Az ajánlások használata: Rövid útmutató

Tartalomjegyzék

 • Mik azok az ajánlások?
 • Az ajánlások fajtái
 • Hogyan szerezzünk be ajánlásokat
 • Az ajánlások használata
 • Ügyfélbeszámoló ellenőrzőlista: Az ajánlások használata
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A marketingben nincs jobb, mint a szájhagyomány. A jóakaratnak vírusos hatása van. Ha sikeres akar lenni az üzleti életben, szüksége van a boldog ügyfelek társadalmi bizonyítékára. A boldog vásárlók olyanok, mint a gyémántbánya. Tudod, kik ők. Tudod, hol vannak. Marketingszakemberként el kell kezdenie bányászni ezeket a gyémántokat. A csata felét megnyerted, ha megérted hogyan kell használni az ajánlásokat hatékonyan.

Az ügyfelek nem fognak megbízni benned, ha azt mondod, hogy a terméked vagy szolgáltatásod a legjobb. De megbíznak más ügyfelek pozitív tapasztalataiban Önnel kapcsolatban. A hitelesség megteremtésének kulcsa az állítások alátámasztása. Ha be tudja bizonyítani, hogy mások is használták és szerették a termékét, elnyerheti az ügyfelek bizalmát.

A tapasztalt marketingszakemberek elismerik, hogy a vásárlói visszajelzések a márkaérték növelésének eszközei. Az AC Nielsen közvélemény-kutatása szerint az ügyfelek 83%-a teljesen vagy részben megbízott a személyes ajánlásokban. 66%-uk értékelte az online véleményeket. Egy másikban tanulmányaz online vásárlók 88%-a használt internetes értékeléseket a helyi termékek/szolgáltatások minőségének megértésére.

Forrás

A webhelyek konverziói közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelek beszámolóival. Ezért fontos megérteni hogyan kell használni az ajánlásokat a marketingben. Ez a rövid útmutató a tudatosság növelésére összpontosít hogyan kell használni az ajánlásokat. A blog végére tisztább elképzeléssel kell rendelkezned a ajánlások használata és a felhalmozódó hasznok.

Mik azok az ajánlások?

Az ajánlás egy megjegyzés vagy nyilatkozat, amely leírja egy termék vagy szolgáltatás minőségét. Az ajánlások megbízhatóak, mert semleges forrásból származnak. Ha egy vásárló, akinek nincs anyagi haszna egy termék ajánlásából, a szavát adja mögé, annak nagy értéke van.

Olvasni:  A SEO különböző típusai, amelyeket minden marketingszakembernek tudnia kell

Az ajánlásoknak gyakran van külön oldala a kereskedői webhelyeken. Megtalálhatók a „rólunk” oldalakon is, és elszórva a kereskedelmi webhelyeken. A marketingpszichológia szempontjából a ajánlások használata kiváltságos helye van. Egy harmadik féltől származó visszaigazolás egy termékről nagyon értékes a potenciális vásárlók számára.

Az ajánlások fajtái

Általánosságban a tanulás során hogyan kell használni a vásárlói beszámolókathétféle ajánlás létezik:

 • Sajtókritikák
 • Magas szintű vélemények
 • Vevői árajánlatok
 • Rövid videók
 • Esettanulmányok és sikertörténetek
 • Ügyfélinterjúk
 • Közösségi média posztok

Ezek közül a vásárlói árajánlatokhoz könnyű viszonyulni, és a legkönnyebben beszerezhető.

Hogyan szerezzünk be ajánlásokat

Tudjuk, hogy az ajánlások ötlete tetszik Önnek. Tudni akarod hogyan kell használni az ajánlásokat a marketingben. Kezdje az ügyfelek beszámolóinak beszerzésével. Sokkal egyszerűbb, mint az értékesítés.

A kisvállalkozások kétféle módon szerezhetik be az ügyfelek ajánlásait:

 1. Közvetlen kapcsolatfelvétel a hűséges ügyfelekkel ajánlásokért
 2. Meglévő ajánlásokat keres e-mailekben, közösségi médiában, a Google Cégemben stb.

Küldj e-maileket legnagyobb rajongóidnak, kérve az ajánlásaikat. Legyen rövid és kedves az e-mailek.

Íme egy példa.

E-mail beszerzési sablon

Szia (név)!

