Az állami idegenforgalmi hivatalok 8 módja az utazási befolyásolókkal való együttműködésnek

A COVID-korlátozások végre feloldásával az indiai állami turisztikai testületek együttműködnek India legjobb utazási befolyásolóival a turizmus népszerűsítése érdekében.

A COVID-19 világjárvány 2020 márciusában bekövetkezett megjelenése sújtotta az indiai idegenforgalmi fórumokat. A járvány három hulláma alatt mintegy 21,5 millió ember veszítette el állását az idegenforgalmi ágazatban. Ennek eredményeként az Indiába érkező turisták száma az első hullámban 93%-kal, a második hullámban 79%-kal, a harmadik hullámban pedig 64%-kal csökkent.

A COVID-korlátozások feloldásával a kormány és a turisztikai testületek az idegenforgalmi szektor fejlesztését remélik. A kormány feloldotta a vízumkorlátozást a külföldiek számára a problémamentes utazás érdekében. Ezenkívül az állami turisztikai testületek együttműködnek az ország legjobb utazási befolyásolóival a turizmus fejlesztése érdekében. És az influencer marketing ideális képletnek bizonyult.

8 példa arra, hogyan dolgoznak az idegenforgalmi testületek az utazási befolyásolókkal a bezárás után

1. Madhya Pradesh turizmus

A COVID-19 járvány miatti lezárást követően a Madhya Pradesh-i turisztikai testület egy influencer-alapú kampányba kezdett, melynek témája „Intezaar Khatam Hua”. Ennek a kampánynak az volt a célja, hogy bizalmat építsen az utazási befolyásolók körében, és népszerűsítse Madhya Pradesh monszun vonzerejét és karavánturizmusát.

Forrás

Madhya Pradesh idegenforgalmi hatósága két-öt napos karavános utakat tervezett, mindegyik Indore-ból és Bhopalból. Egy utazási befolyásoló minden egyes utazás alkalmával különböző úti célokat keresett fel az államon belül, hogy népszerűsítse a turizmust.

Indore-ból indulva a karavános út olyan célpontokat érintett, mint Sailani, Omkareshwar, Maheshwar, Mandu, Janapav, Vanchu Point, Jam Gate, Choral Dam és Patalpani. Ezenkívül az utazás olyan helyszíneket is érintett, mint Pench, Patalkot, Tamia, Pachmarhi, Madai, Tawa, Bhimbetka és Amargarh-vízesés Bhopalból.

A legjobb utazási influencerek karavános utakon utaztak el a fent említett célpontokra, és kényelmes utazásokat mutattak be, miközben élvezték a természeti tájakat. Emellett az influencerek útleírásként dokumentálták az utazást, és a Madhya Pradesh turisztikai testület is elindított egy filmet közösségi csatornáikon.

Olvasni:  Mi az a Quora: Hogyan segítheti a Quora az Ön vállalkozásának növekedését?

2. Kerala turizmus

Forrás

A Kerala turizmus kijelölveElső utazásom 2021” miután az államban feloldották a COVID-korlátozásokat. Ez az utazási kezdeményezés a belföldi turistákat célozta meg, a programban a tíz legjobb utazási influencer vett részt. Az útiterv öt napos volt, amely során az influencerek exkluzív tartalmat készítettek a Kerala turisztikai testület számára.

Ezzel az új utazási kampánnyal az utazási befolyásolók népszerűsítették a turizmust Keralában. Meggyőzték az utazások szerelmeseit, hogy látogassanak el Isten saját országába, és fedezzék fel Kerala művészetét, kultúráját, népszerű tevékenységeit és konyháját. A 10 utazási befolyásoló közül négy Mumbaiból, három Delhiből és egy Ajmerből, Vizagból és Hyderabadból származott.

A Kerala Idegenforgalmi Tanácsának főtitkára, Rani George megjelölte a „My First Trip 2021” új utazási kampányt, amely 2021. március 25-én indult és 2021. március 29-én fejeződött be. Az influencerek a tartalmat közösségi média platformokon, például Twitteren és Facebook MyFirstTrip hashtaggel.

A My First Trip utazási kampány márkás autókkal vitte az utazási befolyásolókat Kerala különböző úti céljaira, miközben szem előtt tartotta a járványügyi protokollokat. Öt különböző útvonalat követtek Keralán belül. Az influencerek olyan helyekre látogattak el, mint Kollam, Thrissur, Vazhachal, Malakkapara és Athirapally.

3. Nyugat-Bengáli turizmus

A nyugat-bengáli turisztikai hatóság a turizmus utáni bezártság felélesztése érdekében a közösségi médiában villámcsapást indított a legjobb utazási befolyásolókkal. A turisztikai részleg az utazási befolyásolókkal együttműködve növelte a turizmus közösségi médiában való jelenlétét.

