Az Instagram tekercsek jelentősége [+Tips to Create One]

Tartalomjegyzék

 • Mi az Instagram Reels funkció?
 • Melyek az Instagram tekercsek különböző típusai?
 • Mi a jelentősége az Instagram tekercseknek?
 • Milyen előnyei vannak az Instagram tekercseknek?
 • Lépések a fülbemászó Instagram-tekercsek készítéséhez
 • Tippek az orsók nézettségének növeléséhez
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Instagram tekercsek 2020-ban került bevezetésre a TikTok alternatívájaként, amikor az utóbbi a piacon maradásért küzdött. Ez a klassz új funkció pedig meghódította a világot, és több millió felhasználó használja ki a legtöbbet az otthoni zárolásból ezzel az egyedülálló funkcióval.

Az influencerek és márkák kedvence lett az egész világon. És a az Instagram tekercsek fontossága csak nőtt az elmúlt néhány évben, egyre több közösségi média marketinges folyamodott ehhez a funkcióhoz. Az egyik fő oka annak, hogy a Reels olyan népszerűvé vált, mert lehetővé teszi, hogy rövid, fülbemászó videókon keresztül ábrázolja, ki vagy.

Az Instagram Reels lehetővé teszi, hogy rövid, legfeljebb 30 másodperces videókat készítsen, hogy kiemelje az aktuális trendet, elindítson egy márkát vagy reklámozzon egy terméket. Menő szűrők és zene hozzáadásával növelheti a tekercsnézeteket.

Mi az Instagram Reels funkció?

Az Instagram Reels az Instagram alkalmazás egy speciális funkciója, amellyel 15-30 másodperces rövid videókat készíthet. És nem csak unalmas, unalmas videókról beszélünk. Hozzáadhat zenét, vizuális effektusokat, sőt képeket és dalokat is remixelhet. Vannak további funkciók, mint például a könnyen használható szöveg, a kiterjesztett valóság (AR) szűrők és a több klipből álló videók, amelyek lehetővé teszik különböző típusú tekercsek készítését.

Olvasni:  Hogyan tekinthet meg Instagram privát fiókokat 2024-ben – 15 legjobb módszer

Melyek az Instagram tekercsek különböző típusai?

Az Instagram tekercsek elsősorban három típusból állnak.

1. Tájékoztató orsók

Forrás

Az Instagram tekercsek jelentősége nem korlátozódik csupán a szórakoztatásra. Általában informatív Instagram-tekercseket hoznak létre, hogy bizonyos témákról vagy trendekről tájékoztassák az embereket. Használhat szöveget vagy rögzíthet saját videót, hogy fontos információkat osszon meg közönségével.

Például létrehozhat egy orsót, hogy felhívja a figyelmet az olyan okokra, mint az éghajlatváltozás, és beszéljen a keto diéta előnyeiről. Témák végtelen tárháza áll rendelkezésre, amelyeken tekercseket készíthet, a fák megmentéséről szóló oktatástól a mentális egészséggel kapcsolatos tudatosságig.

2. Szórakoztató tekercsek

Ahogy a neve is sugallja, ezeket az Instagram-tekercseket kizárólag szórakoztatási célokra hozták létre. Így táncolhat, énekelhet, színészkedhet, vállalhat egy kihívást, vagy bármit megtehet, hogy megszólaltassa a közönségét.

Forrás

3. Remixed Reels

Ha hozzá szeretnéd adni valaki másnak a Reeljét a tiédhez, létrehozhatsz egy remix orsót. Az alábbiakban egy példa látható.

Forrás

Mi a jelentősége az Instagram tekercseknek?

2020 decemberében, a TikTok betiltásával az embereket durva sokk érte, mivel nem tudták rájönni, hogyan készítsenek fülbemászó és éles videókat nagy erőfeszítés nélkül, minimális erőfeszítéssel. Az Instagram, az akkoriban már népszerű alkalmazás, élt ezzel a lehetőséggel, és bemutatta saját videókészítési funkcióját, az Instagram Reels-t. És egyik napról a másikra népszerűvé vált. Az emberek találtak egy furcsa és szórakoztató alternatívát, és visszatértek a szórakoztató és informatív videók készítéséhez.

