Az 5 legjobb YouTube-játékcsatorna [+Marketing Tips]

A YouTube játékcsatornái manapság divatosak. Ebben a blogban megtudhatja, hogyan reklámozhat egyet, és nézzen meg néhány legnépszerűbb csatornát.

A világszerte több mint 2,1 milliárd felhasználóval rendelkező YouTube a második leglátogatottabb webhely az interneten. A YouTube játékcsatornái versenyképes rést jelentenek, és több milliárd nézettséggel uralják a játékteret. A jelentések szerint a felhasználók havonta több mint 246 milliárd percet töltenek a YouTube-csatorna teljes játéktartalmának megtekintésével. A legjobb YouTube-csatornák némelyike ​​oktatóanyagokat, bennfentes tippeket és frissítéseket kínál a játékosoknak a közelgő játékokkal kapcsolatban.

A megfelelő játékmarketing-stratégiával ez a több milliárd megtekintés nemcsak a videófogyasztási mintákról árulkodik, hanem segíthet a marketingeseknek megérteni a fogyasztó útját. Manapság az online videók forradalmasították a nézési szokásokat, és a játékosok óriási szerepet játszanak e változó viselkedésmódok befolyásolásában. A YouTube számos játékbefolyásolója felemelkedett a videojátékok és a többiek játékának a YouTube legnagyobb játékcsatornáin való nézése közötti szinergia miatt. Ez a blog segít megérteni az okokat, amelyek mögött a legjobb YouTube-csatornák kiterjedt elérése áll, és ennek megfelelően optimalizálhatja marketingstratégiáját.

A YouTube Gaming növekedése

A játékcsatornák lényegében abból állnak, hogy egy személy játszik a kívánt videojátékkal. A legtöbb esetben az arcukat mutatják, és játék közben általában interakcióba lépnek a közönségükkel. A YouTube játékcsatornáinak hatalmas számú előfizetője van a YouTube-on, csak a zenei csatornák után. Napjainkban a sok népszerű YouTube-játékkészítővel a játék a digitális platform növekedésének élén áll.

A YouTube néhány legnépszerűbb játékcsatornája többdimenziós tartalmat hoz létre, és önmagukban is hatalmas márkák. A játékosok többféle videóformátumot, például élő közvetítést, igény szerinti videót és rövidfilmet használnak, hogy elmondják történeteiket, és kapcsolatot teremtsenek rajongóikkal és nézőikkel.

Olvasni:  Hogyan készítsünk hatékony Facebook-hirdetést (a legjobb Facebook-hirdetések némelyikével)

Forrás

A dedikált játékplatform segítségével a nézők és a játékosok megoszthatják egymással, részt vehetnek és nézhetik a felkapott videókat és élő közvetítéseket. A jelentések szerint a tíz legfelkapottabb videóból két videó a játékra fókuszál, és játékbefolyásolók készítettek. Manapság a játék a millenniumi korosztály szórakozási preferenciáinak élén áll, és interaktívabbá, közösségibbé és vonzóbbá vált. A játékosok jobban kötődnek közönségükhöz a YouTube-on. A játékkultúrát körülvevő élénk közösségi közösségek miatt a megjegyzések, kedvelések és megosztások formájában megjelenő elkötelezettség magas.

A 300 milliárd dolláros játékipar folyamatosan növekszik, és a YouTube néhány legnépszerűbb játékcsatornája kihasználja ennek az iparágnak a növekedését, elérését és elkötelezettségét. A YouTube játékcsatornáinak növekedését több mint 90 millió órányi élő közvetítés és több mint 250 millió feltöltés bizonyítja 2021 első felében.

Napjainkban a különböző bevételszerzési funkciókkal, a hirdetési bevételektől a fizetős digitális termékekig a játék a teljes munkaidős karrierlehetőséggé válik. És a legjobb az egészben az, hogy ez az iparág nem mutatja a lassulás jeleit. Mivel a játékok készítői nem számíthatnak csak a hirdetésekből származó bevételekre, a YouTube csatornatagságokkal egészítette ki, amelyek lehetővé teszik az alkotók számára, hogy beállítsák saját előfizetési díjaikat.

5 legnépszerűbb játékcsatorna a YouTube-on

A YouTube Gaming egy globális közösség, amely összeköti a közös érdeklődésű embereket. A YouTube játékcsatornáinak egyik legjobb aspektusa az online barátságok kialakítása, miközben együtt játszunk, és megosztjuk a játékkal kapcsolatos véleményeket. Az alábbiakban a YouTube legnépszerűbb játékcsatornáinak listája található.

1. PewDiePie

111 millió feliratkozójával a PewDiePie az egyik legnagyobb játékcsatorna a YouTube-on. Felix Arvid Ulf Kjellberg svéd tartalomkészítő készítette 2010-ben. A mai játékosközösségben ez az oldal minden idők egyik legikonikusabbja. Felix Let’s Play videóinak, valódi játékkészségének és szellemes humorának kombinációja vezetett a csatorna hatalmas sikeréhez. A YouTube játékcsatornáin minden videóját legalább egymillióan nézték meg.

