Az 5 legjobb LinkedIn marketingstratégia 2024-ban

A LinkedIn mindig is híres volt állás- és önéletrajzok közzétételére szolgáló oldalként. A legtöbb személy még 2024-ban is csak ilyen webhelyként tekint a platformra.

De az idők gyorsan változnak, különösen a B2B iparágakban működő vállalkozások számára.

A LinkedIn gyorsan vezetőgeneráló platformmá válik, és ezt a tényt statisztikák is bizonyítják:

 • 2021-ben vége A közösség által generált B2B leadek 80%-a közvetlenül a LinkedInről érkezett.
 • Jelenleg a LinkedIn több mint 500 millió regisztrált felhasználó260 millióan jelentkeznek be minimum havonta egyszer.
 • 61 millió LinkedIn felhasználó menedzser vagy felső szintű vezető, míg 40 millió A LinkedIn-felhasználók különböző cégeknél töltenek be döntéshozatali pozíciókat.
 • A LinkedIn a király B2B közösségi média marketingtöbb mint 58 millió vállalkozások a platformon.

Mindezek az adatok elegendőek ahhoz, hogy rámutassanak arra, hogy vállalkozása kiváló minőségű potenciális ügyfelektől marad el, ha nem megfelelően használja a LinkedIn platformot.

Mivel a LinkedIn közösség üzletközpontú és professzionális, az itteni közönség releváns. A platform tagjainak duplája a vásárlóerő, mint a véletlenszerű webes forgalom, ami azt jelenti, hogy hatékonyabban célozhat meg konkrét közönségeket.

Most, hogy ismerjük a LinkedIn marketing fontosságát, nézzük meg alaposabban az 5 legsikeresebbet LinkedIn marketing stratégiák:

1. Határozza meg céljait és értse meg közönségét

Ismerje meg a közönségét

Az Ön üzleti marketingcélja meghatározza azt a megközelítést, amelyet a tartalom LinkedIn-en való terjesztésére használ, és elsősorban azt, hogy milyen típusú tartalmat hoz létre a platform számára. Ezért kell vázolja fel céljait a LinkedIn marketing elején terv.

Különféle célokat tűzhet ki. Ezek tartalmazzák:

 • Minősített leadek generálása
 • Márkaismertség építése
 • A célközönség bevonása
 • A márka hírnevének erősítése
 • Termékei és szolgáltatásai értékesítése

Ha egyértelmű LinkedIn marketingcélja van, itt az ideje, hogy megértse, kik a célközönségei.

Dolgozzon a célközönség megértésén, mert e nélkül az ötlet nélkül nehéz lesz erős LinkedIn marketingtervet kidolgoznia.

Olvasni:  Útmutató a legjobb közösségimédia-kezelő eszközök megtalálásához

Ha például videókat szeretne készíteni vállalkozása LinkedIn-en való népszerűsítésére, kinek készíti a videókat, ha nem ismeri a célközönségét? Vázolja fel célközönségét különféle paraméterek, például földrajzi hely, munkakör, iparág és így tovább alapján.

A célközönség meghatározásához alapos ismeretekkel kell rendelkeznie a vállalkozás meglévő közönségeiről. A LinkedIn marketingstratégiái csak akkor lesznek sikeresek, ha ismeri közönségét és preferenciáit.

Itt egy titok az, hogy a vállalati oldalon található elemzési szegmens használatával többet tudhat meg oldala látogatóiról és követőiről. Ez segíthet hasznos betekintést nyerni a közönségről és az általuk kedvelt tartalom típusáról. Ezen túlmenően ez segít testreszabni LinkedIn marketing vállalkozásait, és a közönség igényeit kielégíteni.

2. Összpontosítson cége oldalára

Először is egy lebilincselő és informatív cégoldal létrehozásán kell dolgoznia a LinkedIn-en. Ez azért fontos, mert az Ön A LinkedIn Company oldal marketingtervének egyik legértékesebb eszköze ezen a platformon. Ez az első dolog, amellyel a célközönség kapcsolatba lép, amikor kapcsolatba lép a márkával.

Ezért ügyeljen arra, hogy Vállalati oldala úgy legyen megalkotva, hogy segítse a közönséget abban, hogy mindent megtudjon, amit tudni szeretne a márkájáról.

 • Tartalmaznia kell információkat a központjáról, az alkalmazottakról, és ami a legfontosabb, a termékeiről és szolgáltatásairól. Ezen az oldalon adja meg a webhely URL-címét, logóját, méretét és a vállalat egyéb adatait is.
 • Készítsen megfelelő leírásokat, amelyek fontos részleteket közölnek termékeivel és szolgáltatásaival, valamint szervezetével kapcsolatban.
 • Ne felejtsen el mellékelni egy borítóképet, amely rezonál a cégére. Ne feledje, egy mindent magában foglaló és teljesen frissített cégoldal erősíti a márka imázsát azáltal, hogy megerősíti annak professzionalizmusát és hitelességét.

Összpontosítson cége oldalára

Tanulj tőle Schneider Electric LinkedIn cégoldal. Áttekintés részük egyablakos célpontként működik, amely minden fontos információt tartalmaz a márkáról, beleértve a webhely URL-címét, a közösségi média profilját és a különlegességeket.

