Az Ultimate Content Promotion Guide for LinkedIn

Szeretné továbbfejleszteni LinkedIn tartalommarketing stratégiáját? Ez a blog megtanítja Önnek, hogyan reklámozza tartalmait a LinkedIn-en.

Több millió havi aktív felhasználójával a Linkedin ma egy hatékony üzleti platform. Nem csak ez, hanem egy közösségi platform is, amelyet nagy és kis márkák is használnak világszerte. Ez egy résplatform, amely rendkívül hasznos lehet, ha leadeket szeretne generálni.

A márka ismertsége, a megosztott promóció és a megnövekedett konverziók mind lehetségesek egy erőteljes LinkedIn-jelenléttel, valamint az első- és másodfokú kapcsolatok nagyszerű hálózatával. Ha szeretné tudni, hogyan kell folytatni a tartalom promócióját a LinkedIn-en, itt van egy csalólap, amely végigvezeti Önt a platform lényegein.

Mi az a LinkedIn marketing?

A LinkedIn használatának folyamata kapcsolatok létrehozására, leadek generálására, a márkaismertség javítására, a vásárlókkal való kapcsolatok építésére, partnerségek megtalálására és tartalom megosztására – mindez a LinkedIn marketing ernyője alá tartozik. A LinkedIn sikeresen segítette az embereket szakmai hálózatuk bővítésében és a célközönségükkel való kapcsolatteremtésben. Kétségtelenül az egyik legmegbízhatóbb tartalompromóciós csatorna.

Forrás

A LinkedIn nemcsak nagyszerű marketingplatform, hanem számos marketingeszközhöz is hozzáférést kínál felhasználóinak. Azok a személyek, akikkel kapcsolatba lép a LinkedIn-en, azért vannak a platformon, mert üzletet jelentenek. A LinkedIn marketinget a széles körű elérése teszi érdekessé. Ez az a hely, ahol az egyének munkalehetőségeket keresnek, és a munkaerő-felvételi menedzserek keresik a megfelelő jelölteket a munkahelyek betöltésére.

Kiválaszthatja a céljának leginkább megfelelő fióktípust is. Míg a felhasználók alapszintű fiókja ingyenes, vannak prémium fiókok a szakemberek, a toborzók és az álláskeresők számára, amelyek havi előfizetéssel érhetők el.

Olvasni:  7 LEGJOBB webhely a Linkedin megjegyzések vásárlásához 2024-ben (valódi és egyedi)

13 tipp LinkedIn tartalompromóciós stratégia létrehozásához

A LinkedIn népszerű hálózati platform lehet az üzleti életben, de elég ijesztő lehet, ha nem vagy jártas vele. A következő tippek segítenek jobban megérteni a platformot, és segítenek minőségi tartalom közzétételében.

1. Építsen fel egy nagyszerű profilt

Ez nem éppen tartalompromóciós tipp, de mégis fontos. A profilod az első benyomás, amit az emberek alkotnak rólad. A professzionális LinkedIn-profilok nagy érdeklődést válthatnak ki. A LinkedIn-profil felépítésének első lépése egy professzionális fénykép használata. Jó minőségű, nem pixeles fénykép, amely hivatalos öltözékben készült, jól működik.

Mindig fontos, hogy a profilod frissüljön. Szükséges, hogy profiljának minden része ki legyen töltve, és állása állapota naprakész legyen. Ez magában foglalja a vállalkozásával kapcsolatos egyéb szakmai adatokat is.

2. Ismerd meg a közönségedet

Ez szinte bármilyen platformon a tartalom promóciójának fontos része. Csak akkor tudja precízvé és célzottá tenni tartalompromóciós stratégiáját, ha rájön, ki a célközönsége. Tudja meg, ki a közönsége, mi érdekli őket, és hogyan profitálhat majd a tartalmaiból.

3. Oszd meg széles körben

Csak a LinkedIn jelenlétével nem számíthat arra, hogy eladásai az egekbe szöknek. Ahhoz, hogy sok potenciális vásárlót megszólíthasson, elengedhetetlen, hogy folyamatosan és széles körben osszon meg tartalmas információkat a termékekről és szolgáltatásokról bejegyzések formájában.

  példa egy LinkedIn-bejegyzésre

Forrás

A következő fontos lépés a kapcsolatépítés a LinkedIn-en. Küldjön csatlakozási kérelmeket olyan embereknek, akiket személyesen és szakmailag ismer. Az is rendben van, hogy csatlakozási kérelmeket küldhet más iparági szakembereknek, akiket esetleg nem ismer. De ügyeljen arra, hogy kéréseket küldjön azoknak az embereknek/üzleti profiloknak, amelyek relevánsak az Ön vállalkozása vagy iparága szempontjából.

4. Kérjen segítséget

Vonja be alkalmazottait és értékesítési csapatát a folyamatba. A márkaszemélyiség kialakítása során fontos, hogy az egész csapat optimalizálja profilját, és vegyen részt a tartalom promóciós folyamatában. Ösztönözze őket a vállalattal kapcsolatos bejegyzések és frissítések megosztására a nagyobb láthatóság érdekében.

5. Tegye változatossá tartalmát

a LinkedIn felhasználók által fogyasztott tartalomtípusok

Forrás

Tegye változatossá a megosztott tartalmakat. Kerülje a blogok közzétételét a blogok vagy a véleménynyilvánító cikkek után, helyette adjon hozzá néhány listaalapú bejegyzést, videót és egyéb interaktív tartalmat, amelyek bevonásra késztetik a közönséget. A közvélemény-kutatások érdekes médiumok arra, hogy a közönséged kapcsolatba lépjen a vállalkozásoddal. A közvetlen üzenetek nagyszerű eszközt jelentenek a kapcsolatok ügyfelekké alakításában.

Olvasni:  Rövid útmutató SEO feliratok létrehozásához webhelyéhez

6. Használja a megfelelő hashtageket

A hashtagek a LinkedIn bármely tartalompromóciós stratégiájának kulcsfontosságú elemei. A túl sok vagy túl kevés hashtag használata ronthatja láthatóságát és elérhetőségét. Ha egy bejegyzésben használja őket, találjon egyensúlyt a népszerű hashtagek és a vállalkozása szempontjából releváns hashtagek között. Alapvető hashtag-kutatást végezhet a felső keresősáv segítségével. Maximum öt hashtag jó szám lenne egy LinkedIn-bejegyzésben.

7. Legyen hatásos

Bármit is oszt meg, elengedhetetlen, hogy először készítsen lenyűgöző példányt. Legyen szó LinkedIn hirdetésről, blogbejegyzésről vagy gyors termékfrissítésről, fontos, hogy minőségi tartalmat tegyen közzé, amely értéket biztosít és tartós hatással van a közönségére. Amikor tartalompromóciós stratégiát hoz létre a LinkedIn számára, ne feledje, hogy a másolatnak tisztanak, érthetőnek és informatívnak kell lennie. Mondja el hallgatóságának, hogy milyen problémát és hogyan segít megoldani. Ismertesse meg velük, hogy az ajánlata vagy szolgáltatása miért előnyös számukra.

8. Ne korlátozza bejegyzéseit meghatározott hosszúságúra

Kísérletezzen a közzétett tartalommal. Legyen szó hosszú formájú történetekről, rövid, gyors frissítésekről vagy rövid gondolatokról, ne hagyja, hogy a közönség úgy érezze, hogy a tartalom monoton és ismétlődő. Bejegyzés létrehozásakor változtassa a bejegyzések hosszát, helyezzen be infografikát, és csatoljon videókat és hivatkozásokat külső cikkekre. Adja meg közönségének a tartalmak eklektikus keverékét.

9. Válassz erős címeket

A LinkedIn címsora fontosabb, mint gondolná. Ez határozza meg, hogy az olvasó ragaszkodni fog-e az Ön tartalmaihoz, vagy egyszerűen áttér egy másik bejegyzésre. A hatásos címsor segíti a tartalompromóciós erőfeszítéseit, mivel felkelti az olvasó figyelmét, és megőrzi a figyelmét. Néhány főcímötlet a következő:

  • Ha személyes történetet oszt meg, győződjön meg róla, hogy a címsor tükrözi ezt.
  • Használjon számokat, hogy hatást keltsen, és növelje a tartalom hitelességét. Például: „Hogyan építettünk fel 3 milliárd dollárt 2 év alatt”
  • Keltsd fel az érzelmeket a közönségedben. Ide tartozik az öröm, az izgalom, a kíváncsiság, a félelem stb.

10. Adjon hozzá egy szilárd CTA-t

Ne felejtsen el egy egyértelmű cselekvésre ösztönzést (CTA) feltüntetni a megosztott tartalomban. A marketing lényege egy jól megszerkesztett CTA-n nyugszik. A tartalommarketing lényege, hogy a közönséget a megfelelő lépésekre irányítsa. Legyen szó üzenetről vagy bejegyzésről, ügyeljen arra, hogy hatékony CTA-t adjon a tartalomhoz.

Olvasni:  A LinkedIn közösségi média hálózat – vagy munkahely?
példa a CTA-ra

Forrás

11. Építs közösséget

Ne összpontosítsa erőfeszítéseit kizárólag a közzétételre és a megosztásra; más márkák és vállalkozások tartalmával is kapcsolatba lépni. Ez válaszokat vált ki más személyektől és márkáktól, és beszélgetéseket kezdeményez. Ez arra is ösztönzi őket, hogy cserébe vegyenek részt a tartalmaddal.

12. Győződjön meg arról, hogy tartalma a keresőmotorokhoz van optimalizálva

A Good Linked példány mindig a keresőmotorokhoz van optimalizálva. Annak érdekében, hogy jó helyezést érjen el a keresőmotorok eredményoldalain (SERP), a bejegyzéseinek megfelelő számú jól felkutatott kulcsszót és visszamutatót kell tartalmaznia. A teljes profil, amely egyéni URL-eket tartalmaz, szintén elengedhetetlen a keresőmotorok rangsorolásához.

13. A következetesség kulcsfontosságú

A LinkedIn-en, hasonlóan más közösségi média platformokhoz, az Ön jelenléte határozza meg márkája személyiségét és megbízhatóságát. Célszerű olyan kiküldési ütemezést készíteni, amelyhez ragaszkodni fog. Ez hatással van a közönség válaszadási szokásaira is, mivel bizonyos napokon várnak majd tőled bejegyzést. Mérje fel, hogy melyik idősáv és napok jelentik a legjobb elköteleződést az Ön számára, és hozzon létre ütemtervet ezek köré. Ne feledje, a LinkedIn jobban értékeli a konzisztenciát, mint a gyakoriságot.

Miért fontos a marketing a LinkedIn-en?

Most pedig nézzük meg, miért olyan fontos a LinkedIn marketingje.

1. Láthatóság

A B2B marketingesek egyik legjobb platformjaként a LinkedIn arról ismert, hogy gyorsabban növeli a márka ismertségét, mint bármely más platform. Egy optimalizált LinkedIn cégoldal vagy üzleti profil nagyobb eséllyel rangsorolja a keresőket. Egyszerűen LinkedIn-profilja növeli márkája ismertségét az üzleti körökben. Gondoskodhat arról, hogy Google-rangsora javuljon, ha célkulcsszavakat használ a LinkedIn-életrajzában, és linkeket ad hozzá blogjához és céges webhelyéhez.

2. Személyes márkaépítés

Ha azt szeretné, hogy üzleti szakemberként elismerjék, fel kell helyeznie magát a szakmai térképre. A LinkedIn a legalkalmasabb platform a márka/vállalkozás online jelenlétének kiépítésére. Professzionális fényképpel, erőteljes címsorral, tömör életrajzzal és a munkájára mutató linkekkel kitűnik a toborzó, a potenciális vásárlók és más iparági szakemberek előtt.

