Az SMS nem működik SIM-csere után: Gyors javítás

Lehet, hogy manapság nem az SMS az előnyben részesített kommunikációs mód, de még mindig nagyon szükséges. Noha a SIM-kártya cseréje vagy az eszközök közötti SIM-csere során a mobilfunkciók nem változnak, előfordulhat, hogy időnként problémákba ütközik.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mit tegyünk, ha az SMS nem működik SIM-kártya cseréje után.

Ilyen forgatókönyv esetén a legjobb teendő az, ha felveszi a kapcsolatot azzal a szolgáltatóval, akihez a telefonja le van zárva, és megkéri őt a telefon zárolásának feloldására. A körülményektől függően azonban ez nem lehet egyszerű.

Ha a telefont ellopják vagy blokkolják, a szolgáltató megkövetelheti bizonyos követelmények teljesítését vagy bizonyos dokumentumok benyújtását a telefon feloldása előtt. Előfordulhat, hogy az eljárásért díjat számítanak fel. Végül néhány telefon beépített vagy összekapcsolt telefonszámmal rendelkezik. Ilyen esetekben a telefon feloldása meglehetősen nehéz, ha egyáltalán lehetséges.

Egyes esetekben az olyan szolgáltatók, mint a Jio, az Airtel vagy a Vi, akár 24 órán keresztül blokkolják a bejövő üzeneteket, ha duplikált SIM-kártyát ad ki.

Bármely eszköz hibaelhárításának első lépése az újraindítás, és ez az okostelefonunkra is vonatkozik. Ha valami történik, valószínűleg a telefon újraindítása meg tudja oldani.

A Repülőgép mód be- és visszakapcsolása nagyjából ugyanolyan hatással van az eszközre, mint az újraindítás, azzal a különbséggel, hogy jobban érinti a hálózatot, mint az eszközt.

Ha problémái vannak az SMS-ekkel, húzza le az értesítési felületet a Repülőgép mód beállításának eléréséhez. Kapcsolja be, várja meg, amíg az összes kapcsolat megszűnik, majd kapcsolja be újra.

Néha a probléma olyan egyszerű lehet, hogy a SIM-kártya nincs megfelelően behelyezve. Az is előfordulhat, hogy poros, és nem érintkezik megfelelően a SIM-nyíláson lévő terminálokkal.

Olvasni:  Miért villog zölden az Ooze tollam? Gyors javítás

Próbálja meg kikapcsolni a telefont, vegye ki a SIM-kártyát, majd helyezze be újra. Ha most tud telefonálni, vagy hálózati lefedettséget kap, akkor a nem megfelelően behelyezett SIM-kártya okozta a problémát.

A helytelen hálózati beállítások mindenféle problémát okozhatnak, beleértve a SIM-kártyák nem észlelését vagy hibás működését. Ezzel visszaállítja a WiFi-hálózatokat, a Bluetooth-kapcsolatokat, a mobilhálózati és még a VPN-beállításokat is.

Tekintse meg részletes útmutatónkat a hálózati beállítások visszaállításáról itt

A rossz hálózat kiválasztása is gyakran okozhatja ezt a problémát. Ellenőrizze, hogy a hálózatválasztás automatikusra van-e állítva.

Hogyan lehet javítani a „telefon nem engedélyezett a hanghoz” hibát?  |  Őszinte.Technológia
  • Menjen a telefon beállításaihoz, és koppintson a gombra Hálózat és Internet.
  • Koppintson a SIM-kártyájára.
  • Koppintson a Fejlett.
  • Győződjön meg arról, hogy a Hálózat automatikus kiválasztása opció engedélyezve van.

Most indítsa újra a telefont, és képesnek kell lennie csatlakozni a hálózathoz és SMS-üzeneteket küldeni.

Időnként a telefonszoftver frissítése is segíthet megszabadulni a hálózattal kapcsolatos problémáktól. Ha hiba van az operációs rendszerben, vagy probléma van a telefonra telepített aktuális szoftververzióval, a frissítéssel azonnal kiküszöbölhetők az ilyen problémák.

Új publikációk:

Ajánlott