Az Apple frissíti az AirTag-eket, hogy megnehezítse a nem kívánt nyomon követést és a lopást

Miután bemutatta 29 dolláros nyomkövető eszközét, amely tavaly áprilisban működött együtt a cég Find My Network szolgáltatásával, az Apple most frissíti azokat, hogy elkerülje, hogy a fenyegető szereplők a címkét üldözésre, lopásra vagy bármilyen más helytelen nyomkövetésre használják.

A cég kiadott egy frissítés csütörtökönelítélve a termékeivel való visszaélést, és felvázolt egy sor olyan frissítést, amelyek közül néhányat már kiadtak, néhányat pedig még idén, hogy a felhasználók jobban felhívják a figyelmet a körülöttük lévő nem kívánt AirTag-ekre.

Az Apple már egy ideje igyekszik a tetején maradni ezzel a nem kívánt követési problémával, és még a Tracker Detect nevű Android-alkalmazást is kifejlesztette, hogy megvédje az Android felhasználókat az AirTags-től. A módosított AirTag-ek azonban megkerülhetik ezt a biztosítékot. A Silenced AirTag-eket eladásra látták az Etsy-n és eBay csak egy hete.

A hírekben: A kibertámadás lerombolja a Vodafone Portugáliát: folyamatban van a 4G helyreállítása

Noha az Apple közleményében ragaszkodik ahhoz, hogy a visszaélések ritkák, de azt mondta, hogy biztonsági csoportokkal és bűnüldöző szervekkel dolgozott annak érdekében, hogy megtalálják a módját, hogy az AirTags kevésbé legyen kitéve a nem kívánt forgalomnak.

Ezek a változtatások közé tartoznak az új adatvédelmi figyelmeztetések az AirTag-ek beállításakor, amelyek arra emlékeztetik a felhasználókat, hogy az AirTag-eknek csak a holmijaik nyomon kell követniük az AirPods új riasztási problémáit, amelyek egyértelműen azt mutatják, hogy egy pár AirPod utazik valakivel a régi „ismeretlen tartozék” figyelmeztetés helyett. Az Apple nemkívánatos nyomkövetést támogató cikkét is frissítettük, hogy jobban kommunikálhassák az AirTag-ek, AirPod-ok és egyéb Find Me tartozékok biztonsági funkcióit.

Olvasni:  A 11 legjobb eszköz a termelékenység növelésére

Ezen túlmenően, a cég egy sor frissítést is vizsgál, amelyeket még ebben az évben terveznek bevezetni, ideértve a nem kívánt AirTag-ek pontos megtalálását, a riasztások hangokkal történő megjelenítését, az AirTags hangjelzési hangerejének növelését és a nem kívánt nyomkövetési riasztási logikájuk finomítását.

És ez még nem minden. Az iPhone gyártója arra is figyelmeztetett, hogy pusztán azért, mert javítja az AirTags-t a magánélet védelme érdekében, ez nem jelenti azt, hogy a magánélet védelme meg lesz védve, ha valamit rosszul csinál. Mivel minden AirTag-nek egyedi azonosítója van, érvényes jogi engedély birtokában átadhatják azt a hatóságoknak.

A Hírekben: Az amerikai szenátorok azt állítják, hogy a CIA illegálisan gyűjtötte az amerikai állampolgárok adatait

Új publikációk:

Ajánlott