Átfogó útmutató PHP-munkásoknak: Mik azok…

A PHP-munkások a nagy teljesítményű hosting rejtvény elengedhetetlen darabjai. A legtöbb menedzselt tárhelyszolgáltató rugalmatlan tárhelycsomagot kínál, amely rendkívüli eredményeket kínál az átlagos webhelyek számára, de végzetet jelent a dinamikus webhelyek számára, amelyekben a gyorsítótár egy része megkerüli a forgalmat.

Vállalkozásának fejlesztése és összetettebb webhelyek fejlesztése során kulcsfontosságúvá válik a PHP-munkások és a webhelyek teljesítményére gyakorolt ​​hatásuk megértése. Ez a cikk végigvezeti Önt az alapokon, és néhány valós iránymutatást kínál a gyakori használati esetekre.

Mik azok a PHP-munkások?

A PHP-munkások háttérfolyamatok PHP-kódot futtató szervereken. Olyan oldalakat hoznak létre, és kezelik azokat a kéréseket, amelyek háttérfeldolgozást igényelnek a webhelyen. Ez a technológia HTML-oldalakat hoz létre a webhely látogatóinak kiszolgálására.

A PHP-munkások döntik el, hogy a webhelye bármikor képes kezelni a gyorsítótárazott igények számát. Miután egy PHP-munkás elindult, szorgalmas marad mindaddig, amíg a folyamatok be nem fejeződnek, vagy bizonyos feltételek nem teljesülnek.

Mond Nginx kérést kap, amelyet a PHP-nek fel kell dolgoznia. Továbbítja a kérést a PHP-FPM-nek, amely átadhatja a kérést egy elérhető PHP-munkásnak. A PHP-munkás végrehajtja a PHP kódot, beszerzi a szükséges információkat a MySQL-ből vagy a Redisből, és elkészíti az oldal kimenetét. Az oldal kimenete ezen a ponton visszakerül az Nginx-hez, mielőtt visszaküldené a böngészőnek.

Dióhéjban a PHP-munkások azok a szerverfolyamatok, amelyek a forráskódot futtatják. Amikor egy gyorsítótárazott oldal kérést kap, azt egy PHP-munkás kezeli.

PHP-webhelyek egyszerű üzemeltetése [Starts at Credit]

  • Ingyenes rendezés
  • Ingyenes biztonsági mentés
  • PHP 8.0
  • Korlátlan számú webhely

PRÓBÁLJA KI MOST

Miért van szükséged PHP-munkásokra?

A PHP-munkások feladata minden olyan igény kezelése, amely megkerüli vagy kihagyja a webhely gyorsítótárát. Ha egy kérés nem éri el a gyorsítótárat, egy PHP-munkás átveszi, kezeli a kérést és visszaküldi a vendégnek egy weboldal formájában.

A PHP-munkások gyorsabban kezelik az adatokat, és ezredmásodperceken belül számos folyamatot törölnek. Lehetővé teszik egyidejű műveletek végrehajtását, ami azt jelenti, hogy egyszerre több ügyfél megbízás is elkészíthető.

Olvasni:  Termékattribútum hozzáadása a Magento 2-ben: Kezdőbarát útmutató

Fontos megjegyezni, hogy működési kapacitásuk nem végtelen – ez különböző változóktól függ, beleértve a kéréseket és a rendelkezésükre álló szervererőforrásokat, amelyek eldönthetik, hogy hány gyorsítótárazott látogatást/kérést tud kezelni a helye egyszerre.

Milyen hatással vannak a PHP-munkások az alkalmazás teljesítményére?

A dinamikus feladatok, mint például az ügyfél egyszerű készletellenőrzése, olyan összetett folyamatokat foglalhatnak magukban, mint az adott ügyfél korábbi rendeléseinek megtekintése és feladása.

A PHP-munkások alapvető szerepet játszanak a webhely dinamikus oldalainak gyors egymásra rakásában, és ezáltal a webhely végrehajtásának javításában. Megfelelő használat esetén ideális egyensúlyt tartva fenn a PHP-munkás-használat, a kódoptimalizálás és a CPU-kihasználás között, elősegítik, hogy webhelye minimális vagy semmilyen teljesítményproblémát tapasztaljon.

A PHP-munkások CPU erőforrásokat használnak a kód végrehajtásához. A gyorsabb CPU elősegíti a gyorsabb kódvégrehajtást, ami javíthatja webhelye teljesítményét. A PHP-munkások hatékonysága nagymértékben függ a CPU-tól és a RAM-tól. Webhelyének egy fejlett szerveren való elhelyezése a legújabb berendezésekkel segíthet optimalizálni a PHP-munkások kihasználtságát.

Hány PHP dolgozóra van szüksége?

A PHP dolgozói folyamatosan kihasználják a rendelkezésre álló CPU-kapacitás 80-100%-át. Az összetett munkaterhelések csak 2 PHP-munkást engedhetnek meg az összes elérhető CPU felemésztése előtt. Ezzel szemben a produktív és optimalizált munkaterhelés magonként 4, 6 vagy 8 dolgozót tesz lehetővé azonos szerverspecifikációkkal.

A rendelkezésre álló CPU túl sok dolgozója alapvetően lelassít mindent, ahogy sorba kerülnek, és a CPU ideje nagy részét a feladatok közötti váltogatással tölti, ahelyett, hogy elvégezné a munkát. CPU-nként túl kevés PHP-dolgozó pazarolja az erőforrásokat, mivel a CPU bizonyos mértékig leáll, ahelyett, hogy elvégezné a munkát.

Míg a szükséges PHP-munkások száma a webhely összetettségétől, valamint az egyidejű kérésektől és forgalomtól függ, az általános iránymutatás 2-4 dolgozó egy statikus webhelyen.

Nagyobb, dinamikusabb funkcionalitással rendelkező webhelyek, például e-kereskedelmi vagy vitafórumok esetében általában 4 PHP-munkás jó kiindulópont. Ez a szám ismételten változik webhelyenként, mivel mindegyiknek megvan a maga egyedi témája, beépülő modulja, adatbázislekérdezései és a gyorsítótárazott/gyorsítótárazott aránya.

PHP-munkások: DreamHost vs. Kinsta vs. Siteground

Íme egy rövid összehasonlítás a DreamHost, a Kinsta és a Siteground mint tárhelyszolgáltatókról, és ezek működéséről. Továbbá, ha egy Siteground és egy cPanel alternatívát keres, több lehetőség közül választhat.

DreamHost Kinsta Siteground
Támogatás Mindenféle PHP-alapú alkalmazást támogat. Csak WordPress platform. Felejtsd el minden más PHP-alapú alkalmazás használatát. Csak WordPress platform.
PHP dolgozók Ajánlatok korlátlan PHP dolgozó. Ezeket a webhely forgalmának és teljesítményének megfelelően módosíthatja. Kezdődik 4 munkás és felmegy arra 16 munkás vállalati tervvel. Ajánlatok 4 PHP dolgozó vállalkozási tervükkel.
Lemez terület Kezdődik 20 GB nak nek 3840 GB. További tárhely áll rendelkezésre az egyéni csomagokban. Ajánlatok 10 GB nak nek 250 GB lemezterület Ajánlatok 16 GB nak nek 128 GB lemezterület.
Sávszélesség 2 GB és 20 TB között Méretlen, de havi látogatások nagyon korlátozottak Korlátlan
Szerverek Válasszon a DigitalOcean, az AWS és a Google Cloud Platform közül Csak a Google Cloud C2-n fut Csak a Google Cloud C2-n fut
CDN Cloudflare CDN-t kínál A CDN sávszélessége korlátozott Cloudflare CDN-t kínál
Gyorsítótárazás Lakk, Redis, Memcached Bájtkód, objektumoldal, CDN Memcached, GrowBig+
Olvasni:  175+ WordPress-befolyásoló: Ismerje meg a 2024-as költöztetőt...

Mi történik, ha nincs elég PHP-munkás?

A webhely gyors és megbízható végrehajtásához elengedhetetlen, hogy webhelyén elegendő PHP-munkás álljon rendelkezésre. Amikor a rendelkezésre álló PHP-munkások egy webhelyen vannak elfoglalva, elkezdenek egy sort felépíteni a háttérben, és megfelelően kezelik az összes kérést.

Számos megkülönböztető tényező okozhat lassú oldalbetöltést vagy hibákat. Miután elérte a rendelkezésre álló PHP-munkások korlátját, a sor elkezdi kiszorítani a régebbi kéréseket, ami 504-es hibákat vagy töredezett kéréseket eredményezhet.

Egy másik gyakori hiba, amellyel a PHP-munkások hiánya miatt szembesülünk, az rossz átjáró hibák. Ezek 60 másodperces időtúllépés után következnek be a PHP dolgozói soron belül.

Ezek a hibák nemcsak rossz felhasználói élményt jelentenek, hanem negatív hatással vannak webhelye keresőoptimalizálására is.

Hogyan optimalizálhatja webhelye PHP-munkásait

Elmagyaráztuk, hogy a PHP-munkások alapfolyamatok, amelyek PHP-kóddal HTML-oldalakat hoznak létre. A PHP-munkások kihasználtságának optimalizálásának legmagától értetődőbb módja a CPU- és PHP-erőforrások összegének csökkentése, amelyek a webhelyre irányuló kérések teljesítéséhez szükségesek.

1) Rendszer-gyorsítótár

A gyorsítótárazás kulcsfontosságú egy nagy teljesítményű webhelyhez. Ha egy oldal nem szolgáltat dinamikus, látogatóspecifikus tartalmat, akkor azt gyorsítótárban kell tárolni. Webszerverek, mint az Nginx és Open-Lite-Speed figyelemre méltó teljesítményt nyújt a gyorsítótárból történő kiszolgáláskor. Mindketten kompetensek az egyidejű tevékenységek összegének kezelésében, ha a PHP feldolgozása minimális.

Amikor egy oldal gyorsítótárban van, az előre elkészített HTML-, CSS- és JS-kódot helyezi el, amely azonnal készen áll a böngésző számára. Az Nginx / OpenLiteSpeednek nem kell semmit elküldenie a PHP-nek az oldal „létrehozásához” való feldolgozáshoz. Egyszerűen eltüntették az eredmény másolatát a létrehozáskor. Ezen a ponton ez inkább egy teljesen inaktív webhely kiszolgálása.

Olvasni:  A Themify Builder használata WordPresshez 202-ben...

Az éppen olvasott blogbejegyzés tökéletes illusztrációja egy olyan oldalnak, amelyet nem kell dinamikusan generálni. Sok más bejegyzésünkhöz hasonlóan ebben a bejegyzésben is statikusak a tartalmak, így nincs szükség CPU-erőforrásokra költeni egyforma oldalak folyamatos létrehozására.

Ehelyett sokkal jobb, ha a PHP-munkások egyszer generálják az oldalt, majd gyorsítótárazzák. Az oldalgyorsítótárazásnak számos magától értetődő preferenciája van a PHP-vel dinamikusan generáló oldalakkal szemben. Kétféleképpen állíthatja be az oldal gyorsítótárazását webhelyén.

  • Szerver szintű oldal gyorsítótáraz Nginx segítségével.
  • Beépülő modul alapú oldalgyorsítótár a WP-Rocket segítségével.

Az extrém teljesítmény érdekében javasoljuk, hogy lehetőség szerint használjon szerverszintű oldalgyorsítótárat.

2) Válassza a Minőségi beépülő modulokat

A webhelyén található beépülő modulok száma nem olyan fontos, mint a beépülő modulok minősége. Ha egy beépülő modult nem frissítettek az elmúlt hat hónapban, válasszon egy másikat, amely megfelel a díjnak.

Abban az esetben, ha egy beépülő modult hosszú ideig nem frissítettek, előfordulhat, hogy a kódja nem a legújabb WordPress fejlesztést használja.

Alternatív megoldásként, ha egy beépülő modul néhány hetente folyamatosan frissül, nagy esély van arra, hogy a mérnök komolyan gondolja a minőséget, ami nagyszerű választássá teszi webhelye számára.

3) Használjon beépülő modulokat, amikor szükséges

Ha olyan feladatokat szeretne végrehajtani a webhelyein, mint például a JavaScript vagy a CSS, akkor előfordulhat, hogy ehhez nincs szüksége beépülő modulra. Ehelyett a témája PHP benchmarksablonjaihoz specifikus kódot vagy egy style.css fájlt is megadhat egy alárendelt témával.

Amennyire csak lehetséges, tartsa távol magát a kódfelfúvódástól azáltal, hogy ne telepítsen értelmetlen bővítményeket

4) Válasszon egy teljesítményközpontú gazdagépet

Javasoljuk, hogy olyan tárhelyszolgáltatót válasszon, amely bőséges PHP-munkásokat kínál Önnek, így nem kell ismét aggódnia a PHP-munkások száma miatt. A PHP-munkások fontosságára összpontosítva a DreamHost akár 6000 PHP dolgozó telephelyenkéntellentétben más tárhelyszolgáltatókkal.

