Automatikus feliratok a médiában és jelentőségük

A podcastok, videók és egyéb audiotartalmak automatikus feliratozása számos előnnyel jár. Ismerje meg és ismerje meg a legjobban használható automatikus feliratgenerátor eszközöket.

Tartalomjegyzék

  • Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt automatikus feliratot adna videójához
  • A videók automatikus feliratozásának előnyei
  • A legjobb automatikus feliratgenerátorok

A videófeliratok meglehetősen gyakoriak, és még különböző nyelveken is elérhetők. A legtöbb márka azonban nem tudja, hogy számos eszköz automatikus feliratot biztosít a videóihoz. Elmúltak már azok az idők, amikor az embernek átírókat kellett bérelnie, és különböző szoftvereket kellett használnia a szöveg és a videó pontos szinkronizálásához. Manapság az automatikus feliratgenerátorral a videó másodpercek alatt, 100%-os pontossággal gyorsan átírható. A legjobb az egészben az, hogy ezen eszközök többsége ingyenes és könnyen használható.

  Automatikus feliratozás

Forrás

Tervezitek a feliratok bevezetését a videóitokban? Ezt a cikket kötelező elolvasni.

Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt automatikus feliratot adna videójához

Megbízható szoftvert kell választania, hogy az automatikusan generált címek hitelesek legyenek. Íme néhány szempont, amelyeket érdemes megjegyezni, mielőtt automatikus feliratot adsz a videódhoz.

  • A feliratgenerátornak kiváló felhasználói értékelésekkel kell rendelkeznie, különösen azokon a nyelveken, amelyekre később le szeretné fordítani a szöveget.
  • A Google nem indexeli a YouTube automatikus feliratait. Tehát, ha egy adott videón keresztül szeretné rangsorolni a kulcsszavait, a legjobb, ha külső eszközöket használ feliratok generálásához és feltöltéséhez a YouTube-ra.
  • Feliratgenerátorának rendelkeznie kell azzal a lehetőséggel, hogy átírja a tartalmat különböző nyelveken, vagy akár feliratfordítási szolgáltatásokat is kínáljon.
  • Az automatikus feliratok generálásakor be kell tartania a szabványos feliratozási irányelveket.
Olvasni:  Python vs PHP a webfejlesztés teljesítményéhez 2024-ben
Miért érdemes automatikusan feliratozni a videókat

Forrás

A videók automatikus feliratozásának előnyei

A feliratok előnyei

Forrás

1. Hozzáférhetőbbé teszi a videót

A videók kiváló eszközt jelentenek a hallássérültek számára ahhoz, hogy hozzáférjenek olyan tartalmakhoz, amelyekkel az átlagemberek rendszeresen foglalkoznak. Ha a tartalomnak nincs megfelelő felirata, akkor elveszíti ezt a közönségszegmenst, és nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik nem annyira ismerik az angol nyelvet.

Amikor az olyan videostreaming platformok, mint a YouTube, a tartalom széles skáláját bárki számára elérhetővé tették szerte a világon, miért ne csatlakozhatna a kezdeményezéshez a közönsége által kedvelt nyelvű feliratok hozzáadásával?

Egy másik plusz pont az, hogy az automatikus feliratozással megnő az esélye annak, hogy tartalmai elterjednek, mivel minél többen nézik jobban a tartalmat, annál nagyobb a nézettsége.

2. A SEO előnye

Ha célzott kulcsszavakat használ a videó címében és leírásában, akkor magasabb helyezést érhet el, amikor az emberek az adott kifejezésekre keresnek. Ha ezeket a kulcsszavakat feliratként adja hozzá videóihoz (.srt fájlok használatával), tovább javítja SEO rangsorát.

Az angoltól eltérő nyelvű automatikus feliratok hozzáadása szintén segít a helyi kulcsszavak célzásában és rangsorolásában.

