Az e-kereskedelmi SEO megbeszélése Julian Goldie-val, Fo…

DreamHost: Szia Julian! Köszönjük, hogy csatlakozott hozzánk az interjúhoz. Kezdhetnéd, de mesélnél magadról egy kicsit?

Julian: Persze, szóval SEO linkkészítő vagyok az Egyesült Királyságból, jelenleg Bangkokban, Thaiföldön élek.

Több mint 5 éve segítek webhelyek ezreinek növelni a Google-rangsorát. Van saját SEO YouTube-csatornám, podcastom, és megjelentettem a „Link Building Mastery” című könyvet.

tulajdonosa is vagyok Goldie kapcsolatépítő iroda – A webhelyek nagyobb forgalmat, leadeket és értékesítést érhetnek el backlinkekkel.

DreamHost: Az Ön kapcsolata a SEO-val. Szerelem volt első látásra, vagy az idő múlásával kezdett megszeretni ez a terület? Mi a legérdekesebb dolog, amit a SEO-val kapcsolatban talál?

Julian: Jó kérdés! Így azért találkoztam a SEO-val, mert volt saját kriptovaluta weboldalam, miközben Ázsiában utaztam és online dolgoztam.

Rengeteg blogot és cikket publikálnék – az időm 90%-át ezzel töltöttem! Az volt a filozófiám, hogy „ha megépíted, jönni fognak!”. Sajnos nem ez volt a helyzet – és nem sok szeretetet kaptam a Google-tól. Valójában a webhelyem NEM kapott forgalmat – és akárhány cikket publikáltam, nem tudtam rangsorolni a Google-on.

Ekkor néhány barátom, akivel utazás közben találkoztam, megtanított a SEO-ról, és arról, hogyan használhatom azt jobb helyezés és nagyobb forgalom elérése érdekében.

Innentől már szerelem volt első látásra! Amint elkezdtem látni az eredményeket, egyre jobban rajongtam érte, és egyre többet tanultam – órákat töltöttem olvasással, kutatással és a legjobb SEO edzők felvételével.

Ami azt illeti, hogy mit szeretek benne, nem vagyok egy természetes eladó. Valójában elég kínos módon kirúgtak az első értékesítési állásomról!

Ezért az internetet tekintettem megoldásnak – és úgy találtam, hogy a SEO a tökéletes módja annak, hogy több ügyfelet szerezzek. Ha a marketinged elég jó, az értékesítés 10X könnyebb.

DreamHost: Milyen munkát végeznek a Goldie Agency Ltd.-nél? Kérjük, ossza meg részleteket arról, hogyan kezdődött az egész, hol tart ma, és milyen típusú ügyfeleket szolgál ki?

Olvasni:  Vélemények összesítése és megjelenítése csillagként a Google-on

Julian: Így miután elkezdtem építeni, és eredményeket láttam a saját társult webhelyeimmel, rájöttem, hogy szolgáltatásként ugyanezt megtehetem az ügyfelek számára. És óriási volt az igény a weboldal tulajdonosok részéről!

Azóta létrehoztam egy SEO YouTube csatornát, podcastot, tanfolyamot, kiadtam egy SEO könyvet, és szó szerint segítettem webhelyek ezreinek SEO rangsorolásában. Leginkább SaaS-webhelyekkel, e-kereskedelmi cégekkel és SEO ügynökségekkel dolgozunk (sokan a white label SEO-hoz alkalmaznak minket).

DreamHost: Mennyire fontos a SEO egy e-kereskedelmi üzlet számára? Milyen tanácsot adna azoknak az e-kereskedelmi üzletek tulajdonosainak, akik szeretnék optimalizálni üzleteiket a jobb helyezés érdekében, és organikus forgalmat elérni webhelyükön?

Julian: A keresőoptimalizálás az e-kereskedelem számára kulcsfontosságú, mert ez egy ingyenes, passzív módszer az ügyfelek autopilótán történő generálására. Ennek az a szépsége, hogy ellentétben a hirdetésekkel, ahol ha azonnal kikapcsolja az értékesítési leállást, a SEO az elkövetkező években forgalmat generálhat webhelyére.

Ráadásul növelheti haszonkulcsát, ha ingyenes forgalmat kap a Google-tól. Míg a Facebook vagy a Google hirdetésekkel folyamatosan küzd, hogy nyereséges legyen a felmerülő költségek miatt.

A SEO sokkal nagyobb teret ad a haszonkulcs tekintetében, és egyszerű módja annak, hogy elérje ügyfeleit!

Íme 3 praktikus tipp, amelyet szinte minden webhelytulajdonos gyorsan megvalósíthat:

  1. Fejtse fel, hogy ügyfelei mire keresnek a Google-on – és milyen kulcsszavak vezetnek termékértékesítéshez. Ha korábban is futtatott hirdetéseket, akkor valószínűleg már tudja, hogy mi konvertál!
  2. Hozzon létre olyan tartalmat, amely pontosan megfelel az ügyfelek által keresett kulcsszavaknak. Tegyen közzé minél több tartalmat kulcsszavai körül. Minél jobban méretezi ezt, annál több eredményt fog látni a SEO-ból.
  3. Építsen vissza linkeket a webhelyére. Az Ahrefs valójában több mint 1 milliárd webhelyet vizsgált meg – és ezeknek a webhelyeknek 91%-a NULLA forgalommal rendelkezik!
Olvasni:  DuckDuckGo SEO: 4 lépés a webhely rangsorolásához

Miért? Az 1. számú ok az volt, hogy nincsenek visszamutató linkek.

A visszamutató linkek jelentik a legnagyobb különbséget Ön és versenytársai között:

És ha nincs backlink, akkor küzdeni fog a rangsorolásért.

Ebből a Végleges útmutatóból mindent megtudhat az e-kereskedelmi SEO-ról!

DreamHost: A Google algoritmusai folyamatosan változnak. Mit tanácsolna azoknak az e-kereskedelmi SEO-szakembereknek, akik szeretnének naprakészen tartani magukat, és végül a Google keresési eredményei között maradni?

Julian: Ha a Google algoritmus-frissítéseiről van szó, rengeteg van belőlük! Ez azt jelenti, hogy szinte lehetetlen mindegyikhez alkalmazkodni. De itt a jó hír:

A SEO filozófiája nem változik, akárhányszor frissítik. A Google csak a lehető legjobb élményt akarja nyújtani felhasználóinak. Tehát a SEO esetében nem a rangsorok feltöréséről, a rendszer becsapásáról vagy az algoritmusfrissítések manipulálásáról van szó:

A SEO egyszerűen arról szól, hogy a legjobb tartalmat nyújtsuk webhelye látogatóinak, és a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsuk a Google-on keresők számára.

Ha ezt meg tudja tenni, akkor mérföldekkel megelőzi a legtöbb versenytársát.

DreamHost: Az ünnepi szezon globálisan alacsony forgalmú szezon. Mit tehetnek az e-kereskedelmi üzletek tulajdonosai ügyfeleikért, illetve üzleteikért annak érdekében, hogy ezalatt a forgalom folyamatos legyen, és megőrizzék SEO-rangsorukat?

Julian: Kell egy kis idő, amíg a Google rangsorolja és indexeli az Ön tartalmát, így ha most elkezdhet több tartalmat közzétenni és visszamutató linkeket építeni, remek formában lesz ahhoz, hogy elérje értékesítési céljait 2022-ben!

Ha pedig a forgalom csökkenését tapasztalja az ünnepi szezonban, akkor érdemes elvégeznie a konverziós arány optimalizálását (CRO):

Minél magasabb a webhely konverziós aránya, annál több bevételre tesz szert (még alacsonyabb forgalom mellett is).

Ráadásul, ha a forgalom visszatér, sokkal hatékonyabb lesz! A CRO emellett javítani fogja az oldalon található SEO mutatóit is:

Gyorsabb webhelysebesség + vonzóbb tartalom + jobb felhasználói felület = magasabb konverziók és jobb eredmények a SEO-val.

Az üzlet webhelyének rangsorolásához összpontosítson az örökzöld témákra:

Olvasni:  Social Media SEO: Amit a menedzsereknek tudniuk kell a növekedéshez

Ha szezonális témákat keres, szezonális eredményeket kap. Ezért fontos, hogy a rangsorolt ​​témák és a megcélzott kulcsszavak egész évben jó helyen legyenek! Így még az ünnepi szezonban is megbízhatóbb lesz a forgalom.

Töltse fel e-kereskedelmi üzletét 1 másodperc alatt

Tapasztalja meg a hihetetlenül gyors sebességet. Próbálja ki a menedzselt hostingot ingyen!

DreamHost: Úgy gondolja, hogy egy jó webtárhely-szolgáltató szerepet játszik a webhely általános forgalmában? Ha igen, mennyire fontos, hogy egy webhelyet megbízható webtárhely-platformon tároljunk?

Julian: Mindenképpen döntő fontosságú, mert ha webhelye nem működik, és a Google forgalmat küld az Ön webhelyére, akkor a felhasználók közvetlenül az Ön webhelyéről „pogostickolnak”, majd vissza a Google-hoz.

Ez rendkívül káros az Ön helyezéseire és eladásaira:

Nem csak a potenciális ügyfelek lepattannak ki webhelyéről, és értékes bevételtől esnek el…

…Ha a Google azt látja, hogy valami nem stimmel az Ön webhelyén, akkor a helyezése csökkenni fog. Visszavonja a webhelyén végzett kemény munkát. Hosszú távon csak sok stresszt és problémát fog okozni.

A webhely sebessége is rangsorolási tényező:

És ha van e-kereskedelmi webhelye, azt szeretné, ha az oldal a lehető leggyorsabban betöltődne, hogy növelje a konverzióit. Ez az előnye egy jó webtárhely-szolgáltatónak – szó szerint megtérül!

Ezért jobb, ha most befektet egy megbízható webtárhely-szolgáltatóba – ahelyett, hogy 6 hónap múlva megbánná, amikor már késő váltani.

Ez az egyik oka annak, hogy miért váltottam a DreamHostre, mert annyira megbízhatóak.

DreamHost: Ha egy ügynökséget vezet, tanfolyamokat hoz létre, segít az ügyfeleknek, sokat tesz. Hogyan talál időt arra, hogy egyensúlyt teremtsen a magánéletével? Mik a kedvenc szabadidős tevékenységeid?

Olvasni:  Az egyetlen e-kereskedelmi KPI-mérőszámok szószedete, amelyre valaha szüksége lesz

Julian: Elég szerencsés vagyok, hogy a megfelelő emberek vannak körülöttem, a megfelelő rendszerek és egy csodálatos csapat! Ezzel sok időt takaríthatok meg, hogy az üzlet, a szolgáltatás fejlesztésére és az ügyfeleim jobb eredményének elérésére összpontosíthassak.

Azt is tapasztalom, hogy legtöbbször az, amit az irodán kívül csinál, befolyásolja az irodán belüli teljesítményét! Tehát ha tovább tud tanulni, fejlődni és kialakítani a megfelelő szokásokat, akkor sokkal hatékonyabb lesz a munkában.

A 2 kedvenc hobbim:

  1. Muay Thai képzés – Bangkokban élek, és ez rengeteg fegyelemre tanít, alázatos marad, emellett nagyszerű emberekkel is találkozom az út során.
  2. A zenét is szeretem – gitározom és énekelek, ami egy kis levegőt ad a munkából, ráadásul nagyon pihentető is.

DreamHost: Kérjük, osszon meg néhány értékes tanácsot azoknak, akik csak most lépnek be a digitális marketing területére.

Julian: A 3 legjobb tippem az újoncoknak a következő lenne:

  1. Közönségépítés: Ha valamit megtanultam a YouTube-videók közzétételéből, a közösségi médiában való közzétételből és egy könyv kiadásából, az az, hogy a közönségépítés és mások segítése mindig jó dolgokhoz vezet. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megkülönböztesd magad a versenytársaktól
  2. Válasszon egy rést, és ragaszkodjon hozzá: A marketing világában erős a verseny! Ráadásul ha mindenkihez szól, akkor senkihez sem. Tehát minél korábban tudsz specializálódni és szakértővé válni egy adott területen, annál könnyebb lesz kitűnni, segíteni másoknak, és jobbá válni abban, amit csinálsz.
  3. Soha ne hagyd abba a tanulást: A legtöbb ember túlságosan kényelmesen érzi magát – különösen, ha a dolgok jól mennek a karrierjükben. Úgy érzem, mindig folyamatosan alkalmazkodnod, tanulnod kell, és időt szánnod tudásod fejlesztésére. Így jobb döntéseket tud hozni, továbblépni és emberként fejlődni.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott