Az automatizált SEO és szerepe az organikus forgalom javításában

Az automatizált SEO nagyszerű módszer az organikus forgalom növelésére. Ez a blog mindent megtud, amit a programozott keresőoptimalizálásról tudnia kell.

Évről évre egyre fontosabbá válik a márkák számára az erőteljes online jelenlét kialakítása. A SEO pedig a webhely forgalmának és bevételének legjelentősebb részét teszi ki. Segít a márkaismertség terjesztésében, a forgalom maximalizálásában és a kiváló minőségű leadek generálásában.

Számos vezető üzleti óriás, például az Amazon, a Yelp és a Tripadvisor teljesen új szintre emelte a SEO-t. Bármilyen lekérdezést ad meg a keresőmotorokban, vagy bármilyen árucikkét keres, ezek a márkák találatokkal jelennek meg a Google első oldalán. Zseniális, igaz?

De az igazi kérdés az, hogyan teszik ezt? Nos, a válasz a programozott SEO. Bár sokan közületek nem hallottak erről a kifejezésről, a programozott keresőoptimalizálás az egyik legjobb módszer az organikus forgalom növelésére azáltal, hogy különféle lekérdezéseket oktató, vonzó és releváns tartalommal kezel. Ebben a blogban megértjük, mi az a programozott keresőoptimalizálás, és hogyan használhatja fel webhelye rangsorolásának javítására. Szóval, kezdjük.

Mi az az automatizált SEO?

Egyszerűen fogalmazva, a programozott keresőoptimalizálás egy olyan eszköz, amellyel több száz vagy több ezer weboldalt hozhat létre speciális kóddal. A létrehozott oldalak kulcsszavakon alapulnak, amelyeket manuálisan kiválaszthat vagy beírhat, hogy tájékoztassa a programot a kívánt oldalak típusáról. Így a programozott keresőoptimalizálással több különböző céloldalt hozhat létre különböző fókuszú kulcsszavakkal vagy kulcsszócsoportok variációival.

Olvasni:  Egyéni GraphQL létrehozása és használata a Magento-ban...

Az automatizált keresőoptimalizálás célja, hogy ugyanolyan alapossággal és mélységgel hozzon létre tartalmat, mint egy hagyományosan publikált, de több ezer alkalommal megismételt cikk. A cél annak biztosítása, hogy minden oldal egyedi, de alapvető célt szolgáljon az ügyfél keresési útján.

A programozott keresőoptimalizálási webfolyam jobb megértése érdekében íme egy példa a Tripadvisortól.

A híres utazási óriáscégnek szinte minden lehetséges utazással kapcsolatos kérdésre van weboldala. Tegyük fel, hogy valaki a „legjobb turisztikai helyek in (város);” kifejezésre keres rá. A Tripadvisor szinte mindig megjelenik a legjobb keresési eredmények között. Ennek az az oka, hogy a márka programozott SEO-t használ a potenciális ügyfelek eléréséhez.

A cégnek több ezer hasonló oldala van a világ szinte minden városában. A tartalom elrendezése és kialakítása mindenkinél azonos. De mivel minden oldal egy nagyon specifikus kulcsszóra van szabva, előkelő helyen szerepel az organikus keresési eredmények között.

Hogyan csináljunk automatizált SEO-t?

A robusztus, programozott keresőoptimalizálási stratégia mindig a megfelelő kulcsszókutatás köré épül, amely releváns a potenciális ügyfelek számára. Íme az öt lépés a sikeres automatizált keresőoptimalizálás megvalósításához.

1. Végezzen átfogó kulcsszókutatást

Ahogy fentebb említettük, a kulcsszókutatás a programozott keresőoptimalizálás legfontosabb szempontja, amely a következő szakaszokban zajlik:

A fejkifejezések a legrelevánsabb és legjelentősebb kulcsszavak tág kategóriái, amelyek alapján egy vállalkozás rangsorolni szeretne a keresőmotorok eredményoldalain. Például egy utazási társaság, például a Tripadvisor esetében a főkifejezések lehetnek „szállodák”, „járatok”, „útvonal” stb. Ha kiválasztott néhány fő kifejezést, ellenőrizze azok keresési mennyiségét olyan eszközökkel, mint pl. Google Trends.

A következő lépés az összes releváns módosító azonosítása. Lényegében a módosítók olyan kifejezések, amelyek jobban leírják a fej kifejezéseket. Például egyes módosítók lehetnek „3 csillagos szállodák”, „takarékos szállodák”, „közvetlen járatok” stb. A módosítók a következő kategóriákba sorolhatók:

  • Elsődleges módosítók: Ezek teljesen új kulcsszókategóriát hoznak létre.
  • Másodlagos módosítók: Ezek a kifejezések csak a fej kifejezéseket írják le jobban.
Olvasni:  Ügyfél-elégedettség: Hogyan javítható, és miért olyan fontos...

Továbblépve, vannak helyi módosítók is. Ahogy a neve is sugallja, ezek a módosítók tartalmaznak egy fejkifejezést és egy helyet, amelyhez a helyi potenciális ügyfeleket kívánja rögzíteni. A helyi módosítók közé tartozik a „szállodák Delhiben” vagy a „közvetlen járatok Delhibe”. A helyi módosítók használata az automatizált keresőoptimalizálási stratégiában jelentős módja annak, hogy javítsa webhelye rangsorolását.

  • Állítsa össze az összes kulcsszót egy listában.

Végül létrehozhat egy átfogó listát az összes kulcsszóról és módosítóról. Ha az összes kulcsszót egy helyen tárolja, akkor egyszerűsítheti a folyamatot, és elkerülheti a félreértést vagy a tartalom megkettőzését.

2. Végezzen alapos versenytárskutatást

Ez a lépés segít megérteni, mit csinálnak a nagy versenytársak. Miután megvan az összes kulcsszó listája, írja be őket a Google-ba, és megtudja, hogy ki versenyez ezekért a kulcsszavakért nagy léptékben.

Tanulmányoznia kell a legjobb eredményeket, és ellenőriznie kell, hogyan fogalmazzák meg ezek a legmagasabb rangú vállalkozások címcímkéit.

3. Hozzon létre céloldalakat nagy méretben

Ez minden programozási stratégia legkritikusabb és legkényesebb szempontja. Miután megvan az összes kulcsszót és a versenytársak adatait tartalmazó lista, nagy léptékű céloldalakat kell létrehoznia. Azonban nem kell minden kiválasztott kulcsszóhoz nyitóoldalt létrehoznia. Ehelyett meghatározhatja a kereső szándékát, és ennek megfelelően hozhat létre céloldalakat.

Ennek legjobb módja, ha a Google keresési eredményoldalának alján található „Kapcsolódó keresések” területen keres egy adott kifejezést. Nézzünk egy példát korábbi Tripadvisor-példányunk kontextusában.

A „Kapcsolódó keresések” terület számos kiváló, szándékon alapuló kulcsszót kínál a céloldalak széles körű létrehozásához.

Ezenkívül követheti azon márkák vezetőit, amelyek rendszeresen alkalmazzák a programozott SEO-t. Az ilyen márkák gyorsan állítanak elő tartalmat sablonos formátumok, például listák, felhasználói vélemények, kérdezz-felelek fórumok és helyalapú tartalom révén.

4. Nagyszabású összekapcsolás

Végül nagy léptékben kell felépítenie a linkeket. Ez tovább táplálja programozott keresőoptimalizálási stratégiáját. A linképítés gyakran azzal kezdődik, hogy minőségi tartalmat készítenek, amely értéket ad az olvasóinak. Összpontosíthat az iparági betekintések és más védett adatok közzétételére is, amelyek segítségével sok médiafigyelmet kelthet fel.

Olvasni:  Mi az a Twitter börtön és meddig tart a Twitter felfüggesztése?

Ezen túlmenően sok márka egocsalit használ linképítő profiljának fokozására. Ez magában foglalja a márkák és más vállalkozások megjelenítését vagy támogatását a tartalomban, vagy beágyazott jelvényt ad nekik a webhelyen, például „Tripadvisor által ajánlott”.

Gyakori automatizált SEO kihívások és megoldásuk

A programozott SEO megvalósítása számos kihívással jár. A leggyakoribbak az alábbiak:

1. Google indexelési kihívások

Mivel a Google korlátozott erőforrásokkal rendelkezik, előfordulhat, hogy nem indexeli azonnal az összes céloldalt, különösen akkor, ha gyorsan hozzáadott több ezer weboldalt.

Célszerű először felsorolni és indexelni a legfontosabb oldalakat. Ezek az oldalak kiváló tartalomminőséggel rendelkeznek, így a Google nagyobb értéket tulajdonít az Ön tartalmának. Ez segít fenntartani a jó indexelési sebességet és a jobb helyezéseket. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy jó webhely-architektúrát valósítson meg számos belső és külső hivatkozással, hogy az oldalak gyorsabban indexelhetők legyenek.

