Az 5 legjobb WordPress School Management plugin 2024

Csakúgy, mint minden mással manapság, és főleg miután elárasztják a piacot kezelő szoftver egyházak számára, az iskoláknak kézzelfogható online jelenléttel kell rendelkezniük a teljes körű működéshez. Az egyszerű funkcióktól kezdve, mint például a tanárok és osztályaik kezelése, néhány kattintással betekintést nyújtva az összes osztályzatba az online tanfolyamok megtartásáig – minden az interneten történik.

Ha valami, az elmúlt néhány év megtanított bennünket arra, hogy rendkívül hatékony ezeknek a „klasszikus”, személyes funkcióknak az online átvitele is. Bár van néhány tagadhatatlan előnye annak, ha az iskolában a színfalak mögött folyik minden munka, erre egyszerűen nincs többé szükség. Naptárak a hirdetőtáblán, papírra írt előkészületek, osztályzatok egy régi iskolai névjegyzékben – ezek mind a múlté, helyükre olyan webhelyek és alkalmazások lépnek, amelyek bármikor és bárhonnan elérhetők.

Az órákat összekeverheti a naptárban éjszaka, vacsora után, amikor minden nyugodt, nem pedig az órák közötti rövid időszakokban, ahol a munka nagy része a koncentráció és az idő hiányától fog szenvedni. Lépjen kapcsolatba a szülőkkel, vagy hagyja, hogy azonnal megkeressenek Önt a számos üzenetküldő vagy videohívási szolgáltatás egyikén keresztül, ahelyett, hogy órákon át őrködnének, amíg végre elkezdődik a szülői értekezlet. Az okok a digitális átállásra végtelenek, és mindegyik célja, hogy könnyítsen a terhelésen, megkönnyítve és gyorsabbá téve a feladatok elvégzését.

Az egyetlen lehetséges hátrány az, hogy megtanulja a szoftvert, amelyet Önnek és munkatársainak használnia kell. Magától értetődik, hogy nem mindenki egyformán felkészült a kapcsoló kezelésére. Ezért kulcsfontosságú az optimális szoftver megtalálása, amely elvégzi a munkát. Ugyanakkor elég robusztusnak kell lennie ahhoz, hogy minden szükséges funkciót biztosítson, és elég egyszerűnek kell lennie a használatához, hogy mindenki dolgozzon vele.

Mivel a WordPress a vezető belépő szintű webkezelési platform, ez legyen az első választás, amelyre webhelyét építheti. Ha ez megtörtént, integrálni kell a beépülő modulokat, hogy biztosítsa az általunk említett funkciókat. Az élet könnyebbé tétele érdekében itt van egy lista öt bővítményből, amelyek elvégzik a munkát, és végül lehetővé teszik a digitális megjelenést.

Olvasni:  Keressen egy blogolási rést, vagy egyszerűen várja meg, amíg eljön a közönsége?

1. Iskolavezetés

Ha az iskolafelügyeleti bővítményekről beszélünk, akkor illik a találóan elnevezett „Iskolamenedzsment”-vel kezdeni. Ez egy all-in-one plugin, amelynek célja, hogy mindent biztosítson, amire csak szüksége lehet. Az egyik legfontosabb funkció, amely kiemeli a munkakört, az az, hogy több iskolát is kezelhet ugyanarról a helyről. Ezeken belül ugyanarról a helyről kezelheti az oktatókat, az órákat, a hallgatókat, a vizsgákat, a részvételt stb.

Remek lehetőségeket kínál a diákokkal és a szülőkkel való interakcióra az előbbiek számára elérhető, kényelmes hirdetőtábla, utóbbiak számára pedig a front-end bejelentkezés révén, ahol a szülők mindig ellenőrizhetik gyermekeik helyzetét. Az ilyen típusú hozzáférés megadása minimálisra csökkenti annak szükségességét, hogy naponta foglalkozzon a szülőkkel, a kijelölt szülői értekezleten kívül.

