hogyan építsünk kapcsolatokat az újságírókkal?” A válasz meglehetősen egyszerű. Számos módja van annak, hogy elérje az újságírókat és riportereket, mielőtt elküldi nekik a prezentációját. A legjobb módszerek közé tartozik a következő.

 1. Bókolj nekik

Ez egy biztos módja annak, hogy megragadja az újságíró figyelmét, és egy kicsit szebbé tegye a napját. A legtöbb médiabeszéd, amelyet ezek az újságírók kapnak, olyan, mint egy hideg e-mail. Úgy tűnhet ki, ha ír egy egyszerű e-mailt, amelyben értékeli őket vagy erőfeszítéseiket.

Nézzünk egy példát.

Szia Shaun,

Most bukkantam rá a cikkedre, amely a 2022-es fintech legújabb trendjeiről szól. Imádtam a benne leírt mutatókat.

Kíváncsian várom a következő cikket ugyanebben a témában.

Üdvözlettel,

Mikrofon

Egyszerű, igaz?

 1. Kommentáld cikkeiket

Ha az újságíró blogjában van megjegyzés rovat, akkor értelmes megjegyzéseket fűzhet hozzá, amelyek értéket adnak az írásukhoz. Megoszthatja nézetét, hogy felkeltse az újságírót, és emlékezzen rád.

 1. Keresse meg őket a Twitteren

A Twitter egy nagyszerű platform, ahol az újságírók elmondhatják véleményüket. Itt megtalálhatja választott újságíróját, és lájkolhatja vagy retweetelheti a tweetjeit. Ha van megjegyzés rovatuk, hozzáadhat néhány értékes megjegyzést, hogy megragadja a figyelmüket.

A legjobb, ha legalább egy héttel azelőtt kezdi meg az újságírókkal való kapcsolatteremtést, hogy megszólítaná őket. Jelenleg ingyenes e-maileket küldhet nekik, vagy lájkolhatja a Tweetjeit. Általában elegendő napi 30 percet szánni erre a tevékenységre.

5. lépés: írja meg a hangot

A pitch egy rövid és tömör üzenet, amely bemutatja az új termék bejelentésének sajtóközleményét. Javasoljuk, hogy e-mailben küldje el beszédét az újságírónak, a közösségi oldalak vagy telefonálás helyett. Ennek az az oka, hogy a legtöbb újságíró szívesebben kommunikál a PR-szakemberekkel e-mailben.

Ez azt jelenti, hogy minden újságíró több tucat előadást kap naponta. Mindig szorítja őket az idő. Tehát hagyja abba a hosszú ívű, önelégült bemutatkozást Önről vagy vállalkozásáról. Ehelyett tegye röviden, tömören és hatékonyan a prezentációt, és adja el történetét néhány szóban.

Forrás

Egy másik fontos dolog, amit meg kell jegyeznünk, hogy személyre kell szabni a pályát. Ez megkülönbözteti az Ön e-mailjeit az újságíró postaládájában található sok hidegtől, és javítja a közzététel esélyeit. A tárgysor személyre szabása azt mutatja, hogy elvégezte a házi feladatot. Ez azt mutatja, hogy Ön nem csak egy újabb PR-szakember, akinek fogalma sincs az újságírókat érdeklő történetekről.

Gyors tény: a legtöbb újságíró azt szereti, ha kevesebb a pálya mint 200 szó.

6. lépés: nyomon követés

Előfordulhat, hogy az összes fent említett tippet figyelembe veszi, de a termék sajtóközleménye nem kap választ. Ne izgulj. Valószínű, hogy az újságíró elfelejtett válaszolni, vagy egyszerűen elmulasztotta elolvasni az e-mailjét. És ilyen esetben döntő fontosságú a nyomon követés.

Olvasni:  Mi az a CDN? CDN-szolgáltató kiválasztása (2024. évi útmutató)

A nyomon követés jó módja annak, hogy felhívja a figyelmet az elengedésre, különösen, ha úgy gondolja, hogy jó munkát végzett vele. De a követéshez tapintatosnak kell lennie. Ellenkező esetben spamnak tűnhet, és letilthatja az újságíró. Íme néhány tipp, amelyet szem előtt kell tartania az újságírókkal való kapcsolattartás során.

 • Ne spamezzen az újságírót azzal, hogy újra elküldi ugyanazt a pályát és sajtóközleményt. Ez tönkreteszi annak esélyét, hogy a történeted megjelenjen. A nyomon követés során magyarázd el nekik, miért kell törődniük ezzel a történettel.
 • Ne küldjön teljesen új e-mailt. Egyszerűen válaszoljon az elsőre, hogy az újságírónak ne kelljen lefelé görgetnie a postafiókját, hogy megkeresse az első e-mailt.
 • Legyen udvarias, miközben követi. Tiszteletben kell tartania azt a tényt, hogy egy újságírót nem biztos, hogy őszintén érdekli az Ön története.
 • Tartsa a követési hangmagasságot rövidebbre, mint az első.
 • Végül készülj fel. Ha pozitív választ kap, győződjön meg arról, hogy további információval szolgálhat az újságírónak, mikor és ha kéri.

