Az alapvető útmutató a tárhely viszonteladásához

A web hosting piac az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt. A Statista által közzétett adatok szerint a webtárhely globális bevétele az előrejelzések szerint 2024-ban eléri a 90,42 milliárd dollárt. 2027-re ez a szám 144,40 milliárd dollárra emelkedik.

Tehát mi mozgatja ezt a hihetetlen növekedést? A rövid válasz: a weboldalak iránti kereslet.

A Siteefy úgy becsüli Percenként 175 webhely indul el. És mivel évről évre egyre többen csatlakoznak az internethez, nem valószínű, hogy ez a szám tovább fog növekedni.

Természetesen érdekli, hogy kihasználja a növekedés miatt felbukkanó új üzleti lehetőségeket, ezért kíváncsi a viszonteladói tárhelyre.

A hosting sok más formájától eltérően a viszonteladói tárhely nem kap annyi figyelmet. És bár rendkívül jövedelmező lehet, és csekély előzetes befektetést igényel, sok digitális ügynökség és vállalkozó még nem használja ki a webtárhely-ipar ezen aspektusát.

De miért?

Az egyik gyakori dilemma, amellyel sok kisvállalkozás-tulajdonos szembesül a viszonteladói tárhely életképességének felmérése során, hogy pontosan hogyan kell a tárhelyszolgáltatást versenyképes és költségvetés-barát módon értékesíteni.

Ezt az útmutatót azért állítottuk össze, hogy egyértelmű választ adjunk erre a kérdésre. Vessünk egy pillantást a tárhely viszonteladására, és kezdjük el egy nyereséges WordPress viszonteladói tárhely üzlet felépítését.

Mi az a viszonteladói tárhely?

A viszonteladói tárhely tartományok, szerverterület és sávszélesség bérlésének folyamata nagy hosting cégektől, majd ezeket a szolgáltatásokat nyereség érdekében továbbértékesítik az ügyfeleknek.

A viszonteladói tárhelyterveket az különbözteti meg a hagyományosabbaktól, mint például a megosztott vagy VPS-tárhely, az az, hogy tömegesen vásárolja meg a szerver erőforrásait a webtárhely-szolgáltatótól. Ezzel mind az Ön vállalkozása, mind ügyfelei jobban szabályozhatják az erőforrások elosztását.

Más szóval, miután létrehozta viszonteladói tárhelyfiókját, és megvásárolta a csomagot, Önön múlik, hogyan oszthatja fel szerverterületét ügyfelei számára.

Ezenkívül a viszonteladói tárhelycsomagok rugalmassága miatt további szolgáltatásokat (talán olyanokat, amelyeket az ügynöksége már kínál) kínálhat új ügyfeleknek, például webhelykészítő vagy keresőoptimalizálási (SEO) szolgáltatásokat.

Hogyan működik egy viszonteladói tárhely vállalkozás?

Lényegében a viszonteladói tárhely üzlet indítása és működtetése egyszerű dolog. Foglaljuk le négy egyszerű lépésre:

 1. Válassza ki szolgáltatóját. Bőséges sávszélességet, szerverterületet és domaineket kell bérelnie egy jó hírű webtárhely-szolgáltatótól.
 2. Építsd fel a terveidet. Ezeket az erőforrásokat fel kell osztania saját tárhelyterveibe, és hozzá kell adnia a vállalkozás márkajelzését. Ezt a saját márkajelzés hozzáadását egy másik vállalkozás tárhelytermékéhez gyakran nevezik fehér márkanévnek.
 3. Marketingesítse terveit. Meg kell találnia (vagy már van) egy ügyfélköre, amely webtárhely-szolgáltatásokat szeretne. Később részletesebben megvitatjuk a tárhelycsomagok hirdetésének néhány módját.
 4. Adja el terveit. A létrehozott tárhelycsomagokat magasabb áron értékesíti ezeknek az ügyfeleknek, mint amennyiért bérli őket.
Olvasni:  LinkedIn Marketing: Minden, amit tudnod kell

A viszonteladói tárhely vállalkozás elindításának előnyei

Most, hogy megnéztük, hogyan működik a viszonteladói tárhely-üzletág, itt az ideje, hogy megvizsgáljuk azokat a legfontosabb okokat, amelyek miatt a tárhely-viszonteladói tevékenység előnyös lehet Önnek.