Köszönjük e-mailjét, amelyben tudatta velünk, hogy elégedett a termékkel.

Szeretnénk bemutatni üzenetét, hogy más ügyfelek is tudják, milyen előnyökkel járhatnak (terméknév).

Cserébe vissza linkelünk webhelyünkre (az Ön SEO-ja érdekében).

Ha nem szeretne kiemelt vélemény lenni oldalunkon, tudassa velünk. Ellenkező esetben küldjön nekünk néhány sort arról, hogy termékünk hogyan tette fényesebbé az életét.

Köszönjük üzletét. Reméljük, hogy sok hozzád hasonló vásárlónak örömet szerezhetünk.

Tisztelettel,

(Név, megnevezés)

(Vállalkozás neve)

Forrás

Az ajánlások használata

Forrás

Tartsa a szemét a ajánlások használata a közösségi médiában szerzett ügyfélélményeken, e-mailes „köszönő” üzeneteken és egyéb ügyfélkapcsolatokon keresztül. Valahányszor az ügyfelek örömet, hálát és egyéb pozitív érzelmeket tapasztaltak az Ön vállalkozása miatt, készen állhat az ajánlói anyagokra. Feltétlenül kérjen engedélyt az ügyféltől az ajánlások közzétételéhez.

Ezek a tippek és bevált gyakorlatok segítenek abban, hogy a legtöbbet hozhassa ki az ügyfelek beszámolóiból.

Használjon konkrét mérhető értékeket az ajánlásokban.

Azok az ügyfelek, akik konkrétumokat használnak az ajánlásokban, nagyobb valószínűséggel befolyásolják a további vásárlási döntéseket. Kérje meg az ügyfeleket, hogy konkrét számadatokat használjanak az ajánlásokban. Ez teszi őket hihetővé.

Szinkronizálja a termékképet az ajánlásokkal

Az ajánlások termékképhez való társítása az egyik legjobb módja a vásárlói ajánlások felhasználásának. Ezt úgy teheti meg, hogy a termék képét egy ajánlás mellett helyezi el.

Olvasni:  8 típusú B2B e-mail kampány a következő marketingszakaszhoz

Kombináld a látványt a szöveggel

A termékvideókról köztudott, hogy különösen hatékonyak az ajánlások terén. Mutassa be az Ön termékeit használó ügyfeleket. Add hozzá a képüket az írásos ajánlással együtt.

Használjon A/B tesztelést

Az A/B tesztelés megmutatja, hogy a vásárlói beszámolók melyik keveréke eredményez a legjobb konverziót.

Hihetőség

Amikor dolgozik hogyan kell használni az ajánlásokat, győződjön meg arról, hogy hitelesek. Az ügyfél nevének, a webhelyükre mutató hivatkozásnak, valamint a logójuknak és képnek a hozzáadása hitelessé teszi az ajánlást.

Forrás

1. Miért érdemes az ügyfelek beszámolóit használni, és hogyan segítenek

Gyakran a középszintű marketingeseknek is szükségük van egy kész számolóra ugyanabban a témában. Az útmutató ezen része a beszámolók marketingben való felhasználásának módjait ismerteti.

 • Az ajánlások növelik a hitelességet
 • Azt mondod az ügyfelednek, hogy a terméked jó. Azt mondod nekik, hogy ez megoldja a problémájukat. De nem fognak hinni neked – egészen addig, amíg egy elégedett ügyfél szavai vissza nem térnek.
 • Az ügyfelek nem tudják, hogy Ön nem tartozik az internet árnyas ajánlatai közé.
 • A vevőknek szociális igazolásra van szükségük, mielőtt elköltenék nehezen megkeresett mulatságukat.
 • Nem győzi meg őket az Ön professzionális értékesítési levele.

A korábbi ügyfeleket nem azért fizetik, hogy valami jót mondjanak rólad. Az egyetlen dolog, amit a jó termékélménytől akarnak, az az, hogy előre kifizessék. A terméktapasztalat érvényesítésével az ajánlások növelik hitelességét.

 • A beszámolók az érzelmekre apellálnak.

A vásárlók gyakrabban vásárolnak érzelmek, mint logika alapján. Az ajánlások úgy vonzzák a vásárlók érzelmeit, ahogy azt egyetlen marketingpéldány sem tudja. Ha termékét valódi emberek hiteles tapasztalatai támasztják alá, a potenciális ügyfelek tudják, hogy a pénzüket jól fogják elkölteni.

