Az organikus forgalom és a webhely rangsorolásának növelése

Az online üzlet népszerűsítéséhez a márkáknak nagyobb közönséget kell elérniük. Videótartalom-készítőkpéldául különböző módszereket használnak a webhelylátogatások növelésére, és ez a megtekintések vagy a tartalom fogyasztóihoz vezethet. Az összes internetes forgalom több mint fele és az összes bevétel 40%-a az organikus keresésből származik. Ez az oka annak, hogy a keresési marketingszakemberek az organikus keresési forgalom növelésére törekednek.

Ha azonban az első három helyen vagy az adott kulcsszó kiemelt részletében szerepel, az exponenciális forgalom valószínűleg növekedni fog. Tegyük fel, hogy hiba történt az első oldalon történő rangsorolásban. Előfordulhat, hogy egy vállalkozás elszalasztja a legalacsonyabb bevételi lehetőségeket.

Az organikus keresés növelése érdekében fontos, hogy egynél több módszerre támaszkodjunk. A különböző módszerek használatával a webhelytulajdonosok szélesebb közönséget érhetnek el. Ezért nem meglepő, hogy kiderül hogyan lehet növelni az organikus forgalmat a keresőmarketing legkritikusabb feladata.

Ebben a cikkben megemlítünk olyan fontos stratégiákat, amelyek felhasználhatók a keresési forgalom növelésére és a marketingcélok elérésére.

SEO

Három betű jelzi a SEO szót

A SEO egy olyan kifejezés, amely még mindig sok embert összezavar. Vannak, akik nem tudják, hogyan kell használni a SEO eszközöket a megfelelő forgalom eléréséhez blogjukhoz. A SEO segíthet a webhelyek vagy blogok frissítésében, hogy azok jelentőségteljesebbek vagy jelentősebbek maradjanak a közönség számára.

A legtöbb embernek tetsző, lebilincselő blogok írása és közzététele felfelé tolja a keresési eredményeket. A bloggereknek mindig gondoskodniuk kell arról, hogy a tartalom hasznos legyen, és ne csak néhány rosszul megírt, helytelen nyelvtani ellenőrzéssel ellátott anyag.

A SaaS SEO kulcsfontosságú és a blogok B2B marketingre is használhatók, ha egy marketingcsatorna-stratégiát követnek, és az értékesítési csatornát zárt tartalommal feltöltik minősített leadekkel. A blog tartalma azonban csak a valós felhasználói igények kielégítésével növeli az organikus forgalmat.

A SEO segít legyőzni a versenyt

A friss és releváns tartalom egy márkát a versenytársak fölé helyez egy keresőmotor eredményoldalán. A kulcsszavakat tartalmazó rendszeres blogbejegyzések létrehozása biztosítja, hogy a keresőmotorok, mint például a Google, prioritást állítsanak fel egy oldalnak, ami közvetlenül befolyásolja a webhely forgalmát.

Nem számít, mennyi erőfeszítést fektetnek a SEO-ba, a rendszeres blogírás egy vállalkozásról és iparágról szervesen javítja a helyezéseket. A Yoast cikkekhez való használata drámai javulást tesz lehetővé a keresésben. Fontos: megtalálni a rangsoroló kulcsszavakat, figyelembe venni a fejléceket, és optimalizálni őket a SEO-hoz. Millenioegy vezető keresőoptimalizálási és digitális marketingügynökség, amely szakértői útmutatást tud nyújtani ezeken a területeken, hogy növelje online jelenlétét.

Olvasni:  A 400 hibás kérés hiba kijavítása (okok és javítások)

Javítsa a kulcsszavak rangsorolását egy bloggal

Laptop képernyője a WordPress irányítópultjával

Lehetőség van arra, hogy több kulcsszó esetén magasabb helyezést érjen el blogírással, különösen a nem márkás kulcsszavakkal. A blogbejegyzések használata egy márka szakértőként való pozicionálására egy bizonyos területen, és a kínálat bemutatása a kapcsolódó információkat kereső emberek számára nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a márkát tekintélyként pozicionálják az iparágban.

A blogok B2B marketingre is használhatók, ha egy marketingcsatorna-stratégiát követnek, és az értékesítési csatornát zárt tartalommal feltöltik minősített potenciális ügyfelekkel. A blog tartalma azonban csak a valós felhasználói igények kielégítésével növeli az organikus forgalmat.

Az organikus forgalom növelése blogírással

A blogok idő- és erőforrás-igényesek. Ráadásul az eredmények lassabbak, mint a fizetett keresési hirdetéseknél. Annak érdekében, hogy a blog tartalma gyorsan teret nyerjen, megéri költeni a SEO blogírási taktikák gondos megtervezésére.