Nagy teljesítményű CPU

A PHP-munkások CPU erőforrásokat használnak a kód végrehajtásához. A gyorsabb CPU gyorsabb kódvégrehajtást jelent. A DreamHostnél a leggyorsabb felhőszervereket használjuk: Digital Ocean, AWS és GCP.

PHP-munkások a felhőutakkal

Mivel minden webhely egy kicsit másképp épül fel, a PHP-munkások száma változhat. A legjobb módja annak, hogy megtalálja ezt a számot, ha megnézi, hány PHP dolgozót használ jelenleg.

Miután megkapta az alapértéket arról, hogy hány PHP dolgozót és PHP memóriakorlátot használ, és mekkora a forgalom, tervezheti a jövőbeni növekedéseket. A webhely használatától és forgalmától függetlenül a DreamHost lehetővé teszi a maximum 6000 PHP dolgozó telephelyenként (több, mint az összes versenytársa) a felhasználó kérésére.

Olvasni:  Facebook-hirdetések futtatása: A teljes útmutató

Feltöltött, menedzselt PHP tárhely – Növelje PHP-alkalmazásának sebességét 300%-kal

PHP-munkások nagy forgalmú e-kereskedelmi webhelyekhez

picclick.co.uk egy 2008-ban alapított e-kereskedelmi áruház. Mivel egy nagy forgalmú e-kereskedelmi áruház, amelyhez a világ minden tájáról hozzáfértek, megnőtt a PHP-munkások iránti igény. Jelenleg a Picclick körülbelül 507–530 PHP-munkást használ a forgalom és a kérések kezelésére.

Számos e-kereskedelmi webhely profitálhat abból, ha CPU-magonként 3 statikus dolgozót használ. Ha tiszta kódbázissal rendelkezik, és nem kezel túl sok régóta futó kérelmet, akkor tesztelnie kell webhelye teljesítményét magonként 4 és 5 dolgozóval, amíg fel nem fedezi az édes pontot.

PHP-munkások nagy forgalmú LMS-webhelyhez

crc.pslms.org Olyan LMS, amely a klinikai kutatások lefolytatása szempontjából alapvető fontosságú témákra összpontosít. A DreamHost szervereken kezelt LMS kivételesen nagy forgalmat lát, és körülbelül 5-10 PHP-munkást használ. Ezenkívül a tanulásmenedzsment-rendszer tárhelyének kiválasztásakor fontos megbizonyosodni arról, hogy a szolgáltató elegendő PHP-munkást kínál ahhoz, hogy megfeleljen az LMS követelményeinek.

Túl sok felhasználó egyidejűleg aktív LMS-webhelyén nagy terhelést jelenthet a keretrendszeren. Ezekben az esetekben a kódbázisnak a lehető legkevesebbnek kell lennie, és webhelyének nagy teljesítményű CPU-val rendelkező szerveren kell lennie.

Tesztelje a statikus dolgozókat CPU-magonként 3 dolgozóval, és ha több lényre van szüksége, tesztelje webhelye teljesítményét 4, 5 és esetleg 6 dolgozóval magonként.

PHP-munkások nagy forgalmú multisite-hez

cityscoop.us az Egyesült Államok helyi üzleti híreivel foglalkozó legjobb webhely a Google-on. Az olvasók többnyire helyi vállalkozások és nemzeti franchise márkák, amelyek hírhálózatunkon keresztül terjesztenek tartalmat a keresőmotorokhoz. A CityScoop egy nagyon látogatott multisite, körülbelül 10-15 PHP-munkást alkalmaz max.

A több telephellyel rendelkező webhelyek mindegyike hozzáfér az összes erőforráshoz. Tehát statikus dolgozók kínálnak optimalizált teljesítmény elülső és hátsó végén egyaránt.

Ami a dinamikus dolgozókat illeti, kezdje el tesztelni őket CPU-magonként 5 dolgozóval. A teljesítmény nyomon követése után tesztelje webhelye teljesítményét magonként 7, 8 és esetleg 10 dolgozóval, amíg meg nem találja az édes pontot.

Következtetés

Ha a kéréseket nem kezelik megfelelően, a weboldalak hibásan működhetnek, vagy a szerver összeomolhat. A PHP-munkások létfontosságú szerepet játszanak a kérések kezelésében. A jó tárhelyszolgáltató kiválasztása szintén kritikus lépés a PHP-munkások kezelésében, mivel minden tárhelyszolgáltató eltérő számú PHP-munkást kínál.

Új publikációk:

Ajánlott