Az Alkotói Stúdió használata a Facebookhoz és az Instagramhoz

A virágzó online jelenlét az egyik legfontosabb dolog, amire egy vállalkozásnak szüksége van ahhoz, hogy sikeres legyen. A célközönség gyakorlatilag bármely piac számára megtalálható az interneten. Tehát bár nem kérdés, hogy be kell-e fektetnie online tartalmaiba, van egy életképes kérdés az Ön megközelítésével kapcsolatban. Mint bármi máshoz, itt is különböző módokon érheti el ugyanazt a célt, amely a tartalomelhelyezés vagy a hirdetés, ha nyers akar lenni.

Hasonlóan minden máshoz, itt is létezik egy megoldás, amely a legegyszerűbb megoldás – szórjon pénzt a problémára, és figyelje a gyors megoldást. Mivel az a cél, hogy tartalma a legtöbb emberhez eljuthasson, egyszerűen fizethet a Google-on, a Facebookon vagy bármely más népszerű webhelyen vagy platformon megjelenő promóciókért, amelyekről úgy gondolja, hogy elegendő forgalmat bonyolítanak az Ön igényeinek. Bár ez messze a legegyszerűbb megoldás, sok vállalat számára nem életképes, így a korlátozott költségvetéssel rendelkezőknek kreatívnak kell lenniük.

A legnagyobb elérés, amelyet fizetés nélkül elérhet a tartalomért, még ennyi idő után is – a Facebook. Igen, a fiatalabb generáció úgy hempereg tőle, mint a macska a víztől, mert nem akar otthon és online is foglalkozni az egész családjával. Ez azonban csak azt a tényt hangsúlyozza, hogy a Facebook tiszta számait nem lehet megverni – a legnagyobb és legváltozatosabb felhasználói körrel rendelkezik, amely bárhol megtalálható, és mint ilyen, megérdemli, hogy a tartalom közzétételi helye legyen.

Mi az Alkotói Stúdió

alkotói stúdió közösségi média

Ha most a Facebookot tervezi tartalomelhelyezési platformként használni, akkor üzleti fiókját nem tudja ugyanúgy futtatni, mint egy személyes fiókot – teljesen más módon kell kezelni. Az In Steps Creator Studio, egy metanatív közösségimédia-kezelő eszköz, amely lehetővé teszi a tartalom intelligens közzétételét, annak teljesítményének nyomon követését, valamint a követőivel való könnyebb és hatékonyabb interakciót.

Olvasni:  Hogyan hasznos az e-kereskedelem a vállalkozók számára? 8 Előnyök

Az Alkotói Stúdió valószínűleg az egyetlen eszköz, amelyre valaha is szüksége lesz, mint központi központja, lényegében egy irányítópult mind a Facebook, mind az Instagram számára. Messze a legnagyobb előny a zökkenőmentes integráció, amely hibátlanul optimalizált, egyszerűen azért, mert ugyanattól a fejlesztői csapattól származik. Az Alkotói Stúdió elsődleges célja a különféle multimédiás tartalmak, különösen a videók közzététele, ezért tökéletes választás azoknak a vállalkozásoknak, amelyek jobban boldogulnak az ilyen típusú tartalommal, mint mások. Azok számára, akik szeretnék növelni Instagram-követésüket, fontolják meg a jó hírűek felfedezését oldalak, ahol követőket vásárolhat az Instagramonami javíthatja láthatóságát és elkötelezettségét.

Az Alkotói Stúdió beszerzése

alkotó stúdió meta

Ennek azonnali elkerülése érdekében az Alkotói Stúdió ingyenes, és a kérdéses platformok kiterjesztéseként működik (Facebook és Instagram).

Kétféleképpen kezdheti el az Alkotói Stúdiót – egy asztali alkalmazással, amely együttműködik a böngészővel, és egy mobilalkalmazással, amelyet a telefonok és táblagépek előnyeit és korlátait szem előtt tartva terveztek. A böngészőalkalmazást a telefonnal/táblagéppel is használhatod, de egyszerűen nem skálázódik jól, ezért javasoljuk, hogy kerüld ezt a lehetőséget.