Az iskolamenedzsment akkor is működik, ha online iskolát vagy tanfolyamot vezet, mivel a kommunikáció a Zoomon keresztül érhető el. Online órákat tarthat, információkat adhat a szülőknek, vagy kezelheti a tesztelést – minden online. A bővítmény támogatja a Nexmo-t és a Twilio-t további kommunikációs módszerként, ha ez az Ön által preferált stílus.

2. Ekselen

Az Ekselen asztali iskolai menedzsmentszoftverként indult, és az egyik legjobb ebben. Mivel minden online költözött, újragondolták, mint egy WordPress bővítményt, így sokkal könnyebben elérhető a szélesebb közönség számára. Ennek a specifikus és kiterjedt háttérnek köszönhetően finoman be van hangolva, hogy az iskola optimális kapacitással működjön. Az összegyűjtött tapasztalatok az idő múlásával az Ekselen-t az egyik legtöbb funkcióval rendelkező beépülő modullá tették, mivel már jó ideje hozzáadták őket az „alapépítéshez”.

Olvasni:  A 7 legjobb WordPress tárhely ingyenes SSL-tanúsítvánnyal 2024-ben (olcsó és prémium)

Képes lesz kezelni az osztályokat és az osztálytermeket, ami akkor fontos, ha a résztvevőket ugyanabban az osztályteremben tartja, és a tanárok jönnek hozzájuk. Ez általában a kisebb iskolákban jellemző, ahol nincs elég hely a tantárgyak (például kémia vagy fizika) speciális osztálytermei számára. Közvetlenül ehhez kapcsolódik az órarend, amely a tanárokra és a diákokra egyaránt kiterjed.

A tanárokon kívül az összes többi alkalmazottat, valamint a tandíjfizetést (ha díjat számítasz fel az órákért), a tanulói beiratkozást és a részvételt, stb. kell kezelned. Ha a szokásos óráin kívül szeretnél eseményeket szervezni, akkor egy egész szekciót szentelnek neki, olyasmi, mint egy rendezvényszervező, amely független a mindennapi tevékenységeitől.

Érdemes megjegyezni az általános hozzáférhetőséget is, amely a fejlesztők számára hangsúlyos pont volt, ami nyilvánvaló az előlap tervezési lehetőségeinek bőségében, valamint a hangutasítások támogatásában.

3. Iskolairányítási rendszer

Az Iskolafelügyeleti rendszer beépülő modulja egy másik példa egy mindenre kiterjedő megoldásra iskolák és online tanfolyamok számára. Az adminisztratív oldalon, azaz az Ön oldalán jelentős lehetőségek állnak rendelkezésére a szerepek kiosztásában és az összes többi felhasználóhoz való hozzáférésben. Ide tartozhatnak az Ön munkatársai, leginkább a tanárok (más rendszergazdák is lehetnek köztük), vagy külső felhasználók – diákok és tanárok. Az egyes szerepekhez való hozzáférés engedélyezése és korlátozása elengedhetetlen egy iskola működéséhez. Sokkal könnyebbé teszi mindenki életét, mert nem kell a zűrzavart átvernie ahhoz, hogy elérje a szükséges tartalmat.

A beépülő modul az összes szokásos iskolairányítási funkciót tartalmazza, például osztályok, tanárok, diákok, órarendek kezelése stb. Vannak még további eszközök is, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyebben elvégezzék feladataikat. Hozzáférhet egy könyvtári modulhoz, amely nagyon kényelmes a kutatáshoz vagy az olvasási feladatok elvégzéséhez, a tanárok tantervének kezeléséhez, az osztályozási megoldásokhoz stb.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a Facebookon történő hirdetéshez

A kiemelt funkciókból látható, hogy a School Management System beépülő modul elsősorban arra irányul, hogy kényelmes környezetet teremtsen a tanítás és a tanárok számára. Ha minden máshoz hozzá kell adni egy könnyen használható irányítópultot, akkor egy nagyon jó rendszer alapja lesz, amelyet gyakorlatilag bármely oktatási intézményben megvalósíthat.

4. Schoex

A Schoex egy bővítmény, amely a tanári munka leggyűlöltebb részét – a papírmunkát – egyszerűsíti. Számos eszközt tartalmaz, például szabványosított űrlapokat és űrlapkitöltőket, amelyek célja, hogy minimálisra csökkentsék a tanároktól az órákra való felkészüléshez vagy nyomon követéshez szükséges bemeneti mennyiséget.

