Az e-kereskedelmi webhely összeomlás elleni védelme: 8 dolog, amit figyelembe kell venni egy nagy eladás előtt

Az Adobe szerint a 2022-es ünnepi szezon véget ért 211,7 milliárd dollár online kiadás az Egyesült Államokban – 3,5 százalékkal több, mint az előző évben.

Ha Ön e-kereskedelmi üzlet tulajdonosa, ezek a statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepi szezon nagyszerű lehetőség a nagy pontszámok elérésére. Ha vonzó ajánlatokkal és kedvezményekkel tudja elkápráztatni a vásárlókat, akkor durranással zárhatja az évet.

Azonban szüksége van egy ütközésbiztos e-kereskedelmi üzletre, hogy fenntartsa az ünnepi szezon nagy forgalmát. Ellenkező esetben egy rossz minőségű e-kereskedelmi webhely marad – és a márka hírneve is visszaesik.

Például az Ulta Beauty, egy nagy szépségkereskedő, néhány órával összeomlott a Black Friday akció során, és vásárlói a közösségi médiában fejezték ki haragjukat.

Ebben az útmutatóban segítünk abban, hogy e-kereskedelmi webhelyét összeomlásbiztossá tegye, és leírjuk azokat a dolgokat, amelyeket egy nagy akció előtt ellenőrizni kell.

Mit kell ellenőrizni az e-kereskedelmi webhelyén egy nagy akció előtt

Forgalmi számok
Tárhely infrastruktúra
Weboldal teljesítménye
Caching rendszerek
Bővítmények és bővítmények
Weboldal biztonsága
Kódhibák
Biztonsági mentés és katasztrófa utáni helyreállítás

Forgalmi számok

Mekkora forgalom van naponta? A webhely forgalmi adatait általában a Google Analytics segítségével szerezheti be. Ha még nem állította be, néhány percen belül hozzáadhatja a Google Analytics szolgáltatást WordPress webhelyéhez.

Olvasni:  Hogyan kezdjük el a WordPress használatát

Ezen kívül forgalmi számokat is meg kell szereznie korábbi értékesítéseihez. Ezeket a számokat felhasználva jó eredményt kaphat a következő értékesítés várható forgalmára vonatkozóan.

A várható forgalom mellett egy terheléstesztelő eszközzel tesztelheti e-kereskedelmi webhelyét. A New Relic segítségével például fokozatosan növelheti a forgalmat, és ellenőrizheti webhelye stabilitását. A Hostingernél integrált támogatást kínálunk a New Relic számára.

Míg a korábbi eladások forgalmi számainak kell vezetniük, webhelyét 200 százalékos forgalomnövekedéssel is tesztelheti, hogy megkeresse a teljesítményét korlátozó szűk keresztmetszetek.

Most, hogy ismeri webhelye korlátait, térjünk rá a tárhelyre.

Tárhely infrastruktúra

A webtárhely-terv határozza meg, hogy webhelye hány erőforrással rendelkezik. Gondoskodnia kell arról, hogy webhelye elegendő erőforrással rendelkezzen ahhoz, hogy ellenálljon a forgalmi kiugrásoknak.

Ha cPanel-alapú gazdagépet használ, az Erőforrás-használaton keresztül megtekintheti, hogyan teljesít webhelye. Ha a használat folyamatosan meghaladja a korlátot (piros vonallal jelzi), frissítenie kell a tervet, mivel ez hatással van webhelye teljesítményére.

Arról nem is beszélve, hogy az előző részben elvégzett terhelési teszteknek megfelelő időbélyegeket is láthatja, hogy megtudja, hogyan teljesítettek a tárhelyterv erőforrásai.

Ha webtárhelye jól teljesít a mindennapi körülmények között, de nehézségekbe ütközik a terhelési tesztelés alatt, ellenőrizze, hogy kínál-e automatikus skálázást. Az automatikus skálázással az Ön e-kereskedelmi webhelye megkapja azokat az erőforrásokat, amelyekre az értékesítés során jelentkező nagyobb kereslet kielégítéséhez szüksége van.