A Nyugat-bengáli turisztikai testület utazási influencereket vett fel két évre szerződéses alapon. A közösségi médiát használták arra, hogy kiemeljék az olyan kulturális eseményeket, mint a Durga Puja karnevál, és meglátogatták az államon belüli turisztikai helyeket. Megújult a WB Tourism Board közösségi média fiókja, és új fiókok jöttek létre.

Az utazási befolyásolók utazási blogokban, dokumentumfilmekben és Nyugat-Bengália népszerű úti céljairól készült képekben biztosítottak tartalmat. Ezek a szakemberek különféle utazási blogokat írtak, amelyeket a Nyugat-Bengáli Turisztikai Hatóság közösségi média csatornáira töltöttek fel. Az influencereknek naponta 10 tweetet és négy bejegyzést kellett közzétenniük a YouTube-on és a Facebookon.

Olvasni:  10 ingyenes blogtanfolyam 2024-ben

4. Maharashtra turizmus

A Maharashtra turisztikai testület elindított egy turisztikai influencer kampányt, amely az utazási influencereknek egyszer az életben lehetőséget ad arra, hogy felfedezzék az állam feltáratlan helyeit. A kampány neve „Create Your Own Story”, és célja a turizmus népszerűsítése Maharashtraban a COVID-19 világjárvány után.

A Maharashtra Turisztikai Hatósága az utazási, étkezési, kaland- és életmódkategóriák legjobb befolyásolóival működik együtt. Az érdeklődő utazási befolyásolóknak regisztrálniuk kell magukat a Maharashtra Turisztikai Hivatal hivatalos honlapján, és lehetőséget kell kapniuk egy egyesület létrehozására.

Az utazási befolyásolóknak legalább 30 000 követővel kell rendelkezniük Instagram-csatornájukon, és aktívnak kell lenniük a közösségi média platformok többségén, beleértve a Facebookot, a YouTube-ot és a Twittert. Ezenkívül az influencereknek naponta 3 Instagram-tekercset, 3 Instagram-bejegyzést és 15 Instagram-sztorit kell szállítaniuk.

5. Tamil Nadu turizmus

A COVID-19 protokollok feloldása után a Tamil Nadu Idegenforgalmi Hatóság 10 utazási befolyásolót vonzott be India különböző államaiból a turizmus népszerűsítésére. Ez a 10 befolyásoló más államokból, például Maharashtrából, Nyugat-Bengálból, Gujratból és Uttar Pradeshből Tamil Nadu tereptárgyait és kevésbé ismert úti céljait látogatta meg. Az utazási kampány 10 napos időszakra szólt. Ezalatt az utazási influencerek a Tamil Nadu Turisztikai Hivatal közösségi médiáján írtak az utazás során szerzett élményeikről.

6. Gujarat turizmus

Forrás

A COVID-járvány utáni idegenforgalmi szektor új dimenzióinak megadása érdekében Gujrat idegenforgalmi ágazata megszervezte a Bloggerek és befolyásolók találkozása 2021. december 1-én Gandhinagarban. A programot a Gujrat Tourism Corporation Limited vezette India kormánnyal együttműködve. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen nagyszabású találkozót szerveztek, és India egész területéről vettek részt utazási befolyásolók a találkozón.

A találkozó során a Gujrat turisztikai miniszter, Harit Shukla értékes információkat nyújtott az utazási befolyásolóknak az állam különböző úticéljairól. A találkozón jelen lévő bloggereket és utazási befolyásolókat arra kérték, hogy látogassák meg Gujrat különböző úti céljait a turizmus népszerűsítése érdekében. Az influencereket továbbá arra kérték, hogy közösségi média csatornáikon videók és blogok formájában mutassák be Gujrat élénk kultúráját. A találkozó után az utazási influencereket felkérték, hogy látogassanak meg olyan turisztikai helyeket, mint az Egység szobra, a Mandavi Beach, a Science City és a Kutch Ranostav.

Olvasni:  4 dolog, amit fontolóra kell venni a blogod márkaépítése előtt (2024-ben)

A turisztikai helyszíneken tett látogatása során az utazási befolyásolók megosztották gondolataikat közösségi oldalaikon, például a Twitteren és a Facebookon.

7. Karnataka turizmus

Forrás

Karnataka csillogó partvidéke arra ösztönözte a női utazási befolyásolókat a világ különböző részeiről, hogy találkozzanak Mangalore-ban, hogy csatlakozzanak a Women Blogger Travel Programhoz. A csupa női írók és utazási befolyásolók emlékezetes utazásra indultak, hogy egyedülálló élményt szerezzenek Karnataka konyhájáról, művészetéről, kultúrájáról és hagyományairól.

