Az AI-alapú írók felváltják az emberi írókat?

Mivel a márkák manapság minden típusú tartalom létrehozására MI erőfeszítéseket tesznek, vajon a mesterséges intelligencia leváltja-e az írókat a jövőben? Ismerjük meg alaposabban az AI-írást és annak hatását.

A mesterséges intelligencia használata SEO-íráshoz manapság feltörekvő trend. A tartalomgenerálás iránti igény véget nem ér, és az a tény, hogy a mesterséges intelligencia gyorsabban és fáradtság nélkül képes ellátni ezt a feladatot, felveti a kérdést, vajon leváltja-e a mesterséges intelligencia az írókat?

Az írók helyébe lépő mesterséges intelligencia-eszközök jelenleg valódi vita tárgyát képezik, különösen, ha a mesterséges intelligenciát a tartalom egyszerűsítésére és a vállalatok irányítási erőfeszítéseinek elősegítésére használják. Az AI-eszközök könnyedén kezelhetik a különböző szerkesztési, kutatási, lektorálási és közzétételi folyamatokat, lényegesen rövidebb idő alatt, mint az emberek.

Nézzük meg az AI fejlődésének lehetőségeit és hatásait az íróiparban.

Hogyan hat a mesterséges intelligencia az íróiparra?

Bár továbbra is felmerül a kérdés, hogy az AI-írás felváltja-e a professzionális tartalomírókat, alapvető fontosságú, hogy megértsük, hogyan működnek az AI-eszközök, és pontosan mit tesznek az írással kapcsolatban.

Forrás

A mesterséges intelligencia írása nem korlátozódik csupán tartalom létrehozására; számos más írással kapcsolatos feladatot is el tud végezni, mint pl.

  • Hosszú formátumú tartalom készítése adott kulcsszókészlettel
  • Sokféle rövid formátumú tartalom generálása, például hirdetésmásolatok, webhelyek tartalma, közösségi média bejegyzések, szlogenek, valamint termékleírások és céloldalak
  • A hosszú formátumú tartalom összefoglalása rövid formátumú tartalommá
  • Cikk- és blogötletek generálása
  • Az információ alapú darabokhoz alapos kutatás lefolytatása szükséges
  • A tartalom átírása és átfogalmazása, ha szükséges
  • A tartalom keresőoptimalizálása
  • Szavak és mondatok automatikus kiegészítése szuggesztív szavak alapján
  • Címek létrehozása és egyebek
Olvasni:  Hogyan kezelheti ingatlanát a WordPressben a PropertyHive segítségével

Forrás

Míg a világ első, mesterséges intelligenciával írt regénye már 2008-ban megjelent, Oroszországban a mesterséges intelligencia területén folyamatos technológiai fejlődés zajlik.

Az Elon Musk mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatócége által létrehozott OpenAI sorozat harmadik generációs nyelvi előrejelző modellje, a GPT-3 könnyedén szintetizálhat szöveget az interneten elérhető információk és példák segítségével. Sőt, a mesterséges intelligencia akár pastiszokat is készíthet népszerű írókról, például novellákat vagy részleteket ír az adott író írásstílusa alapján.

Mivel a hatalmas mennyiségű adat és információ vezérli, a professzionális esszéírót helyettesítő AI-eszközök többé nem kérdés. A mesterséges intelligencia már eddig is jelentősen befolyásolta az írásipart. Olyannyira, hogy a GPT-3 még egy sajátos darabot is írt magáról a The Guardian számáraamely kísértetiesen sikeres példája volt íráskészségének.

A mesterséges intelligencia nagymértékben befolyásolta az íróipart azzal a figyelemre méltó képességével, hogy pontos és meggyőző szöveget generál. A mesterséges intelligencia által írt tartalom emellett rendkívül jól olvasható, és nem tartalmaz nyelvtani vagy szintaktikai hibákat. De van még valami, amit mindezeknél meg kell vitatni a kérdés megválaszolása közben az AI felváltja-e az írókat?

A mesterséges intelligencia hamarosan felváltja az írókat?

Forrás

Az AI felváltja az írókat? Rendkívül jogos kérdés, hogy megfontolandó az íróipar jövőjéről szóló viták során, de a veszély a közeljövőben sehol sem marad el.

Strukturális kérdések

Az AI jelentősen kudarcot vall a tartalom egy részének szerkezetének érintetlenül tartásában. 200-300 szó után megfigyelték, hogy a mesterséges intelligencia hajlamos körbejárni ahelyett, hogy logikus gondolatmenetet hozna létre egy tartalomban. Nem tud szilárd szerkezetet megőrizni, így a mesterséges intelligencia által kipörgetett tartalmak látszólag véletlenszerűnek tűnnek, és még egy csomó teljesen különböző ötlet is véletlenszerűen összefűződik, anélkül, hogy a kettő között dinamika lenne.

