Az Instagram Insights használata vállalkozása számára

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés a közösségi média marketingbe
 • Mi az Instagram, és hogyan segít a marketingben?
 • Hogyan használhatod az Instagram Analytics szolgáltatást vállalkozásod számára?
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A technológiai fejlesztések különféle módokon jelentős hatást gyakorolnak minden szervezetre. A webtechnológia megjelenése világszerte teljesen átalakította a marketingtevékenységet.

A közösségi média technológia használata megváltoztatta a márkák és az ügyfelek interakcióját. A közösségi média sikere abból fakad, hogy médiumot biztosított az emberek számára az interakcióhoz és a kapcsolatok kialakításához.

A marketingesek közösségi oldalakat használnak márkáik népszerűsítésére. Használják a közösségi médiát, hogy megértsék az ügyfelek elvárásait, majd megfelelő marketingstratégiákat dolgoznak ki kínálatuk népszerűsítésére marketingcéljuk elérése érdekében.

Forrás

A különféle funkcióknak köszönhetően a közösségi média lehetővé teszi, hogy nagy célközönséget érj el. Bár a személyes interakció és a kommunikáció sokkal erősebb, a közösségi média a kommunikáció hatékony alternatívája lehet.

Megkönnyíti az azonnali üzenetküldő kommunikáció és a márkák és ügyfelek közötti párbeszéd kezelését. A márkák és az ügyfelek közötti beszélgetések elmenthetők ezeken az oldalakon, és felhasználhatók a jövőbeni fejlesztésekhez.

A közösségi média platformok többet jelentenek, mint egy hóbort. Sokkal inkább bebizonyították, hogy fontosak a márka vevőihez fűződő kapcsolatának fejlesztése, a potenciális ügyfelek vonzása, az ügyfelek megtartása, a csúcskategóriás marketingrendszer megvalósítása és a márka potenciális növekedésének meghatározása. A vállalatok nem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják a márkafejlesztés ilyen fontos platformját.

A cikk végén meg fogjuk érteni hogyan kell használni az Instagram elemzést és hogyan lehet betekintést nyerni az Instagramon.

Mi az Instagram, és hogyan segít a marketingben?

Forrás

Az Instagram 2010-ben jött létre. Ez egy mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fényképeket és videókat osszák meg barátaikkal és követőikkel.

Az Instagram kezdetben képszerkesztési és -megosztási funkciókat kínált, majd kibővítette a videomegosztást és a fényképes üzenetküldést közvetlenül a többi felhasználó számára.

Az Instagram lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bárhol képeket vagy videókat rögzítsenek, és megosszák azokat követőikkel, országos és globális szinten egyaránt. A felhasználók 15 másodperces videót rögzíthetnek, és a 13 művészi szűrő egyikét alkalmazhatják fényképeik módosításához.

Olvasni:  Peppertype.ai: Azonnali tartalomautomata

Hogyan segít a marketingben?

A BBC News által közölt kutatás szerint a világ legnépszerűbb márkái közül sok az Instagramot használja marketing módszereként. Az Instagram egy közösségi média platform, amely marketingeszközként is szolgál. Mivel manapság nagyon sok Instagram-felhasználó van, az üzleti életben való felhasználása robbanásszerűen megnőtt.

Az Instagramot vizuális alapú stratégiával különbözteti meg a többi közösségi hálózati platformtól. Az Instagram minden funkciója a fotózás körül forog. Az Instagram funkciók szerkeszthetik és szűrhetik a termékről, személyről vagy bármi másról készült fényképet. Az Instagram marketing hatékony eszköz a termék promóciójára, mert egy kép többet ér ezer szónál. Ezenkívül az Instagram segítségével pénzt takaríthat meg a márkatervezésen.

Forrás

Ha bármilyen vállalkozása van, az Instagramot kell használnia annak reklámozására. Gondoskodnia kell arról, hogy cége rendelkezzen Instagram-fiókkal, hogy ezen keresztül reklámozza termékeit és szolgáltatásait. Ma már számos vállalkozás használja az Instagramot marketingstratégiájuk részeként. Kitűnő platformot is bemutattak a marketingesek számára, hogy fényképek és rövid üzenetek segítségével új fogyasztókat érjenek el.

Az Instagram egy „hashtag” – (#) néven ismert funkciót kínál a vállalkozás áruihoz kapcsolódó fényképek és videók megjelölésének kényelme érdekében. Az Instagram felhasználói a hashtagekre kattintva tekinthetik meg a hashtaghoz kapcsolódó fényképeket és videókat.

Az Instagram közösségnek több mint egymilliárd felhasználója van, és közülük sokuknak megvan a lehetősége arra, hogy az Ön ügyfeleivé váljanak. Vállalkozástulajdonosként az Instagram fantasztikus lehetőséget kínál a márka marketingjére azáltal, hogy fényképeken és videókon keresztül közvetíti történetét.

Forrás

Az Instagram segítségével népszerűsíthet egy rendezvényt, kapcsolatba léphet ügyfelekkel és potenciális ügyfelekkel, és különféle történeteket mesélhet el, például bemutathatja egy új termék gyártási folyamatát, bemutathatja egy új bemutatóterem építését, megválaszolhatja a gyakran ismételt kérdéseket (GYIK), vagy egy elégedett ügyfél bemutatása, aki használja az Ön szolgáltatásait vagy termékét.

Az Instagram marketing felhasználásának lehetőségei a márka ismertségének növelésére gyakorlatilag végtelenek. Sok cégtulajdonos számára az „Instagram” kifejezés vonzó fotókat vagy „szelfiket” idéz elő, amelyeknek semmi közük az adott céghez. Véleményük szerint ez a legújabb online siker hihetetlen lehet más cégek számára, de egyszerűen nem illik az övékhez.

Ezenkívül a közösségi média lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy jobban megértsék ügyfeleiket. Az Instagram esetében a fotók közzététele és megjegyzések megszerzése segíthet abban, hogy több ügyfél visszajelzést kapjon a termékről.

Olvasni:  6 fantasztikus közösségi média naptár eszköz elfoglalt marketingesek számára

A követőket gyakran érdekli, hogy a szervezet hogyan lép kapcsolatba a felhasználóival, így a megjegyzésekre való odafigyelés javíthatja az ügyfelekkel való kapcsolatot.

Ezenkívül az Instagram tartalmaz egy „közvetlen üzenetküldés” nevű funkciót. A közvetlen üzenet funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan üzeneteket küldjenek, amelyek csak a címzett számára láthatók, és minden üzenet egyszerre akár 15 személynek is elküldhető. Ez a funkció új módot jelenthet a VIP-fogyasztók számára, hogy kapcsolatba lépjenek a vállalattal és kapcsolatba lépjenek vele.

Hogyan használhatod az Instagram Analytics-elemzést vállalkozásod számára?

Forrás

A Facebookkal ellentétben az Instagram még nem rendelkezik beépített analitikai platformmal.

Ha üzleti fiókra frissít, korlátozott adatokhoz fér hozzá, például a követők számának növekedéséhez, a megjelenítésekhez, az eléréshez és az elköteleződéshez. Az „Insights” opciót a feltöltött fotók és videók alatti legördülő menüből kiválasztva találhatja meg. A Facebook Ad Manager segítségével nyomon követheti a hirdetési kampányok Instagram-megjelenítéseit, költségeit és elköteleződését is.

Az egyes Instagram-mutatók a céljaidtól függően változnak, de nyomon kell követned az interakciókat (lájkok és megjegyzések), valamint a követőid teljes számát az idő múlásával. Fiókja idővel követőket és interakciókat fog szerezni, ha minőségi tartalmat biztosít.

Függetlenül attól, hogy megvan-e a lehetősége mélyebb elemzési eszközök használatára, kövesse nyomon ezeket a kulcsfontosságú mutatókat, hogy biztosítsa fiókja növekedését és megfelelő működését.

Ezen túlmenően, mivel az Instagram-botok száma növekszik, nagyon fontos, hogy figyeljük őket. Azonban mindenáron kerülje el őket, mert nemkívánatos forgalmat okozhatnak, és hatással lehetnek a mutatókra. Ehelyett a vállalkozás fejlesztése érdekében használjon botvédelmet, hogy szemmel tartsa az ilyen tevékenységeket.

Íme az Instagram Analytics használata

1. Instagram Közönségelemzés

Forrás

A közönségstatisztikák megértése fantasztikus módja annak, hogy kitalálja, kivel beszél, és ennek megfelelően módosíthatja tartalmi stratégiáját és közzétételi ütemezését.

2. Instagram Feed Post Analytics

Forrás

Az Instagramon kétféleképpen lehet hírcsatorna-bejegyzési mutatókat szerezni.

 • Az első lehetőség az Insights lap használata. Koppintson a legutóbbi bejegyzései melletti nyílra, miközben lefelé görget a „Megosztott tartalom” részhez.
 • A teljes teljesítményelemzéshez koppintson a közzétett bejegyzés alatt található „Insights megtekintése” elemre. Innen megvizsgálhatja az összes fontos statisztikát.

3. Instagram Story Analytics

Forrás

Az Instagram Stories elemzői megtalálhatók az Insights lapon, ha felfelé csúsztat egy élő Instagram-történetet, akárcsak az Instagram hírfolyam-bejegyzéseit.

Olvasni:  WordPress vs. Shopify: melyik a megfelelő az Ön számára?

4. Instagram tekercselemzés

Forrás

Az Insights lap Instagram Reels statisztikái viszonylag új kiegészítést jelentenek. Beléphet az Instagram Insights menüjébe, vagy a hárompontos ikon megnyomásával navigálhat egy adott tekercsre.

5. Videóelemzés

Forrás

Az Instagram Insights oldalán akár két évnyi videó teljesítményét is megtekintheti, akárcsak az Instagram hírfolyam-bejegyzéseinél.

Kulcs elvitelek

 • A közösségi média platformok többet jelentenek, mint egy hóbort. Bebizonyították fontosságukat a márka és az ügyfelek közötti kapcsolat kialakításában.
 • A márkák és az ügyfelek közötti beszélgetések elmenthetők ezeken az oldalakon, és felhasználhatók a jövőbeni fejlesztésekhez. A vállalatok nem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják a márkafejlesztés ilyen fontos platformját.
 • Az Instagram egy mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fényképeket és videókat osszanak meg barátaikkal és követőikkel.
 • Az Instagram egy közösségi média platform, amely marketingeszközként is szolgál. A világ legnépszerűbb márkái közül sok az Instagramot használja marketing módszereként.
 • Az Instagram segítségével népszerűsítheti vállalkozását, kapcsolatba léphet ügyfelekkel és potenciális ügyfelekkel, és különféle történeteket mesélhet el. Hagyjon megjegyzéseket, és kérjen megjegyzéseket a fényképek közzétételéhez, amelyek segíthetnek abban, hogy több ügyfél visszajelzést kapjon.
 • A közvetlen üzenetküldési funkciók új módot jelenthetnek a VIP-fogyasztók számára, hogy kapcsolatba lépjenek a vállalattal és kapcsolatba lépjenek vele.
 • Hogyan lehet betekintést nyerni az Instagramon? Az Insights megtekintése úgy érhető el, ha kiválasztja azt a feltöltött fotók és videók alatti legördülő menüből.
 • Hogyan használhatod az Instagram betekintést előnyödre? Az Instagram Insights tájékoztathatja Önt az adott személy neméről, korosztályáról és tartózkodási helyéről. Az Instagram Insights segítségével felfedezheti azokat a bejegyzéseket és történeteket is, amelyek a leginkább érdeklik követőit.