A Hostinger például lehetővé teszi az erőforrások bővítését, hogy megfeleljen a forgalmi igényeknek – és még havi 24 ingyenes automatikus skálázási órát is kínál tárhelycsomagonként.

A tárhelyszolgáltató megbízhatósága, más néven üzemidő, szintén fontos. A webtárhelynek legalább a 99,9 százalékos iparági szabványnak megfelelő üzemidőt kell biztosítania. Ezenkívül ellenőrizze a házigazdája üzemidejét az ünnepi szezonban (különösen a fekete pénteken).

Olvasni:  Mennyibe kerül egy nyomtató?

A Hostingernél jellemzően közel 100 százalékos üzemidővel rendelkezünk egész évben.

Weboldal teljesítménye

Nagyon fontos, hogy webhelye hogyan teljesít egy nagy eladás során. Ha a termékoldalai nem töltődnek be elég gyorsan, előfordulhat, hogy a látogatók máshová mennek.

Milyen gyorsan töltődjenek be a weboldalak? Három másodperc vagy kevesebb – ezt osztotta meg az online vásárlók 53 százaléka a Digital.com felmérésében.

E-kereskedelmi webhelye teljesítményét a PageSpeed ​​Insights és a GTmetrix segítségével ellenőrizheti. Ha webhelye gyengén teljesít, a lehető leghamarabb oldja meg a problémákat A Core Web Vitals fontos a keresőoptimalizálás szempontjából (SEO).

Kövesse a PageSpeed ​​Insights és a GTmetrix által megosztott ajánlásokat (vagy lehetőségeket), hogy javítsa webhelye teljesítményét.

Caching rendszerek

Az e-kereskedelmi webhely összeomlásának elkerülése érdekében csökkentenie kell a webhely-tárhelyszerver terhelését. A legjobb módja ennek? Gyorsítótár használata. A gyorsítótárazással a dinamikus tartalmat statikus HTML-ben tárolhatja, csökkentve ezzel a szerverterhelést.

Ha már használ gyorsítótárazási megoldást, győződjön meg arról, hogy az megfelelően van konfigurálva, hogy a szerverének ne kelljen újra létrehoznia a gyakran látogatott oldalakat csúcsigény idején.

Ezenkívül győződjön meg róla, hogy tartalomszolgáltató hálózatot (CDN) használ a gyorsítótárazási rendszer mixében. A CDN segítségével a webhely gyorsítótárazott tartalmát elosztott proxyszervereken tárolja szerte a világon.

Ennek eredményeként a látogatók alacsonyabb betöltési időt tapasztalnak (tartalmat kapnak a közeli szerverekről), és a webhelye kevesebb kérést kap (a kérések nagy részét a CDN kezeli).

Bővítmények és bővítmények

Míg a WordPress beépülő modulok és a Magento bővítmények értékes funkciókat adnak hozzá az e-kereskedelmi webhelyhez, értékes szervererőforrásokat fogyasztanak – egyesek többet, mint mások. Az All in One SEO például lelassíthatja webhelye hátulsó és elejét.

Olvasni:  A WooCommerce szállítási díj tételenkénti felszámítása: Használja ki a nagyszerű beépülő modul előnyeit

Ha WordPress-webhelyét a Hostinger segítségével tárolja, hozzáférést kap a Plugin Performance Monitor szolgáltatáshoz. Ezzel az eszközzel megtudhatja, hogyan befolyásolják a beépülő modulok a betöltési időt a következő nagy akció előtt.

Emellett érdemes végignéznie az e-kereskedelmi webhely beépülő moduljain vagy bővítményein is, és gondoskodnia kell arról, hogy minden felsorolt ​​elem értékes legyen. Például előfordulhat, hogy telepített egy karbantartási mód bővítményt, amelyre már nincs szüksége.

Végül győződjön meg arról, hogy minden beépülő modul és bővítmény naprakész, mivel a bővítmények frissítései gyakran tartalmaznak teljesítményjavításokat.

Weboldal biztonsága

Az e-kereskedelmi webhely összeomlásának elkerülése magában foglalja a webhely biztonságának ellenőrzését is. Különösen védelmet kell biztosítani az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadások ellen, amelyek során rosszindulatú ügynökök vagy hackerek megpróbálják összeomlani a webhelyet a szerver túlterhelésével.

