Az Alexa hangadatait több mint 41 harmadik fél hirdetési hálózata használja a hirdetések célzására

Az Amazon és harmadik felek az Ön Echo hangadatait használják arra, hogy célzott hirdetéseket jelenítsenek meg a saját platformjain és az interneten. A Washingtoni Egyetem, UC Davis, UC Irvine és Northeastern University kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy az Ön Echo hangadatait 41 hirdetési partnerrel osztják meg.

Az adatokat az Alexával Echo eszközökkel folytatott felhasználói interakciókból gyűjtik össze, majd arra használják fel, hogy levonják a felhasználói érdeklődéseket, és hirdetéseket jelenítsenek meg a platformon, azaz az Amazon Echo eszközein és a szélesebb interneten. A jelentés azt is megállapítja, hogy az ilyen típusú adatok iránt manapság nagy a kereslet, hiszen a hirdetők 30-szoros ajánlatot tesznek.

Egy nyilatkozatban A perem, Az Amazon azzal védte meg adathasználatát, hogy a jelentés hibás, és „a szerzők pontatlan hivatkozásain vagy spekulációin” alapul. Míg a vállalat az Echo-adatokat használja a célzott hirdetések megjelenítésére, azt állítja, hogy nem osztja meg az Alexa-kéréseket a hirdetési partnerekkel vagy hálózatokkal.

A Hírekben: A Snapchat második hardvereszköze a Pixy nevű mini drón

A jelentésben dolgozó 10 kutató keretrendszert hozott létre ennek az adatgyűjtésnek a mérésére, majd számos személyt, akik az Alexa-eszközökkel való interakcióra és harmadik fél készségeinek használatára szántak. Mindegyik személynek sajátos érdeklődési köre volt, beleértve az okosotthonokat, a háziállatokat, a randevúzást, az italokat, az egészséget, a randevúzást, a divatot, a kapcsolódó autókat és a spiritualitást.

Google Home Mini vs Amazon Echo Dot: Barkácsolás perspektívája

Az eredmények statisztikai elemzése szerint az egyes személyeket célzott hirdetésekkel szolgálták ki később az interneten, ezzel bizonyítva, hogy az intelligens hangszórók interakcióit valójában a weben és a hangos hirdetésekben történő hirdetéscélzásra használják.

A jelentés szerint csak feldolgozott átiratokat osztanak meg ezekkel a hirdetőkkel a nyers hangadatok helyett, ami úgy tűnik, összhangban van az Amazon jelentéseivel.

Olvasni:  Állatorvos SEO: Hogyan szerezzen több beteget állatorvosi rendelőjének

Más hírek szerint az Amazon második generációs Fire TV Cube-ja most megvan bejelentett támogatja az audio streaminget kompatibilis hallókészülékeken. A kompatibilis Starkey Bluetooth hallókészülékkel rendelkező felhasználók közvetlenül csatlakozhatnak a Fire TV Cube-hoz, hogy privát módon hallgathassanak, és a távirányító hangerőszabályzóival szabályozhatják a hangerőt.

Mivel ezek a segédeszközök rendszerszinten csatlakoznak a Fire TV-hez, a hang szinte bármilyen streaming szolgáltatásból, alkalmazásból, játékból vagy akár az Alexából is streamelhető. A párosítás a Fire TV kisegítő lehetőségek menüjén keresztül fog működni, és az élmény olyan lesz, mint a hagyományos Bluetooth fülhallgatók vagy fejhallgatók párosítása.

Az ügyfeleknek azt javasoljuk, hogy használjanak 5 GHz-es WiFi-hálózatokat, és maradjanak 10 lábon belül, és látótávolságban legyenek Fire TV Cube-jukkal az optimális élmény érdekében. A 2,4 GHz-es hálózatok is jól működnek, a tartomány a spektrum torlódásától függően változik. A vállalat célja az is, hogy az ASHA-támogatást több eszközön is elérhetővé tegye, mivel azok idővel fejlesztik a funkcionalitást.

A hírek: OnePlus Nord CE 2 Lite 5G és Nord Buds bemutatása: Ár, specifikációk, megjelenési dátum

Új publikációk:

Ajánlott