1. White-label testreszabhatóság

A viszonteladói tárhelyszolgáltatás egyik fő előnye, hogy a webtárhely-csomagokat vállalkozása neve alatt adhatja el anélkül, hogy magának kellene kezelnie a tárhelyszolgáltatást. Ezt fehér címke testreszabhatóságnak nevezik.

A fehér címkés testreszabhatóság lehetővé teszi, hogy a tárhelyszolgáltatást cége egyedi ajánlata részeként mutassa be ügyfeleinek anélkül, hogy a hagyományos hostinggal járó terheket kellene vállalnia.

Ez azt jelenti, hogy nem kell magas szintű műszaki ismereteket szereznie, nem kell tőkét gyűjtenie a drága infrastruktúrába való befektetéshez, és nem kell adatközpontok karbantartásával foglalkoznia. Mindezekről a webtárhely gondoskodik.

Ön azonban képes lesz megalapozni tekintélyét a webtárhely területén, és vállalkozását tárhelyszolgáltatóként pozicionálni.

2. Megfizethetőség

A viszonteladói tárhelyszolgáltatás megszünteti az előzetes tőkebefektetés szükségességét, ami azt jelenti, hogy a vállalkozás elindítása ebben az iparágban viszonylag megfizethető indulási költségekkel jár.

Ráadásul, mivel a tárhelyszolgáltatók olyan feladatokat látnak el, mint például az adatközpontok karbantartása, a katasztrófa-elhárítás kezelése és az alkalmazottak fizetése, a fenntartási költségek minimálisak.

A piacra lépés alacsony pénzügyi korlátai miatt a viszonteladói tárhely megfizethető, elérhető és hozzáférhető üzleti modellt kínál, amely nem fogja ártani az eredménynek.

3. Skálázhatóság

Az alacsony költségek és a könnyű testreszabhatóság miatt egyszerű kicsiben kezdeni a viszonteladói tárhelyszolgáltatással, majd az idő előrehaladtával bővíteni.

A legtöbb viszonteladói tárhelycsomag többszintű, így az ügyfélbázis felépítése után könnyen bővítheti vállalkozását.

Továbbá, mivel a legtöbb viszonteladói tárhely-terv méretezhető, nem kell attól tartania, hogy kinőtte őket. Egyszerűen átléphet a terv következő szintjére anélkül, hogy negatívan befolyásolná ügyfeleit vagy megváltoztatná üzleti tervét.

4. Rugalmasság

A viszonteladói tárhely számtalan sokoldalú lehetőséget kínál a csomagok és tervek tekintetében, amelyeket aztán kihasználhat, hogy ugyanazt a rugalmasságot mutassa be ügyfelei számára.

Előnyben részesítheti azt, amire Önnek és ügyfeleinek leginkább szüksége van, és elkerülheti, hogy olyan extrákért fizessen, amelyeket nem szeretne. Nagy sávszélességet keres? Domain nevek kezelése? Ingyenes migráció? Bármit is keres, nagy valószínűséggel egy viszonteladói programon keresztül találja meg.

Saját, személyre szabott csomagjait is összeállíthatja, hogy olyan csomagokat mutasson be, amelyek olyan funkciókat és kiegészítőket tartalmaznak, amelyekre ügyfeleinek valóban szüksége van.

Olvasni:  Webflow kontra WordPress: melyik a megfelelő az Ön számára?

Mit kell figyelembe venni egy viszonteladói tárhely vállalkozás elindítása előtt

Bár egy viszonteladói vállalkozás indítása vagy jelenlegi kínálatának bővítése nem túl nehéz, van néhány fontos kérdés, amelyeket fel kell tennie magának, mielőtt nekilátna.

1. Milyen rést fog kielégíteni?

Mielőtt elindítaná a viszonteladói tárhely-üzletágat, érdemes átgondolni, hogy az új üzleti szolgáltatások melyik rést vagy egyedi tárhely megközelítést szolgálják.