Ahol már létezik célkulcsszavak listája, azok két kategóriába sorolhatók: információs és tranzakciós keresési szándék. Ha a lista nem áll rendelkezésre, fontos elkezdeni a kulcsszavas keresést. Amint összeállt a kulcsszavak listája, kategorizálhatók mennyiség, vásárló személy vagy akár fájdalompont alapján. Ez biztosítja, hogy a tartalom felhasználó-központú legyen.

Fontos megtudni, hogy a többi versenytárs milyen kulcsszavakat használ. Ha feltárja, hogy a versenytársak mely kulcsszavak alapján rangsorolnak, az segít eldönteni, hogy elfogadja-e ezeket a kulcsszavakat.

Az organikus forgalom növelésének egyéb módszerei

Keresse meg és javítsa ki a nem teljesítő tartalmat a webhelyen

Nő gépel a laptop

A nem teljesítő tartalom kifejezés olyan anyagokra utal, amelyek nem irányítják az organikus forgalmat egy webhelyre, vagy nem hatékonyak a látogatók eladásokba való átváltásában vagy más webhelyekről érkező hivatkozások elnyerésében. Előfordulhat, hogy a tartalom túlságosan elavult, hiányoznak a linkek, vagy valakinek fülbemászó címeket kell írnia ahhoz, hogy újra felléphessenek. Semmi célt nem szolgál, ha ilyen anyagokat egy webhelyen tartanak, mivel ez még az organikus keresési forgalom esélyét is csökkentheti.

A nem teljesítő tartalom feltérképezési költségkeretet használ fel, amely alapján a keresőmotorok meghatározzák, hány oldalt kell feltérképezni. Ha egy webhely túl sok hatástalan oldalt tartalmaz, a keresőmotorok elakadhatnak a feltérképezésben, és elhagyhatják azt, mielőtt feltérképeznék a hasznos oldalakat.

A keresőmotorok a nem teljesítő tartalom azonosítása és eltávolítása után képesek feltérképezni a webhely legrelevánsabb oldalait és bejegyzéseit. Hosszú távon ez a tartalom több organikus kattintást érhet el, mivel előrébb kerül a SERP-ben.

Annak megállapításához, hogy melyik tartalom teljesít a legjobban egy webhelyen a listaépítés, a forgalom és a rangsorolási kulcsszavak tekintetében, a következő módokon kell tartalom-ellenőrzést futtatni:

  • Gyűjtsen információkat azokról a célkulcsszavakról, amelyek nem érnek el akkora forgalmat, mint kellene, és a kapcsolódó cikkekről. Ehhez az Alexa Site Keywords eszköze használható.
  • Írja be a webhely URL-jét a mezőbe, hogy megtekinthesse az összes olyan kulcsszót, amely forgalmat irányít a webhelyre. Fontolja meg a Hangmegosztás 0 és 5 közötti szűrését annak érdekében, hogy eltávolítsa azokat a kifejezéseket, amelyek a kulcsszó forgalmának már nagy részét képviselik.
Olvasni:  Generatív mesterséges intelligencia ügynökségeknek: a hatékonyság növelése...

Ezzel a módszerrel megtekinthető, hogy mely kulcsszavak irányítanak forgalmat az oldalra. Ha meg szeretné tudni, hogy mely kulcsszavak a webhely melyik URL-jére irányítanak forgalmat, töltse le a kulcsszavakat tartalmazó táblázatot.

Azonosítson új kulcsszavakat a célzáshoz

Nő nagyítóval

A kulcsszóstratégiákban lehetnek hiányosságok, még akkor is, ha a legerősebbek. Folyamatosan új, releváns kulcsszavak jelennek meg, és az új termékek hozzáadásával új kulcsszólehetőségek nyílnak meg. Ha a tartalomkészítők hozzáadják ezeket a lehetőségeket kulcsszóstratégiájukhoz, az időbe telik.

Ezzel kapcsolatban nem tanácsos elfogadni a hiánypótló kulcsszó-stratégiát. Az organikus forgalom növekedését megzavarhatják az elszalasztott kulcsszavak, így a versenytársak előnyhöz juthatnak. A keresési forgalom és a márka láthatósága növelhető a lehetőségek azonosításával és a kulcsszóstratégia iterációiba történő beépítésével.

Az új kulcsszavak megtalálásához a keresés kezdődhet a nagy keresési mennyiséget és alacsony versennyel rendelkező kulcsszavak azonosításával, amelyekre a webhely jelenleg nem rendelkezik.

Az Alexa Keyword Difficulty eszköze is használható erre. Egy másik releváns oldali SEO-ellenőrző is használható.