Manapság az Instagram tekercseket széles körben használják hírességek, influencerek és hétköznapi emberek. A funkció népszerűségre is tett szert, mert számos feltörekvő és kezdő művész előtt megnyitotta a kaput, akik találtak egy teret, hogy láthatóvá és hallhatóvá tegyenek magukat. Bizonyos értelemben az ilyen személyek indítópultja lett.

Olvasni:  Hogyan állítsuk be az Instagram vásárlást az eladások növelése érdekében 2024-ban

Milyen előnyei vannak az Instagram tekercseknek?

Egy jelentés szerint a Louis Vuitton divatmárka átlagosan 7 millióan nézte meg a tekercseit. Szóval, mitől olyan népszerű az Instagram tekercs?

1. A rövid videók növelik a tekercsek nézettségét

A rövid, 30 másodperces videók sokkal lebilincselőbbek, mint a kétperces hirdetések. Könnyedén lekötheti a nézők figyelmét, és lekötheti őket. Az Instagram tekercsek jelentősége abban rejlik, hogy élesek, vonzóak, és egyszerre teljesítik a célokat.

2. Megnövekedett esély a szereplésre

Minél nagyobb a számod Tekercsek nézetek, annál nagyobb az esélye, hogy megjelenjen az Instagram „Felfedezés” részében. És ez miért jelentős? Mert még a nem követők is megnézhetik a tartalmadat, kedvelhetik, kommentálhatják és megoszthatják. Még az is lehet, hogy az oldalad követőivé válnak.

3. Segíthet pénzt megtakarítani

Mivel az alkalmazást közvetlenül használhatja Instagram-tekercsek rögzítésére, ez nem kerül többletpénzbe. Ez természetesen csak akkor van így, ha egy hírességet vagy influencert bevonsz a terméked népszerűsítésére. Ezt leszámítva magának a funkciónak a használata nem jár költséggel.

4. A tartalom könnyen újraosztható

Az Instagram Reels jelentősége abban is rejlik, hogy platformok között megosztható. Bármikor újrahasznosíthatja saját tekercseit, és rendszeresen megoszthatja őket saját történeteiben. Ha informatívak, bátran oszd meg más közösségi média platformokon a tudatosság terjesztése érdekében.

Lépések a fülbemászó Instagram-tekercsek készítéséhez

Most, hogy az Instagram-tekercsek fontossága egyértelmű számodra, vessünk egy pillantást egy ilyen készítés módjára.

 • 1. lépés: Kattintson a „+” jelre az Instagram-oldal bal felső sarkában, ahol a „Your Story” felirat olvasható.
 • 2. lépés: Kattintásra megnyílik egy oldal, ahol alul kiválaszthatja a „Tekercsek” lehetőséget.
 • 3. lépés: A „Tekercsek” opció kiválasztásakor kiválaszthatja a feltöltést vagy rögzítheti a tekercset. Ezen az oldalon olyan funkciókat is hozzáadhat, mint a szűrők és a zene.
 • 4. lépés: Most kattintson a Reel ikonra, és indítsa el a felvételt. Beállíthat egy időzítőt 15 és 30 másodperc között, vagy tartsa lenyomva a rögzítés gombot a rögzítéshez és a tekercs létrehozásához. Előre rögzített tartalmat is feltölthet.
 • 5. lépés: A rögzítés vagy a feltöltés befejezése után tekintse meg a tekercs előnézetét, hogy lássa, kíván-e szerkeszteni. Ebben a lépésben szöveget, hangot vagy matricákat adhat hozzá a tekercséhez. Akár különféle betűstílusokkal is kísérletezhet.
 • 6. lépés: Ha elégedett a tartalommal, a rendszer felkéri, hogy adjon hozzá releváns hashtageket és egy borítóképet. Ne felejtse el megcímkézni az érintett személyeket, hogy növelje a Reels nézettségét.
Olvasni:  Megjeleníti az Instagram, amikor 2024-ben sztorit készítesz?

