Az 5 legjobb márkaszín közül választhat 2024-ben

Ez az öt 2022-ben felkapott márkaszín segít kialakítani a márkaidentitást, és kiemelkedni a versenytársak közül.

“A színnek van egy nyelve szavak nélkül.” – Billy Dugger, szerző.

A szín, mint létfontosságú vizuális elem hatást kelt, és kulcsfontosságú mind a márkaépítésben, mind a reklámozásban. A márkaszínek nagyobb hatással vannak a közönségre, mint azt a legtöbb vállalkozás gondolná.

A márkaszínek szerepet játszanak a marketinganyagokban, névjegykártyákban, fejléces papírokban, irodai belsőépítészetben, közösségi oldalakon és logókban. Mivel az emberi agy meg van kötve ahhoz, hogy emlékezzen és reagáljon a különféle színkombinációkra, a legjobb színséma kiválasztása a márkák számára kritikus fontosságú.

Néha a legjobb márkaszínsémák kiválasztása bonyolult lehet, de a színtudomány követése megkönnyíti a márkaszínek kiválasztását.

Forrás

Mivel a márkaszín kiválasztása kritikus, ez a cikk a legjobb színkombinációkat és a legújabb színtrendet tárgyaljads az új márkák számára 2022-ben.

5 legjobb színkombináció a márkaépítéshez

A márkaszínek nemcsak növelik a márka ismertségét, hanem hozzájárulnak a teljes értékesítéshez is. A márkák legjobb színsémái erősítik a márkaszövetségüket. Az idei év legjobb színkombinációi közül néhány a pasztell árnyalatoktól és az Y2K ihletésű metáltól a földes tónusokig terjed.

Menjünk a részletekbe.

1. Pasztell árnyalatok

Forrás

A pasztell színek álmodozó árnyalataikkal színt, textúrát és mélységet adnak az egyszerű tervekhez. Színesek, miközben finomak. A pasztellszínek a legjobb márkaszínkombinációk, amelyek megnyugtató, megnyugtató és esztétikus szépséget kölcsönöznek a terveknek.

Idén néhány tervező még a pasztellekkel is játszik, hogy merészebb árnyalatokat hozzon létre, és neonnal párosítja, hogy a megnyugtató érzést élénk és energikus érzéssel egyesítse. A pasztellszínek nemcsak szépek, puhák és édesek, de tökéletes paletta egy kalandhoz.

Olvasni:  A 10 legjobb digitális ügynökségi webhely inspirációért

2022-ben a márkaszínek várhatóan több pasztell árnyalatot fognak látni olyan csavarokkal, mint a geometriai formák, funky minták, vonalas illusztrációk stb., hogy a legjobb márkaszínsémákat hozzanak létre.

2. Földes tónusok

Forrás

A természetes, földes tónusok idén visszatérnek az organikus dizájnok térnyerésével. A földes színek, mint a terrakotta vörös, zöld, krémes bézs, gazdag barna, okker és szürke, gyorsan válnak a márkák legjobb színsémáivá. A fenntarthatóságra és a környezetvédelemre összpontosítva a földes színek, mint márkaszínek tovább ösztönözték a választást.

A földes színek megnyugtató tónust és meleg és földes energiát adnak a dizájn esztétikájának. Frissítő és rusztikus területre terelgetik a közönséget, távol tartva a pimasz, ragyogó, merész világtól. A „zöld” mozgalmakra, a fenntarthatóságra és a biotermékekre nagyobb figyelem irányul, a földes tónusok trendje a legjobb márkaszínkombinációk közé tartozik.

3. Y2K ihletésű metálok

Forrás

Mivel a millennials és a Gen-Z nosztalgikus, újjáélesztették az Y2K (“2000-es év”) márkaszíntrendet. A popkultúra ismét divatba jött, a fényes fémes és holografikus textúrákat tartalmazó márkaszínek az egyik legjobb márkaszínsémává váltak.

