Az LG TV azt írja, hogy a WiFi ki van kapcsolva: Gyorsjavítás

Az okostévék már nagyon sokat tettek attól, hogy egyszerűen modernizált operációs rendszerrel rendelkező síkképernyős tévék legyenek. Ezek többnyire nincsenek felszerelve Android TV-vel vagy a TV gyártójának ezzel egyenértékű eszközével, és olyan csatlakozási lehetőségekkel rendelkeznek, mint a WiFi, amely lehetővé teszi számukra, hogy csatlakozzanak az internethez, és streameljék kedvenc platformjaikat.

Ebben a cikkben az LG TV kikapcsolt WiFi hibájáról, annak okairól és arról, hogy mit tehet a hiba kijavítása érdekében.

Ez valójában egy meglehetősen általános hiba, amely számos okból előfordulhat. A leggyakoribb okok közül néhány a következő.

  • A router jele nem elég erős.
  • Problémák a TV WiFi-moduljával.
  • Rosszul konfigurált beállítások.
  • Hardverproblémák a TV-ben.

Íme hat javítás, amelyet kipróbálhat.

Kapcsolja be a TV-t

Leggyakrabban a TV-készülék újraindítása megoldja a problémát. Húzza ki a tévét a fali csatlakozóból, és tartsa lenyomva a bekapcsológombot körülbelül 30 másodpercig. Ha elkészült, várjon még 30 másodpercet, mielőtt csatlakoztatja a TV-t, és tökéletesen működnie kell.

Indítsa újra a routert

A hálózati berendezések áramellátása több problémára megoldás, mint gondolnád. A csatlakozási problémákat leggyakrabban a router mögöttes hibája okozhatja, és újraindítással javítható.

Mi az a WiFi 6 (802.11ax): Minden, amit tudnod kell

Helybeállítások módosítása

Egyes LG-felhasználók arról számoltak be, hogy a hely véletlenszerűre állítása, majd az alapértelmezett beállítás visszaállítása megoldotta a problémát.

1. lépés: megnyomni a Kezdőlap/Start gombot az LG TV távirányítóján.

2. lépés: Kattints a Beállítások ikon a jobb felső sarokban, majd ezt követi Minden beállítás a jobb alsó sarokban.

3. lépés: Válaszd ki a Tábornok opció követi Elhelyezkedés.

4. lépés: Változtasd meg a Műsorszórási ország és LG-szolgáltatások országa beállításokat egy másik véletlenszerű országba. Ezt követően térjen vissza a régiójához.

Olvasni:  Roku távirányító villogó zöld fénye: Gyors javítás

Most próbálja meg engedélyezni a WiFi-t, és rendben kell lennie.

Frissítse a TV firmware-jét

A számítógépen lévő elavult firmware problémákat okozhat az Ön által használt egyéb perifériákkal is. Próbálja meg frissíteni a TV firmware-jét a legújabb elérhető verzióra, ha van ilyen frissítés, hogy megtudja, ez megoldja-e a problémát.

Tisztítsa meg a WiFi kártyát

A TV-n belüli WiFi kártyán lévő por és törmelék a WiFi modul hibás működését is okozhatja, ami viszont hibát okozhat. Bár ehhez fel kell nyitni a TV hátlapját, ez viszonylag egyszerű feladat. Csak távolítsa el a hátlapot, húzza ki a szalagkábelt, és tisztítsa meg a modult egy puha kefével.

Különös figyelmet kell fordítani a modulon és a szalagkábelen lévő érintkezőkre. Amiről beszélünk, győződjön meg arról, hogy a szalagkábel szilárdan a helyén van, és nincs rajta látható vezeték vagy éles hajlítás.

Ha semmi más nem működik, a legjobb módja annak, hogy megjavíthassa a tévét, ha kapcsolatba lép az ügyfélszolgálattal. Egy képzett technikus képes lesz rámutatni a probléma pontos okára, és meg tudja oldani.

Új publikációk:

Ajánlott