A DDoS-támadások ellen CDN-re támaszkodhat. A webhely statikus tartalmának gyorsítótárazásával a CDN tehermentesíti a szervert, és segít enyhíteni a támadást.

A CDN azonban nem mindig elegendő, mivel egy nagyszabású DDoS-támadás akár túlterhelheti a CDN kapacitását.

Ehelyett szükség lehet egy további biztonsági rétegre a webtárhely-szolgáltatótól, vagy regisztrálnia kell a fizetős DDoS védelmi szolgáltatásokra, például az Amazon AWS Shieldjére.

A Hostingernél a ModSecurity-t – egy webalkalmazás-tűzfalat – biztosítjuk, hogy megvédje e-kereskedelmi webhelyét a DDoS-támadásoktól azáltal, hogy korlátozza az egyetlen címről érkező kéréseket, és blokkolja a gyanús ügynököket.

A webhelyek biztonsága azonban nem ér véget a DDoS védelemmel. A nagy ünnepi szezon értékesítése után nagy nyereséget szeretne látni, nem pedig kiterjedt adatszivárgást. Győződjön meg arról, hogy az ügyfelek fizetési kártyaadatai biztonságban vannak, ha a PCI-kompatibilis tárhelyet választja.

Kódhibák

A minőségbiztosítást komolyan kell venni. Végül is a fejlesztők hibázhatnak elírások formájában.

Olvasni:  5 WordPress e-kereskedelmi webhely példa

Míg az élő webhely nem elérhető – nem szeretné zavarni a látogatókat –, egy átmeneti webhelyet használhat a termékoldalak, a kosárfolyamatok és a fizetési folyamat tesztelésére és hibaelhárítására. A legtöbb tárhelyszolgáltatás ingyenes állomáshelyet kínál prémium csomagjában. Ellenkező esetben kipróbálhat egy átmeneti webhely-bővítményt.

A Hostingernél domainenként egy ingyenes állomáshelyet állíthat be.

Biztonsági mentés és katasztrófa utáni helyreállítás

Még akkor is, ha valami elromlik, és a webhely összeomlik, készítsen biztonsági másolatot a webhely újraindításához. Válaszd a napi biztonsági mentéseket, hogy a lehető legkevesebb előrehaladást veszítsd el.

A biztonsági mentési szolgáltatást általában a gazdagéptől kapja. Egyes tárhelyszolgáltatók azonban nem kínálnak ingyenes napi biztonsági mentést, vagy csak prémium csomagokban kínálják. Ebben az esetben választhat ingyenes biztonsági mentési bővítményeket, például az UpdraftPlus-t.

Ha webhelyét a Hostinger segítségével tárolja, ingyenes napi biztonsági mentést kap az összes tárhelycsomagról.

Utolsó gondolatok: 8 dolog, amit ellenőrizni kell az e-kereskedelmi webhely összeomlásának elkerülése érdekében

A webhely összeomlása a nagy napon érvényteleníti mindazt, amit az eladásra való felkészülés érdekében tett. A nagyobb nyereség helyett a márka hírnevének csorbításával távozik.

Ezt azonban elkerülheti, ha együttműködik egy olyan tárhelyszolgáltatóval, amely megérti webhelye igényeit, és minden erőforrást és támogatást kínál Önnek, hogy az akciók napján elérje azt.

A Hostingernél a WooCommerce és a Magento felügyelt tárhelycsomagjaink automatikus skálázást, ingyenes CDN-t és robusztus biztonságot tartalmaznak, hogy e-kereskedelmi webhelye összeomlásbiztos legyen. Arról nem is beszélve, hogy élvezheti a 24/7/365 támogatást, a napi biztonsági mentéseket és a PCI megfelelőséget.

Ha Ön vállalkozást vezet, megtekintheti vállalati tárhelycsomagjainkat, amelyek mindent tartalmaznak a menedzselt tárhelycsomagjainkból és még sok mást.

Új publikációk:

Ajánlott