Az Ügynökség alapítóinak reakciói a gazdasági lassulásra

A 2022-es gazdasági lassulás

Világszerte látszólag nem hagynak nyugodni a negatív gazdasági hírek.

A New York Times legutóbbi cikke a címmel “A világgazdaságot veszélybe sodorja egy szem elől rejtőzködő erő” számtalan gazdasági kérdést vet fel, mint például az emelkedő infláció, az emelkedő kamatok, az ellátási lánc problémái, a gyenge GDP-eredmények, de ami a legérdekesebb, a most két és fél éves elefántra helyezte a hangsúlyt a teremben: a járvány.

“A globális gazdaságot sújtó kihívások többségét a Covid-19 terjedésére és az azzal járó gazdasági sokkokra adott világreakció indította el.”

A Google-ben a „recesszió” kifejezésre végzett keresések 2022 júniusa körül érték el a csúcsot, amikor az amerikai jegybank agresszívebb kamatemelésbe kezdett:

A negatív piaci megítélést tovább fokozza egyes technológiai cégek gyenge teljesítménye. A Snap például egyetlen nap alatt 39%-ot veszített részvényértékéből. Ezek a negatív vállalati eredmények egyes esetekben a munkaerő-felvétel leállását vagy ami még rosszabb, elbocsátásokat váltottak ki.

Történelmileg a marketingesek és a hirdetők reakciója az ehhez hasonló bizonytalan időkben a marketingköltségvetés megfékezése és/vagy a teljesítménymarketing felé való visszalépés. Másrészről azonban mindig tisztességes megnyilvánulások vannak az ügynökségi oldalon, akik azt mondják, hogy a marketingköltségvetések csökkentése válság idején nem bölcs dolog.

Például ezt cikk Seema Nayak, az AdChina azzal érvel, hogy a nehéz időkben kevesebb a verseny, így előnyt jelent a piacon való nagyobb jelenlét. Ez logikus, de természetesen az iparágtól és a célpiactól függ.

Az Ügynökség alapítóinak reakciói

Mivel a piaci bizonytalanság valós időben történik, a mikroügynökségek alapítói vagy a marketing szabadúszók gyorsan változtattak, hogy megvédjék bevételeiket és megvédjék az ügyfeleket az ügyfelek lemorzsolódásától. Néhányan élőben is Twitteren közvetítik az élményt:

De szerettünk volna tájékozódni a kis és közepes piaci ügynökségekről, és arról, hogy a gazdasági visszaesés hogyan érinti őket. Itt, a SEOptimernél örömünkre szolgál, hogy világszerte több ezer digitális ügynökséggel dolgozhatunk, hogy automatizáljuk webhelyük lead generálását a beágyazható auditáló eszközünkön keresztül.

A közelmúltban számos kis- és közepes méretű ügynökség alapítójával beszélgettünk, hogy többet megtudjunk a jelenlegi gazdasági visszaeséssel kapcsolatos gondolatairól. Szerettük volna megtudni, hogyan reagálnak ügyfeleik, mit tesznek erre az ügynökségeik, hogyan változtathatnak, és mi a tágabb értelemben vett gondolataik 2024-ra.

Senkinek sincs kristálygömbje, de ezek az ügynökségalapítók az élvonalban vannak – beszélnek az ügyfelekkel, új üzleteket nyernek, és azon dolgoznak, hogy megtartsák és fenntartsák a marketingköltségvetéseket.

Ezek a sikeres üzleti vezetők kedvesen megosztották gondolataikat és azt, hogy mit csinálnak a jelenlegi piaci körülmények között. Meg akartuk érteni, mit vesznek észre, és hogyan reagálnak. Egy nagy köszönöm mindegyiküknek kijár a részvételért!

Váltás nagyobb ügyfelek, nagyobb költségvetés felé

Kyle Smendziuk, WebMarketers

Olvasni:  Digitális Ügynökség Lean Canvas Példa (PDF és DOCX fájlokkal)

Kiemeltük az Ottawa digitális ügynökséget WebMarketers cikkeinkben a múltban, és különösen lenyűgözött bennünket, hogy a 2020-as világjárvány kezdeti napjaiban hogyan fordultak az online oktatás és a helyi vállalkozások számára szervezett műhelymunka felé.

A WebMarketers egyre erősödik, felfelé haladva nagyobb ügyfelekkel és nagyobb költségvetéssel dolgozva. Az ügynökség vezérigazgatója, Kyle Smendziuk nem észlelt semmilyen növekedést az ügyfelek lemorzsolódásában vagy a költségvetés csökkentésében, és folyamatos sikereket ért el elkötelezett értékesítési csapatuk és hirdetéseik terén.

“Áttérünk arra, hogy nagyobb ügyfelekkel dolgozzunk, akiknek költségvetését (legalábbis még) nem érintik, és akikre jellemzően kevésbé vannak hatással a gazdasági változások. Jelenleg értékesítéseink ugyanolyan állandóak és stabilak, mint valaha.”

A WebMarketers a közelmúltban több bejövő és kevesebb kimenő tevékenységre összpontosít, emellett a partnerségekre és a leányvállalatokra is nagyobb hangsúlyt fektet.

Emellett nagyobb hangsúlyt fektetnek a nagy értékű érintkezési pontokra és az ügyfelekkel folytatott kommunikáció gyakoriságának növelésére, mivel olyan ügyfelekkel dolgoznak, akik stratégiai okokból ügynökséget választottak digitális marketinges alkalmazott helyett, és ezért ezt meg kell erősíteniük, mint a helyes lépést a kapcsolati és eredményszempont.

Kyle 2024-ra vonatkozó kilátásai vegyesek. Úgy véli, hogy a közepes méretű ügynökségek továbbra is sikeresek lesznek és növekedni fognak, de a kisebb, 1-5 fős csapatok ezt nehezebben fogják találni.

Növelje a személyzet megtartását

Andy Crestodina, az Orbit Media Studios

Orbit Media Studios egy díjnyertes webtervező cég Chicagóban, és büszke BCorp. Andy Crestodina az ügynökség társalapítója, és mindent látott, mivel az ügynökséget több mint 21 évvel ezelőtt alapították.

Andy kilátásai meglehetősen pozitívak 2022 hátralévő részére, de az ügynökségek új üzleti lehetőségeket és hova összpontosítanak.

“A legtöbb digitális ügynökség jól fog teljesíteni az év második felében, különösen azok, amelyek erős marketinggel, jó hírnévvel és változatos ügyfélkörrel rendelkeznek. Azok az ügynökségek, amelyek a PPC-re támaszkodnak a leadekért, vagy egy zuhanó vertikumra összpontosítanak, küzdeni fognak.”

Andy azt mondja, hogy a közelmúltban emelték díjaikat ebben az évben, és azt mondja, hogy ez már régen esedékes, tekintve, hogy versenytársaik mit kérnek.

“Fontos idő, hogy mind az arányokat, mind a kihasználtságot magasan tartsuk, mert így magasan tarthatja a fizetéseket és a bónuszokat. Versenyképes a munkaerőpiac, és versenyképesnek kell maradnunk.”

Ez nagyon jó pont a jelenlegi szűkös munkaerőpiacon. Bár Andy szerint a kultúra és a munkával való elégedettség valószínűleg fontosabb, mint a fizetés, a pénz számít, még inkább a bizonytalan piacon.

Ossza meg konverziós stratégiáit az ügyfelekkel

Rebekah Edwards, Clara

Clara egy nashville-i székhelyű SEO ügynökség. A társalapító és vezérigazgató, Rebekah Edwards kis változást észlelt abban, ahogyan az ügyfelek új szerződéseket fontolgatnak néhány meglévő ügyféllel, akik pénzügyi aggodalmukat fejezték ki a jövőbeni kifizetések teljesítésével kapcsolatban, de egyelőre még mindig a célt teljesítik. Az infláció követése érdekében az ügynökség a közelmúltban 12%-kal emelte az árfolyamokat.

SEO ügynökségként jellemzően több hónapos késleltetés van a SEO tevékenység és az eredmények között. A piaci bizonytalanság miatt ez nagyobb kockázatot jelenthet egyes ügyfelek számára.

“A jelenlegi piaci körülmények aggasztanak az új üzletek miatt, de jól érzem magam a jelenlegi ügyfelek megtartása miatt. A legtöbb esetben az ügyfeleink által látott eredmények elég jelentősek, és elegendő új üzletet hoznak ahhoz, hogy indokolják a velünk való együttműködést.”

Olvasni:  Digitális ügynökség sorozat podcast: Firewire Digital – Brogan Renshaw

Válaszul a Clara csapata fokozza a kommunikációt, és havi frissítésekben megismétli munkájuk értékét. Kritikusabban gondolkodnak azon is, hogyan növelhetik nemcsak ügyfeleik forgalmát, hanem a helyszíni konverziós arányokat is. Az ügynökség már megkezdte a meglátások és ötletek megosztását az ügyfelekkel, valamint a kreatív megoldások proaktív kidolgozását.

Rebekah arra is rámutat, hogy a személyes adatokkal és a hirdetések megjelenítésének módjával kapcsolatos jogszabályok folyamatban lévő változásai azt jelentik, hogy a bejövő marketing, például a tartalom és a SEO továbbra is relevánsabb lesz.

“Korábban egyes vállalkozások, amelyekkel együtt dolgoztunk, végül úgy döntöttek, hogy a költségvetésüket teljes egészében a PPC-re fordítják, mert így gyorsabban nyernek – de ez a haszon már nem lesz ennyire levágott és száraz.”

Rebekah optimista 2024-at és azután is. A jelenlegi piaci bizonytalanságot a gazdaság rövid távú óvatos „visszaállításának” tekinti, hogy visszaállítsunk a világjárvány előtti állapotokhoz.

Növelje a ROI-t gazdasági bizonytalanság idején

Andrew Jackson, North Shore Digital

Észak-vancouveri székhelyű digitális ügynökség, North Shore Digital egy digitális ügynökség, amely négy fő ágazatban dolgozik ügyfelekkel: otthoni szolgáltatások, pénzügyi szolgáltatások, iskolák és egészségügyi gyakorlatok.

Andrew Jackson az ügynökség vezérigazgatója és alapítója. Megemlítette, hogy nem észleltek problémát a költségvetési megszorításokkal vagy az ügyfelek lemorzsolódásával kapcsolatban, mivel az általuk kiszolgált iparágak valamivel jobban ellenállnak a recessziónak, és elsősorban nagyobb kkv-kkal dolgoznak, amelyek bevétele meghaladja az évi 1 millió dollárt. Andrew azt mondta, hogy még az alacsonyabb bevételű ügyfeleknek is évente 50-100 000 dollárt kellene marketingre fordítaniuk.

“A recesszió idején azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy továbbra is költsenek marketingre, mivel a versenytársak visszahúzódásával a befektetésük tovább mehet.”

Andrew a Google Ads példáját hozta fel, ahol az ügyfelek valós időben tesznek ajánlatot a versenytársakkal szemben a kattintásokért, megjelenítésekért és konverziókért. Ha a versenytársak a megszorító intézkedések miatt csökkentik a Google Ads-költéseket, az csökkenti a kulcsszókattintások iránti keresletet, ami kiváló ROI-t eredményez a hirdetők számára. A North Shore Digital kifejlesztett egy ROI-konverziós kalkulátort, amelyet ennek szoros figyelemmel kísérésére használ.

Az ügynökség a jelenlegi növekedési szakaszban van, és évente körülbelül megduplázta bevételeit. Jó úton haladnak afelé, hogy 2022-ben ismét megfeleljenek ennek. Emiatt Andrew nagyon bizakodó 2022 második felét illetően, és az év hátralévő részében is vannak kiállítások és rendezvények.

A 2024-as évre tekintve Andrew arra a jó pontra hívja fel a figyelmet, hogy még ha az ügyfelek úgy döntenek is, hogy csökkentik a kiadásokat, az ő feladatuk, mint felelős ügynökségtulajdonosok, hogy gondoskodjanak arról, hogy a szükséges szolgáltatásokhoz igazodjanak, nem pedig a költségvetésből csökkenthető dolgokhoz.

“Ha beüt egy recesszió, mi akarunk lenni azok a szuperhősök, akik a kisvállalkozásokat, akikkel együtt dolgozunk, jobb állapotba hozzuk át a másik oldalra, mint amikor beléptek abba.”

Közösségi képzés és támogatás elősegítése

Joseph S. Kahn, Hum JAM

Hum JAM egy atlantai és San Diego-i székhelyű digitális ügynökség, amelynek szakterülete a SEO. Joseph S. Kahn a Hum JAM elnöke, és úgy látja, hogy a piac kezd elmozdulni. Sok vállalkozáshoz hasonlóan ők is elkezdték emelni a szolgáltatások árait a magasabb költségek miatt.

Olvasni:  E-kereskedelmi KPI-k: Értékesítéskezelés és -ellenőrzés

“Azt látjuk, hogy az ügyfelek egy kicsit jobban visszaszorítják az árak emelését. Költségeik emelkednek, így nem örülnek annak, hogy a miénk sem sokkal több extra szolgáltatásra számíthat.”

Joseph hozzátette, hogy a Hum JAM figyelmüket az ügyfelekkel folytatott egy-egy kommunikációról az 1 a sokhoz megközelítésre fordítja, és képzést és támogatást magában foglaló „közösségi kört” kínál. Ez lehetővé teszi az ügynökség számára, hogy a közösséghez való átállással és a piac képzésével kiegészítse több ügyfél iránti igényét.

Váltás a belső projektek felé

James Oliver, Evolved Toaster

Fejlesztett kenyérpirító egy kis kreatív digitális ügynökség az Egyesült Királyságban. Az ügynökség igazgatója, James Oliver azt tapasztalta, hogy idén megnőtt az ügyfelek száma, és ennek eredményeként saját belső projektjeikre, a társult marketing webhelyekre kezdett összpontosítani.

Az ügynökség a keresőoptimalizálási projektekre specializálódott, James pedig pragmatikus az ügyfelek elvárásai között fennálló feszültséget illetően, amikor a költségvetés szűkös lehet, illetve a SEO-tevékenységekből származó befektetés megtérülése szempontjából szükséges hosszú távú kilátások között.

“Mindig van kereslet a marketingszolgáltatásokra. Mivel azonban a SEO beindulása néhány hónapot vesz igénybe, arra számítunk, hogy több ügyfelünk lesz, mert gyorsabban várják az eredményeket.”

James arra is számít, hogy 2024-ban a piaci feltételek romlanak, annak ellenére, hogy mindig lesz kereslet a marketing és SEO szolgáltatásokra.

Az ügynökségi munkaerőpiac

Annak ellenére, hogy a marketingköltségvetések csökkentek, friss elemzés Jay Pattisalltól, a Forrester vezető elemzőjétől az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala jelentése szerint az amerikai ügynökségek (különösen a reklámügynökségek) közel rekordszintű foglalkoztatását mutatják.

“A növekvő infláció, a recesszió miatti aggodalom és a technológiai cégek elbocsátása ellenére az amerikai reklámipar továbbra is erőteljesen nő.”

Az adatokba ásva Jay észreveszi, hogy a reklámügynökségi állások számának növekedése a szélesebb iparág hagyományosabb területeinek rovására ment. Megállapította, hogy a direkt marketing ügynökségek és a hirdetési anyagok terjesztési szolgáltatásai között csökkent a munkahelyek száma. Annak ellenére, hogy a reklámügynökségi iparág jelenleg magasra emelkedik, Jay figyelmeztet:

“A tőzsde és a hirdetési piac nem marad sokáig ellentmondásban egymással. Az emelkedő kamatlábak, a csökkenő fogyasztói bizalom és a marketing elkerülhetetlen megszorítása végül utoléri az iparágat.”

Az ügynökségek tulajdonosai számára Jay azt javasolja, hogy a nehéz gazdasági időkben az ügyfelek megtartása érdekében a számlázható munkaidő-modellről egy eredményalapú modellre térjenek át, amelyben az ügynökségek az elért eredmények/üzleti célok után kapnak kompenzációt. Sok digitális ügynökség évekkel ezelőtt hajtotta végre ezt a váltást, hogy a KKV-kat és a közepes piaci szereplőket szolgálja ki, akik általában ártudatosabbak.

Fogyasztói üzleti bizalom (vagy annak hiánya)

A magasabb árak fogyasztói bizalomra gyakorolt ​​hatása számos vállalkozásra negatívan hatott, ami viszont negatívan hatott a digitális ügynökségekre, amelyek magasabb ügyféllemorzsolódással és csökkentett marketingköltségvetésekkel küzdenek. De vannak érdekes árnyalatok és kivételek.

Sarah M. Campbell-lel, a világ egyik legnagyobb interaktív ügynökségének Brand & Experience Strategy főigazgató-helyettesével beszélgettünk. Razorfish (a Publicis Groupe része). A fogyasztói bizalmat és a vállalkozásokra gyakorolt ​​hatásokat elemezte. Sarah három fő felismerést vázolt fel az ügynökség széleskörű kutatásából:

1. K-alakú felépülés

Miközben vita folyik arról, hogy recesszió felé haladunk-e vagy sem, a világjárvány felépülése hasonlít az úgynevezett K-alakú felépülésahol bizonyos ágazatok és emberek, akik jól jártak a járvány előtt, még jobban teljesítenek, míg azok küzdenek a legjobban, akiknek marginális volt.

