Az e-kereskedelem jövője: Figyelnivaló trendek 2024-ben

Az elmúlt öt-hét évben az e-kereskedelmi ágazat a növekedés és az innováció élvonalában állt, és kétségtelen, hogy az e-kereskedelem jövője rendkívül fényesnek tűnik. A Statista szerint a globális kiskereskedelmi e-kereskedelmi eladások 2022-re várhatóan 5400 milliárd dollárra nőnek. Egyre többen fognak mesterséges intelligencia eszközöket is használni az e-kereskedelemben a konverziók növelésére.

A koronavírus-járvány szintén nagyban hozzájárult az e-kereskedelem rohamos növekedéséhez. Csak 2020-ban a globális e-kereskedelmi ráták 25,7%-ra nőttek, ami a legnagyobb növekedés lehet 2019 és 2024 között.

Ezek a számok egyértelműen alátámasztják azt a tényt, hogy az e-kereskedelmi ágazat virágzik, és egy ideje növekszik. Valójában ez az egyik legdinamikusabb iparág, állandóan változó trendekkel, új e-kereskedelmi ügynökségekkel, technológiai felfedezésekkel és integrációkkal. Ez a fő oka annak, hogy az e-kereskedelmi ágazat olyan sok lehetőséget rejt magában, és az egyik legizgalmasabb iparág, amelyben dolgozni lehet.

Mivel az elkövetkező években várhatóan sok minden megváltozik ebben az iparágban, beszéljünk néhány olyan legizgalmasabb e-kereskedelmi trendről, amelyre a jövőben számítunk. Úgy gondoljuk, hogy ezek a trendek az iparág még gyorsabb növekedését eredményezik, és hatásos változásokat hoznak.

1. „Új normál” az e-kereskedelemben

A koronavírus óriási mértékben hozzájárult az e-kereskedelmi ágazat hirtelen növekedéséhez. Amikor a COVID19-et először világjárványnak nyilvánították, az emberek elkezdtek készleteket felhalmozni. A tömegek pánikszerű vásárlói magatartása azt jelentette, hogy a lehető leggyorsabban hozzá akartak tenni a dolgokhoz. Ahogy a bolti készletek elkezdtek kifogyni, az e-kereskedelmi tranzakciók száma nőtt, mert az embereknek égetően szükségük volt alternatívákra.

Ezt tovább erősíti a Search Engine Land felmérése, amely kimutatta, hogy a fogyasztók költenek 30% többet online. Az e-kereskedelemre támaszkodva az online áruházak és a vállalkozások is folyamatosan fejlődnek. A jobb e-kereskedelmi tárhelyszolgáltatókkal való együttműködéstől kezdve a kényelmesebb online áruházi élmények kidolgozásáig sok mindent várhatunk az e-business jövőjétől.

2. Automatizált szállítás a gyors szállítás érdekében

Amikor az e-kereskedelem jövőjéről beszélünk, az automatizált szállításban rejlő lehetőségeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ahogy egyre több vásárló vásárol online, jelentősen megnőtt az igény a stratégiailag elhelyezett teljesítési központok megnyitására, hogy a megrendeléseket a lehető legrövidebb időn belül teljesíteni lehessen.

Az automatizált szállítás minden bizonnyal az egyik legfontosabb jövőbeli e-kereskedelmi trend, amelyre figyelnie kell, és amelynek segítségével optimalizálnia kell üzletét. Ez nemcsak a szállítmányok összehangolásának aggasztó feladatát veszi el, hanem gyorsabb és időben történő szállítást is eredményez ügyfelei számára.

Számos szállítási automatizálási szoftver, például a ShipperHQ, a ShippingEasy és a Shippo már széles körben megvásárolható, és közvetlenül az e-kereskedelmi üzleteibe integrálható. Még soha nem volt ekkora verseny a gyors szállítási határidők terén, de ezekkel az automatizált szállítószoftverekkel most már a versenytársak élére állhat.

Olvasni:  MemberMouse Plugin – Részletes áttekintés...

3. Szinkronizált fizikai és digitális kapcsolat

A hagyományos üzlet és a digitális áruház szinkronizálása szintén a jövőbeli e-kereskedelmi trendek egyike. Tagadhatatlan, hogy az online értékesítés gyorsabban növekszik, mint valaha. De ez nem jelenti azt, hogy a tégla és habarcs üzletek veszítenek értékükből.

Ha van fizikai és online áruháza, ugrálhat ebbe a szinkronizálási trendbe, ahol ugyanazokat a termékeket kínálja, de különböző élményeket kínál ügyfeleinek. Például a Nike teljesen átalakította vásárlóinak a bolti élményt. A vásárlók most már testreszabhatják a termékeket, részt vehetnek az üzleten belüli tevékenységekben és kipróbálhatják az exkluzív termékeket, mindazt, ami digitális téren nem lehetséges.

Ezenkívül az e-kereskedelembarát PoS-rendszerek, mint például a Lightspeed, a Square és a Revel, szintén egyre népszerűbbek, amelyek lehetővé teszik, hogy zökkenőmentesen integrálja online áruházát a fizikai bolti POS-rendszerekkel.

Ha két különböző élményt hoz létre ügyfelei számára online és a fizikai üzletben, akkor nagyszerű e-kereskedelem növekedést biztosít a jövőben. Emellett képes lesz felmérni régi és új vásárlóit egyaránt, és valami egyedit kínálni nekik.

4. Kényelmesebb fizetési módok

Az egyre növekvő globális digitalizációval méltányos, hogy új és kényelmesebb fizetési módok jelennek meg. Az e-kereskedelmi üzletek is hosszú utat tettek meg attól, hogy csak hitel-/betéti kártyákat, banki átutalást vagy készpénzes fizetést kínáljanak.

A piacon olyan sok új fizetési átjárónak köszönhetően, mint például a PayPal, a Stripe és a 2Checkout, az e-kereskedelmi vállalkozások tulajdonosai immár integrálhatják ezeket a fizetési átjárókat platformjukba, így ügyfeleik pillanatok alatt könnyedén és kényelmesen fizethetnek.

Az új és kényelmes fizetési módok az egyik legforróbb jövőbeli e-kereskedelmi trend. Ha Ön e-kereskedelmi vállalkozás tulajdonosa, azt javasoljuk, hogy kövesse ezt a trendet, és biztosítsa ügyfelei számára a legjobb és legegyszerűbb online fizetési módokat.

5. A mobil e-kereskedelem felfutása és az értékesítés növekedése

Ami az e-kereskedelem jövőjét illeti, a mobilhasználat évről évre jelentősen növekvő tendencia. A Statista szerint a mobil e-kereskedelmi eladások részesedése a teljes e-kereskedelmi értékesítésből a 2016-os 52,4%-ról 2021-re 72,9%-ra nőtt.

A mobil e-kereskedelem növekedése a mobileszközökről történő vásárlás kényelmének tudható be. Mostantól minden nagyobb e-kereskedelmi platform rendelkezik alkalmazással, amely időt takarít meg, és exkluzív ajánlatokat is kínál az ügyfeleknek. Sőt, a zökkenőmentes fizetési átjáró integráció révén a vásárolt termékek kifizetése is egyszerűbbé vált, mint valaha.

Van azonban még néhány terület, amelyet le kell fedni. Egyes ügyfelek úgy vélik, hogy az élményük javítható lenne, ha az oldalak és a linkek nem lennének olyan kicsik, hogy rájuk kattintsanak. Egy másik aggodalomra ad okot ezen ügyfelek számára az egyes online platformokon elérhető információk és termékismertetők hiánya. Ezek a fejlesztési területek a mobil e-kereskedelmet az egyik legforróbb jövőbeli e-kereskedelmi trendté teszik, amelyen a vállalatok valóban dolgozhatnak.

Szeretné elindítani online e-kereskedelmi üzletét?

Próbálja ki a Cloudwayt a gyorsabb teljesítmény, a felügyelt biztonság és a hét minden napján 24 órában elérhető támogatás érdekében.

