Az 5 legjobb titkosító szoftver 2024-re: Találja meg a megfelelő szoftvermegoldásokat az adatok egyszerű titkosításához

Minden évben egy digitálisan orientált világba lépünk be, ahol az internetes kommunikáció szabványos. A bizalmas adatok és üzenetek küldése, fogadása, tárolása valós biztonsági fenyegetésekkel szembesül, és az emberek személyes adatait ellopják vagy visszaélésnek teszik ki.

Ez azt jelenti, hogy ha a hackerek betörnek a számítógépébe, és ellopják az összes adatot, továbbra is biztonságban lesz, mert nem tudják visszafejteni a fájlokat, ha nem ismerik a titkosításhoz választott kulcsot.

Hogyan működik a titkosítás dióhéjban?

Tegyük fel, hogy meg akarja védeni fájljait a számítógépen, hogy senki ne tudja megnyitni a fájlokat, még akkor sem, ha ellopják őket. Segítene, ha lenne titkosító szoftvere, amely elvenné a fájlokat, és titkosítaná őket a titkosítási kulccsal. Ez a folyamat eltart egy ideig, mert nagyon sok matematikai számítás szükséges a titkosítás befejezéséhez. Ha megpróbálja megnyitni a fájlokat a titkosítás után, látni fogja, hogy ezt nem fogja tudni megtenni, és az egyetlen módja az, hogy először visszafejtse őket.

Ha elveszíti a kulcsot, vagy nem emlékszik a kulcsra, nincs mód a fájlok visszaállítására.

Ha már a fájlokról beszélünk, a webhely fájljait egy megbízható tárhelyszolgáltatónak kell biztonságban tartania. WPMU DEV hosting bejelöli az összes négyzetet. Megfizethető, gyors, biztonságos, teljesen dedikált, és az első számú WordPress-tárhely a TrustPilot-on. Szerezzen 20% kedvezményt minden tervükből itt.

Ez a cikk a legjobb titkosító szoftverek ajánlására irányul, amelyeket 2022-ben érdemes megnézni.

VeraCrypt

Kezdjük egy ingyenes titkosító eszközzel – a VeraCrypttel. A VeraCrypt egy nyílt forráskódú, TrueCrypt alapú ingyenes titkosító szoftver, amely számos algoritmus használatával titkosítja fájljait, mappáit, merevlemezeit, és megakadályozza, hogy brutálisan kényszerítsék őket. Ha megnézzük a hivatalos GYIK oldalukat, egyértelműen azt mondják, hogy jelszó vagy titkosításhoz használt kulcs nélkül nem lehetséges a fájlok visszafejtése. Még ha a másik irányba megy is, és megpróbálja feltörni a jelszót, szinte lehetetlen lenne megtenni.

Olvasni:  Hogyan lehet eltávolítani a rosszindulatú programokat a Mac-ről? 6 egyszerű lépés

Választhat egyetlen fájl, mappa, USB-meghajtó vagy egy teljes partíció titkosítása közül. Ha olyan gyors CPU-val rendelkező számítógépe van, amely támogatja a hardveres gyorsítást, akkor a titkosítás 4-8-szor kevesebbet vesz igénybe. A VeraCrypt-tel kapcsolatban az a legfontosabb, hogy miután titkosította a fájlokat, és beszerez hozzá egy VeraCrypt kötetlemezt, továbbra is szabványos merevlemezként fogja használni a lemezt, például képeket nézhet és videókat játszhat le. Jelszóval vagy kulccsal kell hitelesítenie magát.

A VeraCrypt támogatja a hash algoritmusokat:

 • RIPEMD-160
 • SHA-256
 • SHA-512
 • Örvény
 • Streebog

Mappazár

A több mint 45 millió felhasználóval rendelkező Folder Lock egy másik kiváló titkosító szoftver, amellyel mindent titkosítanak: fájlok, mappák, partíciók, hordozható meghajtók stb. Csak Windows-felhasználók számára érhető el, de létezik Android és iOS eszközökhöz is használható verzió. Ez egy gyors eszköz valós idejű titkosítással, valamint folyamatos szinkronizálási és biztonsági mentési lehetőséggel. A felhasználó által titkosításhoz választott jelszó nem kerül tárolásra egyetlen kiszolgálón sem. Ön az egyetlen, aki hozzáfér a fájlokhoz, és tudja a jelszót.