Tehát igen, ne felejtse el optimalizálni LinkedIn vállalati oldalát. Csakúgy, mint a vállalati webhelyén, a cégoldalát is optimalizálnia kell, hogy az segítsen nagyobb láthatóságot szerezni a keresési eredmények között a LinkedIn-en és azon kívül.

A LinkedInben található teljesen optimalizált vállalati oldal megkönnyíti a felhasználók számára, hogy többet tudjanak meg a márkáról a keresőmotorok, sőt a LinkedIn segítségével. Használhat releváns kulcsszavakat és publikálhat kiváló minőségű tartalmat LinkedIn cégoldalának optimalizálásához.

Olvasni:  A legjobb 7 tabletta Indiában

A kulcsszavak fontosak számára LinkedIn marketing. Nem korlátozhatja a célzott kulcsszavak használatát blogjaiban és webhelyein. Határozza meg, hogy a célközönség milyen kifejezéseket és kifejezéseket használ az Ön által kínált termékek vagy szolgáltatások keresésekor. Ezután vegye be ugyanezt a cégleírásokba és a különböző szakterületek listájába.

A releváns tartalom következetes közzététele elősegítheti a célközönség megszólítását, miközben lehetővé teszi a tartalom Google általi indexelését. Ez javítja a keresőmotorok helyezéseit, és segít cégoldalának felmászni a keresési eredmények ranglétráján.

3. A versenytárs cégek oldalainak elemzése

Versenytárs elemzése

Ne feledje, hogy a LinkedIn marketing erőfeszítéseinek felerősítése időt vesz igénybe. És ahhoz, hogy a dolgok a maga módján működjenek, meg kell értenie, hogyan áll versenytársaival szemben.

Magán a LinkedIn-en lehetőség nyílik a versenytársak elemzésére a „Nyomon követendő cégek” funkció. Ez a funkció megmutatja azon vállalkozások teljes listáját, amelyek ugyanazokat a termékeket és szolgáltatásokat kínálják, mint az Öné.

Ez az opció néhány kulcsfontosságú mérőszámhoz is hozzáférést biztosít. Ezek a kulcsfontosságú mutatók közé tartozik a követők teljes száma, a közösségi média elkötelezettsége és a követők számának növekedése. Ha alaposan végignézi ezeket az oldalakat, segít megérteni, hogy a saját Vállalati oldala hogyan áll ehhez képest.

Próbálja meg azonosítani azokat a technikákat, amelyek eredményeket hoznak versenytársai számára, és integrálja ezeket a LinkedIn marketingtevékenységeibe.

Egy informatív és lenyűgöző LinkedIn Company oldal létrehozása nem elég ahhoz, hogy marketingstratégiája sikeres legyen ezen a platformon. Különböző stratégiákat kell alkalmaznia annak biztosítására, hogy cégoldala jó számú követőt vonzzon, és egyben a közönség növekedéséhez vezessen.

Tehát a LinkedIn vállalati oldal optimalizálása mellett motiválnia kell az embereket a követésre.

Ne feledje, hogy a siker érdekében dolgoznia kell láthatóságának javításán LinkedIn lead generálása és marketingstratégia. LinkedIn cégoldalának láthatóságának javítása nagy számú követőt jelent, ami megerősíti cége hitelességét.

Tehát LinkedIn vállalati oldalának népszerűsítéséhez kérje meg kollégáit és alkalmazottait, hogy kövessék azt. Adj hozzá egy “Kövesse” gombot a hírlevelekben és az e-mail aláírást, valamint webhelyét és blogját, hogy a látogatók és az előfizetők egyetlen kattintással követőkké váljanak.

Ezenkívül hívja meg meglévő munkatársait és ügyfeleit LinkedIn vállalati oldalának követésére.

Olvasni:  A 10 legjobb streamelő webhely filmekhez és tévéműsorokhoz 2024-ben

4. Koncentráljon a vonzó és releváns tartalom létrehozására

Releváns tartalom

Kezdetben nehéz lehet nagyszámú követőt vonzani LinkedIn vállalati oldalának. De ne feledje, pusztán a kívánt számú követő megszerzése az oldala nem jelenti a LinkedIn marketingstratégiájának végét. Meg kell tartania őket, és kapcsolatba kell lépnie velük, ami kihívást jelenthet. Ezt pedig csak úgy érheti el, ha rendszeresen tesz közzé releváns és értelmes tartalmat.

A tartalom minősége megzavarhatja vagy megzavarhatja a LinkedIn marketing erőfeszítéseit. Csak akkor tegyen közzé jó minőségű tartalmat ezen a platformon, ha megérti, miért töltenek rá időt az emberek, és mit szeretnének megnézni.

A BuzzSumo felmérése szerint a LinkedInen megosztott 10 millió cikk közül a legnépszerűbbek a Útmutatók és Ipari trendek cikkek kategóriákat. Ezek a statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a LinkedIn-felhasználók érdeklődnek az informatív és oktatási tartalmak iránt. Szeretik az olyan tartalmakat is, amelyek segítenek nekik naprakészen tartani az iparág legújabb fejleményeit.

