Az Ultimate Social Media Style Guide a vállalkozások számára

Ez a blog a közösségi média stílus útmutatójának fontosságára és annak hatékony használatára összpontosít.

Tartalomjegyzék

● Social Media Style Guide – Szinopszis

● Hogyan készítsünk közösségimédia-stílusú útmutatót

● A közösségimédia-stílusú útmutató kiemelkedő jellemzői

A közösségi média óriási hatással van a vállalkozásokra. Különféle népszerű közösségi média platformok népszerűsítenek márkákat, hirdetnek új termékeket, hatékonyan nyújtanak ügyfélszolgálatot és rendezik a vitákat.

A marketing dinamikája átalakult az elmúlt tíz évben, és a digitális marketing és a közösségi média vált a középpontba, a technológia pedig a középpontba került. Az évek során a szervezetek nagymértékben fektettek be a közösségi médiába, és támaszkodtak rá, és teljes munkaidőben házon belüli közösségi média csapataik vannak márkaépítési és marketingstratégiáik kezelésére.

A közösségi média és a vállalkozások keverednek, hogy bőséges márkaépítési lehetőségeket teremtsenek. A márkák folyamatosan újra feltalálnak a platformalapú hirdetések és a közösségi média profilok révén az üzleti fenntarthatóság érdekében. A közösségi média, a chat és az e-mailes ügyfélszolgálat felé történő paradigmaváltás megadta az üzleti növekedéshez oly nagyon szükséges lendületet.

Forrás

A call center szolgáltatástól az e-mailes támogatásig az ügyfélszolgálat is jelentős átalakuláson ment keresztül, ahol a kommunikáció immár a közösségi médián történik.

Ennek eredményeként létfontosságú, hogy a közösségi média marketingstratégiájának megtervezésekor legyen egy robusztus ütemterv, amely tükrözi a márkáját. És a kulcs a közösségi média stílus útmutatója.

Social Media Style Guide – Szinopszis

A közösségimédia-stíluskalauz egy szervezet útiterve, amely a márka megjelenését és pozícióját a közösségi médiában irányítja. A közösségimédia-stílus-útmutató szerves részét képezi az általános marketing-márka-irányelveknek, amelyek betekintést nyújtanak abba, hogyan jelenik meg a márka, és hogyan érzékeli a vásárló a márkát a különböző közösségi média platformokon.

A közösségimédia-menedzserek betartják a közösségimédia-stílusú útmutatót, amely részletezi a vállalat írási, megfogalmazási és tervezési szabványait, tükrözve a márka vagy szervezet jellegét és hangját. Az írásbeli kommunikációs készségek iránti erős igény nagy igénynek tűnik az ügyfélszolgálati közösségimédia-szerepet vállalóknál.

A közösségi média stílus útmutatója egyértelmű iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogyan szeretné, hogy az ügyfelek azonosítsák márkáját vagy szervezetét. Mivel a vállalkozások egyre inkább az online-központú modell felé haladnak, nagy kereslet mutatkozik a közösségi média stíluskalauzára.

Olvasni:  12 tipp a közösségi média kiégésének elkerülésére

Az egységesség és a következetesség a közösségimédia-stílusú útmutató kulcsfontosságú jellemzői, amelyek elősegítik a márkakommunikációt és a kulcselemek megjelenítését. Miután megállapította az alapszabályokat, több csapat több helyen is könnyen megértheti az utasításokat, és pontosan dolgozhat. Ez határozza meg az összes tartalom tervezését, a blogbejegyzésektől, képektől, videóktól és prezentációktól az irodai irodalomig és névjegykártyákig.

Forrás

Hogyan készítsünk közösségi média stílus útmutatót

A közösségimédia-stílusú útmutató elkészítésekor bizonyos ajánlásokat és tiltásokat kell követni. Érdemes kiküszöbölni bizonyos kétértelműségeket, például a trendtípusokat, a betűszavakat és a hashtageket, amelyek eltérhetnek a márka hangjától.

