Az Ultimate Product Marketing Guide 2024-re

Tartalomjegyzék

 • Mi az a termékmarketing?
 • Miért fontos a termékmarketing?
 • A termékmarketinges feladatai
 • Hatékony termékmarketing-tippek stratégia felépítéséhez
 • Példák a legsikeresebb termékmarketingre
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A marketing és a reklámozás minden modern üzleti vállalkozás sarokkövei. Megfelelő termékmarketing-útmutatóval bővítheti vállalkozása hatókörét. Különféle marketingeszközöket használhat, hogy láthatóságot szerezzen és növelje vállalkozása eladásait.

A termékmarketing-terv sablon segíthet a termék vagy szolgáltatás piaci bevezetésének megtervezésében, figyelembe véve annak hosszú távú sikerét. Tegyük fel, hogy Ön cégtulajdonos, vagy egy vállalat marketingkezdeményezéseinek élén áll. Ebben az esetben jól ismernie kell néhány hatékony termékmarketing tippet, hogy megtérüljön a befektetése.

A marketingtervezés alapvető útmutatója abban is segíthet, hogy termékeit és szolgáltatásait a fogyasztók ízlésének megfelelően még a piacra dobás előtt finomítsa. Célunk, hogy segítsünk megérteni, mi az a termékmarketing, hogyan nézhet ki egy új termékmarketing-terv-sablon, és hogyan lehet ezt a legjobban kihasználni vállalkozása bővítésére.

Mi az a termékmarketing?

Ha stratégiákat és terveket keres termékei és szolgáltatásai piacra vitelére és ott tartására, akkor termékmarketing-útmutatóhoz kell folyamodnia. A termékmarketing segítségével lehetővé teheti az értékesítést, felgyorsíthatja a bevételszerzést, képviselheti az ügyfelek hangját, és a megfelelő üzeneteket küldheti el. Mindezt egyszerre!

A termékmarketing az imázsépítésre támaszkodó vállalkozások hajtóereje. Ez a mai világban minden sikeres vállalkozás középpontjában áll. Alig van olyan sikeres vállalat, amely ne használna új termékmarketing-terv sablont a termékek piacra dobásához. A termékmarketing-stratégia segítségével megtervezheti marketing erőfeszítéseit a célzott bevételek és üzleti eredmények elérése érdekében.

Forrás

Miért fontos a termékmarketing?

A marketing és a reklámozás minden vállalkozás sarokkövei – legyen az kicsi vagy nagy, működő vagy közelgő. Minden vállalat rengeteg pénzt, időt és erőfeszítést fektet termékei piacra dobására és márkájának felépítésére. Ez divatos logók tervezését, e-mail marketinggel való részvételt, egyedi weboldalak közzétételét, blogbejegyzések indítását és így tovább jelenti. De miért csak néhány márka tűnik ki és vonzza meg a tekintetet?

A legtöbb új termék bevezetési hibája négy általános okra vezethető vissza.

 • A fogyasztói bázis megértésének hiánya
 • A piac elégtelen megértése
 • Hatástalan kommunikáció a termékről vagy szolgáltatásról
 • A termékmarketing stratégia kudarca
Olvasni:  Hogyan írj olyan blogbejegyzést, amelyet olvasóid SZERETETNEK olvasni

Az utolsó pont gyakran bizonyul a legfontosabb tényezőnek egy termék piaci sikerében. Ha annyi erőforrást fektet be valami új elindítására, akkor miért ne tenné a lehető legjobb módon?

A termékmarketing-útmutató gyakran a kulcsa egy termék sikeres bevezetésének, megtartásának és kudarcának. A hatékony termékmarketingterv-sablon rögzíti azokat a fontos elemeket, amelyekkel megértheti, mit akar az ügyfél, mit mond a piac, és hogyan pozícionálja a márkáját.

A termékmarketing elengedhetetlen ahhoz, hogy a megfelelő és szándékolt módon vonzza meg vásárlóit. Ez magában foglalhatja a potenciális ügyfélkör közvetlenebb és gyakoribb bevonását és kommunikációját több csatorna, például a közösségi média vagy az e-mail marketing használatával.

Ez kritikus fontosságú a termék hosszú élettartamának biztosításában a piacon. Ez hosszú távon megteremti az alapot a jövőbeni új termékek és szolgáltatások bevezetéséhez, és lehetővé teszi az értékesítést.

A termékmarketinges feladatai

A termékmarketing-szakember a teljes termékmarketing folyamatot az elejétől a végéig rögzíti. Gyakran egy cégnél több részleggel dolgoznak egyszerre. Tudásuk és piaci belátásaik miatt akár a tényleges termék vagy szolgáltatás tervezésében is részt vehetnek.

Ha megnézi a termékmarketing-útmutatót, azt találja, hogy a termékmarketinges szerepei és felelősségei gyakran átfedik egymást az értékesítési osztályéval. Főleg azért, mert a kettő szorosan összefügg, és a bevételtermelésért felelős. A termékmarketinges azonban ezt közvetetten teszi, mivel biztosítja, hogy a termék látható legyen a megfelelő közönség számára.

A termékértékesítő felelőssége nagyjából két csoportra osztható:

1. Szállítandó termékek a termék bevezetése előtt

A termékmarketing első lépése egy új termékmarketing-terv-sablon azonosítása és annak megfelelő stratégiába való beágyazása. Ehhez egy termékmarketinges szakértelmét és know-how-ját felhasználva kidolgozza az ideális termékmarketing terv sablont, ami a termékfejlesztést is befolyásolja. A termék bevezetése előtt a termékmarketing négy alapvető lépésből áll:

 • Termék pozicionálása: Ahogy a neve is sugallja, ez a lépés magában foglalja a termék pozíciójának vagy helyének meghatározását a piaci kontextusban. Ez a lépés kritikus fontosságú a megfelelő terméküzenet kialakításában azáltal, hogy a megfelelő értéket közvetíti az ügyfelek felé.
 • Terméküzenet: Ebben a lépésben a márka és a termék köré szövik a történetet, és bemutatják azt a piacon.
 • Ügyfélfejlesztés: Itt azonosítják a termékmarketingesek az új termék potenciális vevőkörét, és feltárják a piaci kereslet kielégítésének módjait.
 • Marketingstratégia: Ez a lépés eléggé magától értetődő, és magában foglalja egy robusztus stratégia kidolgozását a termék piacra vitelére. Ez magában foglalja a pozicionálás, a marketing és az ügyfélkutatás alapvető elemeit.
Olvasni:  9 Instagram üzleti marketing hiba, amelyet el kell kerülni

2. Szállítandó termékek a termék bevezetése után

A termék piaci bevezetése után a termékértékesítők továbbra is felelősek azért, hogy ott maradjanak és sikeresek maradjanak. Ehhez általában a következő feladatokat látják el:

 • Értékesítés engedélyezése: Itt a termékmarketinges szorosan együttműködik az értékesítési csapattal, és termékmarketing-tippeket ad. Ez jellemzően eszközök és tudás formájában történik a termék piaci értékesítéséhez.
 • Fokozza a keresletet és alkalmazza: A termékmarketingesek gyakran alkalmaznak e-mailes vagy közösségi médiakampányokat a termékkereslet növelése érdekében. Ez segít nekik elérni a célközönséget, és keresletet teremteni az új termék iránt.
 • Tervezze meg a termék hosszú távú sikerét: Ebben a szakaszban a termékértékesítő kérhet vásárlói visszajelzést, hogy segítsen javítani az újonnan bevezetett terméket és a felhasználói kapcsolattartási bázist.
 • Termékértékelés és -elemzés: A termékmarketingesnek eredményeket kell gyűjtenie a termékkampány teljesítményének értékeléséhez. Ez az adatok tördelésével és az értékesítési mutatók elemzésével történik.

A hatékony termékmarketing-stratégiának hat alapvető összetevője van.

A termék

A termékmarketing-stratégia legelső lépése, amelyet nem lehet kihagyni, az, hogy egy erős terméket kell piacra dobni. Ez alapvetően azt jelenti, hogy a termék fejlesztése a vásárlói igények szem előtt tartásával történt.

Ne feledje, hogy amikor új terméket vagy szolgáltatást vezet be, az ügyfelek egy vagy több problémájuk megoldásának tekintik azt. Olyan megoldásokat keresnek, amelyek kicsiben vagy nagyban javítják az életüket.

Tehát termékfejlesztőként választ kell kapnia ezekre a kérdésekre. Egy innovatív termék, amely többet hangsúlyoz előnyeire, mint jellemzőire, általában túlmutat másokon.

Közönség

A termékhez hasonlóan a marketingstratégiát is a közönség szem előtt tartásával kell megalkotni. Ehhez pedig erőforrásokat kell fordítania a piac- és ügyfélkutatásra. A kutatásnak tartalmaznia kell a következő fontos elemeket:

 • Kor
 • Szakma
 • Oktatás
 • Nem
 • Földrajz
 • Családi állapot

Ezek a paraméterek a fejleszteni kívánt termék típusától függenek, és a kutatásnak az elsődleges és az alapkutatás kombinációját kell végeznie. Az alapos kutatás segít azonosítani a vásárlói mintákat, például a vásárlási trendeket, preferenciákat stb.

Terméküzenet

A fogyasztók bizalmat és értéket keresnek, amikor egy márkához szeretnének társulni. Tehát az üzeneteidnek erre az érzelemre kell vonatkozniuk. Tudnod kell történetet szőni és narratívát építeni, hogy kapcsolatba léphess a közönségeddel.

Amíg ezzel foglalkozik, ügyeljen arra, hogy kiemelje terméke egyedi eladási ajánlatát vagy azt az egyedi értéket, amelyet szolgáltatása hozzáad az ügyfelek életéhez. Egy jó termékmarketing-útmutató segíthet ebben hatékonyan.

Olvasni:  Az ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR hiba kijavítása a Chrome-ban

Használja ki termékértékesítője szakértelmét

Vállalkozásként azonosítania kell valakit, és meg kell bíznia abban, aki csatornaként tud működni a különböző részlegek között egy termék elindítása érdekében. Általában ez a személy a termékmarketinges.

Végső soron a termékmarketinges oktatja és tájékoztatja a többi csapatot, például az értékesítést vagy a szoftvert a termékfejlesztésről és a bevezetésről.

A termékmarketingesek gyakran használnak termékterv- vagy termékmarketing-terv-sablont a folyamatok, fázisok, szerepkörök és felelősségek rögzítésére, valamint mutatók felállítására az előrehaladás nyomon követésére.

Termék promóció

Ha elkészült egy robusztus ütemterv, és összeállított egy csapatot egy új termék piacra dobásához, itt az ideje, hogy piacra dobja vagy népszerűsítse azt. Ez azt jelenti, hogy be kell fektetnie a promócióba és a hirdetésekbe, hogy a megfelelő közönséget elérje.

A piackutatáson alapuló erős termékillesztés segít a promóciók megfelelő időzítésében. Terméke reklámozásához több csatornát kell kihasználnia, mint pl

 • Reklám közösségi médiában
 • E-mail marketing
 • Promóciók a tévében
 • Weboldal promóciók

A marketingcsatorna kiválasztása ismét attól függ, hogy kiket céloz meg vásárlóként.

Folyamatelemzés

Stratégiainak és hatékonynak kell lennie a termékmarketing tervével. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan figyelemmel kell kísérnie az eredményeket a stratégia megvalósításának minden egyes lépésében. Enélkül nem fogja tudni, hogyan és hol javítson és változtassa meg stratégiáját.

A legsikeresebb termékmarketing példák

Mostanra világossá kell válnia, hogy a termékmarketing mennyire fontos a mai világban egy vállalkozás sikere szempontjából. De valójában hogyan lehetsz sikeres? Vessen egy pillantást erre a listára, amely azon legjobb márkák listáját tartalmazza, amelyek sikeresek voltak termékmarketingjükben.

MailChimp

Forrás

Sokan ismerhetik ezt a népszerű e-mail marketingeszközt, amely mindenre kiterjedő marketingcsomagot kínál exkluzív szolgáltatásként ügyfelei számára. De szándékosan tartózkodnak attól, hogy ingyenes marketingeszközként pozícionálják magukat.

Ehelyett pontosan feltörték azt, amire ügyfeleik szolgáltatásaikat használják, hogy bővítsék vállalkozásukat. Ezért a MailChimp minden termékmarketing kampányát a kisvállalkozások növekedésének elősegítésére összpontosítja.

Ezzel bebizonyították, hogy az ügyfelek igényeire való odafigyelés valóban kiváló termékmarketing stratégiát hozhat létre. A hatékony kommunikáció minden jó termékmarketing stratégia egyik kulcseleme.

Unsplash

Ez a népszerű fotómegosztó webhely egy könyv megjelenésével vált híressé, amely körülbelül 30 000 fotót állított ki, és népszerűsítette a fotósokat. A könyv elindításához egy rövid videót készítettek, amely minden fotó érzelmeit közvetítette, és ezzel aranyat ütött! A videó azonnal felkeltette a potenciális vásárlókat, és az Unsplash azóta sem nézett vissza.

Olvasni:  14 szövegírási példa hihetetlen másolatokkal rendelkező vállalkozásoktól

Airbnb

Forrás

Jöttek, láttak, győztek. Ez az Airbnb rövid története, amely forradalmasította az egész vendéglátóipart világszerte. Amit csináltak, az nagyon egyszerű volt. Segítettek az ügyfeleknek olcsó, de nagyszerű szállást találni anélkül, hogy vagyont költöttek volna. Ezt csak az „otthon kényelmének” teljes koncepciójának kiaknázásával tették úgy, hogy ténylegesen otthonos érzést adnak nekik nyaralásuk közben, de a szállodai tartózkodás további érzetével.

Kulcs elvitelek

 • A termékmarketing elengedhetetlen technika minden méretarányos vállalkozásban.
 • A termékmarketing folyamatait egy termékmarketing-szakember horgonyozza le, aki hídként szolgál a termékfejlesztésben érintett érintettek összekapcsolásához.
 • A termékmarketing folyamat magában foglalja a termékpozícionálás, az üzenetküldés, a fejlesztés és a piaci stratégia legfontosabb lépéseit.
 • A termék piacra dobása után a termékmarketinges felelős az értékesítések lehetővé tételéért, a kereslet fellendítéséért, a hosszú távú siker tervezéséért és a teljesítmény elemzéséért.
 • A termékmarketing-stratégia lényeges elemei közé tartozik az egyedi termék kifejlesztése, a megfelelő vevőkör azonosítása, a megfelelő üzenetküldés kialakítása, a megfelelő csapat összeállítása, a termék népszerűsítése és az eredmények elemzése.

Következtetés

A termékmarketing-útmutató nagyszerű eszköz arra, hogy teljes körű megoldásokat kínáljon a vállalkozások marketing- és hirdetési erőfeszítéseihez. A hatékony termékmarketing-stratégia segíti a vállalatokat a méretezésben azáltal, hogy kapcsolatba lépnek a megfelelő ügyfelekkel, és stratégiákat határoznak meg a piacon maradás érdekében. 21. századi vállalatként a termékmarketing-stratégia nem alku tárgya az üzletvitelnek.

GYIK

1. Mi a termékmarketing folyamata egy vállalkozásban?

A piacra jutás és az ottmaradás módjainak azonosítása jelenti a termékmarketinget. Ez a mozgatórugója minden olyan vállalkozásnak, amely méretezni akar.

2. Ki a termékmarketinges?

A termékmarketing az a személy, aki felelős a termék marketing folyamatának az elejétől a végéig történő lebonyolításáért.

3. Mit takar a termékmarketing a termék bevezetése előtt?

A termék bevezetése előtt a termékmarketing lépései közé tartozik a pozicionálás, az üzenetküldés, a fejlesztés és a piaci stratégia.

4. Mit takar a termékmarketing a termék bevezetése után?

A termék bevezetése után a termékmarketing magában foglalja az értékesítés lehetővé tételét, a kereslet növelését, a hosszú távú siker tervezését és az elemzések elvégzését.

5. Mi a különbség a termékmarketing és a termékmenedzsment között?

A termékmarketing egy új termék vagy szolgáltatás előnyeinek kommunikálása az ügyfelek felé. Másrészt a termékmenedzsment a termék ütemtervének létrehozásával és új funkciók biztosításával foglalkozik.

6. Milyen a jó termékmarketinges?

Egy jó termékmarketinges képes áthidalni a szakadékot az üzlet különböző részlegei között, mint például az értékesítés, marketing, termékfejlesztés stb., és sikeres termékfejlesztési stratégiát hozhat létre.

Új publikációk:

Ajánlott