B2B tartalommarketing-platformok a tartalommarketing-játék fejlesztéséhez

Kíváncsi vagy, mely B2B tartalommarketing platformokat válassz tartalommarketing-stratégiádhoz? Itt van egy útmutató.

Ha fejleszteni szeretné B2B tartalommarketingjét, érdemes lehet egy tartalommarketing platform használatát megfontolni. Segíthet elérni a tartalmat azáltal, hogy különféle csatornákon közreadja. Ehhez azonban nagyon sokat kell tesztelni.

Nincs egyértelmű válasz arra, hogy hol, hogyan vagy mennyit kell költenie termékei marketingjére. Minden azon múlik, hogy a közönség hol tartózkodik az interneten, és hogyan vesz részt a kampányban.

Megvitatjuk néhány elérhető legjobb B2B tartalommarketing platformot. Ez segít a B2B marketingszakembereknek abban, hogy hatékonyabban és eredményesebben hasznosítsák tartalmuk erejét.

Tartalom marketing

Forrás

A legnépszerűbb B2B tartalommarketing platformok

LinkedIn

A LinkedIn nagyszerű tartalommarketing. Széles körű hatókörrel rendelkezik, és felhasználható tartalom szindikálására különböző csatornákon keresztül. A LinkedInnek beépített közönsége is van a szakemberekből, akiket B2B tartalommal lehet megcélozni. Ez a platform segít a marketingeseknek kapcsolatokat kialakítani a közönségükkel, növelve ezzel a B2B eladásokat.

SlideShare

A SlideShare egy tartalommegosztó platform, amely PowerPoint prezentációk, infografikák és videók megosztására használható. Ez a platform ideális azoknak a marketingeseknek, akik vizuális tartalmat szeretnének megosztani. A SlideShare hálózat széles hatóköre segítheti a marketingeseket abban, hogy növeljék vállalkozásukat azáltal, hogy prezentációkat mutatnak be különféle közösségi hálózatokon és online tulajdonokon.

Twitter

A Twitter egy népszerű mikroblog-platform, amelyet B2B tartalommarketingre használnak. Rövid információkat oszt meg széles közönséggel. Ez a platform segít kapcsolatokat építeni a potenciális ügyfelekkel, és új ügyfeleket is vonz.

Olvasni:  5 csodálatos tartalomírási hack új ügyfelek szerzése érdekében

HubSpot

A HubSpot segít a közösségi média terjesztésében. Beépített elemzési funkcióval rendelkezik, amely segít nyomon követni B2B blogbejegyzéseinek sikerét.

A HubSpot kiválóan alkalmas azoknak a marketingszakembereknek, akik szeretnék látni, hogy mi működik és mi nem a tartalmuk teljesítménye alapján. A platform betekintést nyújt abba, hogy milyen tartalmat osztanak meg a legtöbbször, és segít azonosítani a potenciális érdeklődőket.

Laza

A Slack egy csapatkommunikációs platform, amelyet a B2B tartalommarketing stratégiájának részévé kell tenni. Beépített analitikával rendelkezik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák a linkeket a csatornákon keresztül. Ez segít a csapatoknak a tartalmak hatékonyabb reklámozásában és terjesztésében.

A Slack kapcsolatokat építhet ki potenciális ügyfelekkel, és új ügyfeleket vonzhat a vállalkozásokhoz. A platform kiválóan alkalmas a csapattagokkal való együttműködésre is tartalmi projektekben.

Hootsuite

A Hootsuite egy népszerű B2B tartalommarketing platform a közösségi média terjesztésére. Ingyenes, és jól működik olyan B2B cégekkel, amelyeknek nincs nagy költségvetésük a marketingre. Ez a platform segíthet tartalmai ütemezésében és terjesztésében a különböző közösségi média csatornákon.

Puffer

A puffer meglehetősen népszerű a közösségi média terjesztésében. Noha ez egy fizetős tartalommarketing platform, számos olyan funkciót kínál, amelyek miatt megéri. A puffer lehetővé teszi a felhasználók számára a bejegyzések ütemezését, a kattintások és megosztások nyomon követését, valamint közösségi média kampányaik elemzését.

Outbrain

Az Outbrain felhasználható tartalom népszerűsítésére az interneten. Ez is fizetős platform, de nagyszerű módja annak, hogy növelje tartalmai elérését. Az Outbrain lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy tartalmaikat az olvasók széles közönsége előtt helyezzék el. Ez segíthet a B2B vállalkozásoknak új ügyfeleket vonzani és növelni az eladásokat.

Sprout Social

A Sprout Social egy B2B tartalommarketing platform, amely a közösségi médiával segíti a vállalkozásokat. Ez egy fizetős platform, amely számos funkciót kínál. A platform nagyszerű módja a közösségi média terjesztésének kezelésének és a B2B tartalmak teljesítményének nyomon követésének. Ez a platform segíthet növelni B2B blogbejegyzéseinek elérését az olvasók széles közönsége körében.

Olvasni:  A Google Analytics hozzáadása a Shopifyhoz (Lépésről lépésre)

Állandó kapcsolattartás

A Constant Contact segít a vállalkozásoknak az e-mail marketingben. Ez egy fizetős platform, amely segíthet a vállalkozásoknak e-mailes hírlevelek létrehozásában és küldésében, nyomon követheti e-mail kampányaik sikerét, és bővítheti feliratkozói listáját. Ez a platform kiváló módja lehet a vállalkozásoknak, hogy e-mail marketingen keresztül kapcsolatba léphessenek ügyfeleikkel.

Mennydörgés

A Thunderclap segít a vállalkozásoknak a közösségi média erősítésében. Ez egy ingyenes B2B tartalommarketing platform, amely nagyszerű módja lehet a B2B tartalmak elérésének növelésének. A platform lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kampányt hozzanak létre, támogatókat fogadjanak el, és tartalmakat osszanak meg. Amint a kampány életbe lép, a Thunderclap segíteni fog abban, hogy a B2B-tartalom elérése nagy olvasóközönséggel bővüljön.

SEO tartalommarketing platformok

Forrás

A SEO online tartalommarketing platformok segítenek a vállalkozásoknak a SEO és a tartalommarketing terén. Segít a vállalkozásoknak abban, hogy tartalmaik magasabb rangot kapjanak a Google-on, a tartalommarketing pedig abban, hogy több tartalmat állítsanak elő.

A következő platformok segíthetnek a vállalkozásoknak abban, hogy nagymértékben javítsák B2B tartalommarketing stratégiájukat.

Semrush

A Semrush segít a vállalkozásoknak a SEO terén. Ez egy fizetős B2B tartalommarketing platform, ahol a felhasználók nyomon követhetik webhelyük rangsorát, kulcsszavakat kereshetnek, és betekintést nyerhetnek versenytársuk SEO-taktikájába. Ez az eszköz segíthet a B2B cégeknek abban, hogy javítsák B2B tartalommarketingjüket és magasabb helyezéseket érjenek el.

Moz

A Moz segít a vállalkozásoknak a kulcsszavak optimalizálásában. Ez egy fizetős B2B tartalommarketing platform, ahol a felhasználók kulcsszavakat találhatnak, és hasznos betekintést nyerhetnek B2B blogbejegyzéseikbe és közösségi média bejegyzéseikbe. A Moz emellett kiterjedt B2B tartalommarketing-források könyvtárával is rendelkezik. Ez az eszköz segíthet a B2B cégeknek abban, hogy javítsák tartalommarketingjüket, és nagyobb forgalmat érjenek el a keresőmotoroktól.

Olvasni:  A WooCommerce az ideális megoldás a B2B értékesítéshez

BuzzSumo

A BuzzSumo a közösségi médiával segíti a vállalkozásokat. Ez egy fizetős platform, ahol a felhasználók tartalommarketing-trendeket, befolyásolókat és olyan cégeket találhatnak, amelyekkel partnerek lehetnek.

Vizuális tartalom Marketing Platformok

Vizuális tartalommarketing platformok

Forrás

A vizuális tartalommarketing egy B2B tartalommarketing stratégia, amely képeket és videókat használ a tartalom népszerűsítésére. Ez egy nagyszerű módja a B2B ügyfelek bevonásának. A látvány a tartalommarketing jövője, és ezek a platformok segíthetnek a vállalkozásoknak abban, hogy a látványelemeket beépítsék B2B tartalommarketing stratégiáikba.

Canva

A Canva vizuális tartalommal segíti a vállalkozásokat. Ez egy ingyenes marketingplatform, amely infografikákat, képeket, videókat, e-könyveket, prezentációkat, blogbejegyzéseket és közösségi média bejegyzéseket hozhat létre. Könnyen használható, és számos előre elkészített sablont kínál a vállalkozások számára. Ez az eszköz segíthet a B2B cégeknek javítani B2B tartalommarketingjüket azáltal, hogy vonzóbbá teszi vizuális tartalmaikat.

Infogram

Az Infogram egy ingyenes platform, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára infografikák, jelentések és prezentációk létrehozását különböző formátumokban.

Animoto

Az Animoto videókkal segíti a vállalkozásokat. Ez egy fizetős B2B tartalommarketing platform, ahol a felhasználók professzionális B2B videókat készíthetnek vállalkozásuk YouTube-csatornájához, webhelyéhez és közösségi média profiljaihoz.

Piktochart

A Piktochart vizuális tartalommal segíti a vállalkozásokat. Ez egy fizetős platform, ahol javíthatja infografikáit, képeit, videóit és prezentációit. A Piktochart sok B2B sablont is kínál.

Következtetés

A B2B tartalommarketing-platformok nagyszerű módjai lehetnek annak, hogy tartalmait elérje, amit keres. Ezen platformok használatával különböző csatornákon szindikálhatja tartalmait. Ezzel szélesebb közönséget érhet el B2B tartalmaival. Ezen túlmenően ezek többsége beépített elemzésekkel rendelkezik, amelyek segítségével nyomon követheti tartalmai sikerét.

GYIK

1. Mik azok B2B tartalommarketing platformok?

Olvasni:  Növelje helyezéseit és forgalmat ezzel az átfogó SEO ellenőrzőlistával a B2B marketingszakemberek számára

Sok platform létezik. Néhány példa: Infogram, Animoto, Piktochart, Hubspot és Contently.

2. Melyik a legjobb B2B tartalommarketing platform?

Ezt a kérdést nehéz megválaszolni, mivel minden platformnak megvannak a sajátosságai. Azonban néhány platform, amelyet érdemes megfontolni, a Hubspot és a Contently.

3. Hogyan működik egy B2B tartalommarketing platform?

A B2B tartalommarketing platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tartalmakat, például videókat, infografikákat, képeket és prezentációkat hozzanak létre. Ezen túlmenően ezek a platformok gyakran rendelkeznek beépített elemzésekkel, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék tartalmuk sikerét.

4. Hogyan kezdjek hozzá egy B2B tartalommarketing platformhoz?

A kezdéshez létre kell hoznia egy fiókot a választott platformon. Miután létrehozta a fiókot, elkezdheti a tartalom létrehozását. Ezenkívül feltétlenül ismerkedjen meg a platform elemzésével, hogy nyomon tudja követni tartalmai sikerét.

Új publikációk:

Ajánlott