A közösségi média csapatának kreatívnak kell lennie a jóváhagyási folyamat felállítása során, hogy minden üzenet megkapja a végső felülvizsgálatot. Egy gyakran figyelmen kívül hagyott elem a profilok elnevezési konvenciói. Ahogy a márkája újabb csatornákra helyezi a hangsúlyt, célszerű irányelveket megfogalmazni a felhasználónevek formázásához.

Az aktív közösségimédia-felhasználók milliárdjaival a márkák nagy versengéssel néznek szembe a figyelemért. A megcélzott közönségre összpontosítva alaposan ismerje meg potenciális ügyfeleit. Határozza meg a megfelelő vizuális és verbális árnyalatokat, amelyek rezonálnak az ügyfelek számára.

Ez a megközelítés természetesen összhangba hozza a marketingdöntéseket az Ön céljaival és márkáival. Ha már elkészített egy márkastílus-útmutatót, használja azt kiindulópontként a közösségi média stílus útmutatójához, különösen a képek, a videóformátumok, a színsémák és a betűtípusok kiválasztásához.

A közösségimédia-stílus-útmutató felépítésének néhány dinamikája a következő.

● Határozza meg a célt és a célokat

● Készítsen márkastílusú útmutatót nagyszerű történetmeséléssel.

● Használja az emblémára vonatkozó irányelveket, amelyek azonnal felismerhetővé teszik márkáját.

● Mindig vegye fel a márkája alapszínpalettáját.

● Pontosítsa a tipográfiai hierarchiát.

● Határozza meg a márka hangját és hangját.

● Erősítse meg vizuális stílusát a képekkel és ikonográfiával

● Állítson fel elvárásokat és szabványokat a minőségi közösségi médiatartalommal szemben.

● A különböző közösségimédia-platformokon a márkához leginkább illő hangnem, formátum, stílus, ritmus és képalkotás terén alakítson ki közös felfogást a vállalatában.

● Határozza meg a célokat a közösségi médiában

● A különféle formátumok jót jelentenek a különböző közösségi média platformokon, például a Twitteren, a LinkedInen stb.

Forrás

Social Media Style Guide – Főbb jellemzők

1. Logó tervezés

A logó a márka legfontosabb része. Ez az egyetlen dolog, amit mindenkinek azonnal fel kell ismernie és kapcsolatba kell lépnie veled. A logó következetes ábrázolása és megjelenítése felismerhetővé teszi márkáját, és a márka bevésődik a memóriába.vagy sokáig.

Olvasni:  A SEO keretrendszer használata a WordPress webhelyek fejlesztésére

2. Hang

Határozza meg egyértelműen a márka hangjának tónusát, és tartsa fenn az összhangot az összes közösségi média platformon. A hangszínleíró példák némelyike ​​barátságos, hétköznapi, humoros, energikus, szarkasztikus stb. A közösségi média stíluskalauzának készítése során ügyeljen a blogokon, hirdetéseken és közösségi média platformokon közvetített hangnemre és érzelmekre.

Forrás

3. Nyelvtan

A nyelvtan a közösségi média stíluskalauzának kulcsfontosságú eleme. A szabványos nyelvtani megközelítés a kulcs a márka hangjának közvetítéséhez. A rövidítések, felkiáltások és egyéb dolgok elősegíthetik a tartalom koherenciáját. Alkalmazhatja a szabványos nyelvtani kézikönyv szabályait a közösségi média stílus útmutatójában.

4. Nyelv

A közösségimédia-stílus-útmutató elkészítésekor dolgozzon együtt a csapattal a nyelvi stílus irányelveinek kidolgozásán. Kérjük, ne feledje, hogy a nyelvi megközelítésnek igazságosnak és befogadónak kell lennie. Gondoskodjon arról, hogy az összes különböző nézőpont jól képviselve legyen.

Kerülje a hosszú feliratokat; az intelligens és rövid feliratok képesek jobban átadni a szükséges érzelmeket.

5. Szakzsargon

Kerülje a csúcskategóriás szókincset vagy az indokolatlan terminológiákat, és ösztönözzen egy egyszerű nyelvi megközelítést, amelyet az ügyfelek könnyen megértenek. A domainhez kapcsolódó szakzsargon csak akkor lehet megfelelő, ha egy csúcstechnológiás iparág résközönségét célozza meg.