Kulcs elvitelek

 • A terméksajtóközlemény költséghatékony módja annak, hogy a figyelmet a legújabb termékmegoldás felé irányítsa, és nagyobb közönséget vonzzon.
 • Ha egy sajtókiadvány vagy újságíró választja ki, a sajtóközlemény rendkívül előnyösnek bizonyulhat cége számára.
 • Számos oka van annak, hogy a márkák miért terjesztenek sajtóközleményeket, ezek közül néhány a láthatóság, a márkaismertség és az eladások növelése.
 • Egy terméksajtóközlemény megírása a legfontosabb céghírek ismertetése érdekében segítheti vállalkozása növekedését, de a helyes megtétele ugyanolyan fontos.
 • A jó termék sajtóközleménye tartalmazza az összes lényeges összetevőt, például a címsort, a dátumot, a törzset, az alaprajzot és az elérhetőségeket. Ezenkívül magában az első bekezdésben is közöl minden lényeges információt.
 • Lenyűgöző sajtóközlemény írásához feltétlenül készítsen figyelemfelkeltő címet.
 • Mielőtt megírná a sajtóközleményt, feltétlenül tanulmányozza a médiakörnyezetet, és válasszon egy konkrét újságírót, akinek szeretne bemutatni.
 • Győződjön meg arról, hogy a sajtóközlemény témája igazodik az újságíró ritmusához.
 • Sajtóközleményének napvilágra kell hoznia néhány exkluzív adatot és statisztikát, amelyek egyedivé és hírértékűvé teszik. A médiabemutatónak rövidnek, tömörnek és hatásosnak kell lennie.
 • Ha egy termék sajtóközleményét küldi el egy újságírónak, és nem kap választ, akkor kapcsolatba kell lépnie vele. De ügyeljen arra, hogy ne legyen túl tolakodó. Legyen udvarias és tiszteletteljes a nyelve.

Következtetés

Mivel sok részletre kell ügyelni, a termék sajtóközleményének megírása ijesztőnek tűnhet. De éppen ellenkezőleg, nagyon egyszerű. Ha egyszer rászokott a dologra, egy hatékony és jól strukturált sajtóközlemény elkészítése és a sajtóközlemény meglehetősen egyszerűvé válhat.

A termékbevezetéshez egy sajtóközlemény-mintát is tanulmányozhat. Ezeket a példákat tekintve megértheti azt a fajta írási stílust, amelyre egy termék sajtóközleményében szükség van, és végül jobbá válik.

A termék sajtóközleményének megírása létfontosságú készség. A fent említett tippek követése segíthet elsajátítani a folyamatot, és megemlíteni vállalkozását a sajtóban. A címsor megalkotásától a tartalom SEO-ra való optimalizálásáig sok apróság jelzi a különbséget a sikeres és a sikertelen sajtóközlemény között.

GYIK

1. Mi az a termék sajtóközlemény

A termék sajtóközleménye egy olyan dokumentum, amely tájékoztatja az ügyfeleket és az újságírókat az Ön izgalmas új termékéről. A jól kidolgozott sajtóközleményt a riporterek könnyen kiválaszthatják, és a legjobb kiadványokban közzétehetik, sok szemet ragadva ezzel a márkájával és termékével.

2. Hogyan írsz egy termék sajtóközleményt?

Öt lépésből áll egy jó, termékközpontú sajtóközlemény megírása.
1. Kezdje azzal, hogy írjon egy ellenállhatatlan címet.
2. Közölje a fejlesztés létfontosságú információit (mit, miért, hol, mikor, ki és hogyan) az első bekezdésben.
3. Írj egy-két érdekes idézetet!
4. Adjon meg részletes háttérinformációkat a termékről.
5. Végezze el a kazánlemezzel.

3. Mit kell tartalmaznia egy sajtóközleménynek?

A sajtóközleményben feltüntetendő öt dolog a következő:
1. A sajtóközlemény kelte
2. Ellenállhatatlan címsor
3. A cég leírása és a kapcsolódó linkek
4. Vonatkozó idézetek
5. Kiváló minőségű képek

4. Milyen hosszú legyen egy sajtóközlemény?

Ideális esetben egy sajtóközleménynek körülbelül 400 szóból kell állnia. Ez elsősorban három-négy rövid bekezdést és néhány jó idézetet tartalmaz. Ha a hossza meghaladja ezt, valószínűleg szükségtelen információi vannak, amelyek elvonhatják az olvasók figyelmét.

5. Milyen tippeket adunk egy újságírónak való beszédhez?

Ahhoz, hogy egy újságíróhoz forduljon, a következőket kell szem előtt tartania.
1. Írj egy fülbemászó címet.
2. Hozzon létre egy összehasonlítható szöget.
3. Legyen az előadás rövid, meggyőző és személyes.
4. Tájékoztatás a megfelelő újságíróknak.
5. Egy idő után kövesse nyomon.

Új publikációk:

Ajánlott