Az AI íróeszközök elég jók az írók helyettesítésére?

Az AI-írók áldás a tartalomipar számára, és ez a vég az emberi íróknak?

Rengeteg automatizált íróeszközt talál az interneten. Kérdezed, miben különböznek az AI-íróeszközöktől? Ezek az eszközök a nyelvtanra és az írásjelekre összpontosítanak a tartalom elkészítéséhez. A mesterséges intelligencia íróeszközei azonban elemzik az Ön írási stílusát, összehasonlítják más tartalommal, majd összeállítják a művet. Jó esély van rá, hogy nem tud majd különbséget tenni az Ön által írt tartalmak és az AI között. Tehát az AI íróeszközök elég jók ahhoz, hogy helyettesítsenek minket, embereket?

Jók és pontosak az AI íróeszközök?

Forrás

Minden éremnek két oldala van. Amikor egy gépet használunk bármilyen feladat elvégzésére, az első lépés az előnyök és hátrányok mérlegelése. És a gépekhez hasonlóan az emberi íróknak is megvannak a maguk korlátai. Vizsgáljuk meg, hogy az AI-íróeszközök jók-e vagy sem.

Az AI íróeszközök előnyei

1. Az érzelmi intelligencia fokozatos megszerzése

Soha nem gondoltuk volna, hogy a technológia odáig fog fejlődni, hogy a számítógépek képessé váljanak érzelmekkel átitatott tartalmak írására. Az AI íróeszközök elérték csúcspontjukat. A tartalomnak érzelmekkel és empátiával kell rendelkeznie, hogy felkeltse az olvasó figyelmét.

Olvasni:  Az AI-alapú írók felváltják az emberi írókat?

Ennek elérése érdekében a mesterséges intelligencia íróeszközök azonosítják és elemzik a témához kapcsolódó adatokat az interneten. Ide tartoznak a blogok, közösségi média bejegyzések, hírcikkek, videók és hasonlók. Felmérik az emberi érzelmeket és kifejezéseket ezekben a tartalmi darabokban. Az eredmény megelégszik az emberi íróhoz hasonló emberi érzelmekkel és mintákkal.

2. Nagy mennyiségű és változatos tartalom generálása

Minden írónak megvan a maga rése, amelyhez a legkényelmesebb tartalmat generálni. Az ezen a területen szerzett tudásuk miatt szívesebben írnak rá. De egy emberi író csak annyit tud írni egy nap alatt.

Ennek kiderítésére több interjút is készítettek, de a napi szószám írónként változik. Mark Twain 1800 szót írt le minden nap, míg PG Wodehouse 2000 szót írt naponta. Másrészt az AI íróeszközök soha nem fognak szembesülni ezzel a problémával. Könnyedén generálhatnak tartalmat anélkül, hogy elérnék a telítettségi pontot.

Forrás

3. Írói blokk? Mi az?

Ez mindenféle írót foglalkoztatott. Írhat egy blogot, egy cikket vagy egy történetet, amikor hirtelen kimerülhet az elméje – nincs ötlete, iránya és motivációja a folytatáshoz. Ez az írói blokk.

Minden író találkozott már ezzel életében legalább egyszer. Az AI íróeszközöknek soha nem lesz semmi motivációja az íráshoz. Végül is egyetlen gombnyomásról van szó.

Az AI íróeszközök hátránya

1. Lehetetlen elérni az emberi szintű kreativitást

Használhat mesterséges intelligencia íróeszközöket SEO cikkek írásához, de ha a saját tapasztalatain alapuló tartalomról van szó, azt senki sem tudja megírni nálad jobban. Még csak nem is egy másik író. Használhat analógiákat, példákat, metaforákat és anekdotákat. Ez az, ami extra előnyt ad a tartalomnak.

Olvasni:  A tartalomírás 5 legjobb előnye 2024-ben

Egy mesterséges intelligencia íróeszköz képes megérteni az Ön mintáit és írási stílusát, de soha nem lesz képes elérni a kreativitás és az empátia azon szintjét, amelyet a tartalomba integrál.