6. Hashtagek

A hashtagek a közösségi média lényeges részét képezik. A felhasználók könnyebben megtalálják a márkákat vagy termékeket hashtagek segítségével. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a felhasználók által közzétett kampányokról, termékekről vagy vállalkozásokról beszámolókat és megjegyzéseket gyűjtsön. Segítenek a megjelenítések és az elköteleződési arány javításában azáltal, hogy láthatóságot biztosítanak a keresési eredmények között.

Legyen következetes a hashtagek használatával az összes közösségi csatornán, hogy növelje tartalmai felfedezhetőségét, és ezáltal növelje a márka vagy termék láthatóságát. A felkapott hashtag az Ön előnyére válik, és segít megragadni az aktuális hangulatot vagy lendületet.

7. Közösségi média fiókok

Határozza meg azon közösségi média platformok listáját, amelyeken dolgozni szeretne. Az összes fiók felsorolásával gondoskodik arról, hogy figyelembe vegye az egyes fiókok igényeit a stíluskalauz elkészítésekor. Válassza ki a megfelelő közösségi média csatornákat, amelyek a legjobban megfelelnek márkájának imázsának és közönségének.

Olvasni:  Webflow kontra WordPress: melyik a megfelelő az Ön számára?

A bejegyzéseidnek nem szabad következetesnek lenniük. A felhasználóneveknek is egységesnek kell lenniük, hogy a felhasználók minden platformon megtalálhassák Önt.

8. Ügyfél

Ismerje meg ügyfelét, és határozza meg célközönségét. Ismerje meg, kivel beszél, mielőtt lenyűgöző márkahangot alakítana ki. Írja le a közönségszemélyek leírását, amelyek segíthetnek a közösségi média stílusának kialakításában.

9. Kadencia

A ritmus azt a ritmikus sorrendet jelenti, hogy hányszor kell egy megjegyzést vagy szöveget közzétenni a különböző közösségi média csatornákon. A Google Analytics betekintést nyújt a közzététel optimalizált időpontjaiba.

10. Képalkotás

A képek és videók a közösségi média szerves részét képezik, amelyek azonnali benyomást keltenek. Adjon hozzá szabványokat és stílusokat az útmutatóhoz, meghatározva a képek típusát és a színsémát. És sorolja fel az egyértelmű utasításokat; például minden bejegyzésnek lennie kell képnek.

11. Hangulatjelek

A hangulatjelek rendszeresen megjelennek, és sok márka gyakran használja. Illusztrálásra vagy írásjelekre használják, és értékes eszközt jelentenek a bejegyzéseid észrevehetőbbé tételében. Erőteljesek, mégis szórakoztatóak, és minden korosztály számára vonzó humort adnak.

A végén

Egy hatékony közösségimédia-útmutatónak világosan le kell írnia és összhangba kell hoznia a márka személyiségét és hangját, valamint azt, hogy hogyan kommunikál közönségével bizonyos csatornákon vagy témákon.

A stíluskalauz célja, hogy szabványos és következetes marketingszemléletet hozzon létre azáltal, hogy egyértelműen kommunikálja a márka küldetését és jövőképét, valamint azt, hogy miként szeretnénk, hogy az ügyfelek vizuálisan, hirdetéseken, szövegeken és blogokon keresztül interakcióba lépjenek a márkánkkal a különböző közösségi média platformokon.

Számos tényező, mint például a hangnem, a nyelvtan, a nyelv, a szakzsargon stb., beépül a közösségi stílus útmutatójába, amely utasításokat ad a közösségi média csapatainak a munkához. A közösségi média csatornái egyedülálló képességekkel rendelkeznek a márkamegjelenítések, hűséges ügyfelek és új üzletek kialakítására.

A közösségimédia-stílusú útmutató a fedélzeten a vállalkozása és a márka értéke. A stílus útmutató elkészítése után a stílusvezető csapatnak dolgoznia kell a márkakép megszilárdításán, a szerkesztői naptári dátumok betartatásán és a személyiségek folyamatos fejlesztésén.

Az irányelvek megfogalmazásakor a stíluskalauz figyelembe veszi a különböző közösségi platformok árnyalatait. A stílusvezető csapat különféle márkaépítési és marketingstratégiákon dolgozhat, hogy elősegítse a márkák virágzását és növekedését.

Kulcs elvitelek

● A közösségimédia-stílusútmutató következetes megközelítést követel meg a hangnem, a formátum, a képek, a ritmus és a stílus tekintetében, amely a legjobban illik márkájához a különböző közösségimédia-csatornákon.

Olvasni:  Bemutatkozik a MagicBuddy: egy mesterséges intelligencia által hajtott csevegőbot a Telegram számára – Üzleti

● A közösségimédia-stíluskalauz biztosítja, hogy csapata életre keltse az Ön stíluskalauzát a napi kommunikáció során.

● A közösségimédia-stílusú útmutató létrehozása előtt a következő alapvető lépéseket kell tenni:

○ Legyen egy márkaelemek mappája, amely központi hely a különböző dokumentumok, képek, videók, sablonok stb. tárolására.

○ Ismerje versenytársait.

○ Megérteni a közönségükkel való interakció módját, a sérelmek kezelési mintáit és a kommunikációs stratégiákat.

● A közösségimédia-stílusú útmutató előnye, hogy a márka hitelességét biztosítja; Az új asztalosok gyorsan, a munka megszakítása és késedelme nélkül felvehetik az utasításokat a stíluskalauzból.

● Egy megalapozott stílusismertetőben kevés a hibalehetőség, mivel van rá ideje, és a tesztelt dokumentumokat többször módosították és módosították, és pontos eredményt ad.

● A közösségimédia-stílusú útmutató erősíti és megszilárdítja a márka imázsát, és javítja a márka személyiségét.

GYIK

1. Mi az a közösségi média stíluskalauz?

A közösségimédia-stíluskalauz referenciaforrás arra vonatkozóan, hogy a márkád hogyan jelenjen meg és hogyan teljesítsen a különböző közösségi média platformokon. Az útmutató betekintést nyújt az ügyfelekbe a márka vagy szervezet azonosításához. Olyan paramétereket is meghatároz, mint a hang, a zsargon és a nyelv, amelyek útmutatást adnak a márka vagy a szervezet marketingstratégiájának előmozdításához.

2. Mi a közösségi média stíluskalauz használatának elsődleges célja?

A közösségimédia-stílusútmutató célja, hogy a kommunikációban és a márkaépítésben világosan és összefüggően egységes legyen, tükrözve a vállalati stílust a tervezésben és az írásban. A stílus útmutató biztosítja a szövegek, üzenetek és látványelemek konzisztenciáját a kifejezésben és a prezentációban, még akkor is, ha különböző csapatok vagy ügynökségek dolgoznak rajta.

3. Miért van szükségünk közösségi média stíluskalauzra?

A közösségimédia-kalauz tökéletes forrás, amely megmondja, hogyan kell a márkádnak megjelennie és hogyan kell viselkednie a közösségi médiában. Jelentős befolyásoló, amely benyomásokat és gondolatokat vált ki az emberekben a márkáról és a bennük keltett érzelmekről.

4. Mire kell emlékezni a közösségi média stíluskalauzának elkészítésekor?

● Vezessen listát az összes közösségimédia-fiókjáról
● Határozza meg a márka identitását
● Határozzon meg konkrét közösségi média marketingcélokat
● Mélyreható ismeretekkel rendelkezzen küldetéséről, jövőképéről, értékeiről és márkatörténetéről
● Készítsen részletes útmutatást a logóhasználatról, a színpalettáról és a fájlformátumról
● Határozza meg a megfelelő méretet, térközt és összefüggéseket

5. Melyek a közösségi média stíluskalauz kulcselemei?

● Hangszín
● Márkatörténet
● Tipográfia
● Képi irányelvek
● Logó
● Színpaletta

Új publikációk:

Ajánlott