Olvasni:  [Guide] CX, UX, HX: Hogyan válhatunk emberi élményközpontú márkává

Feldolgozó teljesítmény vs. valódi gondolkodás

Egy másik tényező, amely jelentősen csökkenti az AI-íróeszközök által jelentett veszélyt, az, hogy az AI csak a meglévő szavakat és kifejezéseket képes elemezni. A mesterséges intelligencia biztosan ki tudja használni a feldolgozó erejét, de egy emberi író útmutatása nélkül nem tud önállóan gondolkodni. Nem érti, miről ír. Az egyik legnagyobb hiányossága, hogy nem „érdekel” írás közben, ahogyan azt egy emberi író természetesen teszi. Az AI csak a munka elvégzésére összpontosít; a minőség és az érzelmek nem számítanak rá.

A tartalom relativitása

Ami a legfontosabb cáfolja azt a kérdést, hogy a mesterséges intelligencia leváltja-e az írókat, az az AI által generált tartalom relatabilitása, ami rendkívül alacsony az ember által generált tartalomhoz képest. A mesterséges intelligencia érző, mint minden gép és program. Általában nagyon általános tartalmat állít elő. Az emberi író olyan történeteket, feliratokat, ötleteket és élményeket tud közölni, amelyek üdítőek, érzelmesek, személyesek és nagyon rokoníthatóak. A mesterséges intelligencia nem tudja ezt a szöveg- és kontextusgazdagságot kínálni, bármennyire is fejlett. A mesterséges intelligencia által előállított tartalom messze elmarad a relativitás terén.

Üreges fenyegetés

Jelenleg a kérdés, hogy a mesterséges intelligencia felváltja-e az írókat, inkább üres fenyegetésnek tűnik. Természetesen nem lehet megjósolni, hogy a mesterséges intelligencia milyen fejlett és kifinomult lesz a következő években. Egy dolog azonban biztos, hogy a mesterséges intelligencia kifogástalan többfeladatos képességeinek köszönhetően képes a képzett asszisztens birodalmára.

Ami az írást illeti, az a mód, ahogyan mi, emberek feldolgozzuk a nyelvet, valamint szavakat és ötleteket alkotunk, még bonyolult algoritmusokkal vagy programszoftverekkel is nagyon nehezen reprodukálható. Felszerelhetünk mesterséges intelligenciát és szoftvert, hogy segítsenek bennünket az írási folyamatainkban, de ez biztosan nem képes olyan szubjektivitást és érzelmeket kiváltani, mint egy emberi író.

Olvasni:  Mik azok a Twitter listák? A Twitter-lista hatékony használata X-en

Tartalomírási szolgáltatásokat keres? Keresse a Pepper Content-et, amely különféle írási szolgáltatásokat nyújt szabadúszó íróinak hatalmas csoportjából, például webhelytartalom-írás, SEO blogírás, hirdetésszövegírás stb.

GYIK

1. Mi a mesterséges intelligencia (AI) négy típusa?

A mesterséges intelligencia négy típusba sorolható:
– Reaktív
– Öntudatos
– Az elme elmélete
– Korlátozott memória

2. Milyen munkákat nem helyettesíthet a mesterséges intelligencia a jövőben?

Bár a mesterséges intelligencia gyakorlatilag képes átvenni a legtöbb iparágat, van néhány olyan munka, amelyre alkalmatlan. Ez magában foglalja a jogot, a papságot, a tudósokat, a rendezvénytervezést, a humánerőforrás-menedzsmentet, a pszichiátereket, a projektmenedzsmentet és a PR-t.

3. Mik a mesterséges intelligencia hátrányai?

A mesterséges intelligencia nem nélkülözi árnyoldalait. Vannak ennek hátrányai is, mint a kreativitás hiánya, a munkanélküliség növekedése, az etika hiánya, a magas költségek, az emberi erőfeszítés hiánya.

4. Mi az AI másolat?

A mesterséges intelligencia másolata egy mesterséges intelligencia által működtetett tartalomíró eszköz. Azt állítja, hogy segít az egyéneknek jobb másolatokat írni. Automatizált kreativitási eszköz, célja, hogy minimális erőfeszítéssel marketing másolatot készítsen.

5. Melyek a jelenleg népszerű mesterséges intelligencia tartalomíró eszközök?

BorstípusCopy AI, Wordtune, Copysmith, Writesonic és Wordsmith napjainkban népszerű mesterséges intelligencia íróeszközök, amelyeket természetes hangzású tartalom előállítására használnak.

6. Mik azok az AI-írók?

A mesterséges intelligencia író vagy mesterséges intelligencia író olyan szoftverként definiálható, amely mesterséges intelligenciát használ a szöveg előrejelzésére az Ön által megadott bemenet alapján. Az AI-írókat manapság blogötletek, nyitóoldalak, szlogenek, dalszövegek, márkanevek stb. írására használják.

Új publikációk:

Ajánlott