Az 5 legjobb Linux disztribúció: találjon stabil szoftvermegoldást segítségünkkel

Kétségtelenül a Windows a leggyakrabban használt és legnépszerűbb operációs rendszer manapság, a talált statisztikákat tekintve. Azonban a Linux is évtizedek óta létezik, és többnyire informatikusok használják. A Linux nem annyira kezdőbarát, mint a Windows vagy a macOS, és ezért soha nem volt olyan népszerű, mint kellett volna.

Mivel a Linux nyílt forráskódú operációs rendszer, mindig biztonságosabb és biztonságosabb lesz a használata, mint a Windows. A Linux disztribúciók nem kérnek valami furcsán magas hardverspecifikációt a futtatáshoz. Még néhány meglehetősen régi és lassú gépen is futtathatja, és soha nem fog memóriaproblémákat tapasztalni.

Még az egész Android operációs rendszer is elsősorban Linuxra épül, beleértve a szervergépeket is.

Ha már a szerverekről beszélünk, tudod, hogy melyiket használja a gazdagéped? Jónak kell lennie; ellenkező esetben előfordulhat, hogy webhelye elérhetetlenné válik. Amit a legjobban szeretünk a WPMU DEV Hostingban, hogy tele van olyan egyedi és hatékony tárhelyszolgáltatásokkal, amelyeket sehol máshol nem találsz (például 7 beépített pro WP bővítményt). Nézd meg magad és kap 20% kedvezményt bármelyik tárhelytervüket itt.

Ebben a cikkben az 5 legjobb Linux disztribúciót mutatom be, amelyeket érdemes megnézned, ha Linux-rajongó vagy, vagy csak valaki, aki szeretne átváltani a Linux világára, és olyan helyzetben találja magát, amikor nem tud dönteni. melyik Linux disztribúció a legmegfelelőbb az Ön számára.

Linux Mint

A Linux disztribúciókban az a jó, hogy szép és egyszerű alkalmazásokat és eszközöket tartalmaznak, amelyeket mindenki napi szinten használ. Soha nem fogják felfújni a számítógépet az operációs rendszer telepítése után kapott felesleges eszközökkel. Ez ugyanaz a Linux Mint esetében, nincs különbség.

A Linux Mint valószínűleg a legkönnyebb Linux disztró, amely manapság megtalálható. Meglehetősen minimális eszközkészlettel rendelkezik, mint például a Blender 3D a 3D modellezéshez, a Gimp a képszerkesztéshez, a LibreOffice a dokumentumok írásához és szerkesztéséhez, valamint a Firefox, mint alapértelmezett internetböngésző.

Olvasni:  WP hivatkozások – Vegye át az irányítást a WordPress webhelyén található hivatkozások felett

Ha szkeptikus, hogy ez a Linux disztró képes-e futtatni néhány játékot rajta, a válasz IGEN. A Linux Mint támogatja a Steam vagy a GOG kliens telepítését több ezer játék eléréséhez és lejátszásához. Biztonságos, könnyen használható, és minden gépen gond nélkül működik.

A Linux Mint teljesen ingyenes és nyílt forráskódú, és soha nem kell aggódnia, ha valamiért fizetni kell. Telepítheti a gépére, vagy futtathatja USB-meghajtóról, ha először szeretné kipróbálni.

Ha a Linux Mint-ről beszélünk, a karbantartás szinte nem létezik, a biztonság pedig csúcsminőségű. Nem kell aggódnia a vírusok, rosszindulatú programok vagy kémprogramok miatt. A jelenlegi verzió a 20.02, és állítólag ez a Linux Mint legmodernebb és leggyorsabb verziója.

Minimális hardverkövetelmények:

Fedora

A Fedora a fejlesztőkre és kódolási igényeikre helyezi a hangsúlyt. Úgy hozták létre, hogy kielégítse a pusztán fejlesztő hobbisták igényeit, de jó teljesítményt nyújtson a nehéz fejlesztői szakértők számára is. A GNOME 40 környezetre épül, és a karcsú kialakítás biztosítja, hogy soha ne vonja el figyelmét a fontos dolgokról.

Ha szeretné tesztelni az alkalmazást vagy valami mást különböző környezeteken és operációs rendszereken, a Fedora GNOME Box-jainak köszönhetően annyi virtuális gépet szerezhet be, amennyire szüksége van.