Forrás

3. Takarítson meg általában az átírókra fordított erőforrásokat

Valljuk be, megbízható átírót vagy nyelvi szakértőt (többnyelvű átíráshoz) felvenni inkább fejfájást jelent, mint előnyt. Még rosszabb a helyzet, ha úgy dönt, hogy saját maga végzi el a feladatot, és folyamatosan visszatekeri és szünetelteti a felvételt a videók és podcastok szövegének begépeléséhez.

De ezt a problémát gyorsan megoldhatja egy automatikus feliratgenerátorral. Ne felejtsen el olyan szoftvert választani, amely a legújabb gépi tanulási technológiát alkalmazza az átíráshoz, lehetőleg olyan szoftvert, amely korábban az Ön iparágát szolgálta.

Olvasni:  Megjelent Indiában a Lenovo Ryzen alapú AIO 7 asztali számítógépe: ár és specifikációk

4. Nincs szükség feliratszerkesztő alkalmazásokra

A feliratok önálló lejegyzésével kapcsolatos jelentős probléma, hogy legtöbbször nem tudja megfelelően szinkronizálni őket, különösen, ha videotartalmat kínál. Még a legapróbb hibák is teljesen tönkreteszik a videódat a néző számára, ami alacsony elköteleződést és nézettséget eredményez.

Másrészt egy automatikus feliratgenerátor teljesen megoldhatja ezt a problémát a videók, podcastok, webináriumok vagy bármilyen más hangfelvételek automatikusan szinkronizált felirataival.

5. Javítsa a nézési időt és az elköteleződést

Sok felhasználó, aki ingázás közben, késő este vagy ebédidőben néz videókat, inkább néma üzemmódban nézi, hogy elkerülje a többiek zavarását. Ezek a felhasználók jobban szeretik, ha a feliratok tökéletesen szinkronizálva vannak a videótartalommal, lehetőleg anyanyelvükön.

Ha ez nem történik meg, ezek a felhasználók az első tíz másodpercen belül visszapattannak a videóidról. Ezért a videót feltöltés előtt olyan szoftveren kell futtatnia, amely automatikusan előállítja a feliratot a videóból.

Forrás

6. Segítsen a nézőknek jobban megérteni és tanulni

A kutatások bebizonyították, hogy az ember az anyanyelvén tanul a legjobban. Ha oktatási tartalmat hoz létre, kötelező a feliratok automatikus fordítása funkció hozzáadása a videóhoz. A feliratok segítenek a közönségnek abban, hogy jobban megértsék a tartalmat, míg a vizuális oldal jobban megtartja azt.

És ha videóid segítenek a nézőidnek jobban tanulni, nagyobb valószínűséggel kötnek majd kapcsolatba és megosztják a tartalmadat ismerőseikkel. Sok márka, például a Netflix, feliratokon keresztül népszerűsíti az új nyelvtanulást. A márka elindított egy Google-bővítményt, amely segít idegen nyelvek elsajátításában, miközben kedvenc Netflix sorozatait és filmjeit nézi.

Forrás

A legjobb automatikus feliratgenerátorok

A dolgok megkönnyítése érdekében felsoroltuk az öt legjobb feliratgenerátort, amelyek kiváló eredményeket értek el a felhasználók számára.

Olvasni:  Ne hagyja, hogy ez a 3 hiba elsodorja e-kereskedelmi vállalkozását

1. Media.io

A Media.io egy kiváló videófelirat-generátor, amely mesterséges intelligencia segítségével pontosan átírja a tartalmat, és tökéletesen időzített módon adja hozzá a videóhoz. Az eszköz azt is lehetővé teszi, hogy közvetlenül töltsön fel videókat a YouTube-ról az URL beillesztésével. Az angolon kívül a Media.io más, gyakran beszélt nyelveket is támogat, mint például a spanyol, a francia, a mandarin stb.

2. YouTube automatikus feliratgenerátor

A YouTube kiváló beszédfelismerő technológiája és az automatikus feliratgenerátor csak a szikla alatt élők számára ismeretlen. A feliratkészítési folyamat meglehetősen egyszerű. Csak töltse fel a videót, és kattintson a felirat hozzáadása lehetőségre a videókezelőn keresztül.

