Az Ön 5 lépésből álló útmutatója a tartalommarketinghez iskoláknak

Növelje az iskola láthatóságát hatékony iskolai tartalommarketinggel. Tűnjön ki online, és vonja be közönségét. Megtanulják, hogyan!

Valószínűleg hallotta már a „tartalom a király” kifejezést, ha együttműködött egy marketingügynökséggel. Ez a tartalom széles spektrumot ölel fel, a lebilincselő tweetektől és a szórakoztató Instagram-videóktól az iskolája webhelyén található hosszú cikkekig.

A tartalom létrehozása azonban nem elegendő az iskola ismertségének vagy láthatóságának megteremtéséhez. A célközönség tényleges bevonása és tájékoztatása érdekében, ami arra készteti őket, hogy megtegyék a kívánt lépéseket, a tartalmat a marketinggel párosítani kell.

Nos, mi a tartalommarketing az iskoláknak? Miért van szükségük az iskoláknak jól meghatározott tartalommarketing stratégiára?

A Content Marketing Institute (CMI) a tartalommarketinget a következőképpen határozza meg:

Íme néhány statisztika, amely azt bizonyítja, hogy nem elég csak a stratégia nélküli tartalom létrehozása:

 • A tanulmányok azt mutatják, hogy a B2B tartalommarketing háromszor több leadet generál, mint az összes hagyományos marketingforma, miközben a teljes kiadás akár 62%-át is megtakarítja.

 • Szerint a 2022. évi keresletgenerációs jelentésa B2B vásárlók 61%-a három-hét tartalmat olvas el, mielőtt megbízna egy márkában.

 • A SEMrush felmérése azt mutatta, hogy 2021-ben 10 marketingesből 9 ért el sikereket tartalommarketinggel.

Az iskolák gyakran számtalan kihívással szembesülnek, amikor megpróbálnak kapcsolatot teremteni a célközönségükkel, beleértve a diákokat, a szülőket és a pedagógusokat. Ezek a kihívások gátolhatják a hatékony kommunikációt és elkötelezettséget, ami hatással van az iskola általános sikerére és hírnevére.

Az iskolák számára készült tartalommarketing-stratégiák elengedhetetlenek ahhoz, hogy kitűnjenek és bemutassák egyedi kínálatukat. Lehetővé teszi, hogy tartalmait az iskolája céljaihoz igazítsa, legyen szó a beiratkozások számának növeléséről, a márka megítélésének javításáról vagy a közösségi részvétel fokozásáról.

Lenyűgöző tartalommarketing-stratégia kidolgozásával Ön biztosítja, hogy minden előállított tartalom meghatározott célt szolgáljon az Ön céljainak tágabb keretein belül. Ez a stratégia magában foglalja a közönség megértését, a tartalom igényeinek megfelelő személyre szabását, valamint a megfelelő csatornákon keresztüli stratégiai terjesztését.

Ahogy már korábban is említettük, a tartalomkészítés az iskolai tartalommarketing egyik része. A folyamat másik aspektusa a hatékony megvalósítás és a megfelelő csatornákon való elosztása.

Vessünk egy pillantást az 5 lépésre egy hatékony tartalommarketing-stratégia létrehozásához és megvalósításához mind az állami, mind a magániskolák számára.

Első lépés: A közönség azonosítása

A célközönség megértése minden hatékony marketingstratégia első lépése, különösen az oktatási szektorban. A közönség demográfiai, érdeklődési körének és oktatási igényeinek alapos megértése segíti a tartalomkészítést, és irányítja az iskola általános kommunikációs stratégiáját.

Például gondoljon a következőkre:

 • Iskolánk mely vonatkozásai hatnak leginkább a jelenlegi szülők körében?

 • Milyen konkrét elemek járulnak hozzá a szülői elégedettséghez és hűséghez?

 • Milyen gyakran feltett kérdéseket kérdeznek a szülők a beiratkozással kapcsolatban?

 • Milyen speciális programok vagy minősítések különböztetik meg iskoláját?

 • Melyek a leggyakoribb szülői kihívások a közösségen belül?

A tanulók oktatási igényeinek, valamint a szülők és pedagógusok elvárásainak azonosítása segít az oktatási kínálat testreszabásában. Ez biztosítja, hogy az iskola megbirkózik a konkrét kihívásokkal, és értékes megoldásokat kínál, végső soron elősegítve az iskolával való mélyebb kapcsolatot.

Ez most egy újabb kérdést vet fel: hogyan végez közönségkutatást?

 • A felmérések lebonyolítása hatékony módja annak, hogy mennyiségi adatokat gyűjtsön közönségéről.

 • A fókuszcsoportok elhelyezése mélyebb minőségi betekintést tesz lehetővé. Ezek a foglalkozások platformot biztosítanak a nyílt vitákhoz, lehetővé téve az iskolák számára, hogy a forrásból közvetlenül azonosítsák a kielégítetlen szükségleteket, aggodalmakat és preferenciákat.

 • Az online viselkedés, például a webhelyelemzés és a közösségi média interakcióinak nyomon követése értékes adatokat kínál a közönségpreferenciákról.

A Kentucky állambeli Louisville-ben található Mercy Academy a sok lányos középiskola közül kiemelkedik azzal, hogy sajátos narratívát alkotott. A Mercy egyedülállóan újragondolta történetét egy olyan környezetben, ahol az iskolák hasonló közösségekkel és tantervekkel rendelkeznek.

Hogyan érték el ezt? Megérintve valami olyasmit, ami mélyen rezonál a fiatal lányokban – a tündérmesékben –, és friss perspektívával árasztja el.

Az iskola legutóbbi reklámkampányát a „Készülj fel a való életre” szlogen alatt hagyományos és online reklámokban is elképzelték a meseideálok ellen:

Képforrás

Az iskola egyedi módon magyarázza el elhelyezését:

“.”

Második lépés: Oktató és vonzó tartalom létrehozása

Most pedig beszéljünk a létrehozandó tartalom tervének kidolgozásáról. Alapvető fontosságú, hogy mérlegelje, milyen tartalom felel meg közönségének és általános céljainak.

Tartalmi tervének különféle típusú tartalom keverékét kell tartalmaznia, például:

 • Blogbejegyzések

 • Életből vett példák

 • Infografika

 • E-könyvek

 • Hírlevelek

 • Videók

 • Online szemináriumok

 • Podcastok

Olvasni:  Átfogó útmutató egy startup finanszírozásához

Ha elkészült ezzel a részletes tartalomtervvel, jó úton halad a csúcsminőségű tartalom létrehozása felé, amely felkelti a közönség figyelmét, és növeli az elköteleződést és a beiratkozást.

A sikeres iskolai blog egyik nagyszerű példája a George Lucas Oktatási Alapítvány „Edutopia Blogja”. Az Edutopia elkötelezett az innovatív és hatékony tanítási stratégiák, források és ismeretek megosztása iránt.

Képforrás

Az Edutopia témakörök széles skáláját fedi le, a projektalapú tanulástól és az osztálytermi menedzsmenttől a technológiai integrációig és a szociális-érzelmi tanulásig. Ez a sokszínűség biztosítja, hogy a változatos érdeklődésű pedagógusok értékes információkhoz juthassanak.

Egy másik zseniális példa a Torontói Egyetem, amelynek külön podcast-oldala van az iskola honlapján, amely számos témát lefed, hogy jobban vonzó legyen hallgatói számára.

Képforrás

Harmadik lépés: A megfelelő platformok használata

A megfelelő platformok kiválasztása fontos az iskolai közösség hatékony eléréséhez és bevonásához. A gyakori platformok közé tartozik a közösségi média, az iskola webhelye és az e-mail. Széles körű elterjedésével a közösségi média elősegíti a közösségi interakciót, de előfordulhat, hogy nincs mélysége.

A jó azonban az, hogy a fiatalok jelentős időt töltenek a közösségi média felületein. Valójában a Pew Research Center tanulmánya kimutatta, hogy a 13 és 17 év közötti amerikaiak 71%-a használja a Facebookot, 52%-a az Instagramot, 41%-a a Snapchatet, 33%-a a Twittert, és 71%-a rendszeresen több ilyen közösségi hálózatot használ. .