Ha egy releváns kulcsszót csatlakoztat az Alexa Kulcsszó nehézségi eszközéhez, akkor megjelenik a kapcsolódó kulcsszólehetőség, amelyet a leggyakrabban használt kifejezések keresésére lehet rendezni.

Az Alexa Competitive Power mérőszáma segítségével meghatározható, hogy mely kifejezések igazán rangsorolhatók azokkal szemben, amelyek nem, azáltal, hogy kiszűrjük azokat a kulcsszavakat, amelyek kívül esnek a webhely versenyerejében.

Optimalizálja a magasabb CTR-t

Az organikus keresési forgalom harca nem ér véget az első oldalon való helyezésnél; az is fontos, hogy meggyőzzük a felhasználókat, hogy a versenytársak egyike helyett az eredményre kattintsanak. A CTR-optimalizálásnak két fő előnye van. Először is növeli az organikus forgalmat azáltal, hogy elcsábítja a keresőket a versenytársak webhelyeiről.

A második előny, hogy pozitív jelzéseket küld a keresőmotoroknak: a Google a CTR alapján rangsorolja a keresési eredményeket.

Hogyan lehet növelni a CTR-t

Különféle módszerek használhatók a CTR növelésére. Íme néhány ajánlás:

  • A Google Search Console segíthet azonosítani, hogy a webhely mely oldalain van alacsony CTR az eredményoldalakon. Az eredmények letölthetők Excelbe, majd CTR szerint listázhatók. Az alacsony átkattintási arányú, jól teljesítő oldal a legjobb jelölt az optimalizáláshoz. Hozzon létre SEO-barát metaleírásokat a prioritási lista alapján. Például tegye vonzóbbá a címet, és használja korábban a célkulcsszavakat. Ez jó technika? A legjobb kattintásonkénti fizetés ill PPC hirdetések CTR-re vannak optimalizálva, és valószínűleg magas lesz az átkattintási arányuk. A marketingcsapatok sok időt töltenek a PPC-hirdetések optimalizálásával.
  • A CTR-t nagyban befolyásolják a metaleírások. Meg kell adni azt a konkrét kulcsszókifejezést, amelyre a webhely rangsorolni szeretne, valamint egy egyértelmű cselekvésre ösztönzést. Fontos gondolni a kereső szándékára: A keresési kifejezéseknek nem ugyanaz a szándéka: a „legjobb eszközök az organikus forgalom növelésére” információs szándékuk van. A SEO metaleírásoknak ideális esetben ezt a szándékot kell tükrözniük.
  • A fenti tényezők optimalizálása csak a kezdet. Fontos a frissített és az eredeti tartalom közötti CTR-különbségek elemzése és nyomon követése, valamint a fejlesztések és a megtett intézkedések összekapcsolása.
Olvasni:  Mi az a Discord Unblocked és hogyan működik

Közösségi média

Mobiltelefon, amely a közösségi média ikonokat mutatja

A közösségi média marketingje az egyik legjobb módszer az organikus forgalom növelésére, bár a Google azt állítja, hogy a közösségi jelzések nem befolyásolják a helyezéseket. A márkaismertséget fokozza az aktív közösségi média jelenlét. Ez viszont azt eredményezi, hogy a Google-on fellendülnek a márkás keresések.

A legtöbben már most is kihasználják a közösségi médiát használók növekvő számát, hogy növeljék webhelyük forgalmát. Világszerte több mint 3,2 milliárd aktív közösségimédia-felhasználó van. Az alábbiakban ismertetett három kipróbált módszerrel organikus forgalmat lehet irányítani egy webhelyre.

Íme, hogyan használhatja a közösségi médiát egy webhely organikus forgalmának növelésére:

Fizetett hirdetések

A közösségi média hatékony eszköz a márkák számára termékeik reklámozására és piacra dobására. A közösségi médiát használók azonban bizonytalanok abban, hogy pénzt költsenek-e a közösségi médián keresztüli hirdetésre. A kimenő marketing meglehetősen más folyamat, mint a fizetett hirdetés. A kimenő marketing meglehetősen más folyamat, mint a fizetett hirdetés.

A marketingszakemberek az adatok és a gépi tanulási technológia használatával könnyedén elérhetik és célzottan célozhatják meg közönségüket. A vállalatok meghatározott platformokat használnak meghatározott célok eléréséhez. Ez magában foglalja a webhely forgalmának növelését, a leadek létrehozását és a márkaismertség előmozdítását. A marketingcégek hozzáférhetnek a fizetett hirdetésekből származó elemzésekhez, amelyek betekintést nyújtanak a közösségi média marketing teljesítményének javításába.