Ez kritikus fontosságú, mert webtárhely-viszonteladóként nem tud olyan alacsony árakat kínálni, mint a nagyméretű tárhelyszolgáltatóké. A magasabb költség igazolása érdekében ezért egy speciális szempontot, konkrét ajánlatot vagy specializációt kell bemutatnia a tárhelypiac egy alszakaszában.

Válasszon egy olyan rést, amelyet jól teljesíthet egy olyan piacon, amely potenciális profitot rejt magában, és készen áll a sikerre.

2. Milyen alapvető funkciókat kínál?

Azt is meg kell fontolnia, hogy a viszonteladói tárhelyszolgáltatás mely tárhely-szolgáltatásokat nyújt.

A sávszélesség, a lemezterület, a tartományok, az üzemidő és a sebesség a webtárhely szívét alkotják, de nem csak ezekre kell gondolni.

A csomagok automatikus frissítésekkel, teljesítményfigyelő szoftverrel, webhelykészítőkkel vagy ingyenes SSL-tanúsítványokkal fognak érkezni?

Azt is meg kell gondolnia, hogy milyen típusú tárhelyet biztosít. Dedikált szerver hosting? VPS hosting? Cloud hosting?

A további bővítményekről és extra funkciókról később fogunk beszélni, és a növekedés során bármikor módosíthatja kínálatát. Mindazonáltal elengedhetetlen, hogy meghatározza a fő ajánlatot, mielőtt elindítja vállalkozását.

3. Hogyan fogja kezelni az ügyfél/technológiai támogatást?

Mielőtt befejezné a viszonteladói tárhelyszolgáltatás létrehozását, fel kell tennie magának a kérdést, hogy miként fogja biztosítani az ügyfélszolgálatot és a technikai támogatást ügyfelei számára.

Ez a webtárhely egyik legfontosabb szempontja. Ügyfelei nem fognak szakértőket fogadni, és kétségtelenül szükségük lesz az Ön segítségére a hibaelhárításban és a felmerülő problémák orvoslásában.

Míg időt és pénzt fektethet egy házon belüli ügyfélszolgálati csapat képzésébe, sokkal költséghatékonyabb megoldás egy olyan tárhelyszolgáltató kiválasztása, amely az ügyfélszolgálattal kapcsolatos mindennel foglalkozik.

Miután megtette ezeket a megfontolásokat, és megbizonyosodott arról, hogy megfelel a követelményeknek, ideje elkezdeni a WordPress viszonteladói tárhely üzletének felépítését.

Hogyan építsünk fel egy WordPress viszonteladói webtárhely-vállalkozást

által gyűjtött adatok szerint W3Techsaz összes webhely 43,2 százaléka használja a WordPresst, ami jól szemlélteti a tárhelyszolgáltatások viszonteladásának lehetséges kifizetődését a WordPress webhelyek piacán.

De ahhoz, hogy felismerje ezt a lehetőséget, stratégiailag kell megközelítenie új vállalkozása elindítását. Vessünk egy pillantást a lépésekre, amelyeket meg kell tennie a viszonteladói tárhely üzlet felépítéséhez.

1. Készítsen üzleti tervet

Ahogy fentebb tárgyaltuk, fontos egyértelműen meghatározni a rést és az egyedi értékajánlatot (UVP), és ezeket felhasználni egy sikeres üzleti terv megírásához.

Nem számít, mi az UVP, nagyon fontos, hogy felvázolja a céljait, az átfogó stratégiát és a konkrét módszereket, amelyeket használni fog a tárhelyszolgáltatások viszonteladási tervének elkészítésekor.

Összpontosítson arra, hogy mit tud nyújtani az ügyfeleknek, amit versenytársai nem, mi az Ön elképzelése a sikerről, és hogyan érheti el a gyakorlatban ezt a sikert.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a Screaming Frog SEO használatához

Ne feledje azt is, hogy azt szeretné, hogy üzleti terve dinamikus legyen – képes legyen alkalmazkodni a változó kontextusokhoz.

2. Keressen egy WordPress viszonteladói tárhelyszolgáltatót

A listán szereplő bármely más lépésnél fontosabb, hogy olyan tárhelyszolgáltatót válasszon, amely megfelel a viszonteladói tárhely-vállalkozásnak. El kell döntenie, hogy mely viszonteladói tárhelyszolgáltatók igazodnak a márkaértékeihez, és mely teljes körűen felügyelt WordPress-megoldásokat kínálnak.