Következtetés

Az Instagram az egyik legszélesebb körben használt közösségi hálózati szolgáltatás a mobileszközökön. Országos és globális szintű interakcióra ösztönzi az embereket. Az Instagram a világ minden tájáról vonzotta a fotózás iránt érdeklődő felhasználókat. Nagyon hatékonyan kell használnia az alkalmazást, mivel mára a közösségi média marketingjének új marketingeszközévé fejlődött.

Ezért használja ezeket az információkat annak eldöntésére, hogy milyen tartalmat fejleszt ki célközönségének, és mikor tegye közzé. Függetlenül attól, hogy az analitikus nyomon követést segítő eszközt választja, vagy folytatja az Instagram natív betekintését, remélem, ez a cikk arra késztette Önt, hogy jobban kihasználja a rendelkezésre álló adatokat vállalkozása építéséhez ezen a csodálatos platformon keresztül, és megértse, hogyan használhatja előnyére az Instagram betekintést. hatékony módon.

Olvasni:  A WordPress használata a vezetők generálásához

GYIK

1. Hogyan használjuk az Instagram betekintést?

A következőképpen használhatja az Instagram betekintést:
Navigáljon egy bejegyzéshez, és kattintson az Insights megtekintése elemre a bal alsó sarokban az adott bejegyzés elemzéséhez. Nyissa meg a narratívát, és érintse meg a neveket a bal alsó sarokban az adatok megtekintéséhez.

2. Hogyan használhatod az Instagram betekintést előnyödre?

A következőképpen használhatja az Instagram betekintést előnyére:
Az Instagram Insights tájékoztathatja Önt az adott személy neméről, korosztályáról és tartózkodási helyéről. Az Instagram Insights segítségével felfedezheti a követőit leginkább érdeklő bejegyzéseket és történeteket is. Ez hasznos lehet annak meghatározásához, hogy mely cikkek a leghatékonyabbak cége számára.

3. Hogyan használjuk a bejegyzések betekintését az Instagramon?

Itt van hogyan használd a bejegyzések betekintését az Instagramon:
Az Instagramon kétféleképpen lehet hírcsatorna-bejegyzési mutatókat szerezni.

1. Az első lehetőség az Insights lap használata. Érintse meg a nyilat a legutóbbi bejegyzései mellett, miközben lefelé görget a „Megosztott tartalom” részhez.
2. Érintse meg az „Insights megtekintése” elemet a közzétett bejegyzés alatt a teljes teljesítményelemzéshez. Innen megvizsgálhatja az összes fontos statisztikát.

4. Hogyan használjuk az Instagram-analitikát annak előnyeivel?

Így használhatod az Instagram-analitikát annak előnyeivel –
Egyszerűen ellenőrizheti mutatóit, ha rendelkezik Instagram-céggel vagy alkotói profillal, ha az Instagram alkalmazás Insights lapjára lép. Először érintse meg a menü szimbólumot a profilja jobb felső sarkában, majd válassza ki az Insights lapot az üzleti vagy kreatív profil mutatóinak eléréséhez.
Előnyök –
1. Teljesítsen iparága csúcsán
2. Takarítson meg erőforrásait és értékes idejét

5. Hogyan kell használni az Instagram Story Analytics szolgáltatást?

Az Instagram Stories elemzései megtalálhatók az Insights lapon, vagy felfelé csúsztatva egy élő Instagram-történeten, akárcsak az Instagram hírfolyam-bejegyzései.

6. Hogyan segít az Instagram a marketingben?

Az Instagram egy közösségi média platform, amely marketingeszközként is szolgál. Az Instagram segítségével reklámozhat egy eseményt, kapcsolatba léphet ügyfelekkel és potenciális ügyfelekkel. Hagyjon megjegyzéseket, és kérjen megjegyzéseket a fényképek közzétételéhez, amelyek segíthetnek abban, hogy több ügyfél visszajelzést kapjon. Az Instagram közösségnek több mint 1 milliárd felhasználója van, akik közül sokan az Ön ügyfeleivé válhatnak.

Új publikációk:

Ajánlott