A fényes fémes textúrájukról ismert Y2K márkaszínek önmagukban is jelentős trendekké válnak, és elterjednek az ezredfordulót és a Z generációt megcélzó márkák között. Egyes tervezők ezeket a színeket az Y2K ihletésű folyékony fémek segítségével kavargó mozgásérzéket adnak hozzá.

4. A retro sémák

Forrás

A COVID válsága után nyugalmat keresünk nyugtató retro márkaszínekkel. A retro színek nosztalgiát kölcsönöznek a régi szép időknek. A fakult retró márkaszínek visszatértek a napsütötte tónusokkal, amelyek az ismerősség és a kényelem érzését idézik.

Ha retro hangulatot szeretne adni a dizájnnak, válasszon a legjobb márkaszínkombinációk közül a retro dizájn trendjei közül, és folytassa az utazást a memória sávjában.

Olvasni:  A legjobb idő az IG-tekercsek közzétételére a további megtekintésekért & Eljegyzés

5. Merész színek

Forrás

A merész márkaszínek üdvözlendő aberrációt jelentenek az idei trendben. Ezek a hangos, túlstimuláló és túltelített, merész színek szórakoztatóak, magával ragadóak és érdekesek lehetnek. Tegye félre a hagyományos irányelveket, és alkalmazza ezeket a legjobb márkák színsémáit a meghatározott határok megszegésével.

Ezek a merész árnyalatok további dimenziót adnak a szemet gyönyörködtető vizuális hatásnak, és izgalmat adnak a márkának.

Végső szavak

Az új márkák 2022-es színtrendjeinek felkarolása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a vizuális játék élén legyünk. A márkaszínek meghatározzák az arculatot a célközönség körében. A megfelelő márkaszínek a megfelelő üzenetet közvetítik.

A szín hatékony eszköz a márkaidentitás kialakításában. A márkaszínek óriási szerepet játszanak életünkben, és tudat alatt pozitív vagy negatív érzelmeket váltanak ki elménkben. Ne felejtse el kiválasztani a legjobb színsémát a márkalogókhoz, mivel még a színek is mesélnek.

Ha márkaszínt próbál létrehozni logójához, webhelyéhez vagy közösségi média bejegyzéséhez, reméljük, cikkünk segített a legjobb márkaszín-kombinációk kiválasztásában.

GYIK

1. Melyek a legjobb színsémák a márkák számára?

A kéket a legbiztonságosabb választásnak tartják; azonban, ha a versenytársak márkái kéket használnak, jobb elkerülni. A márkaszíneknek nemcsak vonzónak kell lenniük, hanem kontrasztot kell mutatniuk a szöveg és a háttér között.

2. Melyik a három legjobb színkombináció a márkaépítéshez?

A legjobb márkaszínkombinációk némelyike ​​két, három vagy akár több színből álló készletekben található. A három örökké népszerű márkaszínkombináció a sárga, piros és kék.

3. Hány márkaszín legyen egy weboldalon?

Legfeljebb három márkaszínt használjon webhelyek tervezéséhez, és ne tegye a színek szivárványává.

4. Melyek a legjobb márkaszínkombinációk egy logóhoz?

A kék a legnépszerűbb választás, hiszen nem csak biztonságos szín, hanem ártalmatlan kifinomult szín is.

Olvasni:  Legjobb üdvözlő e-mail sablonok a jobb elköteleződés érdekében

5. Fontoljam meg, hogy professzionális weboldaltervezőt vegyek fel a márka színeihez?

Mivel a legjobb színséma kiválasztása a márkák számára bonyolult lehet, egy tapasztalt tervező hasznos lehet ebben a folyamatban. A professzionális webtervezők tapasztalataik révén rájöttek, hogy milyen márkaszínek működnek és melyek nem.

6. Milyen márkaszínek vonzzák az emberi szemet?

A meleg, merész és élénk márkaszínek vonzzák leginkább a szemet, mint például a piros, narancs, sárga stb.

Új publikációk:

Ajánlott