Az egyetlen útmutató, amelyre valaha is szüksége lesz a mobilbarát e-mail-tervezéshez

A mobilbarát e-mail-tervek létrehozása az óra szükséglete. Minden marketingszakembernek össze kell állítania ezeket a jobb felhasználói élmény érdekében. Koppintson, hogy megtudja, hogyan.

Tartalomjegyzék

● Mobilbarát e-mail tervezés

● Mobilbarát e-mail-tervek készítése

● A mobilbarát e-mail-tervek hatása

● 5 példa mobilbarát e-mail kialakításra

Az e-mailek még az 1970-es években jelentek meg. Azóta csak nőtt az e-maileket küldők és fogadók száma. A levélküldésről az e-mailek küldésére tértünk át, így a levelek mára elavulttá váltak.

És nyilvánvaló, hogy az e-mailek egyhamar nem mennek sehova. Volt idő, amikor az emberek csak személyes és munkával kapcsolatos e-maileket küldtek. Mára azonban az e-mailek minden márka marketingjének fontos platformjává váltak. Ha szeret online vásárolni, minden nap több promóciós e-mailt kell kapnia. Biztosak vagyunk benne, hogy ezeket mind mobiltelefonon kell olvasnia, nem pedig laptopon vagy asztali számítógépen.

Forrás

Nem titok, hogy rohamosan növekszik az okostelefont használók száma. És ugyanígy azoknak az embereknek a száma, akik okostelefonjukon ellenőrzik e-maileiket. A legtöbb új e-mail-felhasználó olvassa őket okostelefonján. Kutatás azt javasolja, hogy nagyjából 5 felhasználóból 3 ellenőrizze e-mailjeit útközben a mobilján; 75%-uk azt mondja, hogy okostelefonján nézi meg e-mailjeit.

Amikor meglévő és potenciális ügyfelei a lehető legtöbben fogyasztják marketingkommunikációját saját okostelefonjukon, akkor csak akkor van értelme, ha zökkenőmentes és zökkenőmentes élményt nyújtanak számukra. Ez az a hely, ahol mobilbarát e-mail-tervek készülnek jön a képbe.

Mobilbarát e-mail-tervek

A mobilbarát e-mail-tervek olyan e-mail-terveket jelentenek, amelyek könnyen és kényelmesen olvashatók az ügyfél számára. Gondoljon bele, ha e-mailt küld egy felhasználónak, azt a laptopján és telefonján is ellenőrizheti.

Ha az e-mail dizájn nem mobilbarát vagy mobilreszponzív, akkor az elemei, például a szöveg és a képek túl nagyok lesznek a mobil képernyőkhöz. Ráadásul a laptopok az egérpad segítségével lebegtethetik és pontosan meghatározhatják. Okostelefonokon ez nem lehetséges. Ezért a mobiltelefon-használat növekedése óta a marketingszakemberek elkezdtek mobilbarát e-mail sablonokat készíteni.

Olvasni:  Útmutató a döntési fa diagramok használatához a stratégiai tervezésben

Mobilbarát vs. mobilreszponzív

Van egy kis különbség a mobilbarát és a mobilra reagáló dizájn között. A mobilbarát azokra az e-mail-kialakításokra utal, amelyek ugyanúgy néznek ki mobiltelefonokon, asztali számítógépeken vagy laptopokon.

Másrészt az e-mailek akkor reagálnak a mobilra, ha a dizájn alkalmazkodik önmagához, és úgy változik, hogy illeszkedjen a mobil képernyőjéhez. Például egy ötoszlopos táblázatot lecsökkentünk, hogy egy sorban csak két-három oszlop jelenjen meg a mobil képernyőjén. Ezek a tervek dinamikusak.

Forrás

Ha Ön marketingszakember, örömmel fogja tudni, hogy sok e-mail szolgáltató már kéznél tart néhány mobilra reagáló és mobilbarát e-mail sablont. Ha nem rendelkezik a sávszélességgel, mindig ajánlott sablonok használata az erőfeszítések csökkentése érdekében. Ráadásul ezek a sablonok óriási segítséget nyújtanak Önnek, ha most kezdett marketingesként.

Szintén fontos megjegyezni, hogy nehéz pontosan megjósolni a technológia pályáját, ezért marketingszakemberként elengedhetetlen, hogy naprakészen tartsa magát.

