Az Instagram-útmutatók (gyűjtemények) használata a tekintély kialakításához

Az Instagram egy hatékony platform, ahol bemutathatod szakértelmedet és kapcsolatba léphetsz követőiddel. Az Instagram Guides funkció hamarosan gyűjteményekké alakul, így még egyszerűbb megosztani tudását, és olyan válogatott tartalmakat készíteni, amelyeket követői imádni fognak. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan használhatja az Instagram útmutatókat (gyűjteményeket) szakértelmének bemutatására és márkaépítésére az Instagramon.

Legyen szó bloggerről, edzőről vagy vállalkozóról, az Instagram frissített funkciójával bemutathatja szakértelmét, és tekintélyévé válhat saját résein.

Mik azok az IG-gyűjtemények?

Az Instagram-útmutatók az Instagram egy újabb funkciója, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározott témákban válogatott tartalmakat hozzanak létre. 2024. december 15-én váltanak át gyűjteményekre. Választhat, hogy útmutatót hoz létre egy olyan témában, amelyben szakértő vagy, vagy olyan tartalmat válogathat össze más felhasználóktól, akiket csodál.

Az Instagram Guides célja, hogy szervezettebb és átgondoltabb módot biztosítson a felhasználóknak a platformon található tartalmak felfedezésére.

Dönthet úgy, hogy létrehoz egy útmutatót a Helyekre, Termékekre vagy Bejegyzésekre vonatkozóan. Miután kiválasztotta az útmutató típusát, elkezdheti a tartalom hozzáadását.

Hogyan használjunk Instagram-útmutatókat szakértelmének bemutatásához

Az egyik legjobb módja annak, hogy az Instagram Guides segítségével bemutathassa szakértelmét, ha a réséhez kapcsolódó tartalmakat válogatja össze. Például, ha Ön fitneszedző, elkészíthet egy útmutatót a „10 egészséges recept a fogyáshoz” témakörben.

Olvasni:  A POP3 és az SMTP beállítása a Google, a Yahoo és az Outlook.com webhelyen

Összeválogathat más Instagram-felhasználók receptjeit, és minden recepthez hozzáadhatja saját tippjeit és meglátásait. Ezzel bemutatod a szakértelmét az egészséges táplálkozásról és a fogyásról, valamint az érték biztosításáról a követői számára.

Példa abból, amit létrehozhat.

1. Először válasszon egy témát

Az Instagram-útmutató létrehozásának első lépése egy olyan téma kiválasztása, amely rezonál az Ön vállalkozásával vagy márkájával. Az útmutató az Ön által kínált termékről vagy szolgáltatásról vagy egy olyan témáról szólhat, amelyről tájékozott.

Például, ha Ön fitneszedző, készíthet egy útmutatót az „egészséges étkezések az edzéshez”. Az útmutatónak vizuálisan vonzónak és informatívnak kell lennie. Értéket kell nyújtania követői számára, ösztönöznie kell az elkötelezettséget, és bizalmat kell építenie.

2. Gyűjtsd össze a tartalmat

A következő lépés az útmutató tartalma összegyűjtése. Ez lehet képek, videók, termékek vagy írott tartalom formájában. A tartalomnak érdekesnek és lebilincselőnek kell lennie, és rezonálnia kell a márka személyiségére és hangnemére.

Például, ha Ön divatblogger, készíthet egy útmutatót a „2024-as nyári ruházati ötletek” témakörben. Győződjön meg arról, hogy a tartalom jó minőségű, és vizuálisan reprezentálja a márkáját.

Ha online áruházból értékesíti azokat, akkor belefoglalhat termékeket.

3. Hogyan készítsünk útmutatót az Instagramon

Most, hogy összegyűjtötte a tartalmat, ideje elkészíteni az első útmutatót. Az Instagram útmutató létrehozása egyszerű és könnyű. A kezdéshez lépjen a profiljába, és koppintson a jobb felső sarokban található plusz gombra. Innen válassza az „Útmutató” lehetőséget, és válassza ki a létrehozni kívánt útmutató típusát.

Így kezdheti el az útmutató elkészítését.

Nyissa meg az Instagramot, és érintse meg a „+” ikont a jobb felső sarokban. Válassza az „Útmutató” lehetőséget, majd válassza ki a létrehozni kívánt útmutató típusát. Az Instagram háromféle útmutatót kínál – helyek, termékek és bejegyzések.

