Az Apple TV távirányítójának hangerőgombjai nem működnek: Gyors javítás

Rengeteg streaming eszköz létezik a különféle igények kielégítésére, azonban ha be van zárva az Apple ökoszisztémájába, érdemes Apple TV-t választani. Ennek ellenére, bármilyen jó az Apple TV felhasználói élménye, nem tökéletes, és időnként problémákba ütközhet.

Ebben a cikkben az Apple TV hangerejének nem megfelelő működéséről, a mögöttes okokról, valamint arról, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Mi okozza ezt a hibát?

Számos oka lehet annak, hogy az adott távirányítón keresztül nem tudja szabályozni az Apple TV hangerejét. Néhány gyakori ok:

  • A távirányító elemei lemerültek vagy lemerültek.
  • Csatlakozási problémák az Apple TV-vel.
  • Hardver hibák a távirányítóban.

Hogyan lehet ezt kijavítani?

Íme kilenc javítás, amelyet kipróbálhat.

Indítsa újra az Apple TV-t

Az egyik első dolog, amit meg kell tennie az ilyen jellegű problémák diagnosztizálása során, hogy megpróbálja újraindítani az eszközt. Az Apple TV újraindításához be kell lépnie a beállításokba, és ki kell választania Rendszer majd a Újrakezd opció belül. Ez megoldhatja a véletlenszerűnek tűnő problémákat az eszközön, beleértve a hangproblémákat is.

Töltse fel a távirányítót

Az Apple TV távirányítójának alacsony elemei is okozhatnak ilyen problémákat. A távirányító akkumulátorának töltöttségi szintjét a címen ellenőrizheti Beállítások majd kiválasztja Távirányítók és eszközök. Ha az akkumulátor lemerült, csatlakoztassa a távirányítót, és hagyja tölteni legalább 30 percig, mielőtt újra próbálkozna.

Olvasni:  Mennyi ideig tart a PS4 kontroller feltöltése?

Ellenőrizze, hogy nincs-e blokkolt jel

A TV-távirányítók infravörös jeleket használnak, amelyekhez tiszta rálátás szükséges a távirányító és az általa működtetett eszköz között. Ha valami fal vagy bútor van a TV és a távirányító között, akkor a távirányító nem fog működni.

Ellenőrizze, hogy nincs-e akadály közöttük, és hogy a távirányító által javasolt tartományon belül van-e. Ha túl messze van, a távirányító sem működik.

Engedélyezze a HDMI-CEC-t a TV-n

Ha tévéje támogatja a HDMI-CEC-et, engedélyeznie kell, hogy az Apple TV HDMI-n keresztül kommunikálhasson a TV-vel. Ez megkerül minden olyan infravörös problémát is, amely zavarhatja a távirányítót vagy az Apple TV-eszközt.

Párosítsa újra a távirányítót

A távirányító és a TV párosítása is problémákat okozhat. Az Apple TV és a távirányító újbóli párosításához nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot Menü és Hangerő fel gombot legalább öt másodpercig. Előfordulhat, hogy a rendszer felkéri, hogy helyezze a TV-készüléket az Apple TV tetejére. Folytassa ezzel, és párosítania kell a távirányítót.

Frissítse az Apple TV-t

Ha az Apple TV elavult operációs rendszert futtat, az más perifériákkal is problémákat okozhat. Próbálja meg frissíteni a legújabb verzióra, hátha ez megoldja a problémát.

1. lépés: Irány a Beállítások követi Rendszer.

2. lépés: Nyisd ki Szoftver frissítések hogy ellenőrizze a függőben lévő frissítéseket.

Ha elérhető frissítés, azonnal telepítse, és indítsa újra az Apple TV-t, és ellenőrizze, hogy ez megoldotta-e a problémát.

Állítsa vissza az Apple TV-t

Az Apple TV gyári alapbeállításainak visszaállítása is megoldhat egy csomó problémát. Itt van, hogyan.

1. lépés: Kapcsolja ki az Apple TV-t, és csatlakoztassa a számítógépéhez USB-kábellel, mielőtt újra bekapcsolná.

Olvasni:  Hogyan lehet megjavítani az Eero piros lámpát?

2. lépés: Miután az iTunes megnyílik a számítógépen, kattintson a gombra Állítsa vissza az Apple TV-t választási lehetőség.

3. lépés: Erősítse meg a műveletet a kiválasztásával Visszaállítás és frissítés.

Most várja meg, amíg a folyamat befejeződik, és az Apple TV pillanatok alatt üzembe helyezhető.

Használjon helyette iPhone-t vagy iPadet

Ha iPhone vagy iPad készüléke ugyanazon a WiFi hálózaton van, mint az Apple TV, akkor nyissa meg a Vezérlőközpontot, és koppintson az Apple TV távirányító ikonjára, hogy eszközét Apple TV távirányítóként használja. Ez nem oldja meg a távirányítóval kapcsolatos problémát, de meglehetősen jól működik ideiglenes megoldásként.

Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Ha semmi más nem működik, a legjobb megoldás az, ha elviszi az Apple TV készüléket egy hivatalos Apple javítóközpontba, és megkéri, hogy megoldják a problémát. Érdemes felvenni a kapcsolatot is Apple TV támogatás mielőtt bekapcsolná az eszközt, hogy megtudja, meg tudják-e oldani a problémát távolról.

Új publikációk:

Ajánlott