Az ügynökségek 12 módja az AI-nak

A mesterséges intelligencia (AI) eszközei gyorsan átalakítják az ügynökségek munkafolyamatait, így a marketingesek értékes időt és pénzt takarítanak meg, különösen azoknál az ügynökségeknél, amelyek nagy mennyiségű megismételhető szolgáltatás típusú munkát vagy tartalomgyártást végeznek.

Digitális ügynökségeknek értékesítő szoftvercégként egyedülálló helyzetben vagyunk ahhoz, hogy megértsük munkafolyamataikat, és megkönnyítsük életüket. A Ahrefs-t több mint 2000 digitális ügynökség használja szerte a világon, és aktívan fejlesztünk további szoftvereszközöket, hogy még jobban segítsük az ügynökségeket.

Köszönet az alább felsorolt ​​ügynökségeknek, akik részt vettek ebben a cikkben, és nagylelkűen megosztották idejüket és szakértelmüket, hogy segítsenek az egész iparágnak tanulni egymástól, és segítsenek meghatározni a legjobb gyakorlatokat a mesterséges intelligencia korában. Minden közreműködőt megkérdeztünk, hogyan valósítják meg az AI-t ügynökségeikben, és milyen előnyöket látnak az AI-technológiából.

  • Flynn Zaiger @ Online Optimism, Egyesült Államok
  • Roman Borissov @ SEOBRO.Agency, Észtország
  • Benjamin Poirrier @ Prodima, Vietnam
  • Ram Prabhakar @ Xerago, India
  • Gatis Viskers @ Ambition Digital, Egyesült Királyság
  • Ali Van Straten @ Augurian, Egyesült Államok
  • Ivan Vislavskiy @ Comrade Digital Marketing, Egyesült Államok
  • Casey Jones @ CJCO, Ausztrália
  • Thomas Gravesen @ Hjemmeside, Grönland
  • Lawrence Ladomery @ CopyPipe, Ausztrália

Az AI technológia jelenlegi állása 2024-ban a Gartner szerint Hype ciklus jelezheti, hogy lefelé csúsztunk a „felfújt várakozások csúcsán”, azonban a digitális ügynökségek évek óta kihasználják az AI-t, és ez csak tovább fog növekedni.

Előtt ChatGPT megjelent, és lángra lobbantotta a mainstream médiát a mesterséges intelligencia technológiája körül, egyes digitális ügynökségek már erősen használták az AI-technológiát. Ezek az intelligens ügynökségek mesterséges intelligencia eszközöket használtak üzleti folyamataik és tartalomkészítésük egyszerűsítésére, így értékes időt és pénzt takarítottak meg.

Mostanság online tevékenységeink nagy része mesterséges intelligencia által támogatott. Ezeknek a technológiáknak minden bizonnyal megvannak az előnyei és hátrányai, de ebben a cikkben többet akartunk megtudni arról, hogy az AI milyen értéket hozhat az ügynökségek üzleti folyamataiban. Ezért számos vezető digitális ügynökséggel beszélgettünk, hogy megtudjuk, hogyan hasznosítják az AI-t ügyfeleik és csapataik körében.

1. Tartalmi ötletek ötletelése

Az összes ügynökség közül, akikkel beszélgettünk, az AI messze a legnépszerűbb felhasználási módja a tartalomötletek kutatása és ötletelése volt.

A fő felhasználási eset az, hogy ezeket az eszközöket, például a ChatGPT-t használjuk a tartalom megtervezéséhez, az első piszkozatok megírásához, a cikkek szerkezetének vagy címsorainak ötletelésébe. A különbség itt az, hogy az AI-eszközök kimenetét nem használják fel a késztermékben, hanem inkább azt segítséget nyújt az ötletbörze és az alkotás fázisában.

Olvasni:  A közösségi média bevezetési folyamata az ügynökségek számára az idő maximalizálása érdekében

Flynn Zaiger a cég vezérigazgatója Online optimizmus székhelye Washington, DC és New Orleans. Flynn nagy figyelmet szentel az AI-eszközöknek, és úgy gondolja, hogy ezek segítenek megfeszíteni az ügynökség kreatív izomzatát.

“A mesterséges intelligencia azonnali ötletbörzének hívom. Ahelyett, hogy egy kreatív csoportot gyűjtenénk össze 20 különböző szlogen létrehozásához, azonnali ötleteket generálhatunk a ChatGPT-vel.”

Roman Borissov az észt SEO ügynökség vezérigazgatója, SEOBRO.Ügynökség. Flynnhez hasonlóan Roman is mesterséges intelligencia eszközöket használ, hogy segítse a tartalom tervezését és tájékoztatását az emberi csapatok számára. AI-eszközöket használnak a kulcsszavak relevancia és szándék szerinti csoportosítására, majd entitások kinyerésére a szemantikai logikai kiegészítésekhez. Mindez a szövegírókból álló emberi csapatuk rövid leírása felé mutat.

Roman úgy véli, hogy ez segíti az ügynökségét “jobb és hatékonyabb digitális marketing kampányok”.

2. Hosszú formájú cikkek írása

Benjamin Poirrier, a digitális ügynökség alapítója és vezérigazgatója Prodima mesterséges intelligencia eszközöket használ a tartalom tényleges létrehozásához.

Megközelítése azonban inkább az embereket használja a tervezési és strukturálási szakaszban, majd az AI-eszközök elvégzik a tartalomírást, majd a végén az emberek végzik el az utolsó lektorálást.

„A Prodima 2022 óta használja a Jáspis AI eszköz tartalom generálásához. Például egy hosszú cikk írásához soha nem engedjük, hogy Jasper magát a cikket strukturálja. Ehelyett kutatunk, felépítjük az architektúrát (címek, címsorok stb.), és leírjuk a főbb pontokat. Ezután megkérjük Jaspert, hogy írja meg a tartalmat.”

Benjamin azt mondja, hogy a sikerhez elengedhetetlen, hogy megfelelő útmutatást és szerkezeti paramétereket adjon Jaspernek. Ez azt is jelenti, hogy a Prodima több ügyfél és projekt között is bővítheti tartalomgyártási képességeit.

“Hogy megosszam néhány statisztikát, egy cikkhez, amelyet korábban 7 órába telt megírni egy ember, most Jasper segítségével maximum 2 órát vesz igénybe.”

3. Kép ​​kreatív generálása

A mesterséges intelligencia eszközeinek harmadik módja a tartalomkészítésben a multimédiás, például képek és videók létrehozásának automatizálása. Ram Prabhakar a digitális ügynökség megoldások és tartalom osztályának vezetője Xerago. Az ügynökség mesterséges intelligencia technológiákat vezetett be folyamataiba és munkafolyamataiba, hogy javítsa a szolgáltatásokat és jobb eredményeket érjen el ügyfelei számára. Konkrétan Ram azt mondja:

“A Stable Diffusion, a DALL-E és a Mid Journey eszközöket használjuk a kampányok kreatív létrehozásához. Bár nem minden mesterséges intelligencia segítségével létrehozott kreatív kész a gyártásra, bizonyos típusú kreatívok könnyen használhatók.”

Olyan technológiák, mint DALL-E 2 kifejezetten valósághű képek létrehozására szolgálnak egyszerű szöveges promptokból. Szinte egy junior kreatív igazgatóhoz hasonlóan az ehhez hasonló eszközök rövidre zárhatják a multimédiás tartalom létrehozását, és felszabadíthatják az emberi csapatokat, akik összetettebb kreatív munkára összpontosíthatnak.

A DALL-E 2 ugyanattól az AI-kutató szervezettől (Open AI) származik, amely kiadta a ChatGPT-t.

Mellékes megjegyzés – van néhány szerzői jogi aggályok az AI-eszközök által generált kreatív körül. Mielőtt a mesterséges intelligencia képeket kereskedelmi kontextusban használná fel, érdemes először professzionális jogi tanácsot kérni.