Íme néhány a legfontosabb szolgáltatások közül, amelyeket a viszonteladói tárhelycsomagoknak tartalmazniuk kell:

 • Nagy teljesítményű
 • DNS szolgáltatások
 • Felhasználóbarát kezelőpanel
 • Teljesen felügyelt WordPress funkciók
 • Weboldal migráció
 • Rendszeres frissítések és biztonsági mentések
 • 24 órás ügyfélszolgálat
 • Átlátható árképzés

A különböző tárhelyszolgáltatók közötti választás során fel kell tennie magának néhány kulcsfontosságú kérdést: Mely webtárhely-szolgáltatásokra van igazán szüksége ügyfelei vállalkozásának? Mely funkciókra van szüksége igazán a sajátja bővítéséhez?

Ha például Ön SEO-orientált tárhelyszolgáltató, akkor nagy sebességre, teljesítményfigyelő szoftverre, tartalommarketing-eszközökre és rendelkezésre állási garanciákra lesz szüksége.

Ha azonban vállalkozása a nagyszabású e-kereskedelmi tárhelyszolgáltatásra összpontosít, érdemes praktikus e-kereskedelmi eszközöket, WooCommerce funkciókat és rugalmas fejlesztői elemeket kínálni.

3. Határozza meg célközönségét

Nem lehet sikeres a webtárhely-szolgáltatások ügyfelei felé történő marketingje nélkül, és nem tud jól piacra lépni anélkül, hogy tudná, mely emberek profitálnak a legtöbbet a szolgáltatásaiból. Ehhez meg kell határoznia, hogy ki a célközönsége.

A világosan meghatározott célközönség segít abban, hogy stratégiailag építse fel vállalkozását, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek. Segít olyan dolgokban is, mint például a KPI-k gyorsabb elérése, több ügyfél megtartása, magasabb ROI elérése és hatékonyabb kampányok tervezése.

A célközönség megtalálásának egyik módja a jelenlegi ügyfélbázis elemzése, hogy meghatározza a demográfiai mintákat és trendeket. Ezenkívül kiértékelheti a kulcsfontosságú mutatókat, hogy képet kapjon arról, hogy milyen típusú egyéneket, vállalkozásokat és ügynökségeket vonz az Ön webtárhely-szolgáltatása.

De mi van akkor, ha még nincs ügyfélköre? Nem probléma. Ha még nincsenek saját ügyfelei, akkor is meghatározhatja célközönségét a versenytársak ügyfélbázisának, marketingmixének és átfogó stratégiáinak megvizsgálásával.

Miután nullázta, kik az ügyfelei, itt az ideje, hogy kiválassza azokat az árakat, amelyeket szolgáltatásaiért felszámít.

4. Válassza ki az árakat

A díjak pontos meghatározása elengedhetetlen lépés a viszonteladói tárhely üzlet felépítéséhez. Túl keveset számol fel, és fennáll a veszélye, hogy nem keres eleget vállalkozása hosszú távú fenntartásához. Túl sokat számoljon fel, és ügyfeleit kedvezőbb viszonteladói lehetőségek felé terelheti.

A trükk tehát a tökéletes egyensúly megtalálása az ügyfelek számára megfizethető és a vállalkozása számára költséghatékony között.

Számos tényező befolyásolja annak meghatározását, hogy mely díjak a legmegfelelőbbek az Ön vállalkozása számára. Hely, ügyfélbázis mérete, a viszonteladói tárhely-terv költsége, a csapattagok száma – a lista folytatódik.

És bár lehet, hogy nincs tökéletes válasz arra, hogy mi a tökéletes díj, van egy lényeges dolog, amit szem előtt kell tartania annak meghatározásakor: a szolgáltatásaiért felszámított díjnak meg kell érnie az ügyfelek többletköltségét. Ellenkező esetben megvásárolhatják a webtárhely-tervet közvetlenül a szolgáltatótól.

Olvasni:  Hogyan írjunk útmutató cikket: 4 egyszerű tipp

Ehhez vonzó webtárhely-csomagokat kell készítenie.