Megfigyelték, hogy a rokonok, barátok és kollégák közösségi médiában közzétett bejegyzései általában nagyobb prioritást élveznek, így csökken az organikus elérés. Ezenkívül a közösségi hírfolyamok nagy száma statisztikailag lehetetlenné teszi a megcélzott közönséggel való kapcsolatot. A fizetett hirdetések viszont biztosítják, hogy a hirdetések megjelenjenek a megcélzott felhasználók hírfolyamában. Míg a közösségi média tele van reklámokkal, közvetlen módot kínálnak a forgalom, a leadek és az eladások növelésére.

Rendszeres közzététel

Annak ellenére, hogy az emberek nem akarják posztokkal bombázni követőiket, a közösségi média csatornákon való rendszeres közzététel elősegíti a nyilvánosságot és a forgalmat. Közösségi média platformok nem szabad elhanyagolni. A különféle közösségimédia-platformok frissítéseinek a közösségi média marketingeseinek napi rutinjába kell tartozniuk. Amellett, hogy a rendszeres közzététel növeli a megtartást, általános érdeklődést vált ki a termékek és szolgáltatások iránt, mivel a követők emlékezni fognak a márkanévre.

Olvasni:  A 7 legjobb webhely LinkedIn-bejegyzések megvásárlására 2024-ben (valós és azonnali)

A minőségi és informatív tartalom rendszeres közzététele a siker kulcsa. A márkatulajdonosoknak érdemes fontolóra venniük a hajápolási termékek használatáról szóló tartalom közzétételét, például ha kevés sikerrel osztottak meg bejegyzéseket róluk. Ez arra fog vezetni, hogy követőik jobban odafigyeljenek bejegyzéseikre, és jobban áttekinthetővé váljanak.

Fontos a kapcsolattartás követői a közösségi médiában rendszeres bejegyzések készítése mellett. Ha megjegyzést tesznek, megemlítik vagy megosztják a terméket vagy márkát, fontos megfontolni, hogy válaszoljon nekik. A közösségi média jelenléte arra ösztönzi a felhasználókat, hogy kapcsolatba lépjenek a márkával.

Videók használata

Kamera videofelvétel

A vizuális tartalmat használó közösségi média marketing kampányok hatékonynak bizonyultak. Sokan a közösségi médiában sok időt töltenek hírfolyamaik görgetésével. Sajnos sok érdekes és hasznos információról lemaradnak. Több vizuális tartalom megosztásával, különösen olyan videók megosztásával, amelyek kiemelkednek, a márkák megakadályozhatják a potenciális ügyfeleket ebben.

A közösségi média felhasználói negyvenszer nagyobb valószínűséggel osztanak meg vizuális tartalmat, mint a hagyományos hírcsatornákat. A videó az egyetlen olyan médiaforma, amely több kedvelést, megosztást és megjegyzést kap, mint a szöveg. A közösségi médiában közzétett bejegyzések iránti elkötelezettség növelése egyszerű, ha videókat, grafikonokat, animációkat, fényképeket és GIF-eket tartalmaznak.

Más online marketingstratégiákhoz hasonlóan a közösségi média is használható a webhelyek forgalmának növelésére. Ahhoz, hogy ezt meg lehessen tenni, intelligens stratégiára, valamint időre és erőfeszítésre van szükség. A két stratégiának ki kell egészítenie egymást, nem pedig helyettesítenie kell egymást. Fontos megérteni azokat a konkrét módszereket, amelyek a közösségi platformokkal az organikus forgalom növelésére használhatók, még inkább a jelenlegi piacon, ahol az organikus forgalmat nem könnyű megtalálni.

Következtetés

Ahhoz, hogy sikeres legyen egy online üzlet növekedése, fontos a valódi emberi vagy organikus forgalom. Azok a vállalkozások, amelyek B2B marketingjüket hatékony keresőoptimalizálással kívánják javítani, fontolják meg, hogy konzultáljanak olyan szakértőkkel, mint a Netrocket. Netrocket B2B SEO szolgáltatás speciális stratégiákat kínál az online láthatóság javítására és a célzott forgalom növelésére. Az organikus forgalmú weboldalak segítenek a cégeknek megbízható piaci részesedés megszerzésében. A legfontosabb, hogy az ilyen weboldalak a Google számára is értékessé válhatnak, így hosszú távon pozitív eredményeket érhetnek el az üzletben. A dedikált IT-támogató csapat továbbfejleszti ezt a folyamatot, és biztosítja, hogy webhelye ne csak organikus forgalmat vonzzon, hanem zökkenőmentes felhasználói élményt is biztosítson, ami végső soron növeli online vállalkozása sikerét. IT-támogatás Kent.

Új publikációk:

Ajánlott