2. Csökkentett álláshelyek az írók számára

Ez sok évvel ezelőtt történt a kékgalléros munkásokkal. Mára a technológia olyan sokat fejlődött, hogy a fejlődés kezdi érinteni az írókat. Nyilvánvaló, hogy ha a vállalatok és szervezetek a mesterséges intelligencia íróeszközeitől függően kezdenek dolgozni, az írás a múlt szakmájává válik.

3. Hajlamos a hibákra

A számítógéppel végzett összes többi feladathoz hasonlóan ez is hajlamos lesz a hibákra. Rossz ötlet abban bízni, hogy a mesterséges intelligencia mindig megfelelő és olyan tartalom lesz, amilyennek szeretnéd. Kevésbé arról van szó, hogy hagyja, hogy minden munkát elvégezzen helyetted, hanem inkább arról, hogy segítsen Önnek. Nagyon fontos megérteni, hogy a gépnek vannak korlátai.

Következtetés

Az érdemek és hátrányok felmérése után nyugodtan kijelenthetjük, hogy az AI-íróeszközök fokozatosan életünk szerves részévé válnak. Lehet, hogy elsőre ijesztőnek és drasztikusnak hangzik, de a technológia csak javított az életünkön.

A mesterséges intelligencia íróeszközei segítenek a tartalom létrehozásának bővítésében és az olyan problémák megoldásában, mint az írói blokk. Ahelyett, hogy gyűlölnénk ezt a fejlődést, próbáljunk meg dolgozni vele. Ne felejtse el, hogy a mesterséges intelligencia soha nem fogja tudni helyettesíteni tapasztalatait és anekdotáit minden tudás ellenére. Tehát nem csak az írók leváltása, hanem a velük való együttműködés.

GYIK

1. Hogyan pontosabb a gépi tanulás, mint az ember?

A kutatók úgy vélik, hogy a gépi tanulás pontosabb lehet a viselkedési, oktatási és pszichológiai beavatkozások elemzésében. A gépek azonosítják és tanulmányozzák a tartalom mintáit az interneten. Ugyanezt azonban az emberek nem tudják ilyen hatékonyan megtenni.

Olvasni:  Elég a 64 GB az iPhone-hoz?

2. Melyek a legjobb AI-írók?

Az AI íróeszközeinek számos lehetősége van. Néhány példa a sokoldalú AI-íróeszközökre:
1. Jaspis
2. Writesonic
3. WordAI
4. Tinta
5. AI-író
6. cikk Forge
Mindezen AI-íróeszközöknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az embernek egy próbát kell tennie, mielőtt kiválasztja a számára legmegfelelőbbet.

3. Miért nem helyettesítheti a mesterséges intelligencia az írókat?

Az AI íróeszközök nem helyettesíthetik az írókat. Ezek az eszközök a Natural Language Processing (NLP) és a Natural Language Generation (NLG) rendszeren működnek. Segítik az MI-t az írási minták azonosításában és a narratíva létrehozásában. Az emberi kreativitást azonban lehetetlen bármilyen számítógépes programba belecsepegtetni.

4. Hogyan viszonyulnak az AI íróeszközök az emberi írókhoz?

Mind az emberi íróknak, mind az AI íróeszközöknek megvannak a saját korlátai. Míg az emberek nem tudnak algoritmusok értékelésével írni, a mesterséges intelligencia nem tudja belefoglalni az emberi szintű kreativitást a tartalomba. Az AI néha hibás tartalmat is generálhat.

5. Hogyan működik egy AI-író?

Az AI íróeszközök elemzik a bemenetet, a témát és az interneten elérhető adatokat, hogy új tartalmat állítsanak össze Önnek. Megjósolja a következő legjobb szót a teljes mondatok írásához, miközben a szövegkörnyezet érintetlen marad. Itt kell megemlíteni, hogy az AI által készített tartalom néha hibákat és értelmetlen mondatokat is tartalmaz.

Új publikációk:

Ajánlott