2. A Google bünteti a vékony tartalmat.

A Google hivatalos dokumentációja szerint a Google bünteti az automatikusan generált, más néven vékony tartalmat. Ez olyan tartalom, amely csak kulcsszavakat tartalmaz, de alig ad hozzá értéket az olvasók számára. Az automatizált keresőoptimalizálási eszközök néha ritka tartalmat adhatnak hozzá a vékony tartalomnak címkézett weboldalakhoz.

Ennek elkerülése érdekében adjon hozzá sok leíró szöveget, hasznos diagramokat és még a felhasználók által generált tartalmat is.

3. Ismétlődő tartalommal kapcsolatos problémák.

Az ismétlődő tartalom olyan tartalom, amely többször is megjelenik a webhelyén. Az ismétlődés problémája gyakran előfordulhat, ha nagy léptékű tartalmat kell létrehoznia. Ez pedig negatívan befolyásolhatja a keresőmotorok helyezéseit.

Ennek elkerülése érdekében online másolat-ellenőrzőt kell használnia. Ezenkívül azonosíthatja az ismétlődő URL-eket, használhatja a gyűjtő URL-t, és módosíthatja a címcímkét.

Az automatizált SEO megvalósításának előnyei

Az automatizált SEO nagyszerű módja annak, hogy időt és pénzt takarítson meg, miközben javítja a keresőmotorok helyezéseit. Íme néhány a programozott SEO megvalósításának legjelentősebb előnyei.

Olvasni:  WooCommerce vs Shopify: Főbb különbségek és hogyan válasszunk

1. Megnövekedett organikus forgalom

Mindenekelőtt a programozott keresőoptimalizálás segíthet a lehető legtöbb organikus forgalom vonzásában. Egy sikeres programozott SEO-stratégia növelheti webhelye domain jogosultságát, robusztus backlink profilt építhet fel, és kiváló felhasználói élményt teremthet a különféle felhasználói keresési szándékok figyelembevételével.

2. Jobb skálázhatóság

A nagyszámú keresési lekérdezéssel rendelkező vállalkozások számára a több ezer weboldal kézi tartalomírása időigényes és költséges folyamat. A programozott SEO webflow használatával ezek a vállalkozások közel 10-szeres sebességgel tudják felgyorsítani tartalomtermelésüket. Minden nyitóoldal meghatározott felhasználói lekérdezések megválaszolására készül, így gyors ütemben fokozza az elköteleződést.

3. Jobb ROI

Végül, a programozott keresőoptimalizálás jobb megtérülést biztosít, mint a legtöbb hagyományos taktika. Az automatizálás révén a vállalkozások rövidebb idő alatt jobb eredményeket érhetnek el.

Becsomagolás

Az automatizált SEO kiváló taktika azoknak a vállalkozásoknak, amelyek fel akarják venni a versenyt más magas rangú versenytársakkal. Hozzájárul az online láthatóság és forgalom növeléséhez a tartalomgyártás nagyarányú automatizálásával.

Mielőtt elindítaná a programozott keresőoptimalizálási stratégiát, szánjon elegendő időt a keresőoptimalizálási eszközök tervezésére és fejlesztésére. Ezenkívül folyamatosan frissítenie és karban kell tartania programozott keresőoptimalizálását annak hatékonyságának növelése érdekében.

GYIK

1. Mi az a programozott keresőoptimalizálás?

Az automatizált SEO azt a gyakorlatot jelenti, hogy nagyszámú weboldalt készítenek olyan sablonok segítségével, amelyek automatikusan adatokat vihetnek be egy adatbázisból a Google organikus forgalmának növelése érdekében.

2. Miért használjam a programozott keresőoptimalizálást?

Az automatizált SEO segítségével gyorsan méretezheti a tartalmat anélkül, hogy minden oldalhoz kézzel kellene tartalmat írnia. Ez segít csökkenteni az oldalankénti költségeket, miközben javítja a keresőmotor láthatóságát.

3. Melyek az automatizált tartalom jellemzői?

Általában hosszú farkú kulcsszavakat tartalmaz.
Előzheti a versenyt
Bankok a hasznosságról konkrét közönségkérdések esetén

Új publikációk:

Ajánlott