2. VanossGaming

A YouTube legjobb játékcsatornája mögött Evan Fong, egy 29 éves kanadai YouTuber áll. Más tartalomkészítőkkel való szövetségéről ismert. A csatorna 2011-es indulása óta Evan aláírása a vidám kommentárja. A legtöbb videójában szerepel, hogy más YouTube-játékosokkal játszik. Evan Fong nemcsak a játékhoz való komikus megközelítéséről ismert, hanem a különböző játékokról készített montázs-stílusú pillanatképeiről is.

Olvasni:  10 Az irodai mémek minden író számára

3. Markiplier

Forrás

A Markiplier, egy másik legnépszerűbb játékcsatornát a YouTube-on Mark Fischbach, egy amerikai játék YouTuber hozta létre 2012-ben. Videói többnyire túlélési horrorjátékokon, animációs paródiákon és vígjáték-vázlatokon alapulnak. Ma a Fischbach a játékvilág vezető szórakoztatóiparának egyike. Mark jótékonysági élő közvetítéseiről is ismert, amelyeken keresztül ő és előfizetői állítólag több mint 3 millió dollárt gyűjtöttek össze. Nagyon könnyű felismerni Mark tartalmát a jellegzetes rózsaszín bajusza miatt, amely márkajelzésének részét képezte.

4. iHasCupquake

A Tiffany Garcia által 2010-ben létrehozott iHasCupquake világossá tette a világ számára, hogy a játék nem csak a férfiaké. A legjobb YouTube-játékos YouTube-csatornák között tartják számon, többek között a Minecraft, az Animal Crossing és a Sims játékokról ismert. Mára Tiffany márkává és céggé alakította YouTube-csatornáját, saját weboldalával (iHasCupquake Shop néven), amely a táskáktól és ruháktól kezdve az írószerekig mindent árul.

5. Total Gaming

A jelenleg népszerű Total Gaminget Ajay hozta létre 2018-ban. Jó keveréke van a tartalomnak, az élő közvetítésektől és rövidfilmektől a tippekig és trükkökig, amelyek érdekessé teszik YouTube-játékcsatornáját. A lebilincselő játékvideók hetente történő feltöltése segített neki rövid időn belül népszerűségre szert tenni. A Total Gaming jelenleg a YouTube legnagyobb játékcsatornái közé tartozik.

5 fajta játékvideó

A játékvideók készítésére nincsenek meghatározott szabályok. A játékvideóknak azonban néhány alapvető típusára figyelni kell.

1. Játsszunk videókat

A Játsszunk videók segítségével a nézők láthatják, ahogy játszol. Lényegében a játékot játszó játékos felvétele, amelyhez hangjelzés vagy kommentár társul. Sokszor benne van a játékos arca is.

2. Vélemények

Ezek a videók sok érdekes betekintést nyújtanak egy játékról. A felülvizsgálati videók segítenek a vásárlóknak eldönteni, hogy pénzüket és idejüket egy adott játékba akarják-e fektetni.

3. Útmutatók

Ezek a videók úgy vannak felépítve, hogy a nézők átmenjenek a játékon, miközben eseményeket tapasztalnak, és észrevegyék azokat a karaktereket, akiket egyébként kihagytak volna.

Olvasni:  5 példa a kiváló bejövő marketingkampányokra

4. Reakciós videók

A reakcióvideók valódi reakciókat rögzítenek egy játék eseményére. Mivel spontánok, a felhasználó személyiségét is képviselik.

5. Útmutató videók

Forrás

Mivel néhány videojátékot nehéz elsajátítani, ezek a videók bemutatják azokat a lépéseket, tippeket és trükköket, amelyekkel megnyerheti ezeket a játékokat.

7 marketingstratégia YouTube játékcsatornákhoz

A játékipar évről évre növekszik. A globális játékpiacon mind a játékosok, mind a bevételek hatalmas megugrását tapasztalták.

A játékok népszerűsítése azonban nem egyszerű, mivel ezen a piacon éles a verseny. Nem elég csak YouTube játékcsatornákat létrehozni. Erős marketingstratégiának kell alátámasztania őket. Csak egy hatékony marketingtervvel lehet felfigyelni csatornájára a naponta létrehozott ezrek között. Miután kifejlesztett egy addiktív játékot, kövesse néhány egyszerű marketingstratégiát, hogy növelje a siker esélyét.

1. Hozzászólás más játékosok videóihoz

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy felfigyeljenek YouTube-csatornádra. Ez nem csak abban segít, hogy szemet vonz a csatornádra, hanem segít kapcsolatot teremteni más játékokkal és a YouTube játékközösségével is.