 • A beszámolók a történetmesélés erejét használják fel.

Mi kétlábúak elveszítjük magunkat egy jó történetben. Kisgyermekkorunktól kezdve elragadtatnak bennünket a mesék; mindenki szereti a jó sztorit.

Ez az az elem, amelyet az ajánlások érintenek. A marketingesek azáltal, hogy kihasználják azt az emberi igényt, hogy meghallgatjanak egy jó narratívát, ragyognak a tudásban hogyan kell használni az ajánlásokat. A happy enddel rendelkező történetek hatékonyan vezetnek vásárlókká.

 • Az ajánlások növelik az ügyfelek hűségét.

Ha udvariasan és professzionálisan éri el az elégedett ügyfeleket, az erősíti az ügyfelek lojalitását. Hízelgőnek érzik magukat, amikor megkéred őket, hogy használják a szavaikat az üzleti erőfeszítéseik során.

Ezáltal elkötelezettnek és megbecsültnek érzik magukat. Ezután valószínűleg erősen kapcsolódnak a márkához, és személyes erőfeszítésekkel is terjesztik üzenetét.

Olvasni:  Útmutató a szabadúszó projektekhez

2. Hogyan használjuk az ajánlásokat a marketingben? (Természetesen, persze)

Az ajánlásokat természetüknél fogva természetesen írják és észlelik.

A szerző nem része a vállalkozásodnak. Terméktapasztalatukat a termék iránti örömükből kínálják. Ez természetes támogatási nyilatkozatként fogadja termékét. Nem használnak vállalati nyelvet, és a természetes ügyfél átvilágít – olyan, amelyhez a kilátások teljes mértékben kapcsolódnak. Ekkor történik az eladás. Az ajánlások személyesek, és megütik az olvasót.

3. Hogyan használhatja fel az ajánlásokat ajánlata javítására

Néha az ajánlások tudatják a vállalkozásokkal, hogy hol van még mit javítani.

A hiányosságok kiemelésével az ügyfelek segítik a vállalkozásokat folyamataik és termékeik fejlesztésében. Ezt a termékfejlesztést ezután nyilvánosan meg lehet mutatni, és Önt olyan vállalkozásnak tekintik majd, akit érdekel.

Az ajánlások kiváló lehetőséget jelenthetnek az ügyfelek kiszolgálására és örömére.

 • Használjon ajánlásokat, hogy köszönetet mondjon az alkalmazottaknak.

Használhatja az alkalmazottak vásárlói elismerését annak kifejezésére, hogy az alkalmazottak mennyire fontosak az Ön sikeréhez. Ezáltal úgy néz ki, mint egy 360 fokos működés, ahol a menedzsment, az alkalmazottak, az üzlet és az ügyfelek egyaránt értékesek.

Ennek nagyszerű mellékterméke, hogy nő a munkavállalói motiváció.

Forrás

 • Megosztások a közösségi médiában, mint az aktuális napon

A közösségi médiában megosztott beszámolók időnként terjednek. És nem COVID-vírusról beszélünk. Vírusként beszélünk a jóindulatának és imázsának növeléséről. Ha az URL-címét megosztja bejegyzésekben, ez meghatározó tényező lehet vállalkozása növekedésében.

A Social Fresh szerint az ajánlások fontosabbak a márka sikere és hitelessége szempontjából, mint az elemzői jelentések.

 • Statisztikák az ajánlások használatáról a marketingben
 • Az Invespcro szerint a jó tapasztalatokkal rendelkező vállalkozások több vásárlót tapasztalnak.
 • A Zendesk szerint a vásárlók 88%-a az ajánlások alapján dönt.
 • A Spiegel Research Center szerint az online vásárlók 95%-a vásárlás előtt olvassa el a véleményeket.
 • A negatív vélemények a leadek és a konverziók csökkenéséhez vezetnek.

Vélemények kontra esettanulmányok

A B2B-ben a marketingesettanulmányokat rohamosan alkalmazzák. De a TrustRadius jelentései szerint a véleményeket elfogulatlanabbnak és hitelesebbnek tartják, mint az esettanulmányokat. Könnyen emészthetőek, személyesek és valóságosabbak.

4. Hogyan használjuk az ajánlásokat a videó marketingben

A videóbeszámolók könnyen fogyaszthatók, szórakoztatóak és megbízhatóbbak. A Cisco szerint 2021-ben az internetes forgalom mintegy 82%-át a videóhasználat teszi ki.

A marketingszakembereknek be kell szerezniük ezt a szaporodó médiát, és a legtöbbet kell kihozniuk a videóbeszámolók erejéből.

5. Hogyan használjuk az ajánlásokat a keresési helyezések javítására

 • Ha gyakran frissíti webhelyét ajánlásokkal, az a keresési helyezések javulásához vezet.
 • A Google összesíti a különböző webhelyekről származó véleményeket, ami hozzájárulhat a rangsor növeléséhez.
 • Végül alkalmazza a Google Véleményeket. Az ügyfelek a fizetés után könnyen áttekinthetik Önt.
Olvasni:  Domainnév – 9 tipp a helyes beállításhoz és emlékezéshez

Vásárlói ajánlások ellenőrző listája: Az ajánlások használata

Az élménybeszámolókon keresztül bemutatott ügyfélélmény elemeinek a következőket kell tartalmazniuk:

 • Terméktapasztalat előtt vs. terméktapasztalat után
 • A termék által megoldott probléma jellege
 • Út a problémától a megoldásig
 • A termék USP-je
 • Személyes haszon a termékből
 • Elvárások vs. termék valósága
 • A termék ajánlásának oka
 • Bármi, amit javítani kell a terméken
 • Terméktapasztalat egy szóval
 • Kedvenc termékjellemző
 • Ügyfélszolgálati áttekintés

Kulcs elvitelek

 • Az ügyfelek ajánlásai az új szájról szájra terjedő online terjedelem.
 • Az ajánlások megbízhatóak és hitelesek.
 • Egyre több vásárló keres ajánlásokat a vásárlási döntések meghozatalához.
 • Az ajánlások nagyszerű társadalmi bizonyítékok.
 • A sokféle ajánlás közül vitathatatlanul a vásárlói árajánlatok a legmegfelelőbbek.
 • A statisztikák igazolják, hogy az ajánlások működnek.
 • Az ajánlások segítenek a vállalkozás fejlesztésében.
 • Az ajánlások aránytalanul megtérülnek az erőfeszítéseken.

Következtetés

A B2B és B2C vállalkozások üzleti sikere gyakran a vásárlói visszajelzéseken múlik. Mind a helyi, mind a globális vállalkozások számára előnyösek a pozitív vásárlói vélemények. Ha negatív értékelést kap, ez lehetőséget jelenthet az elkötelezettség növelésére, a hiányosságok leküzdésére és a csúcsra jutáshoz. Ezekkel a józan ész tippjeivel megúszhatod a játékot hogyan kell használni az ajánlásokat sikeresen az online üzletében.

GYIK

1. Hogyan kell használni a vásárlói visszajelzéseket?

Az ügyfelek beszámolói kreatívan felhasználhatók arra, hogy valódi emberek tapasztalatait felhasználva pozitív fényben mutassák meg vállalkozását.

2. Mennyire hatékonyak a vásárlói visszajelzések?

A vásárlói beszámolókat az online marketingszakemberek egyik leghatékonyabb marketing taktikájaként tartják számon.

3. Milyen elemei vannak egy jó vásárlói visszajelzésnek?

A jó vásárlói ajánlásnak tartalmaznia kell egy személy képét, nevét és egy profilra vagy webhelyre mutató hivatkozást.

4. Melyek a jó vásárlói véleményezési oldalak?

1. Google Ügyfélvélemények
2. Négyszöglet
3. Yelp
4. Angie listája
5. Fogyasztói jelentések
6. Utazási tanácsadó
7. Melyik?
8. Amazon vásárlói vélemények

5. Hogyan használjuk az ajánlásokat a marketingben bábuknak (lépésről lépésre)?

1. Az ajánlás forrása
2. Igazítsa az ajánlást az útmutatóban korábban említett ellenőrzőlistához
3. Jelenítse meg webhelyén a legjobb ajánlásokat
4. Tegye gazdagabbá és megbízhatóbbá az ajánlásokat – adjon hozzá képeket és profillinkeket.
5. Osztott teszt, mely ajánlások hatékonyabbak

Új publikációk:

Ajánlott