Tehát az ilyen cikkek közzététele segíthet abban, hogy megfeleljen a célközönség igényeinek, és egyben fellendíti LinkedIn marketingjét.

Saját exkluzív tartalmai közzétételén és népszerűsítésén kívül más oldalak vonzó és hasznos tartalmait is megosztva új életet lehelhet LinkedIn cégoldalába, és kapcsolatokat építhet ki más márkákkal.

A szöveges cikkek monotóniájának megtöréséhez próbáljon meg sok leíró feliratot, megfelelő hangulatjeleket és felsorolásjeleket használni.

A videók és képek a legjobb módok a közönség figyelmének megragadására, ezeket szöveges cikkekkel kombinálva kell használni. A LinkedIn szerint a videók ötször több beszélgetéshez vezetnek míg a képek 2x magasabb kommentárt hoznak.

A LinkedIn lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a platformra töltsenek fel videókat, és valószínűleg a LinkedIn először a natív videóit, majd a többi platformról származó hivatkozásokat helyezi előtérbe. Tehát próbálja meg a legtöbbet kihozni ebből az attribútumból úgy, hogy a megosztás helyett közvetlenül a LinkedIn-en tesz közzé videókat Youtube videó linkeket.

5. Automatizálja márkája megismertetését

Az Ön márkája

LinkedIn-oldala csak akkor fog növekedni, ha relevánsabb kapcsolatokat hoz létre sok kapcsolattartással. A márka megszólításának automatizálása jobb, mint a kézi megkeresés az elköteleződés javítása és az értékesítés növelése érdekében.

Ebben óriási segítséget jelenthetnek kollégái és munkatársai. A LinkedIn marketingstratégiáinak szerves részévé kell tennie őket azáltal, hogy ráveszi őket, hogy kövessék a Vállalati oldalt, és bátorítsák őket a frissítések megosztására és kedvelésére.

Olvasni:  A legjobb 7 monitor fali tartó

Mindig értesítse őket, amikor lényeges frissítéseket tesz közzé LinkedIn vállalati oldalán, mert ez segít abban, hogy láthatóvá váljon az általuk használt hálózatokban. Ez is segíteni fog növeld a tudatosságodat és sikeressé teheti LinkedIn marketingtevékenységét.

És igen, hogy segítséget kérjen kollégáitól és alkalmazottaitól, ne felejtse el kitölteni saját LinkedIn-profilját.

Győződjön meg róla, hogy frissített és teljes személyes LinkedIn-profilja van. Ez nem fogja közvetlenül befolyásolni marketing erőfeszítéseit a platformon, de minden bizonnyal kiemeli a platform emberi oldalát munkáltatói márkaépítés.

Hozzon létre egy ígéretes személyes LinkedIn-profilt, hogy erőteljes márkaimázst alakítson ki. Említse meg szakmai eredményeit és különleges képességeit is, amelyekkel még vonzóbbá teheti profilját.

Következtetni

Tehát ez az öt legfontosabb marketingstratégia, amelyet mindenkinek tudnia kell a LinkedInről.

Ne feledje, hogy a LinkedIn marketingstratégiáinak megfelelő használata jelentős mértékben növelheti vállalata eladásait. A LinkedIn marketingnek különböző oldalai és változatos árnyalatai is vannak. Akár blogpromócióra, akár fizetett reklámozásra használja a platformot, több hatókörrel segít Önnek és márkájának.

Ezek a hatókörök a potenciális ügyfelek generálásától és a figyelemfelkeltéstől a forgalom növeléséig és az üzleti célok összehangolásáig mindent magukban foglalnak.

Tehát további késedelem nélkül kezdje el ezeket a stratégiákat megvalósítani vállalkozása számára, és hagyja, hogy fokozatosan elérje az eget.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Mik a LinkedIn Marketing bevált gyakorlatai?

Néhány bevált gyakorlat a LinkedIn marketinghez:

 • Használj hashtageket, mert így nagyobb elérést biztosítanak a tartalomnak.
 • Legyen következetes a tartalom közzététele során.
 • Mivel egy professzionális hálózatról van szó, infografikákat és videotartalmakat készít, így az Ön információja letisztult és lényegre törő.
 • Tudja, mikor kell használni LinkedIn-profilját és LinkedIn-oldalát.

🌟 Helyes-e külső cikkeket megosztani a saját LinkedIn oldalunkon?

Igen. A LinkedIn támogatja az oldalára mutató külső hivatkozásokat, amennyiben azok relevánsak és értéket jelentenek a közönség számára.

🌟 Működik a SEO a LinkedIn platformon?

Igen. A SEO nem korlátozódik a blogírásra. Optimalizálhatja profilját bizonyos kulcsszavakra, hogy megtalálja a LinkedIn-en ezeket a kulcsszavakat. A kulcsszavakat profilja különböző részeihez adhatja hozzá, például az összefoglalóhoz, a címsorhoz és a munkatapasztalathoz.

Új publikációk:

Ajánlott