A YouTube automatikus feliratozásának egyik hátránya, hogy csak japán, angol, portugál, orosz, német, spanyol, francia, olasz, koreai és holland nyelven érhető el. A videó élő adása előtt azonban lehetősége van szerkeszteni ezeket a feliratokat.

Forrás

3. A Facebook automatikus feliratozási funkciója

A Facebook automatikus feliratozási funkciója viszonylag új, és jelenleg csak az Egyesült Államokban és Kanadában élő hirdetők számára érhető el. Mivel új, nem olyan megbízható, mint a piacon elérhető többi szoftver. De lehetősége van az automatikusan generált feliratok szerkesztésére.

4. VEED.IO

Egy egyszerű online videószerkesztő, a VEED lehetővé teszi, hogy AI segítségével feliratokat generáljon. Az automatikusan generált szöveget később szerkesztheti, miközben különféle szövegstílusok közül választhat. Akár 50 MB videót szerkeszthet ingyenes verziójában, amelyek mindegyike ugyanolyan minőségű átírást kínál, mint a fizetős verzió. A feliratokat SRT-fájlként is exportálhatja.

5. Felirat

A Zubtitle több, mint egy automatikus feliratgeneráló szoftver. Olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a feliratok közvetlen kiírását különböző videóméretekben, és akár letöltheti az átírt fájlokat .TXT és .SRT formátumban.

Olvasni:  Itt az ideje, hogy nagyszerűvé tegye vállalkozását, és a következőképpen teheti meg

Az eszköz a videók javításában is segít, mivel számos videószerkesztési lehetőséget kínál, például vágást, címsorok hozzáadását, folyamatjelző sáv animációit, vízjeleket és átméretezést.

Forrás

Gyors összefoglaló

Az automatikus feliratok hozzáadása a videóidhoz már inkább szükségszerűség, mint versenyelőny, különösen a marketingesek és a márkamenedzserek számára. Számos előnnyel jár, beleértve a széles körű elérést és a tartalom iránti nagyfokú elkötelezettséget.

Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy használjon inkább egy ismert eszközt (a profi verziót), hogy az automatikus feliratok tökéletesen illeszkedjenek a videóhoz. Lehet, hogy jelentős befektetés, de megéri.

GYIK

1. Hogyan adhatok automatikusan feliratot a videómhoz?

Használhat bármilyen népszerű automatikus címgenerátort, például a Youtube automatikus feliratait, mind.io-t, VEED-et stb., hogy automatikusan generáljon feliratokat a videóihoz. Ezen eszközök többsége feliratfordítási szolgáltatásokat is nyújt.

2. Hogyan működnek az automatikusan generált feliratok?

Automatikus feliratgeneráló eszközök mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével a videó hangjának olvasható szöveggé alakításához. A legtöbb programnál csak fel kell töltenie a videót, kiválasztania a felirat nyelvét, és kattintson a generálás gombra.

3. Miért kell a marketingeseknek feliratot adni a videókhoz?

A videó átírása számos előnnyel jár, beleértve a nagyobb elérést, a jobb elköteleződést és láthatóságot, a keresőmotorokban való rangsorolás lehetőségét a helyi kulcsszavak alapján, a márka nagyobb láthatóságát és a megcélzott közönséggel való globális kapcsolatfelvételt.

4. Mitől jó egy automatikus feliratgenerátor?

Egy jó feliratgenerátor pontosan átírja a szöveget bármilyen hangból vagy videóból, miközben biztosítja, hogy az a megfelelő időben kerüljön a videóba. Ez azt jelenti, hogy a generált feliratoknak összhangban kell lenniük a lejátszott videóval/hanggal. Feliratkészítést is biztosítania kell az angoltól eltérő nyelveken.

5. Létrehozhatok automatikusan feliratokat offline módban?

Igen, egyes eszközök, például a Video Studio lehetővé teszik a feliratok automatikus generálását offline módban is.

Új publikációk:

Ajánlott