Noha ez a funkció megkönnyíti a tanárok életét, a tömeges üzenetküldési megoldás is rendelkezésre áll, amellyel a tanulókat értesíteni lehet az összes eseményről vagy más fontos bejelentésről az iskolájukkal kapcsolatban. Tekints rá úgy, mint egy virtuális üzenőfalra, amely eljut hozzád.

A kötelező funkciókon kívül, amelyek magukban foglalják az ütemezést, az osztály-, a tanár- és a tanulófigyelést stb., egy robusztus, testreszabható jelentési rendszer is működik. Minden típusú felhasználó számára használható, legfőképpen az órákat tartók és az arra járók, illetve azok, akik felügyelik a résztvevőket (értsd: szülők). Használhat egyet a több sablon közül, vagy készíthet saját jelentést, így mindenki mindig jól tájékozott.

5. SakolaWP

Hasonlóan minden más, általunk említett bővítményhez, a SakolaWP is egy olyan beépülő modul, amely az iskola működtetésének teljes adminisztrációs aspektusát felöleli. Mint ilyen, bizonyos dolgok alapértelmezés szerint jelen vannak, például a webhely szegmentálása a felhasználókhoz (tanár, szülők, tanulók stb.) rendelt szerepek szerint, az osztályok, osztályzatok és részvételi arányok kezelése stb.

A SakolaWP egy lépéssel tovább megy a tanulók számára nyújtott további akadálymentesítéssel azáltal, hogy az online házi feladat egyedülálló funkcióját kínálja számukra, amelynek célja, hogy szabványosítsa az otthoni feladatok elvégzésének módját. Ennek két fő előnye van. Sokkal könnyebb a tanulók számára az említett feladatok elvégzése, ha minden osztályhoz ugyanaz a mögöttes keretrendszer – tudod, mit kérnek tőled, és hogyan kell elvégezni a dolgokat. Ezenkívül sokkal könnyebbé teszi a tanárok számára a tanuló munkájának bizonyítását és osztályozását, ha egyértelmű a követendő alapállás – a nyílt értelmezés minimálisra csökken.

Olvasni:  Az 5 legjobb WhatsApp hackeralkalmazás 2024-ben

Az online házi feladathoz hasonlóan szabványos online vizsgákat is adhat, amelyek mindegyike ugyanazokkal az előnyökkel jár. Ezeknek a funkcióknak köszönhetően nagyon könnyen belátható, hogy ez a beépülő modul hogyan tud csodákat művelni valakivel, aki online kurzussal foglalkozik, mivel minden online elérhető és kezelhető.

Végső gondolatok

Minden iskola vagy tanfolyam szolgáltató nem tud működni a beépülő modulok által biztosított alapvető funkciók nélkül. Egy évtizeddel ezelőtt mindezt offline, legjobb esetben valamilyen asztali szoftveren keresztül, rosszabb esetben papíron tenné. Manapság szinte azt várod, hogy ilyen jellegű online hozzáférésed legyen a nap 24 órájában, a hét minden napján, keze ügyében. Ne felejtse el ezeket is megnézni papíríró weboldalak.

Ezeknek a beépülő moduloknak a természete alkalmas arra, hogy online órákra és tanfolyamokra irányuljanak, egyszerűen azért, mert az iskolába járásnak vannak olyan előnyei, amelyeket nem lehet túlbecsülni. Hangsúlyozza a tényt, hogy mindegyikük milyen fizetési lehetőségeket alkalmaz. Azonban, bár az egyik plugin lesz az online törekvése lényege, ezek egyben felbecsülhetetlen támogatási eszközt is jelentenek a „szokásos” iskolák számára, ami nem az a lényeg, ami körül forog, hanem egyszerűen az életminőség javítása érdekében. minden érintett számára.

A listához kiválasztott megoldások mindegyikében sokkal több a közös, mint amennyi különbség van bennük, néhány egyedi tulajdonsággal minden esetben megszórva. Ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem hibázhatsz, függetlenül attól, hogy választod.

Új publikációk:

Ajánlott