Az Apple Pencil nem töltődik: Gyorsjavítás

Ha Ön iPad-felhasználó, tudhatja, hogy az Apple Pencilt külön kell megvásárolni, ezért nem kötelező megvenni. Ha azonban szeretné használni a Procreate alkalmazást, jegyzeteket készíteni vagy egy dokumentumon dolgozni, az Apple Pencil használata megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a munkáját. De fontos annak biztosítása, hogy az Apple Pencil kompatibilis az iPad modellel.

Ebben a cikkben megvitatjuk, miért nem töltődik az Apple Pencil, és felsorolunk néhány javítást, amelyeket saját maga próbálhat ki, mielőtt kapcsolatba lépne az Apple ügyfélszolgálatával.

Ingyenes cserét kap, ha a ceruzája még a jótállási időszak alatt van. Az alábbiakban ismertetett javítások némelyikével ellenőrizheti, hogy az Apple Pencil töltődik-e. Abban az esetben, ha a javítások egyike sem történik meg, akkor a ceruza maradandó károsodást szenvedhet, és felveheti a kapcsolatot javítási szolgáltatások.

Kompatibilitás

Mint fentebb említettük, elengedhetetlen annak biztosítása, hogy az Apple Pencil kompatibilis legyen az iPad modellel, és ha nem, akkor ez nagy probléma.

Az Apple Ceruzák változataiban kaphatók: 1. és 2. generációs. Ellenőrizheti iPad modelljét a kompatibilitási listával itt.

Az 1. generációs Apple Pencil a Lightning csatlakozót használja az iPad porthoz, míg a 2. generációs Pencil az iPad oldalára rögzítve tölthető. Tehát, ha az iPad és a Pencil nem kompatibilis, az töltési problémát okoz.

Díj

Mind az 1., mind a 2. generációs Apple Pencil továbbra is tölthető az iPaddel együtt. A hibák elkerülése érdekében azonban megpróbálhatja először az iPadet, majd a ceruzát az optimális mennyiségig.

Hagyja egy ideig tétlen az iPadet és a Pencilt a töltéshez. Ha hosszabb ideig lemerülve hagyja a ceruzát, az akkumulátorral kapcsolatos problémákat okozhat.

Egy Apple Pencil naponta 5-10%-ot veszít a töltöttségéből, ha nem használja, és mindössze egy óra alatt éri el a teljes feltöltést. Ha sok napig töltés nélkül hagyta az Apple Pencilt, próbálja meg újraéleszteni enyhe melegítéssel vagy csere bevásárlásával.

Olvasni:  A Logitech billentyűzet nem működik: Gyors javítás

Bluetooth kapcsolat

Az Apple Pencil és az iPad Bluetooth-on keresztül csatlakozik. A duót az 1. generációs villámcsatlakozó és a 2. generációs mágneses csatlakozó segítségével is párosíthatja.

  • A csatlakoztathatóság érdekében tartsa az iPadet és a ceruzát egy egyenes felületen.
  • Ha ez nem működik, próbálkozzon a Bluetooth ikon be- és kikapcsolásával a Vezérlőközpontban, és próbálkozzon újra.
  • Megpróbálhatja elfelejteni a ceruzát az iPaden. Érintse meg az Apple Pencil ikont a Bluetooth-beállítások alatt Saját eszközök és érintse meg Felejtse el ezt a készüléket. Ezután indítsa újra iPadjét. Most próbálja meg párosítani a két eszközt a megfelelő csatlakozókkal vagy Bluetooth-al.

Kezdje elölről

Megpróbálhatja újraindítani iPad eszközét a fenti javításban leírtak szerint. Időnként az eszköznek csak egy újraindításra van szüksége, és az iPad újraindítása megszünteti a hibákat.

Próbálja újraindítani, majd párosítsa a ceruzát az eszközzel, hogy ellenőrizze, hogy iPadje elfogadja-e a párosítási kérelmet. A repülőgép üzemmódot is be- és kikapcsolhatja.

Takarítani

Mikroszálas kendővel alaposan és óvatosan tisztítsa meg iPadjét és Apple Penciljét, nehogy véletlenül megsérüljön egyik alkatrésze sem. Ez eltávolítja a port vagy a felgyülemlett szennyeződést. Ügyeljen arra, hogy ne használjon vizet. A duót elviheti a legközelebbi Apple Store-ba vagy szervizközpontba is, hogy megtisztíthassák anélkül, hogy bármilyen anyag megsérülne.

Frissítések keresése

Ha a fent említett javítások nem működnek, megpróbálhatja frissíteni iPadjét. Ezt megteheti a beállítások > általános > koppintással Szoftver frissítés a Névjegy alatt.

Hogyan lehet javítani a „Safari nem találja a kiszolgálót” problémát?

Ha a jelenlegi operációs rendszert használja, iPadje optimális működési állapotban marad, és eltávolítja a szoftverhibákat és a rosszindulatú programokat.

Új publikációk:

Ajánlott