Az Ultimate Glossary: ​​30 e-mail marketing terminológia

Tartalomjegyzék

 • Mi az e-mail marketing?
 • 30 E-mail marketing terminológiák
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A digitális korszak egyik leghatékonyabb marketingstratégiája az e-mailben történő marketing. Számos márka használja az e-mail marketinget bejövő marketingstratégiájának alapvető elemeként. Az e-mail marketing nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A marketingszakembereknek tisztában kell lenniük az e-mail-rés új és továbbfejlesztett taktikáival, és jól ismerniük kell az e-mail marketing terminológiáit. Akár új tanuló, akár tapasztalt marketingszakember, ismernie kell néhány alapvető terminológiát.

E-mail marketingnek nevezzük azt a műveletet, amikor üzleti vagy márkaként kereskedelmi üzenetet küldünk egy e-mailt használó embercsoportnak. Akár egy jelenlegi ügyfélnek, akár egy potenciális vásárlónak küld e-mailt, ez az e-mail marketing alá tartozik. Az e-mail marketingre tervezett üzenetek tartalmazhatnak hirdetéseket, üzleti kéréseket, ajánlatokat és kedvezményeket, új termékeket és szolgáltatásokat stb.

Forrás

30 E-mail marketing terminológiák

Mielőtt megtervezi és megtervezi a következő e-mail marketing kampányát, itt található egy rövid e-mail marketing útmutató, amely végigvezeti Önt néhány fontos e-mail marketing terminológián.

 1. Hitelesítés: Az e-mail hitelesítés minden e-mailben kódolt adatokra vonatkozik. Információkat ad azokról a szerverekről, amelyeken keresztül egy adott e-mail üzenetet továbbítottak, és megmondja, hogy az e-mail honnan származik.
 1. Automatikus válasz: Az egyik alapvető e-mail marketing terminológia, amelyet bele kell foglalni a szószedetébe, az automatikus válasz egy automatikus üzenetet vagy ilyen nyilatkozatok sorozatát jelenti. „Cseppkampánynak” is nevezik.
 1. Visszafordulási arány: A listán a következő a visszafordulási arány. A százalékban kifejezett visszafordulási arány az e-mail szolgáltatás által visszaküldött e-mailek számát méri. A visszapattanás oka lehet egy nem létező e-mail cím, egy megtelt postaláda vagy egy nem elérhető szerver.
Olvasni:  Digitális marketing eszközökkel gyorsabban érheti el üzleti céljait

Forrás

 1. Feketelista: Ez a lista a spam IP-címeket jelöli. Más szóval, ez a rossz hírű e-mail-küldők listája.
 1. Közvetítés: Az e-mail marketing szószedetéhez hozzáadandó jelentős kifejezés, a közvetítés hasonló az e-mail-robbantáshoz. Egyszerre küld üzenetet mindenkinek az e-mail listán.
 1. Cselekvésre ösztönzés: CTA-ként rövidítve, a cselekvésre ösztönzés cselekvésre készteti az előfizetőket. A cselekvésre ösztönző példány megjelenik a rendelési gombokon, és néha linkelt szövegként az e-mailekben.

Forrás

 1. Kattintások nyitásonként: A kattintások számának százalékos aránya osztva a megnyitások számával.
 1. Konverziós arány: Bármely e-mail kampány sikerének egyik kritikus mérőszáma, a konverziós arány azon címzettek százalékos aránya, akik válaszolnak a CTA-ra egy e-mailes promócióban vagy kampányban.
 1. Kapcsolattartó lista: Egy nagyon elterjedt e-mail marketing terminológia, a névjegyzék az Ön előfizetőjére vagy levelezőlistájára vonatkozik.
 1. Kézbesítési arány: A feladótól küldött e-mailek százalékos arányát, amelyek elérik az előfizető postaládáját, kézbesítési aránynak nevezzük.
 1. Dedikált IP: Az e-mail marketing szószedetben a dedikált IP olyan IP-címet jelent, amelyről csak Ön küldhet e-maileket.
 1. E-mail szűrő: Ezt a kifejezést arra a technikára használják, amely blokkolja az e-maileket a feladó vagy az e-mail tartalma alapján.

Forrás

 1. E-mailes szponzorálás: Az e-mailes marketingben kulcsfontosságú szóhasználat, az e-mailes szponzorálást úgy határozhatjuk meg, mint hirdetési felületet e-mailben hírlevélben, vagy e-mailben megosztott cikksorozat szponzorálását. A szponzorok olyan hirdetők, akik azért fizetnek, hogy hirdetéseiket az e-mailbe ágyazzák.
 1. E-mailes adathalászat: Az e-mailes adathalászat akkor fordul elő, ha csalárd e-mailt küldenek egy személynek, amelyben a címzett fiókjával kapcsolatos hibát jeleznek. Ezek az e-mailek általában bizalmas adatokat kérnek, például bankszámla bejelentkezési adatait egy linken keresztül. A spammer ezután összegyűjtheti ezeket a fontos információkat, és anélkül használhatja fel, hogy a címzett tudatában lenne a helyzetnek.
 1. Elköteleződés: Az elköteleződés egy gyűjtőfogalom, amely magában foglal minden olyan interakciót, amelyet az előfizetők az Ön üzeneteivel e-mailben folytattak. Tartalmazza a megosztások, megnyitások, kattintások stb. számát.
 1. Hamis pozitív: Ha egy jogos, engedélyen alapuló e-mailt vagy e-mail-azonosítót ismeretlen okból rosszul szűrnek vagy blokkolnak spamként, azt hamis pozitívnak nevezzük.
 1. Honey pot: A mézes edény a spam elleni küzdelemmel foglalkozó szervezetek által elhelyezett e-mail-címekre használt kifejezés. Amikor egy spammer gyűjt és e-mailt küld, egy mézes edény az adott feladót spammerként azonosítja.
Olvasni:  A SEOblog új otthona a Attentive Internet Marketing Agency

Forrás

 1. IP bemelegítés: Amikor fokozatosan növekvő számú e-mailt küldenek ki egy IP-címről, azt IP-bemelegítésnek nevezik. Ez azért történik, hogy építsék az IP hírnevét.
 1. Céloldal: A céloldal a következő az e-mail marketing terminológiák listáján. A nyitóoldal a márka webhelyén található vezető begyűjtő oldal. Egy e-mailhez kapcsolódik, hogy a márka termékeivel és szolgáltatásaival közvetlenül kapcsolatos további információkat nyújtson, amelyeket az e-mailben reklámoznak.
 1. Listaszegmentálás: Az egyik kritikus e-mail marketing kifejezés, a listaszegmentálás egy olyan célközönség vagy potenciális vásárlók csoportjának kiválasztásának gyakorlatára utal, akik relevánsnak vagy hasznosnak találják e-mail üzenetét. A szegmentált lista célzottabbá és relevánsabbá teszi e-mail kampányát. Ez viszont magasabb válaszadási arányt generál.
 1. Feliratkozás: Az egyik alapvető e-mail marketing terminológia, a feliratkozás azt jelenti, hogy feliratkozunk egy e-mail listára, így választunk e-mailes kommunikációt úgy, hogy megadjuk e-mail címét egy márkának/webhelynek vagy egy magánszemélynek.
 1. Leiratkozás: Az opt-in ellentéte, a leiratkozás arra utal, hogy a továbbiakban nem fogad e-mail üzeneteket egy adott feladótól. A leiratkozás a feladó e-mail-listájáról való eltávolításra irányuló kérelem. Jogilag kötelező egyértelmű leiratkozási vagy leiratkozási lehetőséget megadni minden elküldött e-mailben.
 1. Adatvédelmi szabályzat: Az adatvédelmi szabályzat egy weboldal vagy egy vállalatnak a webhely látogatóitól gyűjtött információk felhasználására vonatkozó irányelveinek egyértelmű leírására használt kifejezés. Ez magában foglalja azt is, hogy mit lehet és mit nem lehet tenni az információval.
 1. Kaparás: A kaparás egy spamküldési technika. Egy kaparó szoftver minden e-mail címet felkutat az interneten. Ezért van több e-mail cím a kapcsolatfelvételi űrlapokon és weboldalakon „István [at] Gmail [dot] com.” Ennek célja, hogy megzavarja és elriassza a lehúzórobotokat az e-mail-címek gyűjtésétől.
 1. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol): Az SMTP az a nyelv, amellyel a szerverek kommunikálnak egymással, miközben e-maileket küldenek egyik címről a másikra. Az e-mail marketinges kifejezésekben „protokollnak” is nevezik.
 1. Tárgysor: Ez egy e-mail marketing terminológia, amelyet ismernie kell, még akkor is, ha Ön nem marketingszakember. A tárgysor az e-mail üzenet címének címsora.
Olvasni:  10 elterjedt fordítási mítosz tönkrement

Forrás

 1. Aláírófájl: Az aláírási fájl egy szlogen vagy rövid szövegblokk az egyes e-mailek végén. Segít azonosítani az e-mail feladóját, és további információkat nyújt, például a cég nevét, fizikai címét, a feladó elérhetőségeit stb.
 1. Spam: Az egyik legelterjedtebb e-mail marketing technológia, a spam az UCE, a kéretlen kereskedelmi e-mail másik szó. Ez egy olyan e-mail üzenet, amelyet olyan személynek küldenek, aki nem jelentkezett be a feladótól érkező üzenetek fogadására.

Forrás

 1. Szabályozás: A korlátozás egy e-mail-telepítési technika. Az e-maileket kötegekben küldi ahelyett, hogy egyszerre küldené el őket, ami jobb kézbesítési arányt eredményez.
 1. Kiváltott e-mailek: Az aktivált e-mailek a marketing automatizálás egy fajtája. Előre ütemezve vannak, és meghatározott dátumokra vagy eseményekre küldik el.

Kulcs elvitelek

 • E-mail marketingnek nevezzük azt a műveletet, amikor üzleti vagy márkaként kereskedelmi üzenetet küldünk egy e-mailt használó embercsoportnak. Akár egy jelenlegi ügyfélnek, akár egy potenciális vásárlónak küld e-mailt, ez az e-mail marketing alá tartozik.
 • Bármely e-mail kampány sikerének egyik fontos mérőszáma, a konverziós arány, azon címzettek százalékos aránya, akik e-mailes promócióban vagy kampányban válaszolnak a CTA-ra.
 • Az adatvédelmi szabályzat egy weboldal vagy egy vállalatnak a webhely látogatóitól gyűjtött információk felhasználására vonatkozó irányelveinek egyértelmű leírására használt kifejezés.
 • Az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) az a nyelv, amelyet a szerverek az egymással való kommunikációhoz használnak.
 • A tárgysor az e-mail üzenet címének címsora.
 • A spam a másik szó az UCE-re – egy kéretlen kereskedelmi e-mailre.

Következtetés

Az e-mail marketing időnként teljesen új nyelvnek tűnhet. Az e-mail marketing terminológiák megfelelő ismeretével és a hatékony e-mail üzenetekkel azonban e-mail marketing kampányát akár csak sikerre is fordíthatja.

Olvasni:  Hogyan rázza meg ez a növekvő közösségi média marketing ügynökség az Buffer megosztott naptárait

GYIK

1. Mi az a CC és BCC?

A CC egy másolat, ahol az e-mailben szereplő eredeti címzetten kívül több személyt másol. A BCC egy vakmásolat, ahol az Ön által másolt személyek az elsődleges címzetten kívül nem tudják, kik vannak másolva az e-mailben.

2. Mi az e-mail marketing három típusa?

Az e-mail marketing három alapvető típusa az e-mailes hírlevelek, a tranzakciós e-mailek és a viselkedési e-mailek.

3. Mi az a direkt e-mail marketing?

A közvetlen e-mail marketing az e-mail alapú kampányokhoz használt formátumot jelenti, amelyben az önálló hirdetéseket a címzettek célzott listájához küldik.

4. Mi az e-mail legfontosabb része?

A tárgysor minden e-mail legfontosabb része. Ez határozza meg, hogy a címzett mit kezdjen az Ön e-mailjével.

5. Mik azok az e-mailes hírlevelek?

Azokat az e-maileket, amelyek tájékoztatják a címzetteket a feladó legfrissebb híreiről, tippjeiről vagy frissítéseiről, e-mailes hírleveleknek nevezzük.

Új publikációk:

Ajánlott