Az Ultimate Keyword Research Guide: Lépésről lépésre stratégiák a nagyobb forgalom növelésére

Egy jó kulcsszókutatási útmutató segít a tartalom stratégiájának kialakításában, hogy növelje ügyfélkörét. Ez a blog a legjobb stratégiákat kínálja a nagyobb forgalom vonzására.

Mint mindannyian tudjuk, nehéz versenyezni az organikus elérésért. Először is tudnod kell, hogy mit érdemes írni, olyan jellegzetes perspektívát kínálva, amelyben egyetlen szoftver sem tud segíteni. Másodszor, tisztában kell lennie azzal, hogy a Google milyen témákat keres az ügyfelek számára.

A kulcsszavak kutatásának megértése éppolyan fontos, mint egy egyedi nézőpont kialakítása, mint egy tartalomkészítő. A kulcsszókutatás minden sikeres digitális marketingstratégia elengedhetetlen része. A megfelelő kulcsszavak megtalálásával optimalizálhatja tartalmát a keresőmotorok számára, nagyobb forgalmat vonzhat webhelyére, és végső soron növelheti a konverziókat és a bevételt.

Kulcsszókutatás

Forrás

Ebben a végső kulcsszókutatási útmutatóban lépésről lépésre végigvezetjük a kulcsszókutatással kapcsolatos stratégiákon, amelyek segítségével nagyobb forgalmat érhet el webhelye felé.

Kulcsszókutatás stratégiája

A kulcsszókutatás stratégiai kialakítása szisztematikus, adatközpontú megközelítést foglal magában azon kulcsszavak azonosítására és rangsorolására, amelyek a legrelevánsabb és legértékesebb forgalmat hozzák a webhelyére. Íme a kulcsszókutatás lépései egy hatékony kulcsszókutatási stratégia kidolgozásához.

 1. Határozza meg üzleti céljait és célközönségét: Mielőtt elkezdené a kulcsszókutatást, ismerje meg üzleti céljait és célközönségét.
 1. Az alapkulcsszavak azonosítása: Az alapkulcsszavak azok a szavak vagy kifejezések, amelyek a leginkább kapcsolódnak vállalkozásához vagy iparágához. Segíthetnek a kulcsszókutatás megkezdésében.

Forrás

 1. Bővítse kulcsszólistáját: Miután rájött, hogyan kereshet kulcsszavakat a kutatáshoz, kulcsszókutató eszközökkel bővítheti kulcsszólistáját.

Ezek a következők:

 • Google automatikus kiegészítés: Ez a funkció a kezdő kulcsszavaihoz kapcsolódó keresési lekérdezéseket javasol, amint beírja azokat a keresősávba.
 • Google Kulcsszótervező: Ezzel az eszközzel új kulcsszóötleteket találhat, megtekintheti a keresési mennyiséget, és megbecsülheti forgalmi potenciáljukat.
 • Semrush vagy Ahrefs: Ezekkel az eszközökkel elemezheti versenytársai organikus keresési forgalmát, és azonosíthatja a rangsoroló kulcsszavakat.
 1. Kulcsszómutatók elemzése: Az egyes kulcsszavak értékének meghatározásához elemeznie kell a keresési mennyiséget, a verseny szintjét, valamint az üzleti célok és a célközönség szempontjából való relevanciát.
 1. A kulcsszavak rangsorolása és optimalizálása: A kulcsszómutatók elemzése után a legrelevánsabb és legértékesebb kulcsszavakat rangsorolhatja üzleti céljai és célközönsége szempontjából. Ezután optimalizálhatja webhelye tartalmát és szerkezetét, hogy hatékonyan célozza ezeket a kulcsszavakat.
 1. Figyelje és módosítsa stratégiáját: A kulcsszókutatás egy folyamatos folyamat, és elengedhetetlen, hogy rendszeresen figyelje webhelye forgalmát és keresési rangsorát. Az elemző eszközök, például a Google Analytics segítségével nyomon követheti webhelye teljesítményét, és ennek megfelelően módosíthatja kulcsszóstratégiáját. Tartsa szemmel versenytársai kulcsszóstratégiáját, és frissítse stratégiáját az új trendek és a piaci változások alapján.
Olvasni:  Stratégiák a nagyszerű egyoldalas elrendezésekhez

A kulcsszókutatás jelentősége

A kulcsszókutatás több okból is fontos:

 1. Javítja a keresőoptimalizálást (SEO): A célközönsége által keresett kulcsszavak azonosításával optimalizálhatja webhelye tartalmát és szerkezetét, hogy magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). Ez növelheti webhelye láthatóságát és elérhetőségét, ami nagyobb organikus forgalmat eredményezhet.
 1. Növeli a tartalom relevanciáját: A kulcsszókutatás lehetővé teszi a célközönség keresési szándékának és érdeklődésének megértését. A megfelelő kulcsszavak használatával a tartalomban releváns és informatív tartalmat hozhat létre, amely kielégíti közönsége keresési szándékát, és nagyobb elköteleződést, alacsonyabb visszafordulási arányt és magasabb konverziót eredményez.

Forrás

 1. Növeli a PPC-hirdetést: A kulcsszókutatás a kattintásonkénti fizetéses (PPC) hirdetéseknél is fontos. A megfelelő kulcsszavak megcélzásával PPC kampányaiban növelheti hirdetései relevanciáját és minőségét, ami magasabb átkattintási arányt (CTR), alacsonyabb kattintásonkénti költséget (CPC) és magasabb konverziós arányt eredményez.
 1. Betekintést nyújt az üzleti stratégiába: A kulcsszókutatás értékes betekintést nyújthat a célközönség érdeklődési körébe, preferenciáiba és viselkedésébe. Ezek az információk segíthetnek jobban megérteni a piacot, és ennek megfelelően módosítani az üzleti stratégiát.

Összességében a kulcsszókutatás elengedhetetlen ahhoz, hogy releváns és értékes forgalmat irányítson webhelyére, javítsa a keresőmotorok helyezéseit, és elérje üzleti céljait.

Hogyan keressünk kulcsszavakat a SEO-hoz

Ha arra kíváncsi, hogyan találhat kulcsszavakat a SEO-hoz, azt többféleképpen megteheti. A kulcsszó kiválasztásának legáltalánosabb módja annak megállapítása, hogy be tud-e jutni a 10 legnépszerűbb keresőmotor-találat között azáltal, hogy kiértékeli az összes SERP ranglista-problémáját.

A SEO valamennyire erről szól. Az Ideális kulcsszó megtalálása azonban bonyolultabb, mint a rangsorolási lehetőségek egyszerű mérlegelése. A következő három szempontot kell szem előtt tartanod, amikor kiválasztod a megfelelő kulcsszavakat a blogod írásához:

 • Rangsorolási lehetőségek
 • Vállalati célkitűzések
 • Speciális és márkarelevancia.
Olvasni:  5 ok, amiért a hatékony kommunikációs stratégiák elengedhetetlenek az üzleti sikerhez

Ha jó helyen szeretne szerepelni a Google-ban, domainjének mérvadónak és relevánsnak kell lennie a tartalma szempontjából. Ezért a webhely anyagának túl kell mutatnia a nem kapcsolódó témák gyűjteményén. Válassza ki a szakterületét, keresse meg az összes kapcsolódó kulcsszót, majd írjon tartalmat, amely ezekkel a témákkal foglalkozik.

Tegyen különbséget az elsődleges, másodlagos vagy támogató kulcsszavak között. A kulcsszókutatás legfontosabb szakasza itt kezdődik. Keressen kapcsolódó kulcsszavakat minden cikkhez, amelyet a munka csökkentése érdekében készített, íme. Figyeljen minden olyan kulcsszóra, amely összehasonlítható az elsődleges kulcsszóval. Csak annak érdekében, hogy bejegyzése sok kulcsszó esetén megjelenhessen, és minden elköteleződést kiváltson, mindenképpen rögzítse mindegyiket.

Kulcsszótípusok

Forrás

További kérdések, amelyekre választ kell keresni: „Hogyan találhatunk hosszú farkú kulcsszavakat?” és „Hogyan találhatok alacsony versenyben álló kulcsszavakat?” A sokkal népszerűbb és élesebben versenyképes kulcsszavakat általában “fej kulcsszavaknak” nevezik, mivel ezek kapják a legtöbb keresést. A „hosszú farkú kulcsszavak” általában nem gyakoriak, de sokkal speciálisabbak. Alacsonyabb a keresési mennyiségük, de gyakran jelentős konverziót hajtanak végre, mivel az ezeket használó fogyasztóknak meglehetősen sajátos keresletük van.

Mivel hasznosak a kiegészítő webhelyek számára, és fantasztikus kiindulópontot jelentenek szinte minden olyan új webhelyhez, amely nem tudja felvenni a versenyt a főbb szereplőkkel, ezért szüksége van ezekre a kulcsszavakra, valamint a kérdésekre adott válaszokra. A megnövekedett konverziós arány miatt előnyösek az eladások szempontjából.

Következtetésképpen

A kulcsszókutatás minden sikeres SEO stratégia kulcsfontosságú eleme. A megfelelő kulcsszavak azonosításával és célzásával nagyobb forgalmat vonzhat webhelyére, és javíthatja a keresőmotorok helyezéseit. Ez a kulcsszókutatási útmutató, amely a kulcsszókutatásról szól, lépésről lépésre bemutatja a hatékony kulcsszókutatást, beleértve a különféle eszközök és technikák használatát, hogy megtalálja vállalkozása számára a legrelevánsabb és legértékesebb kulcsszavakat.

Olvasni:  10 marketingstratégia kudarca, és mit lehet tanulni belőlük

Ne felejtse el szem előtt tartani célközönségét és keresési szándékát, és hosszú farkú kulcsszavakat használjon konkrét, szűkebb témák megcélzásához. Folyamatosan figyelje és frissítse kulcsszavait, hogy megelőzze a versenytársakat, és alkalmazkodjon a keresőmotorok algoritmusainak változásaihoz.

Ha bevezeti ezeket a stratégiákat, és a kulcsszókutatást a keresőoptimalizálási erőfeszítéseinek rendszeres részévé teszi, nagyobb forgalmat generálhat, növelheti online láthatóságát, és végül növelheti vállalkozását.

GYIK

1. Hogyan találhatok hosszú farkú kulcsszavakat?

A hosszú farkú kulcsszavak specifikusabbak és kevésbé versenyképesek, mint a rövid farkú kulcsszavak. Hosszú farkú kulcsszavak kereséséhez használjon olyan eszközöket, mint a Google Automatikus kiegészítés, a Google Trends és a Google Search Console. Ezek az eszközök betekintést nyújtanak a keresési lekérdezésekbe és kifejezésekbe, amelyeket az emberek a vállalkozásával kapcsolatos információk megtalálásához használnak.

2. Hogyan elemzem a kulcsszóversenyt?

A kulcsszóverseny azon webhelyek számát jelenti, amelyek egy adott kulcsszóra már rangsoroltak. A kulcsszóverseny elemzéséhez használjon olyan eszközöket, mint az Ahrefs vagy a SEMrush, hogy azonosítsa a versenytársak domain jogosultságát és backlink profilját. Ezek az információk segíthetnek meghatározni egy adott kulcsszó versenyének szintjét, és ennek megfelelően módosítani a SEO stratégiát.

3. Milyen gyakran frissítsem a kulcsszókutatásomat?

A kulcsszókutatásnak folyamatos folyamatnak kell lennie, mivel a keresési trendek és a felhasználói viselkedés folyamatosan változik. Javasoljuk, hogy legalább negyedévente felülvizsgálja és frissítse kulcsszókutatását, vagy amikor jelentős változások következnek be az iparágban vagy a célpiacon.

Új publikációk:

Ajánlott