Az Alkotói Stúdió eléréséhez keresse fel a megfelelő oldalt oldalon ahol, ha már bejelentkezett egy másik lapon, az alkalmazás automatikusan felismeri a bejelentkezést, és megjeleníti az oldal(oka)t, amelyeket ezután kezelni fog. Másik megoldásként az Alkotói Stúdiót a Facebook-oldaláról is elérheti, ha az oldalsáv Közzétételi eszközök részéhez navigál.

Mindkét alkalmazás szinkronizálva van, így ha van egy csoportja, akik egy oldal vagy oldalak kezelésével vannak megbízva, mindig az aktuális adatokkal fognak dolgozni, függetlenül attól, hogy milyen eszközön dolgoznak. Csak az adminisztrátor által meghatározott korlátozások merülhetnek fel, akik meghatározott szerepköröket rendelhetnek a tagokhoz, amelyek korlátozhatják a tartalomhoz való hozzáférést és/vagy bizonyos műveletek végrehajtásának lehetőségét. Ez a megközelítés tökéletes azoknak az útközbeni csapatoknak, amelyek arra számítanak, hogy a tagok gyakrabban vannak a terepen, mint az irodában.

Olvasni:  A Vakaus AI vezérigazgatója lemond, és a központosított mesterséges intelligencia korlátaira hivatkozik

A Facebook Alkotói Stúdió funkciói

alkotói stúdió facebook

Ahogy már említettük, az Alkotói Stúdió ugyanúgy működik, mint bármely irányítópult, így ha van tapasztalatod egy webhely kezelésében olyan platformon, mint a WordPress, akkor nekivághatsz. Még ha teljesen új is az egészben, az elrendezés és az egyszerűsített megközelítés lehetővé teszi, hogy kezdőből szakértővé váljon.

Ütemezés

Valószínűleg ez az Alkotói Stúdió legfontosabb szolgáltatása. Mivel nagyon valószínűtlen, hogy a feltöltés pillanatában közzétesz tartalmat, legalábbis nem minden alkalommal, automatikus közzétételi ütemterv. Így megtervezheti, hogyan és mikor jelenik meg tartalma.

Ezenkívül, mielőtt automatikus közzétételi ütemezést készítene, ütemezheti bejegyzéseit a következővel közösségi média naptár. A naptár segít rendszerezni ötleteit, és tartalmait a lehető leghasznosabbá teszi követői számára.

Bölcs dolog, ha rendszeres ütemtervet készítünk minden napra, mondjuk naponta háromszor, miközben teret hagyunk a rögtönzött bejegyzéseknek, ha valami különleges dolog kerül szóba. Az ilyen rendszeres időbeosztás sokkal könnyebbé teszi ügyfelei/követői számára a bejegyzéseid nyomon követését, mivel tudják, ha valami újdonság jelenik meg. Az ütemezést legalább néhány napig, ha nem tovább tölti fel tartalommal (a közzétett tartalom relevanciájától függően), és nem kell aggódnia a közzététel miatt, amíg el nem jön a további tartalom betöltésének ideje.

Természetesen mindent, amit közzé szeretnél tenni, közvetlenül az Alkotói Stúdióból tehetsz közzé, és nem kell az oldaladról az irányítópultra ugranod, és vissza. A szokásos bejegyzéseken kívül ez kiterjed a tekercs létrehozására, a történet hozzáadására, a videó (vagy videók) feltöltésére és az élő közvetítésre. Az összes tartalom megtekinthető egy listán belül, vagy külön-külön, tartalomtípus szerint rendezve, megkönnyítve a navigációt és a kezelést.

Olvasni:  A legjobb fej nélküli kereskedelmi megoldások 2024-re

Alkotói Stúdió eszközök

Vannak speciális szakaszok, amelyek célja, hogy a legtöbbet hozza ki a tartalomból tesztbejegyzések létrehozásával, amelyeket aztán a ténylegesen közzétenni kívánt tartalom kiugró elemeként használhat. Valószínűleg nem fogja ezt minden közzétett bejegyzésnél használni, de ha nagyon fontos, hogy helyes legyen, akkor nem árt egy próbaüzemet végrehajtani.

Az olyan fejlett videóeszközök, mint a sorozatok és lejátszási listák létrehozása, csodákat művelnek a videóbemutatóval, és van egy külön „mini-műszerfal” is, amelyet a streamingnek szenteltek. Mindez egy pár klipben kéznél van egy olyan felületen, amelyet azonnal felismerhet.

Insights

Az Insights szakasz az Ön elemzési központja. Itt láthatod, hogyan teljesítenek a bejegyzéseid – hányan látták őket (az olyan információikkal együtt, mint az életkor, a nem, a tartózkodási hely stb.), ha valamilyen módon elkötelezték magukat, mennyi ideig nézték az általad közzétett videókat (ha letiltották a középső nézetet, vagy a végére ragadtak), stb. Ezek a mutatók segítenek marketingstratégiák létrehozásában azáltal, hogy megkétszerezi azt, ami a legtöbbet keltheti, vagy pedig extra keményen dolgozik a gyengébb teljesítményű tartalom megjelenítésén. .

Egy érdekes dolog, amit érdemes megnézni, a hűség rész, amely nyomon követi az aktív követők számát (azok, akik kommentelnek vagy kedvelnek) a visszatérő nézőkkel együtt. Az ilyen „ismételt ügyfelek” számának magas szinten tartása tökéletes módja annak, hogy sikeresek maradjanak.

Az Instagram Creator Studio funkciói

alkotói stúdió Instagram

Az Instagram funkcionálisan sokkal könnyebb platform, mint a Facebook, és mint ilyen, kevesebb funkcióval rendelkezik, azonban az Alkotói Stúdió mindegyiket továbbfejleszti, és valószínűleg ez lesz a kedvenc közzétételi módja.

Ütemezés

A tartalom ütemezése az Instagram Alkotói Stúdióval csodákat fog művelni, mivel ezt megteheti az asztaláról is. Érthető módon sokkal könnyebb navigálni és írni billentyűzettel és egérrel, mint telefonnal, így sokkal gyorsabban befejezheti a tartalom létrehozását. Még a Google Dokumentumokban vagy a Wordben is írhat, majd egyszerűen másolja/beilleszti az Alkotói Stúdióba.

Olvasni:  Partnerlinkek használata WordPress-bejegyzésekben

A képeket és videókat közvetlenül is feltöltheti, vagy a Facebook-oldaláról irányíthatja az eszközöket. Javaslatokat kapsz más fiókok címkézésére vagy hashtagek lekérésére, és letilthatod a bejegyzéshez fűzött megjegyzéseket.

A bejegyzések ütemezése mellett ez a rész a már közzétett dolgok archívumaként is szolgál, néhány alapvető információval közvetlenül az áttekintő listán, például a kedvelések és megjegyzések száma.

Insights

A betekintést két csoportra osztják – tevékenységre és közönségre. Ahogy a nevek is sugallják, nyomon követheti a fiókjában végrehajtott összes műveletet egy meghatározott időkereten belül, valamint követheti követőit életkor és nem szerint. Mindkettő értékes adatokat fog adni, amelyeket aztán felhasználhat a platform új stratégiáinak kidolgozásához. Maguk az adatok kissé kezdetlegesnek tűnnek a Facebook-verzióban kapott összes adathoz képest, de az Instagram sokkal egyszerűbb platform ebben a konkrét értelemben, így az itt kapott adatok több mint elegendőek.

Ki használja az Alkotói Stúdiót?

alkotó stúdió influenceralkotó stúdió influencer

Alapvetően mindenkinek, aki kereskedelmi profilt szeretne kezelni akár a Facebookon, akár az Instagramon, erősen fontolóra kell vennie az Alkotói Stúdió használatát. Hangsúlyozzuk, hogy ez egy tökéletes eszköz egyénileg tartalomkészítők és/vagy influencereket, mert ők általában egyszemélyes bandák, legalábbis karrierjük kezdeti szakaszában, míg a nagyobb cégeknél egész csapatok vannak, akiknek a feladata a közösségi média fenntartása.

Mivel az asztali/böngészőalkalmazás és a mobilalkalmazás is ingyenes, és a megfelelő platformok bővítményeként funkcionál, nincs érv a kipróbálás ellen.

Új publikációk:

Ajánlott