A nemzetközi nőnap alkalmából és a Covid-járvány utáni haldokló turizmus felélesztésére a Karnataka Turisztikai Hatóság elindította a Women Blogger utazási program 2021. március 1-jén. Ez egy hatnapos program volt, amely izgalmas utazásra vitte a női utazási befolyásolókat, hogy felfedezzék Karnataka tengerparti területeit és még sok mást.

A női befolyásolókat melegen üdvözölte a Karnataka Turisztikai Hivatal igazgatója és a Mangalore Nemzetközi Repülőtér utazási programjával együttműködő egyéb érdekelt felek. A csoport azzal indította útját, hogy meglátogatta a híres Kudroli templomot Mangalore-ban, majd egy kiadós ebédet a Shetty Lunch Home-ban.

Az utazás során az utazási influencerek ellátogattak a Crafts Boutique-ba, ahol megnézték a helyiek festményeit és fémmunkáit. A résztvevők a Kapu Beach látogatása során először megkóstolhatták a tengeri szellőt, hogy felfedezzék az Arab-tenger panorámáját. A nap nagy fináléja egy varázslatos Yakshagana előadás volt a Maple Beachen.

A Women Blogger Travel Program napja végül egy hagyományos tengerparti vacsorával zárult. A Fisherman’s Bay Beach Caféban banánleveleken szolgálták fel az ételeket, az influencerek pedig nagyon élvezték a helyi finomságokat. A hatnapos program során a női utazási influencerek olyan helyekre látogattak el, mint a Maple Beach, a Szent Lőrinc-bazilika, a Bhagvati Nature Camp, Varanga, Manipal, Kasarkod és Gokarna.

8. Dzsammu Kasmír

Forrás

Olvasni:  15 fantasztikus közösségi média grafikai tervezési ötlet, amelyet követni kell 2024-ben

Dzsammu Kasmír határ menti turizmusa fellendül a Covid-zárlat feloldása után, és a szomszédos Pakisztánból származó tűzszünet több mint egy éve tart. A turisták számának növelése érdekében Dzsammu Kasmír Idegenforgalmi Tanácsa és az Indiai Hadsereg szervez Fedezze fel Gurez eseményt.

A turisztikai osztály az ország minden szegletéből meghívja a legjobb utazási befolyásolókat, hogy népszerűsítsék a völgyet, és helyezzék fel Kasmír turisztikai térképére. Ez egy ötnapos esemény, amelyen nyolc befolyásoló vesz részt, hogy felfedezzék a völgyet, és különféle tevékenységekbe kezdjenek, mint például trekking, rafting, horgászat és más kalandsportok.

A hadsereg egyik tisztviselője szerint az utazási befolyásolók digitális kameráikkal fedezik fel a völgyben lévő helyszíneket, és ugyanezt feltöltik a közösségi média csatornáira, hogy fellendítsék az állam turizmusát. Emellett hétnapos Jash-e-Gurez fesztivál indul a völgy turizmusának népszerűsítésére. A turizmus előmozdítása békét és jólétet hoz, de fellendíti Gurez társadalmi-gazdasági fejlődését is.

Összefoglalva

Miközben India államai megkezdik az utazási korlátozások feloldását a járvány utáni zárlatot követően, a turisztikai testület most együttműködik az utazási és közösségi média befolyásolóival a turizmus népszerűsítése érdekében. Az olyan magáncégektől, mint a Novotel Hotels, az Indigo Airlines és az Airbnb, az állami turisztikai testületekig, mint például Madhya Pradesh és Gujarat, mindenki kampányokat futtat a közösségi média csatornáin, hogy meghódítsa az utazókat és a turistákat. Ezek a kampányok a biztonsági funkciókra összpontosítanak, hogy elhárítsák a világjárvány utáni utazással kapcsolatos mítoszokat.

GYIK

1. Hogyan érintette a járvány az indiai turizmust?

Több mint 21 millió ember veszítette el állását az idegenforgalmi ágazatban a Covid-19 világjárvány első három hulláma alatt. Súlyosan érintette az indiai turizmust, amely 93%-kal esett vissza az első hullám során.

2. Hogyan népszerűsítik az állami turisztikai testületek a turizmust Indiában a Covid-zárlat után?

Számos állami turisztikai testület, például Madhya Pradesh, Gujarat és Karnataka dolgozik utazási befolyásolókkal a turizmus fellendítése érdekében. Az influencereket arra kérték, hogy látogassanak meg különböző úti célokat, és töltsenek fel képeket és videókat a közösségi oldalakra a turizmus népszerűsítése érdekében.

Új publikációk:

Ajánlott