2. Készítse el címkéit a SEO-val összhangban

A weboldalakhoz hasonlóan a YouTube játékcsatornáihoz címkék létrehozása az egyik legjobb módszer az eredmények elérésére. Amikor címkéket (kulcsszavakat a YouTube-hoz) készít, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriába helyezze őket, hogy felfigyeljenek YouTube-játékcsatornájára.

3. Minden videóhoz írj erős leírást

Készítsen hatékony leírást, hogy a YouTube legjobb játékcsatornái közé kerüljön. A leírásnak egyszerűen le kell írnia a videó tartalmát, segítve ezzel a lényeget. Az első sor után adjon hozzá egy kicsit hosszabb összefoglalót a tartalomról.

4. Használjon hatékony CTA-t

Találj kreatív és egyedi módszereket arra, hogy megkérd a felhasználókat, hogy kedveljék a csatornádat, iratkozz fel rá, és oszd meg videóidat. A határozott cselekvésre ösztönzés minden videómarketing-stratégiában kötelező.

5. Csiszold ki a csatornád megjelenését

Hozz létre egy lenyűgöző YouTube játékcsatorna-szalaghirdetést, amely megmutatja aláírásodat. Ezenkívül a tartalmat lejátszási listákba rendezheti. A szisztematikusan kialakított csatorna azt a benyomást kelti, hogy tudod, mit csinálsz.

6. Szocializálódjon más YouTube-felhasználókkal

Mivel a többi YouTube-felhasználó a közösség része, szocializálódjon velük, és kérjen tőlük visszajelzést és tanácsot. A többi YouTube-felhasználóval való együttműködés kétirányú út, mindkettőnek előnyös.

Olvasni:  6 legjobb videótartalom marketing példa a Netflixtől

7. Készíts reakcióvideókat

Egy számodra fontos eseményre vagy ügyre adott időnkénti válaszvideó hatalmas közönséget szerezhet. A nagyobb vonzerő elérése érdekében ügyeljen arra, hogy ezek a videók a lehető legvalódibbak legyenek.

A játékosok szeretnek videókat feltölteni YouTube-játékcsatornáikra, újra létrehozni a játék csúcspontjait, és megjósolni a jövőbeli meccseket. A játék már egy ideje a YouTube-kultúra szerves része. Ma már nem csak videókat nézhet a legnépszerűbb YouTube játékcsatornákon, hanem boldogulhat is ebben a jövedelmező üzletben. Legjobb YouTube-játékosnak lenni végül is teljes munkaidős munka.

Reméljük, hogy ez a blog segít kiaknázni a YouTube-ban rejlő lehetőségeket, és reklámozza játékcsatornáját is, ha van ilyen. Növelheti nézettségét, javíthatja a ROI-t, és felkerülhet a YouTube legjobb játékcsatornái közé. Ne feledje, a játékosok nem csak játszanak, hanem nézik is, hogy megtanuljanak játszani. Az egykor magányos tevékenységnek számító játék ma virágzó közösséggé vált.

Kulcs elvitelek

  • A legtöbb játékos az online videókat tekinti kulcsfontosságú információ- és szórakozási forrásnak.
  • A játékközönség a márkahirdetések viszonylag kihasználatlan piaca.
  • A játékvideók készítői többféle típust is figyelembe vehetnek.
  • A játékiparban való boldogulás érdekében kulcsfontosságú, hogy kapcsolatban maradjon más játékosokkal.
  • A játékokon keresztül a márkák a nap különböző szakaszaiban hirdethetnek és elérhetik a célközönséget.

GYIK

1. Ki a leghíresebb játék YouTuber?

Felix Arvid Ulf Kjellberg, közismertebb nevén PewDiePie, a YouTube leghíresebb játékosa, több mint 100 millió feliratkozója van.

2. Kapnak fizetést a játékosok?

A YouTube-játékosok, miután elérték a YouTube-partner státuszt, kereskedelmet, szponzorálást és hirdetéseket kereshetnek. Csatornájukból bevételt is szerezhetnek, ha szolgáltatásokat kínálnak más streamelőknek.

3. Hogyan hozhatod létre a legjobb YouTube-csatornát a játékokhoz?

A YouTube-játékokban minél többet streamelsz, annál nagyobb az esélyed arra, hogy híressé válj. Ha tartalmad lebilincselő és egyedi, akkor több nézőt vonz. Minél több feliratkozót és nézőt szerez, annál nagyobb az esélye, hogy felfigyelnek rá.

4. Milyen felszerelésre van szükséged ahhoz, hogy YouTube-játékos legyél?

Ahhoz, hogy YouTube-játékossá válhasson, csak számítógépre, kamerára, mikrofonra, videószerkesztő szoftverre és képernyőrögzítőre van szüksége.

Új publikációk:

Ajánlott