Másrészt az iskola webhelye átfogó információkat kínál, de megköveteli a felhasználóktól, hogy ezeket aktívan keressék. Az e-mail egy közvetlen kommunikációs csatorna, de előfordulhat, hogy telítettségben van.

Az egyes platformok használatának az iskola igényeihez igazítása magában foglalja e tényezők stratégiai navigálását. Ha személyre szabja a tartalom megosztásának módját, nagyobb valószínűséggel lép kapcsolatba az elérni kívánt közönséggel.

A hatás maximalizálása érdekében fontolja meg a tartalom zökkenőmentes integrálását a platformok között. Például osszon meg vonzó közösségi média kivonatokat, amelyek az iskola webhelyén található részletes cikkekre hivatkoznak, célzott e-mailes hírlevelekkel kiegészítve.

A Harker School egy non-profit magániskola San Joséban, Kaliforniában. Hatékonyan kihasználja a közösségi médiát a gyors frissítések érdekében, átfogó iskolai webhelyet tart fenn a részletes információkért, és e-mailes hírleveleket alkalmaz a személyre szabott kommunikáció érdekében, biztosítva az összetartó és hatékony online jelenlétet.

Olvasni:  Cookie-k törlése az iPhone készüléken (2024. évi útmutató)

Képforrás

A Harker School kihasználja az olyan platformok dinamikus természetét, mint a Facebook, Twitter és Instagram, hogy megosszon gyors pillanatfelvételeket a napi tevékenységekről, eredményekről és fontos bejelentésekről. Ez a többplatformos stratégia a közönség különböző preferenciáit és viselkedését szolgálja ki, legyen szó rövid frissítésekről, vizuális kiemelésekről vagy interaktív tartalomról.

Negyedik lépés: A siker mérése és az iteráció

A magániskolák vagy állami egyetemek hatékony tartalommarketingje nem ér véget a stratégiák kidolgozásával és megvalósításával; ehhez mérni kell a sikert, és ismételni kell a folyamatos fejlesztéshez.

A mantra: “Mérés, elemzés és beállítás”, ez az iránytű, amely a siker pályáját vezérli.

Eszközök és mérőszámok a tartalommarketing sikerének értékeléséhez

 • Eljegyzési arányok: Kövesse nyomon a tartalom interakciójának szintjét. Ide tartoznak a kedvelések, megosztások, megjegyzések és a közönség bevonásának egyéb formái. Olyan eszközök, mint A Google Analytics, SEMRusha közösségi média elemzése, mint LinkedIn Analyticsés tartalomkezelő rendszerek, mint pl HubSpot értékes adatokkal szolgálhat az elköteleződésről.

 • Weboldal forgalom: Szorosan figyelje a tartalma által generált forgalmat. Elemezze, mely darabok vonzzák a legtöbb látogatót webhelyére, és ismerje meg ennek a forgalomnak a forrásait. A Google Analytics és más webhelyelemző eszközök segíthetnek a webhely teljesítményének nyomon követésében.

 • Jelentkezési számok: Az iskolák számára a beiratkozás kulcsfontosságú mérőszám. Mérje meg, hogy tartalommarketing-erőfeszítései hogyan befolyásolják a hallgatók felvételét és megtartását. Ez magában foglalja a leendő hallgatók útjának nyomon követését a tartalommal való elköteleződéstől a beiratkozásig.

Miután összegyűjtötte az elköteleződésről, a webhely forgalmáról és a jelentkezési számokról szóló adatokat, ideje elemezni, és értelmes következtetéseket levonni. Határozza meg a kivételesen jól teljesítő tartalmat, és értse meg, miért. Hasonlóképpen emelje ki azokat a területeket, ahol fejlesztésre van szükség. A visszajelzés nem csak segít azonosítani a fejlesztendő területeket, hanem kapcsolatot teremt az iskola és a közönség között.