Olvasni:  15 lépésből álló webhely-ellenőrző lista (és PDF-sablon)

“A K-alakú fellendülés sem rövid távú reakció, hanem inkább felerősíti a meglévő társadalmi és gazdasági nyomást, hogy még nagyobb szakadékot hozzon létre a meglévő egyenlőtlenségek között.”

Sarah példaként említette a béremeléseket: míg az órabéres dolgozók +5,6%-os növekedést tapasztaltak éves összevetésben, ez nem felel meg a jelenleg körülötte mozgó inflációs rátának. 8,5%olyan gazdasági pozíciót teremtve, amelyet nehezebb leküzdeni.

2. Bármit csinálsz, ne sötétedj el

Amint azt ebben a cikkben korábban említettük, a marketingköltségek visszahúzása gyakran az első lépés, amelyet a marketingesek megtesznek a gazdasági visszaesés idején. Sarah szerint a Razorfish figyelmezteti ügyfeleit, hogy túlságosan reakciósak legyenek.

“A marketingkiadások rövid távú megtakarításai lehetővé tehetik a verseny becsapódását, károsítva az ugrásszerű időkben megszerzett, nehezen megszerzett részvényeket.”

Hat hónapos vagy annál hosszabb sötétedés után a márkák 60%-a jelentős visszaesést tapasztalt a kulcsfontosságú mutatókban a tanácsadó cég szerint. Kantar Millward Brown.

Sarah azt is elmondja, hogy a szilárd jelenlét megteremtése és ápolása biztosítja és táplálja az erős márkaértéket, valamint a lehetőséget, hogy tőkét kovácsoljon a többi márka elsötétülésével hátrahagyott új közönségből.

3. Itt az ideje a kísérletezésnek

Gazdasági visszaesés idején a fogyasztók viselkedését nehéz megjósolni. Az instabilitás miatt a fogyasztók olyan márkákhoz nyúlhatnak, amelyeket ismernek és amelyekben megbíznak, de sokkal nagyobb valószínűséggel nyúlnak a versenytársakhoz is.

A váltás nem csak a járvány idején volt gyakori, de a felmérések alapján a fogyasztók azt mondták, hogy a világjárvány után is folytatják váltási magatartásukat: nemcsak a rendelkezésre állás, hanem az újdonság alapján is.

“A hűséges ügyfelek gondozása után a lehetőség a további kutatásban rejlik. Tudva, hogy a fogyasztók a szokásosnál gyakrabban váltanak, lehetőséget kínál a márkák számára, hogy teszteljék és tanuljanak új közönség, üzenetek és médiamegközelítések segítségével.”

A Razorfish meglátásai segítenek megalapozni a tájékozott ügynökségek és ügyfelek közötti beszélgetéseket 2022 második felében. Ahelyett, hogy a vállalkozások visszahúzódnának, ez a lehetőségek időszaka egyesek számára, és az ügynökségek feladata, hogy segítsenek ügyfeleiknek átvezetni a jelenlegi gazdasági helyzeten. dinamika.

Összefoglalva

Az iparági szakértőkkel és ügynökségek alapítóival folytatott beszélgetésből megtudtuk, hogy rugalmasak, és a jelenlegi gazdasági borongás ellenére minden bizonnyal több a pozitivitás közöttük.

A valóság az, hogy a vállalkozásoknak továbbra is piacra kell vinniük a témákat, és el kell adniuk termékeiket és szolgáltatásaikat. Az ügynökségeknek mindig lesz szerepük. Ez azonban bizonyos szolgáltatási vonalakra vonatkozik, és arra, hogy támogatják-e a ROI rövid távú megvalósítását, valamint az iparági rést. Ennek ellenére a gazdasági visszaesésben való eligazodást segítő szakértő ügyfél-tanácsadás csak az ügyfélkapcsolatok erősítését és ezáltal az ügyfelek megtartását segíti elő.

Természetesen egyes vállalkozások sértetlenül átvészelik a gazdasági visszaesést, de az ügyfelek lemorzsolódását vagy költségvetési megszorításokat tapasztaló ügynökségek esetében arról van szó, hogy miként tud továbbra is fontos szerepet játszani egy ügyfél üzletében, és hogyan tudja őket átvezetni a hanyatláson. Ha szeretné megosztani gondolatait, szívesen hallunk róla. Vegye fel a kapcsolatot a Twitteren @seoptimer.

Új publikációk:

Ajánlott