Banán Split kapcsolók: Mik ezek? Hol kapható? És minden a kettő között

A mechanikus billentyűzetek hosszú utat tettek meg, és manapság egy egyedi billentyűzet létrehozása olyan egyszerű, mint egy készlet megrendelése. Megkapod a saját alaplemezedet, a kapcsolókat és a billentyűsapkákat, mindent összeraksz, és már mehet is.

A kapcsolókkal kapcsolatban azonban mindenkinek megvannak a saját preferenciái. És míg korábban csak piros, kék és barna kapcsolók közül lehetett választani, manapság a felhasználók rengeteg választási lehetőség közül választhatnak, hogy milyen kapcsolót szeretnének használni. Az üzem közben cserélhető billentyűzetek egyre elterjedtebbé válásával (és elérhetővé válásával), a kapcsolókkal való kísérletezés szabadsága és a tetszőleges kiválasztásának lehetősége új szintre emelheti a gépelési élményt.

Ebben a cikkben az őrülten népszerű Banana Split mechanikus kapcsolókról beszélünk, amelyeket a C³Equalz és a TheKey.Company együttműködésében hoztak létre.

A Banana Split kapcsolók a C3 Equalz és a TKC által létrehozott és a JWK által gyártott „Snack Time Switch Line” sorozat első bejegyzései. Ezek 62 grammos lineáris kapcsolók, amelyek új, szabadalmaztatott, nylon és polikarbonát keverékéből készült formákból készülnek, a szárak pedig egy magasabb minőségű, polioximetilén (POM) nevű műanyagból készültek.

A Banana Splits meglehetősen színes a billentyűzet kapcsolójához. | Forrás: thekey.company

A szabadalmaztatott szerszámoknak és a gyári kenésnek köszönhetően a kapcsolók mélyebb hangprofillal és egyenletesebb készletezéssel rendelkeznek, ami a két legnagyobb tényező, amely hozzájárul a népszerűségéhez.

Ahogy a neve is sugallja, tipikus 62 grammos rugót használnak, hasonlóan a többi JWK által gyártott kapcsolóhoz. A működtető erő hasonló a Cherry MX Blue kapcsolókhoz, így ha szereti a kicsit nehezebb, tapintható kapcsolókat, akkor ezeket imádni fogja.

A kapcsolók 10, 70, 90 és 110 darabos kiszerelésben kerülnek értékesítésre, és általában kötegekben kerülnek értékesítésre. Óriási népszerűségüknek köszönhetően a kapcsolók szinte mindig elfogytak. Azonban előrendelheti őket a A TKC honlapja.

Olvasni:  A Freesync működik az Nvidiával?

Ha nem szeretné megvárni, amíg a következő csereszállítmány kiesik, előfordulhat, hogy más platformokon is árulják azokat, akik korábban hozták őket, de valószínű, hogy váltásonként akár 1 dollárt is fizethet. magas ár a TKC kínálatához képest.

Mint fentebb említettük, ezeknek a kapcsolóknak egy jó alternatívája a Cherry MX Blue kapcsolók, amelyeknek ugyanaz a működtetőereje. Kipróbálhatja a Cherry MX Blackeket is, ha a Blues túl zajos az Ön számára.

Hogyan tisztítsuk meg a mechanikus billentyűzetet?  4 egyszerű lépésbenA Cherry MX Blues jó alternatíva a Banana Splits-hez.

Alpaka V2 szintén jó lehetőség. A szintén JWK által gyártott kapcsolók ugyanazt a működtető erőt osztják meg, és gyárilag előkenve jönnek (bár csak enyhén, ha akarsz, hozzáadhatsz többet is). Az egyetlen lényeges különbség a kapcsolók között a hangprofil. Az alpakák sokkal csendesebbek, mint a Banana Splits. Ráadásul valamivel olcsóbbak is.

Egy másik jó választás, ha lineáris kapcsolót keres, a Gateron. Általános kapcsolóik, Ink és A ZealPC Tealio v2s mind jó lineáris kapcsolók, és rengetegben kaphatók.

Új publikációk:

Ajánlott