Ha rajongója az alkalmazások konténerezésének, használhatja a Fedora beépített Open Container Initiative támogatását, és telepítheti konténeres alkalmazásait. A Fedora három különböző kiadással érkezik, amelyek közül választhat: Fedora Workstation privát számítógépekhez, Fedora Server kiszolgálók futtatásához és Fedora IoT.

Minimális hardverkövetelmények:

 • 2 GHz-es vagy gyorsabb kétmagos CPU
 • 2 GB RAM
 • 15 GB HDD

Mélyen benne

A Deepin OS egy másik nyílt forráskódú Linux disztribúció, amely jelenleg egy kínai vállalat tulajdonában van, és hasonlít a Windows 11-hez. Nagyon innovatív és tiszta felhasználói felülettel rendelkezik, amelyet a Deepin Desktop Environment (DDE) hajt.

Olvasni:  Többnyelvű WordPress webhelyek

Néhány évvel ezelőtt volt egy affér, amikor ezt az operációs rendszert megtámadták, és az emberek azt állították, hogy információikkal visszaéltek, és elküldték néhány kínai statisztikai szolgáltatónak, amit a Deepin csapata cáfolt és megmagyarázott. Manapság az emberek a Deepin használatát meglehetősen biztonságosnak tartják, minden biztonsági aggály nélkül.

Ez az operációs rendszer tökéletes a mindennapi felhasználóknak és azoknak, akik rossz tervezésű rendszereket üzemeltetnek. A Deepin OS jelenlegi és legújabb verziója a 20.3, amely néhány új biztonsági és teljesítménybeli fejlesztést hozott.

Minimális hardverkövetelmények:

 • CPU 2GHz vagy magasabb
 • több mint 2 GB RAM
 • több mint 25 GB HDD

Ubuntu

Az Ubuntu messze a leggyorsabb és a legjobb Linux disztribúció. Nagyjából mindent tartalmaz, amire szüksége van, függetlenül attól, hogy Ön fejlesztő, tervező, játékos vagy csak alkalmi felhasználó. Az Ubuntu mögött a legnagyobb közösség áll, és az emberek ezt tartják a legstabilabb Linux disztrónak. Bármilyen programot vagy eszközt telepíthet rá egy szoftvertáron keresztül, amely egyszerűvé és vírusmentessé teszi az új alkalmazások számítógépére való beszerzését.

Az Ubuntu nagyon jó biztonsággal rendelkezik, és soha nem lesz szükség víruskereső programokra. Telepítésekor nem kell gondosan keresnie az illesztőprogramokat, mert egy automatikus konfiguráló eszközzel rendelkezik, amely automatikusan felismeri és telepíti az összes legújabb illesztőprogramot.

Ha játékra tervezi használni, valószínűleg nem fogja izgalmasnak találni, mert nagyon kevés játékcím érhető el Linuxra, és amelyeket Ubuntun is játszhat.

Az Ubuntu teljesen ingyenes a használatra, ugyanúgy, mint a többi említett Linux disztribúció.

Minimális hardverkövetelmények:

 • CPU 2GHz vagy magasabb
 • 4 GB RAM
 • 25 GB HDD
Olvasni:  A legjobb 7 összecsukható telefon

Parrot OS

A Parrot egy egészen más Linux disztró a többihez képest, ha figyelembe vesszük az elsődleges használatát. A Parrot OS egy Debian-alapú Linux disztribúció, amelyet kifejezetten biztonsági elemzők, penetrációs tesztelők, kiberbiztonsági, digitális kriminalisztika stb. számára készítettek. A Parrot OS gondoskodik az Ön biztonságáról és magánéletéről, és megőrzi adatait. Ingyenesen telepíthető és használható, és Ön rendelkezik a gép feletti teljes hatalommal.

Az általuk kiadott aktív frissítésekkel Ön mindig biztonságban marad, és minden információhoz hozzáférhet az interneten, még akkor is, ha internetszolgáltatója vagy országa letilt bizonyos webhelyeket.

Annak ellenére, hogy a Parrot OS-t fejlesztők és kezdő felhasználók is használhatják, nem ajánlom nekik, mert elsősorban a kiberbiztonsági szakértőknek és az érdeklődőknek szól, akik különféle behatolási és hálózati eszközök segítségével próbálják ki tudásukat.

Minimális hardverkövetelmények:

 • 1 GHz-es kétmagos CPU
 • 320 MB RAM
 • 20 GB HDD

Következtetés

Reméljük, hogy örömmel olvasta ezt a cikket, és talált magának megfelelő Linux disztrót. További értékes tartalmakért feltétlenül kövesd blogunkat!

Új publikációk:

Ajánlott