Az Amazon’s Astro valóban az általunk ismert Astro?

Az Amazon bemutatta új és régóta pletykázott kerekes okosasszisztensét, az Astrót. A 999 dolláros robot lényegében az Alexa kerekeken van, rengeteg egyéb funkcióval és érzékelővel. A cég legambiciózusabb intelligens otthoni terméke azonban nem nélkülözi a figyelmeztetéseket, amelyek közül az egyik a magánélet rémálma.

A robot Day 1 Edition termékként kapható, amelynek megvásárlásához felkérést kell kapnia. A cég azt állítja, hogy a robot szinte bármire képes, amit egy otthoni robottól elvárhat, beleértve a ház feltérképezését, az emberek felismerését és akár tárgyak kiszállítását is, majd elvégezheti a szokásos házi asszisztens dolgokat, például zenét vagy az időjárást. .

Astro videohívásokhoz is használható, köszönhetően a lényegében egy 10 hüvelykes Echo Smart kijelzőnek, amelyet a robotok „arcaként” és fő interfészként használnak. Az előlapon egy csomó érzékelő található, amelyek segítenek a robotnak elvégezni a felhasználók által igényelt számos feladatot.

A hírekben: Az Instagram Kids fejlesztése leállt a széleskörű kritikát követően

Bár az Astro nem lehet olyan futurisztikus, mint az 1962-es rajzfilm, amelyről az Amazon a nevét kapta, első látásra még mindig nagyon ügyes csomag. A robot körülbelül két láb magas, és több mint 20 fontot vagy körülbelül 10 kilogrammot nyom. A fő hajtókerekek 12 hüvelyk átmérőjűek, hátul egy görgős kerék segíti a robot egyensúlyát.

Mindez lehetővé teszi a robot számára, hogy tetszőleges irányban mozogjon, másodpercenként akár egy métert is elérve. Öt motor található benne, egy minden kerékhez, egy a periszkóp kamera felemeléséhez vagy leengedéséhez, kettő pedig a képernyő megdöntéséhez és elforgatásához.

Az előlapon egy 5 MP-es kamera és egy másodlagos 1080p periszkóp kamera található, 132°-os átlós látómezővel. A képernyő 1280 × 800-as, ami a 10,1 hüvelykes képernyőmérethez képest elég jó. Kapsz kétsávos WiFi-t, USB-C portot és 2.1-es hangszórórendszert passzív basszussugárzóval.

Olvasni:  Miért világít a PS4 kontroller piros lámpája? Gyors javítás

A belsejében számos processzor található, mindegyik különböző célokra, köztük két Qualcomm QCS605, egy Qualcomm SDA660 és egy Amazon AZ1 Neural Edge processzor.

A robot 6 hónapos ingyenes Ring Protect Pro előfizetéses próbaverzióval is elérhető, amelynek segítségével a felhasználók ütemezhetik a járőrözést, kivizsgálhatják az észlelt eseményeket, és automatikusan menthetik a klipeket a felhőbe. A klipek 60 napig maradnak online.

Természetesen otthoni asszisztensként a robot nagymértékben támaszkodik az arcfelismerésre és a felhasználói viselkedésre. Az Amazon szerint a feldolgozás nagy része helyben történik a roboton, és csak néhány adat kerül biztonságosan a felhőbe, hogy a felhasználók a mobilalkalmazásából irányítsák az Astro-t.

A Motherboard birtokába jutott, kiszivárgott belső dokumentumok szerint azonban az új robot személyfelismerő rendszere erősen hibás, két forrás szerint, akik a projekten dolgoztak. A robotot ezekben a dokumentumokban „Vesta” néven emlegették, ami az Amazon Astro kódneve.

Mint bejelentve vki által Helyettes, az egyik forrás, aki a projekten dolgozott, katasztrófának nevezte azt, „ami még nem áll készen a kiadásra”. „Összetörik magukat, és szinte biztosan lezuhannak a földszintre a valós felhasználók otthonában. Ezenkívül (véleményem szerint) ez egy magánéleti rémálom, amely vádat jelent társadalmunk ellen, és hogy miként cseréljük el a magánélet védelmét a kényelemért az olyan eszközökkel, mint a Vesta.”

Ugyanez a forrás nem sok dicséretet kapott az Astro arcfelismerő rendszeréről sem. Az arcfelismerés rosszul működik, ami különösen akkor jelent problémát, ha az Astro bárkit követni fog a közelben, ha nem ismeri fel az illetőt.

Ahhoz, hogy az eszköz jól működjön, adatokat kell gyűjtenie a felhasználók viselkedéséről és otthonukról. Az Amazon „szociális robotika” politikáját magyarázó dokumentum egyértelműen kijelenti, hogy „a Vestának meg kell tanulnia az ügyfelek viselkedését”.

Olvasni:  A OnePlus és az Oppo együttműködik az OxygenOS kódbázis frissítésében

Az Amazon az idősek gondozásában is hasznos eszközként forgalmazza ezt az eszközt, ami egy másik forrás szerint „legjobb esetben abszurd ostobaság és marketing, legrosszabb esetben pedig potenciálisan veszélyes mindenki számára, aki a kisegítő lehetőségek miatt támaszkodik rá”.

A hírekben: az iOS továbbra is sebezhető a nulla napig; Az Apple elnézést kér a késésért

Youtube videó
Youtube videó

Új publikációk:

Ajánlott