Bejövő marketing kontra kimenő marketing: melyiket válassza?

Tartalomjegyzék

 • Mi az a bejövő marketing?
 • Példák a bejövő marketingre
 • Mi az Outbound Marketing?
 • Példák kimenő marketingre
 • Bejövő marketing kontra kimenő marketing
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A vállalkozások a marketing különféle formáira támaszkodnak az ügyfelek bevonzására. Ez néha olyan egyszerű lehet, mint a termékek közvetlen bemutatása, brosúrák kézbesítése vagy hirdetések megjelenítése. A marketing összetett stratégiákat is magában foglal, amelyeket a jól finanszírozott marketing osztályok vesznek fel. A marketingstratégia összetettségétől vagy méretétől függetlenül azonban mindig két típusra oszlik: bejövő marketingre és kimenő marketingre.

Ha kíváncsi arra, hogy mi az inbound marketing és mi az outbound marketing, akkor jó helyen jár. Ebben a blogban a bejövő marketingről és az outbound marketingről beszélünk, és arról, hogy melyik marketingstratégia a legjobb vállalkozása számára.

Forrás

Mi az a bejövő marketing?

A bejövő marketing egy olyan módszer, amelyet a különböző vállalkozások a potenciális ügyfelek bevonzására használnak, ahelyett, hogy termékeket és szolgáltatásokat hirdetnének nekik. Ez egy intelligens folyamat, amelynek célja az ügyfelek vonzása, bevonása és öröme, miközben a növekedést is próbálja ösztönözni.

Példák a bejövő marketingre

Mielőtt továbbmennénk, beszéljünk a bejövő marketing különböző formáiról. A bejövő marketingstratégiáknál számos taktika használható. Az alábbiakban bemutatunk néhány példát.

Blogok

A blogírás a bejövő marketing népszerű formája, amelyet manapság széles körben használnak. A HubSpot szerint a blogírásra összpontosító marketingszakemberek 13-szor nagyobb valószínűséggel kapnak pozitív megtérülést (ROI). Tehát minél következetesebb és értékesebb a blogja, annál nagyobb az esélye a sikerre.

fehér papírok

A fehér könyv egy másik fantasztikus eszköz, amikor a bejövő marketing stratégiákról van szó. Ez egy jól kutatott, oktatási típusú tartalom, amely mélyreható információkat nyújt a felhasználóknak. Ez egy formálisabb írás, amely sok értéket ad hozzá.

e-könyvek

Sok vállalkozás mostanra kezdett e-könyveket készíteni a forgalom növelése érdekében. Az e-könyv lehetővé teszi a márka imázsának kialakítását. Általában ingyenes, és többnyire vásárlói információkra cserélik. Ha azt tervezi, hogy e-könyvet készít a bejövő marketingstratégiájához, komolyan kell vennie azt. Kifinomultságot és nagy összpontosítást igényel.

Olvasni:  12 tipp a YouTube indexképeinek megtervezéséhez

Mi az Outbound Marketing?

Az outbound marketing egészen más, mint a bejövő marketing. Ha összehasonlítjuk a bejövő és a kimenő marketinget, látni fogjuk, hogy a kimenő marketinggel megszólíthatja a potenciális ügyfeleket, vagy kapcsolatba léphet velük, ahelyett, hogy megvárná, hogy az emberek felvegyék Önnel a kapcsolatot. Ez a marketing hagyományos formája, amely üzenetküldést küld a potenciális ügyfeleknek. A kimenő marketing olyan tevékenységekre összpontosít, mint a szemináriumsorozatok, a kiállítások és a hideghívások. Ez a marketing költséges formája, és a ROI sokkal alacsonyabb, mint a bejövő marketingnél.

Példák kimenő marketingre

Mielőtt elkezdenénk a vitát: outbound marketing vs inbound marketing, nézzünk meg néhány példát az előbbire.

Hagyományos reklámozás

A hagyományos reklám a kimenő marketing egyik formája. Ez magában foglalja az óriásplakátokat és a TV-reklámokat.

Hideg hívás

A hideghívás a kimenő marketing egy másik formája, amely meglehetősen hatékony, ha megfelelően végzik. Manapság a könnyen használható szoftverek segíthetnek nyomon követni a megbeszéléseket és nyomon követni a kimenő potenciális ügyfeleket.

Hideg e-mailek

Napjainkban az adatbázisok karbantartására és felügyeletére szolgáló rengeteg eszközzel a marketingszakemberek több ezer vásárlóval léphetnek kapcsolatba. A jól megtervezett szoftverplatformokkal könnyű nagyszerű kampányokat és funkcionális e-maileket létrehozni.

