Az érintőpad nem működik: Gyors javítás

Ha laptopot vagy notebookot használ, akkor tudja, hogy az érintőpad minden laptop egyik alapvető funkciója, amely lehetővé teszi a számítógépen való navigálást anélkül, hogy másik egérre lenne szüksége. Néha azonban olyan problémákkal szembesülhet, mint például, hogy az érintőpad nem működik megfelelően a laptopon.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miért nem működik az érintőpad a várt módon, és hogyan lehet kijavítani.

Az érintőpad nem működik: Lehetséges okok

Íme néhány lehetséges ok, amiért az érintőpad nem működik megfelelően:

 • Letiltott érintőpad: Előfordulhat, hogy az érintőpadot véletlenül letiltják vagy kikapcsolják egy billentyűparancs.
 • Elavult vagy hiányzó illesztőprogramok: Az elavult vagy hiányzó érintőpad-illesztőprogramok hibás működést okozhatnak.
 • Fizikai sérülés: Bármilyen fizikai sérülés az érintőpadon vagy a környezetében, a működés leállását okozhatja.
 • Rosszindulatú program vagy vírus: A rosszindulatú programok és vírusok néha megzavarhatják a rendszer érintőpad-illesztőprogramjait.
 • Windows frissítési problémák: Sok felhasználó arról számolt be, hogy az érintőpad frissítés után leállt.
 • Hardverproblémák: Ibelső hardverproblémák miatt az érintőpad nem működik megfelelően.
 • BIOS/UEFI beállítások: A BIOS/UEFI rosszul konfigurált vagy elavult beállításai érintőpad problémákat okozhatnak.

Az érintőpad nem működik: Lehetséges javítások

Nem mintha megértettük volna az érintőpad nem működésének lehetséges okait, vessünk egy pillantást a javításokra, hogy újra üzembe helyezhesse az érintőpadot.

Olvasni:  Kiwi méretezés a WooCommerce számára: Gyors megoldás az ügyfelek vásárlási élményének javítására és a hozamok csökkentésére

Indítsa újra a laptopot

Néha az egyszerű megoldás a legjobb megoldás. Indítsa újra a laptopját, és ellenőrizze, működik-e. Sok felhasználó esküszik erre a módszerre, ami bizonyos mértékig igaz is lehet, mivel az újraindítás kiüríti a RAM-ot, és sok kisebb hibát töröl. Szóval, próbáld ki, és nézd meg, működik-e.

Ellenőrizze, hogy az érintőpad engedélyezve van-e

Amint azt korábban kifejtettük, előfordulhat, hogy véletlenül letiltotta az érintőpadot. A legtöbb laptop rendelkezik ezzel a funkcióval, ahol letilthatja az érintőpadot a billentyűzet billentyűinek kombinációjával. Bár a kombináció márkánként eltérő, általában letilthatja az érintőpadot a Funkciógomb (Fn) és a billentyűzet tetején található egyéb funkcióbillentyűk megnyomásával.

Tekintse meg laptopja felhasználói kézikönyvét, hogy pontosan tudja, hogyan engedélyezheti az érintőpadot.

Frissítse az érintőpad illesztőprogramjait

Az elavult érintőpad-illesztőprogramok problémákat okozhatnak az érintőpad működésében. Az érintőpad meghajtóinak frissítéséhez keresse fel számítógépe gyártójának webhelyét, majd töltse le a legújabb illesztőprogramokat a számítógép érintőpadjához.

Vagy elmehetsz a Eszközkezelő majd kattintson a jobb gombbal Egerek és egyéb mutatóeszközök majd válassza ki Illesztőprogram frissítése. Rá is kattinthat Az illesztőprogramok automatikus keresése hogy a Windows megkeresse az illesztőprogramot az interneten.

A frissítések visszaállítása

Az eszköz operációs rendszerének és illesztőprogramjainak rendszeres frissítése jó szokás, de néha ez is sok gondot okoz. Ha nemrég frissítette az illesztőprogramokat, és hirtelen leállt a laptop érintőpadja, akkor érdemes lehet mielőbb visszaállítani a frissítéseket.

Menj a Eszközkezelő majd kattintson duplán Egerek és egyéb mutatóeszközök. Most menj a Sofőr fület felül, majd válassza ki Roll Back Driver.

Konfigurálja az érintőpad beállításait a BIOS/UEFI-ben

Az érintőpad beállításainak konfigurálása a Windows BIOS/UEFI-jében a laptoptól vagy az alaplap gyártójától függően változhat. Íme azonban néhány általános lépés, amelyeket követhet:

 • Indítsa újra a laptopot, és lépjen be a BIOS/UEFI-be az indítás során a megfelelő gomb megnyomásával. Ez a billentyű a gyártótól függően változik, de általában F2, F12 vagy DEL.
 • Keresse meg a Fejlett vagy Eszközkonfiguráció fülre, és navigáljon a Belső mutató eszköz vagy Érintőpad választási lehetőség.
 • Győződjön meg arról, hogy az érintőpad engedélyezve van. Ha le van tiltva, engedélyezze, és mentse a változtatásokat.
 • Módosítsa az egyéb beállításokat, például az érzékenységi sebességet vagy a rögzítési beállításokat.
Olvasni:  Fogadok, hogy nem gondolja, hogy egy üzleti podcast javíthatja a keresőoptimalizálást

Távolítsa el a külső egeret, vagy engedélyezze, hogy az érintőpad működjön az egérrel

A Windows és a Mac olyan beállításokat kínál, amelyek szerint amikor egeret csatlakoztat a laptophoz, az automatikusan letiltja az érintőpadot. Windows rendszerben irány a Beállítások > Bluetooth és eszközök > Érintőpad. Ezután válassza ki a megfelelő négyzetet Ha az egér csatlakoztatva van, hagyja bekapcsolva az érintőpadot.

Vagy eltávolíthatja a külső egeret, és megnézheti, hogy az érintőpad működik-e.

Gyakran megválaszolt kérdések

Íme néhány GYIK a témában:

Hogyan javíthatom meg a nem reagáló érintőpadomat?

A nem reagáló érintőpad javításához frissítse az illesztőprogramokat, távolítsa el a külső egeret, indítsa újra a laptopot, és ellenőrizze az érintőpad beállításait a BIOS/UEFI-ben.

Melyik funkciógomb tiltja le az érintőpadot?

Az érintőpad letiltásának funkciógombja az Ön által birtokolt laptop márkájától függ. További részletekért tekintse meg a laptop felhasználói kézikönyvét.

Új publikációk:

Ajánlott