6. Személyre szabott kommunikáció és ügyfélszolgálat AI és chatbotok segítségével

A Gartner felmérése szerint 2024-ra a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás kezelni fogja az összes ügyfél-interakció 40%-át. Ez azt jelenti, hogy az e-kereskedelem jövője nagy teret tartogat a növekedésnek az AI és a chatbotok terén.

Egyre több e-kereskedelmi vállalkozás kezdi beépíteni a chatbotokat online áruházaiba az ügyfelek és a vállalkozások számára nyújtott kényelem miatt. A Juniper Research szerint a chatbotok 2,5 milliárd órát takarítanak meg az ügyfelek és a vállalkozások számára 2024-ig.

Bár a mesterséges intelligencia még korai szakaszában jár, az elmúlt néhány évben sokat fejlődött, és ez a tendencia tovább fog növekedni, különösen az e-kereskedelmi ágazatban, ahogy az AI technológia folyamatosan alkalmazkodik és fejlődik.

Olvasni:  A 9 legjobb portfóliótéma a WordPresshez 2024-ben

7. Keresés vizuális ingerek között

A vizuális keresés olyan funkció, amely nagyban hozzájárul az e-kereskedelem jövőbeni növekedéséhez és az ügyfelek vásárlási kényelméhez. Az olyan alkalmazások, mint a Google Lens vagy a Google Képkereső funkciója, lehetővé teszik a körülötte látott termékek azonosítását a kép alapján. Például egy parkban sétál, és meglát egy virágot, amelyet meg szeretne vásárolni. Készítsen képet, és vizuális kereséssel keresse meg a virágot az interneten. Most kereshet egy közeli boltot, és megvásárolhatja a virágot.

A vizuális ingerek keresése egy olyan tendencia, amely még csak a fejlődési szakaszában van, és sok finomításra van lehetőség. Az idő múlásával ez a funkció is egyre népszerűbb. Az új iOS15 megjelenésével a vizuális keresés immár az iPhone-okon is használható. Ha az Apple és az Android fejlesztői tovább fejlesztik ezt a funkciót, akkor nem kétséges, hogy hamarosan sokan fogják használni ezt a funkciót mindennapi online vásárlásaikhoz.

8. A célok és a társadalmi kezdeményezések összehangolása

Az emberek szerte a világon egyre jobban tudatában vannak a bolygóra gyakorolt ​​egyéni hatásuknak, és annak, hogy hogyan járulhatnak hozzá annak minimalizálásához. Ezért sok e-kereskedelmi vállalkozás most a társadalmi kezdeményezésekhez igazítja céljait. Ez a gyakorlat nemcsak az e-kereskedelmi jövőjük szempontjából nagyszerű, hanem a bolygónkat fenyegető környezeti veszélyek miatt is szükséges.

A vásárlók ma már nem csak terméket vásárolnak, hanem azt is keresik, hogy vásárlásaikból milyen társadalmi hozzájárulást tehetnek. Sok vállalat, például az Apple, a Nestle stb. keményen dolgozik azon, hogy minimalizálja környezetre gyakorolt ​​hatását azáltal, hogy csökkenti a műanyagok felhasználását termékeiben.

Az ügyfelek körében tapasztalható általános tudatosság érzése és ezekkel a kezdeményezésekkel minden bizonnyal fényesebbé teszi az e-kereskedelem jövőjét, és ami még fontosabb, bolygónk jövőjét sokkal jobbá teszi.

9. A gépi tanulás teljesen új szintre emeli az ügyfelek tapasztalatait

Az AI és a gépi tanulás bevezetése forradalmasítja az e-kereskedelem jövőjét. Az e-kereskedelmi üzletek ma már gépi tanulási technológiát építenek be webhelyeikre, hogy javítsák vásárlóik élményét.

A gépi tanulás kezd jelentős szerepet játszani az e-kereskedelmi iparban. Ezzel a technológiával a vállalkozások termékajánlatokat jeleníthetnek meg az ügyfelek vásárlási magatartása és az általuk felkeresett oldalak alapján. Ezenkívül az AI és a gépi tanulás abban is segít, hogy az ügyfelek vizuális élményt nyújtsanak a termékről 3D-s modellek, online túrák stb. formájában.

Ha az e-business jövőjéről van szó, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a gépi tanulás használata az online vásárlói élmény fokozására az egyik legforróbb e-kereskedelmi trend lesz, amelyből az e-kereskedelmi vállalkozások nagy hasznot húznak majd.

10. Az Apple iOS14 és iOS15 frissítéseinek hatása hosszú távon

Akár hiszi, akár nem, de az olyan kis dolgok, mint egy iOS-frissítés, bizonyos szinten hatással lehetnek a globális e-kereskedelmi trendekre. 2020-tól vége van 1 milliárd Apple-eszközök felhasználói a világ minden tájáról. Ez a szám elegendő egy iparág dinamikájának megváltoztatásához.

Az Apple minden egyes új iOS rendszerrel igyekszik megerősíteni adatvédelmi intézkedéseit, és nagyobb ellenőrzést biztosít a felhasználók számára a harmadik felekkel és alkalmazásokkal megosztott információk felett. Ezek a frissítések nagy hatással lehetnek az e-kereskedelem jövőjére.

Az iOS 14-ben az Apple bevezetett egy új adatvédelmi funkciót, amely lehetővé tette a felhasználóknak, hogy megválasszák az alkalmazásokkal megosztani kívánt információ mennyiségét. Ez azt jelenti, hogy sok olyan e-kereskedelmi vállalkozás, amely rendelkezik alkalmazásokkal, és ezekből az alkalmazásokból származó adatokat marketingcélokra használja, nem férhet hozzá a kulcsfontosságú vásárlói információkhoz.

Ezek az adatvédelemmel kapcsolatos frissítések bizonyos szinten kárt okoznak az e-kereskedelmi vállalkozásoknak, mivel elvesztik az irányítást az alkalmazásaikból kinyerhető információk felett, hogy személyre szabhassák marketingkampányaikat.

Olvasni:  Ötletek online vállalkozásának elindításához 2024-ben

Ennek ellenére nem minden rossz, ha ezekről a frissítésekről van szó. Az új frissítések jobb Apple Pay integrációt, gyorsabb betöltési időt és általános, kényelmesebb és gyorsabb e-kereskedelmi vásárlási élményt is eredményeztek.

Az e-kereskedelem jövője: trendek, amelyekre az e-kereskedelmi üzlettulajdonosok számítanak 2024-2024-ban

Ebben a részben idézünk néhány e-kereskedelmi üzlettulajdonost, akik néhány lenyűgöző jövőbeli e-kereskedelmi trendet azonosítottak, amelyekre figyelnek, és az elkövetkező néhány évben optimalizálni fogják online áruházaikat.

1. ADA-kompatibilis e-kereskedelmi webhelyek

Yungi Chu – tulajdonosa HeadsetPlus.com

„20 éve a webes üzletágban dolgozunk, de fogalmam sem volt arról, hogy az e-kereskedelmi webhelyünknek ADA-kompatibilisnek kell lennie. Csak azt hittem, hogy az ADA törvényei csak a fizikai telephellyel rendelkező üzletekre, bevásárlóközpontokra és éttermekre vonatkoznak. Az ügyvédem arról tájékoztatott, hogy egy online áruháznak (weboldalnak) is ADA-barátnak kell lennie a fogyatékkal élők (például látássérültek) számára, ilyen például a betűméret, a szín, a feliratok, a nem szöveges alternatívák. tartalom stb. A szabvány neve WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Arra számítunk, hogy 2022-ben megfelelünk az ADA-kompatibilisnek, mivel programozóink keményen dolgoznak azon, hogy az ADA WCAG megfeleljen a törvénynek.”

2. Felhasználó által generált vizuális tartalom

Brian Dean – alapítója Kirobbanó témák

„Mindannyian tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a felhasználók által generált tartalmak, például az ismertetők segíthetnek elnyerni az e-kereskedelmi ügyfelek bizalmát. Szinte biztos, hogy véleményeket írt a termékoldalakra a konverziók növelése érdekében. Előfordulhat azonban, hogy egy lépéssel tovább lép, és a felhasználók által generált látványelemeket beépítheti e-kereskedelmi marketingstratégiájába.

A felhasználók által generált vizuális tartalom egyre népszerűbb az e-kereskedelmi marketingben, köszönhetően annak, hogy vonzó az ügyfelek számára, és jobb eredményeket érhet el, mint az írott tartalom. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy mindenki láthatja, hogyan lépnek kapcsolatba az ügyfelek a márkával.

Használhat felhasználók által generált képeket a termékei céloldalain vagy a közösségi médián az e-kereskedelmi marketinghez, ha követni szeretné ezt az e-kereskedelmi marketingtrendet.

De hogyan gyűjtsd az UGC-t? Digitális marketingszakértőként azt tanácsolom, hogy az ügyfelek által beküldött képeket jelenítse meg termékoldalain. Ösztönözze fogyasztóit, hogy tegyenek fel képeket vásárlásaikról a közösségi médiában, és használjanak egy márkás hashtaget. Ezt követően összegyűjtheti a képeket és közzéteheti a közösségi médiában. A megfelelő termékoldalakon a felhasználók által beküldött legjobb fényképeket is bemutathatja.”

3. Hangalapú vásárlás az online áruházakban

Darshan Somashekar – alapító és vezérigazgató Spider Solitaire Challenge

„Nos, cégünknél azt tervezzük, hogy bevezetjük a hangalapú keresést, hogy optimalizáljuk üzleteinket a következő évre. 2022-re a globális hangasszisztens-hangszóró-piac 4 milliárd dollár körüli lesz, a hangvásárlások pedig 40 milliárd dollárt. Ettől eltekintve 2022-re az amerikai lakástulajdonosok 55%-ának lesz intelligens hangszórója. Ennek eredményeként az e-kereskedelmi vállalkozások hangalapú keresés optimalizálási technikákat fognak alkalmazni, hogy elérjék a potenciális ügyfeleket a hangalapú keresés vásárlása során. A hangalapú weboptimalizálás kulcsa a gazdag válaszoptimalizálás és a hosszú távú társalgási kulcskifejezés-optimalizálás. Egy olyan kulcskifejezés-elemző eszköz használata, amely az adatokat felhasználva fedezi fel a legújabb trendeket, nagyszerű forrás lesz a hangalapú kereséshez hasonló kulcskifejezések meghatározásához.”

4. Virtuális és kiterjesztett valóság

Ben Hartwig – webes üzemeltetési igazgató, InfoTracer

„Az e-kereskedelem rohamosan emelkedik, és szinte az összes vállalkozás fő bevételi forrásává vált minden iparágban, különösen miután a világjárvány integrálta online jelenlétünk fontosságát. Ezt mutatja az e-kereskedelem 31,73%-os növekedése 2019 és 2020 között, szemben az előző évi 14,12%-kal.

Ezért a vállalkozásoknak az online oldaluk optimalizálására kell összpontosítaniuk, és azokra a trendekre kell összpontosítaniuk, amelyek a gyors, megállás nélküli technológiai fejlődésnek köszönhetően kísérik az e-kereskedelmet. Ezek közül a trendek közül a virtuális/kiterjesztett valóság tapasztalatai azok, amelyekre az embereknek figyelniük kell, és ezekre kell összpontosítaniuk az elkövetkező években, különös tekintettel arra, hogy 2024-ra az internethasználók 25%-a (70,2 millió) rendszeresen használja a VR-t.

A vásárlók már hozzászoktak ahhoz, hogy az üzletben éljenek, de a VR/AR segítségével ténylegesen elképzelhetik, hogyan néz ki egy termék a valóságban különböző szögekből és oldalakról, ahelyett, hogy csak egy képet néznének. Ez előnyös lesz a vállalkozások számára az eladások növelésében, ahol ez a technológia lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy teljesen meggyőződjenek róla, és ténylegesen vásároljanak termékeket. A példák az ingfelpróbálástól az ágyneműig és lepedőig, valamint a sminkig terjedhetnek, amelyeket „online kipróbálhatsz magadon”.

