Az erős márkaidentitás kialakításának módjai

A robusztus márka-identitás kialakítása elengedhetetlen minden üzleti stratégia számára. Íme néhány módszer, amellyel vonzó márkaidentitást hozhat létre design segítségével.

Gyakran halljuk a híres mondást: „Kettő kell a tangóhoz”, de sok elemre van szükség egy szilárd márkaidentitás kialakításához. Az egyik lényeges elem a márkaidentitás kialakítása. Minden sikeres vállalkozás mögött egy kiváló márkaidentitás áll, amely segíti az ügyfélkapcsolatok kialakítását. Ezért elengedhetetlen egy olyan márka-identitás kialakítása, amely tükrözi az üzleti értékeit, és rezonál a közönségével. Tehát, ha 2022-ben elindítja vállalkozását, vagy bővíteni kívánja vállalkozását, akkor megfelelő arculattervezést kell végeznie.

Mi az a márkaidentitás-tervezés?

A márkaidentitás a márkáról beszél – a vállalat értékeiről, arról, hogy mit kommunikál a terméke vagy szolgáltatása, hogyan rezonál a vállalat a célközönségével stb. Ez a céged személyisége. A márkaidentitás-tervezés azonban egy vállalati vizuális kirándulás létrehozásának folyamata, amely formálja és ábrázolja a márkaidentitást. Magában foglalja:

 • Logó tervezés
 • Betűtípus és formátum
 • Színes téma
 • Formák és formák
 • Hangszín és hang
 • Nyelv és megfogalmazás
 • Csomagolás és üzenetküldés

A márka vizuális identitását minden platformon következetesen meg kell jelenítenie. Ez azért van, mert képviseli és megerősíti a márka gondolatát és érzelmét. Ezenkívül a márka-identitás kialakításában megjelenített üzenetnek világosnak, tömörnek és vonzónak kell lennie. A termék vagy szolgáltatás minősége mellett a márkaidentitás-tervezés az, ami felkelti a potenciális ügyfelek figyelmét, és ragyogóvá varázsolja vállalkozását.

Olvasni:  A szálak több millió felhasználót fognak szerezni az EU-ban való megjelenésével

Miért fontos a márkaidentitás?

Az összefüggő és professzionális arculat kialakítása kulcsfontosságú a márkaépítési stratégia szempontjából. Íme a márkaidentitás fontosságának okai:

 • Bemutatja a márkája értékeit és személyiségét.
 • Hatékonyan kommunikálja márkája üzenetét és üzleti céljait.
 • Konzisztens üzeneteket jelenít meg minden platformon és kampányon.
 • Ez megkülönbözteti vállalkozását a piacon lévő versenytársától.
 • Megteremti és növeli a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos tudatosságot.

Miért kulcsfontosságú a design a márkaidentitás szempontjából?

Nem számít, milyen jól fogalmazza meg a márkaüzenetet, a sikerhez megfelelő tervezést kell kialakítania. Ha időt fektet a márkaidentitás kialakításába, a következő előnyöket élvezheti:

 • Azt a benyomást kelti, hogy márkája professzionális és megbízható
 • Egységet és összetartást jelenít meg márkájában, amely nagyobb közönség számára vonzó
 • A márka ismertségét az ügyfelek és a potenciális ügyfelek körében egy bizonyos időszak alatt
 • Segít hűséges követőket és rajongótábort építeni a márkádhoz
 • Javítja a márka felidézési értékét a felhasználók és a közönség körében
 • Több leadet generál és növeli az eladásokat

Hogyan lehet márkaidentitást létrehozni a design segítségével?

A márkaidentitás kialakítása izgalmasan és szórakoztatóan hangzik, de sok gondolkodási folyamatot igényel. Már nem áll meg a logóknál és a színeknél. Ma ez inkább a hangodról, képeidről és üzeneteidről szól. Tehát egy kereskedelmileg vonzó identitás megtervezése és a márka személyiségének képviselete elsöprő feladat lehet. Íme néhány lépés a márkaidentitás tervezéssel történő létrehozásához:

1. Határozza meg célközönségét

Mielőtt grafikus tervezőt bérelne márkaidentitás-terv létrehozására, győződjön meg arról, hogy azonosítja a célközönségét. Segít meghatározni a márka színét, a logótervezést, a tipográfiát és a közönségnek közvetíteni kívánt üzenetet. A célközönség olyan emberek csoportja, akik valószínűleg használni fogják az Ön termékét vagy szolgáltatását.

Olvasni:  Fontos szempontok a játék laptopok és a legjobb játékok esetében

Állapítsa meg célközönségének demográfiai és földrajzi adatait, például a korosztályt, a nyelvet, a nemet, a jövedelmet és a közösségi média preferenciáit. Megfontolhatja például élénk színek, vicces rajzfilmek vagy állatfigurák használatát, ha terméke gyermekközpontú. A márkaidentitás-tervezésnek kapcsolatba kell lépnie a felhasználókkal, például Ronald McDonald’s karakterével azonnal kapcsolatba kerülhet gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Forrás

2. Ismerje meg értékajánlatát

Értékajánlata annak ismerete, hogy mit ad el, és mennyiben jobb a versenytársainál. Közli a legfontosabb okokat, amelyek miatt az Ön terméke vagy szolgáltatása a legjobb az ügyfelek számára. A márka-identitás-tervezésnek képesnek kell lennie erre egy egysoros nyilatkozatban.

Hozzon létre egy erős, fülbemászó és világos címsort, amely értéket hoz ügyfele számára, és egyben egyetlen emlékezetes kifejezés is. A ‘, ‘ és ” nagyszerű példák arra, hogy a vállalatok bemutatják értékajánlatukat a márka-identitás kialakításában.

Forrás

3. Válassza ki a márka színeit és betűtípusait

A különböző színek eltérő hatást gyakorolnak az agyunkra. A piros szenvedélyt, veszélyt és szerelmet ébreszthet, míg a sárga barátságot, boldogságot és optimizmust jelképez. Tehát a márkaidentitás kialakítása során válassza ki a márkaüzenethez illeszkedő színeket.

Legfeljebb négy különböző színt és árnyalatot választhat a szilárd vizuális identitás kialakításához. Ezután a tervezési szempontból összpontosítson a betűtípusra és a betűméretre. Üzenetét professzionálisan vagy véletlenül közvetítheti a megfelelő betűtípusok kiválasztásával.

Forrás

4. Tervezze meg márkaidentitás-logóját

A logó minden üzleti arculattervezés fő fókuszpontja, amelynek egyszerű, időtlen és méretezhető módon kell megragadnia a márka lényegét. A színkombinációk óriási szerepet játszanak a márkalogó létrehozásában. Ha megfelelően csinálja, logója azonnal felkelti a célközönség figyelmét. A színkombinációtól a betűtípuson, az ikonokon, formákon és mintákon minden számít, amikor márkája logóit tervezi.

Olvasni:  A hibrid e-mail tervezés jelentősége: Végső útmutató

Forrás

5. Használja a közösségi hálózatokat

Miután rendezte logóját, szlogenjét és képeit, kezdje el használni a közösségi médiát, hogy benyomást keltsen a közönségben. Ez az egyik legjobb vállalati márkaötlet, amellyel új szintre emelheti márkaidentitás-tervezését. Tegye közzé a közösségi médiában, miután elhelyezte márkájának logóját és látványelemeit a webhelyen, fejléces papírokon, csomagoláson, e-mail aláíráson és névjegykártyákon.

Az influencerekkel való együttműködés az egyik legjobb módja annak, hogy több szemet vonzzon márkaidentitásába. Például mindenhol megtalálja az Apple naplóját – webhely, iPhone, MacBook, Apple Store stb.

6. Tegye következetessé a márkaépítést

A következetesség az ügyfél elégedettségének kulcsa. Ha minden nap ugyanolyan szintű szolgáltatást nyújt, ügyfele minden interakció után elégedett marad a termékével vagy szolgáltatásával. Ha logóját és üzeneteit minden platformon egységesen tartja, ügyfelei továbbra is a márkánál maradnak. Így akár a közösségi médián, az üzenetküldő alkalmazásokon vagy a fizikai üzleteken keresztül kívánja építeni a márkaidentitást, mindenhol ugyanaz a logó, üzenetküldés és képek.

A márkaidentitás felépítésének és népszerűsítésének teljes folyamata nem egyszerű, és nem is gyors. Sok szenvedélyre és kitartásra van szüksége ahhoz, hogy helyes legyen. Az üzleti arculattervezés azonban a legértékesebb befektetés a vállalkozása számára. Kezdetben előfordulhat, hogy nem sikerül jól, de továbbra is dolgozzon rajta, hogy nagyszerű eredményeket érjen el. Ügyeljen arra, hogy ragaszkodjon a márka stratégiájához és üzeneteihez, amikor egyedi üzleti arculattervet hoz létre vállalata számára.

Függetlenül a szervezet stílusától, méretétől és céljától, a márkaidentitás-tervezése több ügyfelet vonz, megalapozza márkáját és potenciális ügyfeleket. Itt az ideje, hogy vállalkozását a következő szintre emelje egy kiváló márka-identitás kialakításával és népszerűsítésével.

Olvasni:  25+ fülbemászó közösségi média marketing szlogen

GYIK

1. Mi az a márkaidentitás-tervezés?

A márkaidentitás-tervezés a márka ötletének és üzenetének vizuális megjelenítése. A márkák identitásának kialakítása magában foglalja a logótervezést, a betűtípust, a formátumot, a hangszínt, a hangot, az üzenetküldést, a színtémát, a formákat, a csomagolást stb.

2. Szükséges-e üzleti arculattervezés?

Igen, az üzleti arculat kialakítása biztosítja, hogy ügyfelei rezonáljanak a márka üzeneteivel. Azt a benyomást kelti, hogy márkája jól megalapozott és megbízható. Mindez végül több eladáshoz vezet.

3. Mit vegyek figyelembe a márka identitástervezésénél?

Vállalati arculattervezés létrehozásakor fontolja meg, hogy fokozottan ügyeljen a színtémára, a betűtípusra és a betűméretre, a márkaüzenetekre, a címkesorra és a nyelvre.

4. Hogyan készítsünk látványos márkaidentitást design segítségével?

A dizájn döntő szerepet játszik a márka vizuális identitásának kialakításában. Kezdje a márka színtémájának kiválasztásával, majd hozzon létre egy egyedi logót a márka üzenetei alapján. Ügyeljen arra, hogy a márka értékajánlata szerepeljen a tervezési identitásban.

5. Melyek a márkaidentitás-tervezés legjobb példái?

Az Apple, az Amazon, a Coca-Cola, a Starbucks, a Nike és a Levi’s néhány nagyszerű példa a márkaidentitás-tervezésre.

Új publikációk:

Ajánlott