Ezt az ellenőrzést néhány hetente vagy havonta elvégezheti, hogy lépést tartson a fejlődésével.

Ötödik lépés: Közösségi részvétel és együttműködés

Manapság a közösségi részvétel és az együttműködés döntő szerepet játszik az iskolai tartalommarketing-stratégiák sikerében.

A következőképpen vonhatja be a közösséget a tartalomkészítési folyamatba:

 • Ösztönözze a tanulókat, a szülőket és a közösség tagjait, hogy osszák meg történeteiket, tapasztalataikat és nézőpontjaikat. Ez megtehető vendégblogbejegyzésekkel, ajánlásokkal, vagy akár a közösségi médiában a felhasználók által generált tartalmakkal.

 • Aktívan kérje ki a szülők véleményét, hogy megértse elvárásaikat, aggodalmaikat és törekvéseiket. Hozzon létre olyan tartalmat, amely megfelel ezeknek a felismeréseknek, és erősebb kapcsolatot épít ki az iskola és az általa kiszolgált családok között.

 • Helyi események, kezdeményezések és eredmények népszerűsítése és ismertetése. Ez bizonyítja az iskola közösség iránti elkötelezettségét, és értékes, releváns tartalmat kínál, amely rezonálja a közönséget.

Olvasni:  8 legjobb affiliate marketing példa a közösségi médiában

A tartalom sokszínűsége érdekében együttműködhet helyi vállalkozásokkal és öregdiákokkal is.

Például a vendégelőadások, workshopok és a helyi vállalkozásokkal folytatott együttműködési projektek gyakorlati ismeretekkel gazdagíthatják a hallgatókat, és növelhetik a tartalom hitelességét.

Társuljon más oktatási intézményekkel közös projektekhez, tudáscseréhez vagy együttműködési rendezvényekhez. Ez kiszélesíti tartalmainak hatókörét, és olyan hálózatot hoz létre, amely mindkét intézmény számára előnyös. Használja ki a timsók tapasztalatait azáltal, hogy bemutatja sikertörténeteiket, karrierútjaikat és társadalmi hozzájárulásaikat. Az öregdiákok bevonása hitelessé teszi a tartalmat, és bemutatja intézménye hosszú távú hatását.

A közösségi szerepvállalás és az együttműködés felkarolása gazdagítja iskolája egyedi küldetését, elősegítve a dinamikus és összekapcsolt oktatási környezetet.

Becsomagolás

Nyilvánvaló, hogy az iskolák sikeres tartalommarketing-stratégiájához következetes, jó minőségű tartalomkészítésre és a jól menedzselt közösségi média platformokon keresztüli aktív részvételre van szükség. A kihívás azonban abban rejlik, hogy a szükséges időt és szakértelmet ezekre a feladatokra kell fordítani, ami kimerítheti az iskolán belüli meglévő erőforrásokat.

Kezdetben kivitelezhetőnek tűnhet, ha a tartalomkészítési és online jelenlét-kezelési feladatokat a már amúgy is elfoglalt munkatársaira próbálja kiosztani, de ez gyakran vagy késedelmes projektekhez, vagy a kívánt minőségi előírásoknak nem megfelelő tartalomhoz vezet. Ennek elkerülése érdekében az iskolák hatékonyabb és speciálisabb megközelítést választhatnak megbízható szakemberekkel együttműködve.

A Pepper Content egy megbízható partner, amely állami és magániskolák számára nyújtott tartalomírási szolgáltatásokra szakosodott. A Pepper Content partnerségével az iskolák hozzáférhetnek egy elhivatott csapathoz, amely megérti annak egyedi céljait és tulajdonságait. Ez a partnerség biztosítja a személyre szabott tartalommarketing-stratégiák létrehozását, amelyek rezonálnak a célközönséggel, és csökkentik a házon belüli személyzet terheit, lehetővé téve számukra, hogy a tartalom minőségének romlása nélkül összpontosítsanak elsődleges feladataikra.

Foglaljon bemutatót még ma, és induljon el a hatásos tartalommarketing útjára iskolája számára!

Új publikációk:

Ajánlott