3. Hatékony lead generálás

Forrás

A vállalkozások számára a LinkedIn a lead generálás szinonimája. A HubSpot tanulmánya azt sugallja, hogy a LinkedIn az egyik legmagasabb látogató-vezető konverziós arány. Ez azt jelenti, hogy a célközönség gyorsabban válik tényleges vásárlóvá a LinkedIn-en, mint bármely más platformon.

4. A márka megalapítása iparágvezetővé

A LinkedIn az a hely, ahol iparágvezetővé válhatsz. Vegye fel a kapcsolatot a munkaterületének szakértőivel és befolyásolóival; megerősíti a hangját az iparági szakértők hálózatában; és figyelje meg a sikeres vállalkozásokat és magánszemélyeket, és tanuljon belőlük. A LinkedIn-csoportok arról ismertek, hogy fontos személyiségeik vannak különböző résekből. Kapcsolatba léphet az ilyen csoportok kulcsszemélyeivel, és fokozatosan iparági vezető pozícióba helyezheti magát.

5. Kontextushoz kapcsolódó promóció

Mivel a LinkedIn, mint platform középpontjában az üzlet áll, az Ön bejegyzései, üzenetei, tartalmai és frissítései otthon vannak. A LinkedInt gyakran látogató magánszemély már üzleti beállítottságú, és az Ön tartalma az ilyen közönség és szakemberek számára látható. Garantált interakciót biztosít.

Kulcs elvitelek

  • A LinkedIn marketing a LinkedIn használatával kapcsolatok létrehozására, leadek generálására, a márkaismertség javítására és a leendő vásárlók ügyfelekké alakítására.
  • A LinkedIn marketing fontos és erőteljes, mivel nagyobb láthatóságot biztosít a márkának, a kontextusra összpontosít, hatékonyan generál leadeket, és segít a márkaszemélyiség kialakításában.
  • A LinkedIn tartalompromóciójának alapja a frissített és optimalizált profilban és egy robusztus hálózatban rejlik.
  • A megfelelő hashtagek használata és a következetes közzététel elengedhetetlen a sikeres Linkedin marketingkampányhoz.
  • A meggyőző, egyértelmű CTA-val ellátott másolat elengedhetetlen a tartalom LinkedInen való megosztásához.

A LinkedIn segítségével annyi minőségi tartalom érhető el, amit ki is tud adni. Nemcsak felemelheti személyes márkáját, de lerövidítheti értékesítési ciklusát is, így energiáját és erőforrásait új partnerségek megszerzésére és jövedelmező lehetőségek felkutatására fordíthatja. Ezzel a hatékony LinkedIn tartalompromócióval a kapcsolatokat kapcsolatokká alakíthatja.

GYIK

1. Mik azok a LinkedIn marketingstratégiák?

Néhány hatékony LinkedIn marketingstratégia magában foglalja az érdekfeszítő kép használatát, a fülbemászó leírások írását, a közönség kutatások alapján történő szűrését, a tartalom népszerűsítésére szolgáló csoportok létrehozását és a következetes közzétételt.

2. Hogyan lehet növelni a követők számát a LinkedIn-en?

A bejegyzések rendszeres frissítésével, más vállalkozásokkal való kapcsolattartással, valódi befolyásolók követésével és tőlük való tanulással, valamint véleményének megjegyzések formájában történő megosztásával yoMik azok a kattintások a LinkedIn-en?u, növelheti követői számát a LinkedIn-en.

3. Mik az elsőfokú kapcsolatok a LinkedIn-en?

Az elsőfokú kapcsolatok olyan emberek, akikkel Ön közvetlenül kapcsolatban áll, mert elfogadja a csatlakozási kérésüket, vagy fordítva.

Új publikációk:

Ajánlott