Olvasni:  Nemzetközi SEO: 4 olyan kihívás, amelyet nem hagyhatsz figyelmen kívül, és hogyan lehet leküzdeni őket

4. E-mail-másolat-variációk generálása A/B teszteléshez

A blog cikkek írása vagy segítése a mesterséges intelligencia eszközök kézenfekvő és legnépszerűbb felhasználási módja, de egy másik igazán érdekes az e-mailes másolás. Gatis Viskers a brit digitális marketing ügynökség alapítója és vezérigazgatója Ambition Digital. Gatis elmondása szerint az ügynökség már évek óta kihasználja a mesterséges intelligencia technológiát, de a közelmúltban a ChatGPT nagyszerű előnyeit találta az e-mail marketingben.

“A ChatGPT lehetővé tette számunkra A/B tesztelésünk méretezését azáltal, hogy e-mail kampányainkat a különböző közönségszegmensekhez és a tölcsér szakaszaihoz szabtuk sokkal nagyobb léptékben, mivel gyorsan képesek vagyunk olyan vázlatokat és ötleteket generálni, amelyeket kiindulási pontként használhatunk utolsó kampányunk.”

Ez egy nagyszerű pont. A digitális marketingben (különösen az e-mail-másolatban) gyakran az A/B vagy többváltozós tesztelés tesztjelöltjeinek ötlete van. Egyetlen tárgysorral e-mailt küldeni rendben van, de több tárgysor tesztelése sokkal ideálisabb a megnyitási arány és természetesen az általános teljesítmény optimalizálása szempontjából.

Az olyan eszközökkel, mint a ChatGPT, nincs mentség arra, hogy kampányai során ne futtasson téma-, címsor-, törzs- vagy gombmásolat-tesztelést.

5. A tartalom újrahasznosítása különböző csatornákra

Gary Vaynerchuk, a digitális marketing munkatársa a tartalom újrahasznosításának fontosságáról beszél. “GaryVee tartalommodell”. Ez az ötlet rövid formátumú származékos tartalmak (pl. tekercsek, TikTokok, körhinta, infografikák stb.) létrehozása hosszú formátumú tartalomból (pl. videó, podcast, cikk stb.):

Az olyan mesterséges intelligencia eszközök, mint a ChatGPT, tökéletesen alkalmasak a hosszú formátumú tartalmak gyors újrahasznosítására. Az alábbi példák ideálisak egy 2000 szavas cikk rövid tweetszálba foglalásával járó mentális terhelés lerövidítésére.

Az összes kimeneti igény néhány további finomítás a hangszín vagy az egyéni perspektíva érdekében, és készen áll a közzétételre!

6. Oldalséma generálása

Láttuk, hogy az AI-eszközök hogyan segíthetnek ötletelésben, tervezésben, méretezésében és automatizálásában a tartalom létrehozásában, de mi a helyzet a metaadatokban vagy a SEO-tartalomban található tartalommal? A SEO-feladatok, például az automatizált keresőoptimalizálási auditok elvégzése a sok digitális ügynökség által már használt és már évek óta használt tevékenység, például a Ahrefs White Label Reports alapja.

Ali Van Straten a minneapolisi digitális ügynökség digitális tartalommenedzsere Augurian. Sok ügynökséghez hasonlóan, akik mesterséges intelligencia asszisztenseket használnak metaleírások, címek és kulcsszókutatások írásához, az Augurian ezt az oldal SEO egyéb aspektusaira is kiterjeszti:

“A mesterséges intelligencia sokat segített a blogbejegyzések sémájának megírásában – sokkal gyorsabb és általában pontosabb, mint egy ember.”

AI technológia alkalmazása az írásban Séma strukturált adatok okos használati eset. Ebben az értelemben az Augurian a mesterséges intelligencia által lehetővé tett munkafolyamat-hatékonyságot találhat mind az oldaltartalom, mind az oldal SEO attribútumai körül.

Az a képesség, hogy az AI-eszközök segítik az ügynökséget a meglévő tartalmak újrahasznosításában, újrakeverésében és átdolgozásában, emberi órákat takarítanak meg, és a legtöbb esetben vitathatatlanul jobb munkát végeznek.

Olvasni:  A digitális ügynökség vezetői generációja és megtartása a koronavírus-válság idején

7. Ügyféladatok szegmentálása

A nagy mennyiségű adat elemzése nyilvánvaló alkalmazás az AI számára, és a digitális ügynökségek jó helyzetben vannak az AI-eszközök ilyen módon történő használatához. Ivan Vislavskiy a chicagói digitális ügynökség termelési vezetője Digitális Marketing elvtárs.

“A mesterséges intelligencia eszközökkel elemezzük az ügyfelek adatait, és betekintést nyújtunk az ügyfelek viselkedésébe, így hatékonyabban tudjuk személyre szabni kampányainkat.”

Példaként Ivan elmagyarázta, hogy az elvtárs mesterséges intelligencia eszközöket használt egy közelmúltbeli projektben, hogy nagy mennyiségű ügyféladatot gyűjtsön be egy ügyfélprojekthez. Hasonló érdeklődésű vásárlói csoportokat akartak azonosítani, és minden csoporthoz célzott kampányokat akartak létrehozni. Az elemzés ezen szintje segített optimalizálni az elköteleződési stratégiájukat az adatok betekintése alapján.

8. Online hangulat mérése

Casey Jones az ausztrál digitális ügynökség alapítója és marketingvezetője CJ&CO. Casey csapata már alkalmaz mesterségesintelligencia-eszközöket a marketing automatizálási folyamataihoz – különösen az e-mail és a közösségi média kampányaihoz, de az idei évben az online hangulat mérésére AI-eszközöket próbálnak bevezetni:

“Az elkövetkező hónapokban szeretnénk javítani a dolgokon azáltal, hogy mesterséges intelligenciát használunk a hangulatelemzésre. Ehhez felhasználjuk az AI-t a közösségi médiában megjelenő bejegyzésekben, online tartalmakban és vásárlói véleményekben megjelenő hangulat elemzésére.”

A CJ&CO a mesterséges intelligencia által generált hangulatelemzési betekintést használja a kreatív üzenetek elhelyezésére (vagy áthelyezésére) a közösségi média csatornákon, hogy jobban megfeleljen a közönség igényeinek és elvárásainak.

A hangulatelemzés az elmúlt néhány évben ugrásszerűen megnőtt annak köszönhetően, hogy az NLP (Natural Language Processing) motorok hogyan értelmezik a kontextust, a szarkazmust, az iróniát és más nehéz nyelvi fogalmakat. Pontosabban, az NLP egy olyan területe, amely a közelmúltban fejlődött Látens szemantikai elemzés (LSA).

Ez a technológia sokkal hatékonyabban képes megérteni a szöveget, mivel a dokumentumok és a szavak közötti kapcsolatot vizsgálja, így a mögöttes jelentést nem elszigetelten, hanem skálán határozzák meg.

9. Szöveg fordítása szövegfelolvasás végrehajtásával

Thomas Gravesen az alapítója Hjemmeside, egy grönlandi székhelyű digitális ügynökség. Sok ügynökséghez hasonlóan ők is két konkrét technológia fejlesztését használják ki: NLP és SSML (Speech Synthesis Markup Language). Az NLP és az SSML együtt „szövegből beszéddé” valósítja meg. A vírusos TikTok videók egyre gyakrabban használnak szövegből beszédhangot.

A Hjemmeside egyedi használati esettel rendelkezik, mivel egy másik folyamatot illeszt be az NLP lépés után egy másik nyelvre történő fordítással:

“Az AI-t széles körben alkalmazzák üzletünk különböző területein. Jelenleg egy új szolgáltatáson dolgozunk, amely az AI-t használja a szöveg grönlandi nyelvű beszéddé alakítására.”

Talán közeledünk a naphoz, amikor a valós idejű fordításokat az AI-eszközök zökkenőmentesen hajtják végre, hatékonyan elérve a 2008-ban népszerűsített „Babel Fish”-t. A stopposok útmutatója a galaxishoz.

10. Segítségnyújtás az Excel képletekhez

Az Excel és a Google Táblázatok a marketingszakemberek által leggyakrabban használt eszközök közé tartoznak. Kevés marketingszakember azonban folyékonyan beszéli az Excel képleteket és fogalmakat. Az olyan mesterséges intelligencia eszközök, mint a ChatGPT, segíthetnek megérteni egy olyan képlet, mint a VLOOKUP, működését:

Olvasni:  A nyelvtan ellenőrzésének sokféle módja a WordPressben

Valamint adjon példát a képlet használatára:

11. Együttműködő tanulás

A korábban említett Online Optimism intelligens stratégiát is alkalmaz az ügynökségben a tanulás megkönnyítésére. Ahelyett, hogy minden alkalmazottnak saját ChatGPT-fiókot adnának, Zapier-kapcsolatot használnak az OpenAI API-jához. Az ügynökség vezérigazgatója, Flynn Zaiger azt mondta:

“Minden mesterséges intelligencia-kérdés és eredmény látható minden alkalmazott számára. Ez lehetővé teszi az egyének számára, hogy megértsék, hogyan használják az ügynökség más részlegei az eszközt, és mindenkit felvilágosít a különféle prompttípusok eredményeiről.

Szeretjük ezt a használati esetet! A megosztott tanulás erőteljes dinamikát jelent az ügynökségi környezetben való előmozdításban és fejlesztésben, és a munka minőségén túl számos előnnyel jár.

12. Egyszerű kulcsszókutatás és ötletelés elvégzése

Az egyszerű SEO-feladatok, például a kulcsszókivonás és a kulcsszóötlet egy másik érdekes használati eset, amely felgyorsíthatja a kutatási folyamatot. Bár ez nem helyettesíti a megfelelő kulcsszókutató eszközt, gyors ötletekkel szolgálhat a futás során, és segíthet a kulcsszókivonat nagyarányú végrehajtásában:

Ezen ismeretek némelyikével felvértezve használhatja Kulcsszókövető eszközünket, hogy mélyrehatóbb elemzést kapjon a SERP pozíciójáról, a verseny szintjéről, a keresési mennyiségről, a forgalmi becslésekről és még sok másról.

Ellennézet: Nincs mesterséges intelligencia folyamat

Sok ügynökség még nem alkalmazta az AI-technológiát üzleti folyamataik részeként. De egy ausztrál ügynökség, CopyPipe aktívan kerüli az AI-technológiát. Lawrence Ladomery a CopyPipe alapítója, és azt mondja:

“Elindítottam tartalommarketing ügynökségemet az AI alternatívájaként: hiszem, hogy a jól kutatott, átgondolt és ember által írt tartalom át fogja vágni az AI által keltett zajt.”

Ez egy nagyon jó pont, és egy olyan dolog, amely megütheti a hangot, mivel a mesterséges intelligencia által támogatott tartalom látszólag unalmas és vélemény nélküli. Az övében cikk számára IoT mindenkinek, James De Roche marketingszakember azt állítja, hogy „A mesterséges intelligencia által írt tartalom gyenge minőségű tartalomhoz vezet”. Majd így folytatja:

“Rengeteg rosszul megírt tartalom van az interneten. Az AI által generált eszközök a már online közzétett tartalmakból vonnak ki tartalmat. Ez növeli annak esélyét, hogy alulmaradt tartalmat állítanak elő.”

Következtetés – Az ügynökségnek AI-t kellene használnia?

Függetlenül attól, hogy teljes mértékben ismeri a mesterséges intelligenciát, vagy még mindig elhatározza magát, egyértelmű, hogy az AI-eszközök tartós hatással lesznek a digitális ügynökségek működésére és általában az internetre.

Bármely ügynökség tulajdonosának feladata a képességekben mutatkozó hiányosságok azonosítása és a munkafolyamat hatékonyságának növelése. A fenti példák azt bizonyítják, hogy az AI-eszközök mindkét szempontot el tudják érni több különböző munkafunkcióban és feladatban. Történelmileg az új technológiákat alkalmazó ügynökségek kihasználhatják az első lépések előnyét, és kiemelkedhetnek az egyébként zsúfolt piacon.

Az ügynöksége bevezetett bármilyen mesterséges intelligenciát az üzleti folyamataiba? Ha igen, szívesen hallanánk felőled. Tweeteljen nekünk @seoptimer.

Új publikációk:

Ajánlott