A VR/AR az ügyfélkapcsolatok javítására is képes, ahol az üzletek képviselői immár teljesen magával ragadó körutakat tehetnek ügyfeleikkel, mindezt otthonuk, irodáik és bárhol máshol kényelmesen.

Ennek kicsi az ára, ahol a vállalkozásoknak tisztában kell lenniük a kiberfenyegetésekkel, és fokozniuk kell online biztonságukat.”

5. Progresszív webalkalmazások (PWA)

Alex Husar – technológiai vezérigazgató-helyettes Onilab

„Az Onilab nem e-kereskedelmi vállalat, de mi az e-kereskedelem fejlesztésére szakosodtunk, és több éves tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen. És hogyan szeretnék vásárlóink ​​optimalizálni online kiskereskedelmi üzleteiket?

A 2020-as évek fő online kiskereskedelmi trendje a monolitikus architektúráról a fej nélküli kereskedelemre való átállás. Ez magában foglalja a progresszív webalkalmazások létrehozását, mint nagy lépést a webhelyoptimalizálás felé. De először is, mi az a PWA?

Webhely marad, de úgy optimalizálták, hogy olyan gyors és kényelmes legyen, mint egy natív alkalmazás. Sok e-kereskedelmi márka aktívan érdeklődik e megoldás iránt, mert a következő előnyökkel jár:

  1. A PWA-k fejlesztése és támogatása kevesebbe kerül. Ez nem olyan, mintha külön Android és iOS natív alkalmazásokba fektetne be speciális fejlesztői eszközökkel és kódolási nyelvekkel. Ráadásul a PWA-k különféle böngészőkben működnek, így az áruház asztali és mobilbaráttá válik.
  2. A PWA-k villámgyorsan betöltődnek. A megoldás a fejlett gyorsítótárazást, a GraphQL-t (egy modern API-megközelítés) és más olyan megoldásokat kombinál, amelyek felgyorsítják a webhely teljesítményét. Ez javítja a felhasználói elégedettséget, és javítja a webhely mutatóit. Az ilyen üzletek alacsony internetsebességgel vagy offline módban is elérhetővé válnak.
  3. Az oldal használhatósága a rangsorolás másik tényezője. A PWA-k ugyanolyan zökkenőmentes és intuitív felhasználói felületet biztosítanak, mint a natív alkalmazások, javítva a konverziókat. A PWA-k pedig elérhetők a keresőmotorok számára.
  4. Nem kell beküldenie a PWA-t az alkalmazásboltoknak, mivel az elindul a böngészőkben. Ezenkívül a PWA nem foglal annyi memóriát az eszközön, mint a natív alkalmazások. Ha az okostelefon-felhasználók el akarják menteni az alkalmazás parancsikonját, beléphetnek a böngésző beállításaiba, koppinthatnak a „Hozzáadás a kezdőképernyőhöz” gombra, és élvezhetik az élményt. Így történik ez az Apivita PWA példájával.
  5. Az online boltok tulajdonosai a push értesítéseket használják vásárlómegtartási stratégiájuk részeként. Általában natív alkalmazásokkal társítják, de a PWA-k is támogatják ezt a funkciót.

Mindent egybevetve azt szeretném mondani, hogy a PWA-k az egyik ígéretes e-kereskedelmi trend 2022-2024-ban és azt követően is.”

Becsomagolás

Kétségtelen, hogy az e-kereskedelem jövője izgalmas lesz, és tele lesz észbontó, új technológiai fejlesztésekkel és innovációkkal.

Olvasni:  Még mindig érdemes elindítani egy affiliate marketing webhelyet 2024-ben?

Ha az e-kereskedelmi iparág tagja, tartsa szemmel ezeket a jövőbeli e-kereskedelmi trendeket, és legyen az elsők között, akik kipróbálnak valami újat az online áruházában. Tartsa magát naprakészen az összes új technológiával, beszéljen az iparág befolyásolóival, ossza meg ötleteit, és szerezzen minél több tudást. Így maradhat versenytársai előtt, és tovább fejlődhet ebben a hatalmas, virágzó iparágban.

Új publikációk:

Ajánlott