Az Esc billentyű nem működik Macen: Gyors javítás

A Macek kiváló minőségű hardverükről és zökkenőmentesen működő szoftverükről ismertek, és a bolygó legerősebb fogyasztói szintű számítógépei közé tartoznak. Azonban bármilyen jók is, időről időre hibákba és hibába ütköznek.

Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy az Esc billentyű nem működik Mac gépeken, annak okairól és arról, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Miért nem működik az Esc billentyűd?

Számos oka lehet annak, hogy az Esc billentyű vagy bármely más billentyű hirtelen leáll. Néhány gyakori ok:

  • Hardver problémák a billentyűzetben.
  • Egy folyamat lenyomva tartja az Esc billentyűt.
  • Elavult macOS verzió.

Hogyan lehet ezt kijavítani?

Íme hat javítás, amelyet kipróbálhat.

Indítsa újra a mac-et

Az újraindítás jelenleg közhely lehet, de még mindig megoldhatja a látszólag véletlenszerű problémákat a hardver és az operációs rendszerek között. Ha egy kulcs nem a várt módon működik, próbálja meg újraindítani a Mac-et, hogy megnézze, ez megoldja-e a hibát.

Használja a kisegítő lehetőségek billentyűzetét

Ha feltétlenül szüksége van az Esc billentyűre, egyelőre használhatja az akadálymentesítési billentyűzetet. A következőre lépve indítható el Rendszerbeállítások követi Megközelíthetőség és megjelenik a billentyűzet opció a alatt Motor szakasz.

Ezzel megnyílik egy virtuális billentyűzet a képernyőn. Ne feledje azt is, hogy ha az Esc billentyű működik a kisegítő lehetőségek billentyűzetén, az azt jelenti, hogy jó eséllyel valami nem stimmel a billentyűzet fizikai Esc billentyűjével.

Olvasni:  Az Apple Vision Pro a vártnál korábban kerülhet a polcra

A Siri letiltása

Néha a Siri fel tudja tartani a rendszerbillentyűket a billentyűzeten. Próbálja meg letiltani, hátha felszabadítja az Esc billentyűt.

1. lépés: Nyisd ki Rendszerbeállítások és válassza ki Siri.

2. lépés: Törölje a jelölést a Az Ask Siri engedélyezése választási lehetőség.

Most ellenőrizze, hogy az Esc billentyű működik-e vagy sem. Ha igen, próbálja meg újra engedélyezni a Sirit, hogy ellenőrizze, működik-e a kulcs.

Frissítse a macOS-t

Néha a hiba felbukkanhat egy hibás macOS-frissítés miatt. Ellenőrizze, hogy a legújabb verziót használja-e, és ha nem, frissítse, hogy az megoldja-e a problémát.

1. lépés: Kattintson az Apple logóra a rendszer bal felső sarkában, majd az A-raerről Mac.

Miért olyan hangos a Macbook Air ventilátorom?  5 gyors javítás

2. lépés: Kattintson Szoftver frissítés.

Miért olyan hangos a Macbook Air ventilátorom?  5 gyors javítás

3. lépés: Kattintson Frissítse most.

Miért olyan hangos a Macbook Air ventilátorom?  5 gyors javítás

Ha elérhető frissítések, a macOS automatikusan telepíti és alkalmazza azokat. Most próbálja meg újraindítani a Mac-et, hogy megnézze, a hiba továbbra is fennáll-e.

Indítsa újra biztonságos módban

Próbálja meg újraindítani a Mac-et csökkentett módban, hogy megnézze, ezzel működik-e a kulcs. Ez kizárhatja az operációs rendszerben esetlegesen tapasztalt szoftverproblémákat, amelyek megakadályozzák az Esc billentyű működését.

Ezt megteheti a Shift billentyű lenyomásával és lenyomva tartásával, amint a Mac újraindul, majd lenyomva tartja, amíg meg nem jelenik a bejelentkezési képernyő. Bejelentkezés után látnia kell Biztonságos rendszerindítás a képernyő tetején található menüsorban.

Javítsa meg Mac-jét

Ha semmi más nem működik, valószínű, hogy az Esc billentyű leállt, és javításra kell vinnie a Mac-et. Megtalálhatod Az Apple hivatalos szolgáltatói a támogatási webhelyükön.

Új publikációk:

Ajánlott