Mobilbarát e-mail-tervek készítése

Néhány mobilbarát bevált gyakorlat alapjául szolgált a marketingesek számára, hogy mobilbarát e-mail-terveket készítsenek. Ezeket az alábbiakban megosztjuk Önnel.

1. Legyen egyszerű, buta!

Kerülje a sok szösszenet hozzáadását és az e-mailek hosszadalmasságát. Legyen ropogós és lényegre törő. Képzelje el, hogy egy hosszú e-mailt olvas át az okostelefonján. Nem utálnád, nem unnád meg és nem hagynád félúton? Marketingesként mindent az ügyfele szemszögéből kell gondolnia, és bele kell lépnie az ő helyébe. A mobilbarát e-mail-kialakításban a tartalomnak olyannak kell lennie, hogy a felhasználók gyorsan átfuthassák azt.

2. Használjon éles tárgysort.

Az asztali számítógépekkel és a laptopokkal ellentétben az e-mail postafiók csak korlátozott hosszúságú tárgysort jeleníthet meg. Tehát, amikor mobilbarát e-mail-tervet készít, jobb, ha a tárgysor méretét körülbelül 30 szóra korlátozza. Bármilyen hosszabb, egy kivágott tárgysorhoz vezet, amelyet a felhasználó láthat.

Forrás

3. Válasszon egyszerű és könnyen olvasható betűtípusokat.

Az asztali számítógépen bonyolultnak tűnő betűtípus nagyobb problémát jelent, ha mobiltelefonon nézzük. Tehát a bölcs döntés egyszerű betűtípusok használata lesz. Ne legyen túl kicsi, mert a mobilra reagáló kialakítás tovább lerövidíti.

Nyugodtan tartsa viszonylag nagyobbat, mert mindig lesz lehetősége tesztelni az e-mailt, mielőtt elküldi.

Forrás

Pro-tipp: Mindig tesztelje e-mailjeit, mielőtt elküldi őket. Olyan problémák merülhetnek fel, amelyekre talán nem is gondolt.

4. Használjon korlátozott számú CTA-t.

Amikor mi marketingesek lehetőséget látunk arra, hogy megszólítsuk ügyfeleinket és kapcsolatba lépjünk velük, két kézzel megragadjuk azt. A mobilbarát e-mail-kialakításhoz hozzáadott cselekvésre ösztönző linkek számát azonban tartsa vissza.

Olvasni:  Az egyszerű levelezőtervezés 7 előnyei

Forrás

Minél több a link, annál bosszúsabb lesz az ügyfél. Csak összezavarja őket. Ezenkívül az ügyfele félúton bezárhatja az e-mailt, ha túl sok lehetőség van a kattintáshoz a mobil e-mail kis helyére. Ezen túlmenően mindig ügyelni kell arra, hogy két link vagy CTA között legyen elegendő hely, hogy az olvasó ne a rosszra kattintson.

5. Kerülje a nehéz képfájlok hozzáadását.

Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy apró képeket kell hozzáadnia. Csak ne adjon hozzá nagy felbontású képeket, mert megnehezítik az e-maileket, és nagy internetsebességet igényelnek a betöltéshez. Előfordulhat, hogy ügyfelei alacsony kapcsolattal rendelkező területen ellenőrzik e-mailjeit. Ha a képek nem töltődnek be, az nagy kényelmetlenséget okoz.

A mobilbarát e-mail-tervezés hatása

Ha nem használt mobilbarát e-mail-terveket, akkor minden bizonnyal megnövekedett visszafordulási arányt és kevesebb kattintást kap az e-mailjeire, valamint néhány negatív véleményt.

Ennek az az oka, hogy ügyfelei kényelmetlenséggel szembesülnek felhasználói útjuk során. Legfőbb ideje, hogy elkezdje optimalizálni e-mailjeit a mobiltelefon-használók számára. 100%-ig biztosak vagyunk abban, hogy ez javítja az e-mailek teljesítményét.

Íme egy pillantás arról, hogy a mobilbarát e-mail-kialakítás milyen hatással lesz kampányára.

1. Kevesebb spam és alacsony leiratkozási arány

Ha a felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy elolvassák promóciós tartalmait – ugyanazt, amelyre feliratkoztak –, akkor nem kell spamként jelölnie e-mailjeit, vagy egyszerűen leiratkoznia.

Kutatás azt sugallja, hogy a legtöbb felhasználó hajlamos törölni azokat az e-maileket, amelyek nem rendelkeznek mobilra érzékeny kialakítással. Hát persze, hogy igen. Hibáztathatja őket?

2. Továbbfejlesztett konverziók

Miután elkezdte a mobilbarát e-mail-tervek készítését, készüljön fel arra, hogy az e-mailek a ROI szempontjából a legjobb marketingcsatornává váljanak. Igen ez így van. Több ügyfél követi majd a CTA-t, ha a telefonjáról értelmezni tudják e-mailjeit. A jobb kattintások pedig jobb értékesítést jelentenek.

3. Jobb márkaimázs

Ha Ön mint márka folyamatosan olyan e-maileket küld, amelyek nem jelennek meg megfelelően a felhasználó telefonján, akkor bosszankodni fognak, és így vagy úgy kommunikálják. Ha elkezdi használni a mobilbarát e-mail-terveket, az megmutatja a felhasználóknak, hogy Ön egy progresszív márka, amely hisz a technológiai fejlődésben. Végül is milyen márka vagy te, ha még a termékeidet és szolgáltatásaidat sem fejleszted idővel?

Példák mobilbarát e-mail-tervekre

Most, hogy áttekintettük azokat a fontos szempontokat, amelyek egy e-mailt mobilbaráttá tesznek, itt az ideje, hogy megnézzünk néhány tökéletes példát erre.

1. Zomato

Olvasni:  A legjobb alkalmazotti képzési események és ötletek

Mint mindig, a Zomato marketingcsapata is ezt a kommunikációs platformot szegezte. Terméke elsőrangú, és a közönség tudja, hogy progresszív cégről van szó. Ennek eredményeként láthatja, milyen kiváló és apró az e-mailjük. És mégis, a tipográfia a helyén van, és üzenetüket megkapták.

2. Zivame

Mindig azt fogja tapasztalni, hogy az e-kereskedelmi márkák viszonylag hosszabb e-maileket küldenek. Általában azért teszik ezt, hogy megosszák az új terméket az ügyféllel. A Zivame még mindig össze tudja tartani. A szövegük tökéletesen látható, a képek nem túl nagyok, és az e-mail sem hosszú.

3. WedMeGood

A WedMeGood nem csak egy e-kereskedelmi márka. Tekintsd ezt egy tartalmi oldalnak, amely egy fedél alatt egyesíti az esküvői jazzt. A naponta frissített tartalom mennyiségével az e-mail nem túl hosszú. A legjobb az egészben a CTA-k közötti távolság.

4. Cukor

Csakúgy, mint a Zivame, a Sugar a tökéletes példa egy e-kereskedelmi webhelyre, amely nem tudta túlzásba vinni magát a levelezőjében található hivatkozásokkal és termékekkel.

5. MamaEarth

Valószínűleg ez az egyik legtömörebb e-mail, amit egy e-kereskedelmi webhely valaha is küldött. Ez csupán felhívja a vásárlók figyelmét az eladásra, egyetlen CTA-val, amely az alkalmazás letöltésére irányítja a felhasználókat. A tetejébe a kép kivételesen fülbemászó.

Összefoglalva

A játékuk élén álló marketingszakemberek tisztában vannak az e-mail kampányaik mobilbaráttá tételének fontosságával. Ha Ön is közéjük tartozik, mára ráébredne, hogy a spamszűrők elkerülése mellett azt is fontos mérlegelni, hogy egy e-mailt hogyan és hol tekintenek meg, melyik eszközön, relevánsak lesznek-e, és milyen lépéseket tesz a felhasználónak el kell fogadnia.

Bár nincs olyan univerzális tervezési sablon, amely minden platformon vagy eszközön jól működne, a józan ész és a legjobb tervezési stratégiák alkalmazásával egyetlen tervben kell kielégítenünk az asztali és mobil felhasználók igényeit.