5. Hozzon létre vonzó web hosting csomagokat

Létfontosságú, hogy jól megtervezett tárhelycsomagokat gyűjtsön össze, amelyek nemcsak szervererőforrásokat tartalmaznak, hanem kényelmes funkciókat és rendszereket is, amelyek kívánatosak a megcélzott ügyfelek számára.

Ha már vezet egy vállalkozást, akkor ez egy lehetőség arra, hogy egyes ajánlatait közvetlenül a tárhelycsomagjaiba integrálja. Ez nem csak az Ön vállalatának meglévő erősségeit szolgálja ki, hanem az Ön terveit is megkülönbözteti a versenytársak terveitől.

Íme néhány példa a kiegészítő funkciókra:

 • Tartalomkezelő rendszerek
 • MySQL adatbázisok vagy MariaDB, amelyet a Hostinger használ
 • Nagykereskedelmi domain regisztráció
 • FTP-fiókok

Olyan praktikus extrákat is kínálhat, mint az üzemidő vagy a pénzvisszafizetési garancia, a bővítmények figyelése, a fejlesztői és e-kereskedelmi eszközök, a számlázási platformok vagy az egyéni domain nevek kezelése.

Bármit is kínál, ügyeljen arra, hogy az összhangban legyen üzleti tervével, és hozzáadott értéket biztosítson a célközönség számára.

6. Marketingesítse viszonteladói hosting üzletét stratégiai tartalommal

A marketingötletek stratégiai megközelítésének kialakítása rendkívül fontos. Marketingstratégiáját nagymértékben meg kell határoznia az egyedi értékajánlattal, a konkrét csomagajánlatokkal és -funkciókkal, a megcélzott ügyféllel, a piaccal és az árakkal.

Érdemes olyan tartalomformátumokat használni, amelyeket a célközönség vonzónak talál, például az e-mailes marketinget lenyűgöző CTA-kkal. Ezenkívül marketing tevékenységének arra kell összpontosítania, hogy szemléltesse, mennyire könnyen használhatóak a tárhelycsomagok, valamint azt, hogy szolgáltatásai milyen módon javították ügyfelei vállalkozását.

Fontos, hogy rendszeresen felülvizsgálja dinamikus üzleti tervét, alapvető ajánlatait és márkaidentitását, miközben folytatja a marketinget. Ez segít abban, hogy erőfeszítései összhangban legyenek vállalkozása értékeivel és céljaival, miközben felméri a tárhely viszonteladásának módját.

Utolsó gondolatok: WordPress viszonteladói tárhely üzlet felépítése

A webtárhely-szolgáltatások viszonteladása hihetetlen módja annak, hogy ismétlődő bevételt szerezzen magas szintű műszaki ismeretek vagy nagy mennyiségű tőke nélkül.

Ha viszonteladói tárhely-vállalkozást indít a WordPress segítségével, vagy tárhelyszolgáltatást ad vállalkozása jelenlegi szolgáltatásaihoz, akkor kibővítheti márkaidentitását, és nagyobb sikert érhet el.

Mielőtt azonban erre a törekvésre vállalkozna, döntő fontosságú, hogy fontolja meg néhány kulcsfontosságú dolgot annak biztosítására, hogy teljesíteni tudja a viszonteladó hosting-vállalkozás követelményeit.

A megfelelő viszonteladói tárhelyszolgáltató kiválasztása a legfontosabb lépés, mivel ez meg fogja akadályozni vagy megszakítja vállalkozása azon képességét, hogy vonzó tárhelycsomagokat tervezzen, magas színvonalú ügyfélszolgálatot kínáljon, és versenyképes árakat számítson fel.

Ha érdekli a magasabb haszonkulcs és a viszonteladói tárhelyből származó többletbevétel, akkor érdemes megfontolni a Hostinger, a tökéletes tárhelypartner teljes körűen felügyelt WordPress tárhelymegoldásait.

És ahogy vállalkozása növekszik, természetesen bővítheti kínálatát, és több értéket biztosíthat ügyfeleinek a Hostinger partnerségi program révén.

Új publikációk:

Ajánlott