256 bites AES titkosítást használnak, amely jelenleg tökéletes választás a fájltároláshoz. Egy jó kulccsal kombinálva biztonságban érezheti magát, és nem kell aggódnia amiatt, hogy valaki fel tudja-e törni a jelszót és visszafejteni a fájljait.

A Folder Lock két változatban érhető el: Folder Lock és Folder Lock Lite. Ez utóbbi egy minimálisra csökkentett változata, amely titkosítási szolgáltatást kínál, de gyengébb hash-algoritmusokkal és biztonsági mentési lehetőség nélkül.

Árazás:

 • Mappazár 39,95 USD
 • Mappazár 24,95 USD

Boxcryptor

A Boxcryptor egy titkosítási szolgáltatás felhőalapú tároláshoz, mint például a Dropbox, a Google Drive, a OneDrive stb. Titkosítja a helyi gépről érkező adatokat, mielőtt azok megjelennének, és feltöltenék őket felhőszolgáltatásaira. Több mint 20 felhőszolgáltató támogatott, és a Boxcryptor a vezető végpontok közötti titkosítási algoritmusokat (AES-256 és RSA-4096) használja annak biztosítására, hogy soha ne legyen kitéve adatszivárgásnak.

Olvasni:  5 WordPress e-kereskedelmi webhely példa

Mivel Boxcryptor felhasználó, teljes hozzáférése van a mobilalkalmazásaikhoz, lehetővé téve Önnek, hogy hitelesítse magát, és közvetlenül mobiltelefonjáról használja a titkosított fájlokat. Nem kereskedelmi használatra titkosítási szolgáltatást biztosít egy felhőszolgáltató számára, amelyet a listájáról választhat, és két eszközön érheti el. Ha úgy érzed, többre van szükséged, bármikor frissíthetsz, és többet szerezhetsz be korlátlan számú szolgáltatóhoz és eszközhöz.

Árazás:

 • Ingyenes 0 USD (1 felhőszolgáltató, két eszköz, nem kereskedelmi használatra)
 • Személyes 48 USD / év (korlátlan szolgáltatók és eszközök, fájlnév-titkosítás, kereskedelmi felhasználás nélkül)
 • Üzleti 96 USD / év (korlátlan használat, kereskedelmi használatra)

NordLocker

A NordLocker egy felhőalapú titkosítási szolgáltatás, amely titkosítja a fájlokat a helyi gépről, és feltölti a felhőbe. Titkosíthat fájlokat bármilyen kiterjesztéssel, PDF-fájlokat, dokumentumokat, videókat, fényképeket, szinte bármit, amit biztonságban szeretne. Ha a fájlokat a felhőalapú tárhelyre tolja, amelyet a fiók létrehozása után kap, bármely más eszközön elérheti őket. Mindössze annyit kell tennie, hogy bejelentkezik, és a NordLocker letölti a visszafejtett fájlokat. Ha nem szeretné fájljait a felhőben tárolni, választhatja a titkosítást, és helyileg a számítógépén tárolhatja.

Árazás:

 • Ingyenes 0 USD/hó (3 GB tárhely, végpontok közötti titkosítás)
 • 2 TB 7,99 USD / hó (2 TB tárhely, végpontok közötti titkosítás)
 • 500 GB 3,19 USD / hó (500 GB tárhely, végpontok közötti titkosítás)

Cypherix

Az erős, 448 bites Blowfish titkosítással a Secure IT egy minden-az-egyben titkosító szoftver, amely fájlok, mappák, USB-meghajtó, e-mailek – bármi más – védelmére használható. Bármely Windows-alapú operációs rendszer támogatja, és a titkosítási folyamat viszonylag gyors, ha figyelembe vesszük, hogy milyen összetett és erős algoritmusokat használnak hozzá.

Olvasni:  Akciókamera zseblámpa – Az 5 legjobb fotós válogatás

Árazás:

 • Próba 30 nap ingyenes
 • Biztonságos IT-fájl- és mappatitkosítás 29,95 USD

Következtetés

Manapság mindenkit fenyeget az adatvesztés vagy -lopás veszélye. Szerencsére az ebben a cikkben felsoroltakhoz hasonló szoftvermegoldásoknak az a szerepük, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítsenek és védjenek minket; akkor miért ne próbálhatnád meg őket?

Új publikációk:

Ajánlott