És íme! Az Instagram-tekercsed most már élő, és készen áll a megtekintésre. Ha van nyilvános fiókod, oszd meg széles körben a tárcsát, hogy a nem követők is megtekinthessék.

Tippek az orsók nézettségének növeléséhez

Az Instagram Reels rendkívül népszerű funkció a millenniumiak körében. Íme néhány leghatékonyabb tipp az Instagram-tekercsek elérhetőségének növelésére.

 • Próbáljon kapcsolatba lépni a közönséggel a tekercseken keresztül.
 • Ha lehetséges, töltsön fel egynél több tekercset egy napon.
 • Reklámozza orsóit más oldalakon, hogy növelje a láthatóságot az úgynevezett kiáltáson keresztül.
 • Kövesse azokat a profilokat, amelyek relevánsak az Ön által készített tekercsek műfajaihoz. Ez növeli láthatóságát a hálózatukban.
 • Mindig használjon hashtageket az Instagram tekercsek megosztása során.
 • Mára bevett gyakorlattá vált az influencerek körében, hogy tekercseket tesznek közzé az Instagram Storiesban.

Kulcs elvitelek

 • Az Instagram Reels 2020-ban jelent meg, hogy könnyebb alternatívát nyújtson a TikTok számára.
 • A funkció lehetővé teszi, hogy rövid, legfeljebb 30 másodperces videókat készítsen egy aktuális trend kiemelésére, egy márka bevezetésére vagy egy termék népszerűsítésére.
 • A Reels segítségével zenét, vizuális effektusokat, sőt képeket és dalokat is remixelhet.
 • Az Instagram tekercsek három általános típusa az informatív, szórakoztató és újrakevert.
 • Az Instagram tekercsek fontosak a láthatóság növelése, a költségek megtakarítása és a tartalom újrahasznosítása szempontjából.
 • Növelheti a Reels nézettségét, ha kapcsolatba lép a közönségével, hashtageket használ, és keresztpromóciót végez más oldalakon.

Következtetés

Mostanra már tisztában kell lennie az Instagram tekercsek fontosságával. És ha még mindig kételkedsz, készíts saját Instagram-tekercseket, hogy teszteld, milyen erősek lehetnek.

GYIK

1. Mik azok az Instagram-tekercsek?

Olvasni:  10 e-kereskedelmi SEO stratégia márkák számára 2024-ben

Az Instagram-tekercs egy rövid, 15-30 másodperces videó, amelyet az alkalmazásban készíthetsz egy márka vagy termék népszerűsítésére, egy kihívásra, vagy egy trendről/okról beszélhetsz.

2. Melyek az Instagram-tekercsek különböző típusai?

Az Instagram tekercsek három általános típusa az informatív, a szórakoztató és a remix.

3. Hogyan készítsünk Instagram-tekercseket?

Instagram-tekercseket hozhat létre Instagram-fiókjában, ha a „Te történeted” oldalon a „Tekercsek” elemre kattint.

4. Hogyan segíthetnek az Instagram-tekercsek a vállalkozásom népszerűsítésében?

Az Instagram-tekercsek hatékony marketing-üzleti eszközök lehetnek, amelyek segítségével népszerűsítheti termékeit és szolgáltatásait fülbemászó videókon keresztül, amelyek azonnal megszólítják a nézőket.

5. Miben különbözik az Instagram tekercs a hirdetésektől?

Az Instagram-tekercsek rövid, 30 másodperces videók, amelyeket Instagram-felhasználók készítettek. A hirdetések viszont professzionálisan megtervezett videók, amelyek mindig egy márkához kötődnek.

6. Miért kell az Instagram tekercseket közzétenni a nyilvános fiókomon?

Ha Instagram-tekercseket teszel közzé nyilvános fiókodban, akkor nő a nézettséged.

Új publikációk:

Ajánlott