Bejövő marketing kontra kimenő marketing

Végül itt az ideje, hogy beszéljünk a bejövő és a kimenő marketingről. A bejövő marketinggel taktikákat és tartalmat hozhat létre a márkaismertség terjesztéséhez. Ez azért történik, hogy az emberek többet megtudjanak a márkáról és annak kínálatáról. A bejövő marketingben értelmes információkat is biztosít a felhasználóknak, amelyek megoldják problémáikat és megválaszolják kérdéseiket.

A közösségi médiában és más platformokon megosztott tartalmakon keresztül az emberek felkereshetik webhelyét, hogy többet megtudjanak a márkáról, és érdeklődést mutathassanak fel, ami potenciálisan eladáshoz vezethet. A bejövő marketing segít kapcsolatok kialakításában és a márkahűség kialakításában. Így az ügyfelek felhívása és üldözése helyett a bejövő marketing arra összpontosít, hogy motiválja az ügyfeleket, hogy lépjenek kapcsolatba Önnel.

Olvasni:  Mi az a kapcsolt marketing? És hogyan hasznosítod?

Forrás

A kimenő marketingstratégiák tolakodó természetüknél fogva ingerültséget okozhatnak a felhasználókban, ami negatív hatással lehet a márka imázsára. Ráadásul a kimenő marketingstratégiák sok erőfeszítést és időt igényelnek, és előfordulhat, hogy nem hozzák meg a kívánt eredményt. Ha összehasonlítjuk a kimenő és a bejövő marketinget, látni fogjuk, hogy a kimenő marketing időigényesebb, költségesebb és korlátozottabb. A kimenő marketinget azonban fel lehetne használni a márkák helyi népszerűsítésére vagy a nem digitális fogyasztók elérésére. India még nem teljesen digitalizált ország. Tehát van lehetőség a kimenő marketingben az ügyfelek megtérítésére.

Az, hogy a bejövő vagy kimenő marketinget választja, nagymértékben függ a vállalkozás átfogó jövőképétől és attól, hogy pontosan mit is szeretne elérni. Ez attól is függ, hogy ki a közönség, és mire van szüksége. A kimenő marketing bizonyos módszerei meglehetősen költségesek lehetnek, ami sok kisvállalkozás számára megnehezíti a dolgát. Ezért jogos azt mondani, hogy meg kell próbálnia a kimenő és a bejövő marketing kombinációját használni, mivel mindkettő szorosan együttműködhet.

Kulcs elvitelek

 • A bejövő marketing egy olyan stratégia, amelyet különböző vállalkozások használnak a potenciális ügyfelek bevonzására.
 • Az outbound marketing különbözik a bejövő marketingtől. A kimenő marketinggel Ön a potenciális ügyfeleket szólítja meg, nem pedig arra vár, hogy az emberek felvegyék Önnel a kapcsolatot. Ez a marketing hagyományos formája, amely az üzenetküldést továbbítja a potenciális ügyfeleknek.
 • Néhány példa a bejövő marketingre a blogok, a fehér könyvek és az e-könyvek.
 • A kimenő marketing példái a hagyományos reklámozás, a hideghívások és a hideg e-mailek.
 • Az, hogy a bejövő vagy kimenő marketinget választja, nagymértékben függ a vállalkozás általános céljaitól. A kimenő marketing egyes módszerei meglehetősen drágák lehetnek, ami sok kisvállalkozás számára megnehezíti a dolgát.

Következtetés

Mára a marketing sok változáson ment keresztül, köszönhetően a digitalizációnak. Néhány hagyományos marketingstratégia azonban továbbra is működik, és sok vállalkozás továbbra is alkalmazni fogja. Nincs egyetlen mód a bejövő marketing és a kimenő marketing vita rendezésére. Mind a bejövő marketing, mind a kimenő marketing jól működik a B2B környezetben. De az, hogy melyiket kell választania, a vállalkozás és a közönség sajátos követelményeitől függ.

Olvasni:  8 podcast marketing tipp, amelyet nem engedhet meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja

GYIK

1. Hogyan készítsünk bejövő marketing stratégiát?

Íme néhány módszer a bejövő marketingstratégia létrehozására.
– Építési vásárló personák.
– Állítsa be a bejövő marketingstratégia céljait.
– Vázolja fel ügyfele kiváltó okait és fájdalompontjait.
– Hozzon létre egy kulcsszólistát.
– Igazítsa a tartalmat a vevő utazásához.
– Hozzon létre egy vezető-nevelő folyamatot.
– Gyakorold a konverzióközpontú blogírást.
– Alakítson ki egy csapatot bejövő marketingstratégia szakértőkből.

2. Mi a különbség az inbound marketing és az outbound marketing között?

A kimenő marketinggel megpróbálja elérni a fogyasztókat, hogy felkeltse érdeklődését szolgáltatásai vagy termékei iránt. A bejövő marketing azonban a megfelelő tartalom létrehozására és annak intelligens terjesztésére összpontosít, hogy az ügyfelek kapcsolatba léphessenek Önnel. Az outbound marketing ezzel szemben a folyamatos reklámozás egyik formája, amely sok fogyasztó számára tolakodónak tűnhet. Ahhoz, hogy a kimenő forgalom kevésbé legyen rámenős, a márkának gondoskodnia kell arról, hogy elegendő bejövő tartalmat adjon ki a vásárlók elégedettségéhez. Úgy tűnhet, hogy a kimenő nem hoz elegendő eredményt a bejövő és a kimenő marketing összehasonlítása során. A kimenő azonban biztosítja a CTA-t, és hatékonyan elhelyezi azt a terméket, amely határozottan konverzióhoz vezet. A legtöbb bejövő marketing tevékenység arra irányul, hogy a vásárlókat tájékoztassuk a termékről, amely segíti őket a vásárlói döntéshozatali folyamatban.

Forrás

3. Mi az inbound marketing öt alapelve?

A bejövő marketing öt alapelve:
1. Szabványosítás
2. Kontextualizálni
3. Optimalizálás
4. Személyre szabás
5. Együttérz
A legfontosabb alapelv, amelyet szem előtt kell tartani az inbound marketing során, hogy mindig értéket adjunk a fogyasztónak. A bejövő és kimenő marketingben az inbound az informatív tartalom közzétételére, míg a kimenő a márka termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítésére összpontosít.

4. Milyen példák vannak a kimenő marketingre?

A kimenő marketinget megszakítási marketingnek is nevezik, mivel a márka termékeit mutatja be, miközben a fogyasztók valamilyen más médiát néznek vagy elhaladnak mellette. Az előugró ablakok, az előugró ablakok, a keresési spam, a televízió, a rádió és a nyomtatott óriásplakátok, a hideg e-mailek, a hideghívások, a sajtóközlemények, a kimenő értékesítési hívások, a fizetett alkalmazások értékelése néhány példa a kimenő marketingre. Míg a bejövő marketing arra tanítja a fogyasztókat, hogy a márkájuk hogyan enyhítheti a fájdalmat, a kimenő marketing ráveszi a fogyasztókat a termék megvásárlására. A márkának mind a bejövő, mind a kimenő marketinget ki kell használnia az eladások és a konverziók növelése érdekében.

Olvasni:  Marketing keretrendszer a SMART célok meghatározásához & Célok

5. Milyen példák vannak az inbound marketingre?

Néhány példa a bejövő marketingre az aktuális blogok, a közösségi média kampányok, az e-könyvek, a keresőmotorra optimalizált webhelyszöveg, a vírusvideók és a webalapú szemináriumok. Próbáljon minden lépésben értéket nyújtani ügyfelei számára. A bejövő és a kimenő hirdetések között a bejövő marketing arra összpontosít, hogy értéket adjon az ügyfeleknek a követésért, megjegyzésekért, megosztásokért vagy bármilyen más elkötelezettségért cserébe, míg a kimenő marketing a márkájuk vagy termékeik népszerűsítésére összpontosít. Mindkettő kulcsfontosságú a marketingstratégiák lehető legjobb eredményének eléréséhez.

6. Hogyan kell választani az inbound marketing és az outbound marketing között?

A bejövő és kimenő marketing közötti dilemma rendezéséhez nézzük meg, hogy mindegyik milyen értéket ad egy vállalkozásnak. Ez nagymértékben függ a vállalkozás általános céljától és attól, hogy pontosan mit szeretne elérni. A bejövő marketing általában olyan célzott informatív digitális tartalomra vonatkozik, amelyet az ügyfelek problémáinak megoldása és a termék jobb megértése érdekében jelenítenek meg. Költséghatékonyabbak. Könnyebben mérhető a megtérülés a közösségi médiában való hirdetéshez képest. A márka értékeit is tükrözik, és az első kommunikációs csatornát jelentik az ügyfél és a márka között.

A kimenő marketing olyan nem digitális tartalomra vonatkozik, amelyet az ügyfelek felé tolnak, hogy meggyőzzék őket a termék megvásárlásáról. Mivel ezek többnyire telemarketinget, médiahirdetéseket, például bannerhirdetéseket, rádió- és televízióhirdetéseket, valamint e-mail csatornák felhasználását foglalják magukban, elérésük korlátozott a bejövő marketingstratégiákhoz képest. Ha összehasonlítjuk a bejövő és a kimenő marketinget, akkor a bejövő marketing rugalmasabb, és több csatornát is magában foglaló, mindenre kiterjedő stratégia. A kimenő marketing segítségével azonban népszerűsítheti a helyi közönséget. Mindkettő előnyös, és az Ön igényei szerint testreszabható.

Új publikációk:

Ajánlott