Olvasni:  20 tipp a SEO-írás szupersztárjává váláshoz

Válassza ki a tartalomnak megfelelő útmutató típusát.

Adjon címet és bevezetőt az útmutatónak, és adja hozzá az összegyűjtött tartalmat. Rendszerezze a tartalmat időrendi vagy tematikus sorrendben. Ezután hozzáadhat egy másik útmutatót az Instagramhoz.

A létrehozható útmutatók típusai

Az Instagramon különféle típusú útmutatókat hozhat létre:

  • Útmutatók bejegyzése
  • Termék útmutatók
  • Körképek
  • Helyek
  • Említések – említsen meg más Instagrammereket az útmutatóban.

5. Megosztásuk

Az utolsó lépés az útmutató megosztása követőivel. Ha végzett az útmutató létrehozásával, koppintson a „Tovább” gombra. Lehetőséged lesz megosztani útmutatódat Instagram-hírcsatornádon vagy történeteden, vagy elküldeni egy barátodnak közvetlen üzenetben.

Válassza ki az Ön és vállalkozása számára legmegfelelőbb lehetőséget. Ügyeljen arra, hogy cselekvésre ösztönzőt (CTA) adjon hozzá, amely arra ösztönzi követőit, hogy vegyenek részt az útmutatóban.

Például megkérheti őket, hogy írjanak megjegyzést, lájkolják, vagy osszák meg az útmutatót barátaikkal. Ügyeljen azonban arra, hogy ha Instagram-fiókja privát, az útmutatók is azok lennének.

Az útmutatók népszerűsítése

Az útmutató láthatóságának maximalizálása érdekében reklámoznia kell azt. Ezt úgy teheti meg, hogy beilleszt egy hivatkozást az útmutatójára az Instagram-életrajzába, és létrehoz egy Instagram-történetet, amely az útmutatóra hivatkozik.

Ezenkívül megoszthatja útmutatóját más közösségi média platformokon, és ösztönözheti követőit is, hogy osszák meg.

Mi a teendő az útmutatókkal, amikor gyűjteménybe kerülnek?

Letöltheti őket, hogy megtartsa őket. Elkezdheti azonban áthelyezni őket az Instagram-gyűjteményekbe.

Befejezésül az Instagram útmutatók használatával

Ezek az útmutatók kiválóan alkalmasak arra, hogy megmutassák szakértelmét követőinek. Segítségükkel értékes tartalmat nyújthat, és bizalmat építhet közönségében. Sikeres útmutató létrehozásához válasszon olyan témát, amely rezonál a márkával, gyűjtsön össze kiváló minőségű tartalmat, és hozzon létre egy vonzó útmutatót.

Olvasni:  Tartalomszűrő rendszer: miért fontos a könnyű használhatóság

Ossza meg útmutatóját követőivel, és népszerűsítse azt a láthatóság maximalizálása érdekében. Hagyja, hogy ezek az útmutatók segítsenek mélyebb kapcsolatok kialakításában közönségével, és kiemelkedjenek a zsúfolt online térből.

Használja az Instagram útmutató funkcióját?

GYIK

Mi az útmutató az Instagramon?

Az útmutató olyan Instagram-bejegyzések gyűjteménye, amelyek célja, hogy segítsenek a felhasználónak valamit jobban megérteni. Például egy útmutató a csirke receptekhez vagy a nyújtó gyakorlatokhoz.

Hogyan készíts útmutatót az Instagramon?

A profilodban érintsd meg a plusz gombot a jobb sarokban, és válaszd az útmutatót.

Az Instagram útmutatók privátak?

Nem, hacsak nincs privát fiókod.

Tudsz szerkeszteni egy Instagram útmutatót?

Igen, az útmutató szerkeszthető.

Milyen típusú útmutatót tud készíteni?

Készíthet bejegyzési útmutatókat, termékkalauzokat, helyeket és említési útmutatókat.

Megérik az Instagram útmutatók?

Az útmutatók megérik, ha megosztod őket, és kapcsolatba lépsz másokkal. Megoszthatja őket egy linken, QR-útmutatón keresztül, és megoszthatja történetekkel és üzenetekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott