Az Oppo Reno 7 frissített Dimensity 1200 Max-mal mutatkozott be

Az Oppo bejelentette legújabb zászlóshajóját, a Reno 7-et, amely a Mediatek személyre szabott SoC-jét, a Dimensity 1200 Max-et tartalmazza. A Reno 7 256 GB-os tárhelyet is kapott 8 vagy 12 GB RAM-mal párosítva, amely 3, 5 vagy 7 GB-os tárhelyet tud elvenni a tárhelyről, hogy szükség esetén bővítse a RAM-ot, hasonlóan a nemrégiben bemutatott Realme 9i-hez.

Az Oppo Reno 7 február 4-én délben indul (IST).

A felfrissített Mediatek SoC akár 3 GHz-es órajelet is képes elérni Cortex A-78 magjain, és 5 nm-es folyamatra épül, ami jobb megjelenítési, fényképezési és videózási képességeket eredményez a Reno 6-ban használt lapkakészlethez képest.

A Dimensity 1200 Max megkapja az AI Deblur-t is, az Oppo szabadalmaztatott elmosó algoritmusát. Ezenkívül az AI képminőség funkciót is beépítik a chipbe, hogy jobban meg tudják különböztetni a fotóalanyokat. A személyre szabott SoC az 5G-t is képes futtatni 5100 Mbps csúcs lefelé és 700 Mbps felfelé irányuló kapcsolattal, ha sebességről van szó.

A telefon az borravalót 29 990 INR a 8 GB + 256 GB változat és 34 990 INR a 12 GB + 256 GB változat esetén.

A hírekben: Az Android-alkalmazások és egy jobb tálca jövő hónapban érkezik a Windows 11-be

Az Opponak van néhány merész állítása a legújabb zászlóshajójával kapcsolatban, kezdve az akkumulátor élettartamával. A cég állítása szerint a 65 W-os SuperVooc gyorstöltés 31 perc alatt képes 100%-ra feltölteni a készüléket. Ezenkívül ez a technológia segít megelőzni a túlmelegedést töltés közben. Az akkumulátor kapacitása várhatóan 4500 mAh körül lesz.

A telefon hátulja háromszoros kamerát kapott a Sony IMX766 érzékelőjével, míg az előlapon a Sony IMX709 érzékelőjével működő lyukkamerát kapott, amelyet az SoC-hez hasonlóan az Oppo testre szab.

Olvasni:  Az Apple Watch Series 7 399 dolláros áron mutatkozott be

A szoftverhez több újdonság is tartozik. A telefon operációs rendszere továbbra is ColorOS 12, amely Android 12-re épül, és új 3D ikonokat, valamint Omoji-t tartalmaz – az Oppo riválisa az Apple animoji funkciójával, amely megörökíti a felhasználó arcát, és hangulatjel-avatarrá alakítja. Az Oppo arcfelismerő algoritmusa tartalmaz egy bekukucskálásgátló funkciót is, amely értesíti, ha észrevétlen arcot kap, aki az eszközt nézi.

A ColorOS 12 PC Connect funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi az adatátvitelt a Windows PC és a telefon között Bluetooth segítségével. Az Oppo azt állítja, hogy ez a vezeték nélküli PC-csatlakozási funkció akár 45 MB/s átviteli sebességet is elérhet a telefon és a számítógép között.

A Hírekben: A Google axes FLoC-t, lebeg a témákat

Új publikációk:

Ajánlott