A legjobb tipp az, hogy olyan e-maileket írjon, amelyeket a mobilfogyasztók ugyanolyan könnyen elolvashatnak és válaszolhatnak, mint az asztali felhasználók. Reméljük, hogy átfogó útmutatónk megfelelően felkészítette Önt ugyanerre.

Kulcs elvitelek

Az e-mailek formázása mobileszközökön a jövőben nem fog történni. Ez éppen most zajlik. Bár bármelyik elegendő lesz, a mobil e-mailek kialakítása a mobilbarátságból a mobilra reagálóvá fejlődött.

Ha követi ezeket a kulcsfontosságú pontokat, jó úton halad a sikeres e-mail marketing felé:

● Használjon kevesebb karaktert és félkövér, tiszta betűtípust a formátum egyszerűsítéséhez.

● Fontolja meg az egyoszlopos elrendezések és a fejléc előtti szöveg alkalmazását.

● Legyen az e-mail példánya tömör és szöszmentes.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a WooCommerce dropshippinghez

● A hiperhivatkozásokat takarékosan kell használni, a képeket pedig a figyelem felkeltésére kell használni.

● Fordítson különös figyelmet a cselekvésre ösztönző gombokra és linkekre.

● A tárgysorok legyenek kicsik és élesek.

Még ha nem is rendelkezik kódolási háttérrel, egyszerűen alkalmazkodhat, és megtanulhatja, hogyan küldhet mobilbarát e-maileket gyakorlott e-mail marketingszakemberként bármilyen e-mail marketing szoftver használatával. Sok mobilra reagáló e-mail bevált gyakorlatnál csak kisebb módosításokra van szükség ahhoz, hogy a dolgok működjenek.

GYIK

1. Hogyan lehet úgy formázni egy e-mailt, hogy jól nézzen ki mobilon?

A mobilbarát HTML e-mail sablonok létrehozásához be kell tartani a mobilbarát bevált módszereket. Bár ez egy nagyon dinamikus terület, az alábbiakban néhány tippet adunk, amelyek segíthetnek.
○ A tárgysor legyen rövid és éles
○ Legyen a betűtípusok egyszerűek, félkövérek, olvashatók és tiszták
○ Kerülje el, hogy e-mailjeihez hosszú ötleteket használjon, és ne töltse túl őket
○ Adjon hozzá olyan CTA-kat, amelyek a végtermékhez irányítják a felhasználókat. Ne tegyen túl sok lépést az útjukba, mert ez bosszantani fogja őket, különösen, ha a telefonjukon olvassák az e-mailjeit
○ Győződjön meg arról, hogy a fontos bitek, például a CTA-k egyértelműen kiemelve legyenek
○ Mindig tesztelje e-mailjeit küldés előtt

2. Miért alkalmazzák a márkák az e-mail marketinget?

Az e-mailek valószínűleg az egyik leghagyományosabb digitális marketing módszer. De továbbra is ez a médium, amely a legjobb megtérülést biztosítja. Az e-maileknek továbbra is megvan a maximális felhasználói bázisa. Ezért nem meglepő, hogy a márkák előnyben részesítik az e-mail marketinget másokkal szemben.

3. Mi az a mobilbarát tartalom?

Ha a laptopján vagy asztali számítógépén látható tartalom könnyen olvasható a mobil képernyőjén, az mobilbarát tartalom.

4. Mekkora legyen egy mobilbarát e-mail?

Ha a legtöbb márkához hasonló, számos fogyasztó látogatja meg webhelyét vagy olvassa e-mailjeit asztali számítógépen és mobileszközön egyaránt, akkor létre kell hoznia egy e-mail sablont, amely mindkettőhöz illeszkedik. Ilyen esetben a 450-500 pixel a keresett válasz. Az átlagos mobilolvasóknak körülbelül 320 pixeles e-mailnek kell lenniük.

5. Mit jelent lélegzetvételnyi teret adni a mobilbarát e-mailek kialakításában?

Mobileszközökön nem lehet használni az egér tűpontját. Így ha több CTA-t ad hozzá túl közel egymáshoz, az ügyfelek számára nehéz lesz rákattintani a kívántra. Azt szeretné, ha ügyfelei zökkenőmentesen és kényelmesen utaznának a márkájával. Ezért hagynia kell egy kis helyet, hogy megkönnyítse a CTA elérését.

Új publikációk:

Ajánlott