Bejövő potenciális ügyfelek: A bejövő érdeklődők generálásának optimalizálása

Az új érdeklődők különféle marketingcsatornákon keresztül találhatják meg vállalkozását: a fizetett keresés, a tartalomra optimalizált blog, a szájhagyomány, az e-mailes feliratkozási űrlapok és a közösségi média gyakori bejövő potenciális ügyfelek generáló eszközei.

Az egyik vállalat úgy határozza meg a bejövő érdeklődőt, mint „olyan személyt, aki azzal a szándékkal keresi fel a vállalatát, hogy többet megtudjon az Ön termékéről vagy szolgáltatásáról, és potenciálisan megvásárolja azokat”.

Bár a bejövő és a kimenő potenciális ügyfelek generálása egyaránt fontos összetevője marketingstratégiájának, mi a bejövő potenciális ügyfelek megközelítésének optimalizálására fogunk összpontosítani.

Mi a különbség a kimenő és bejövő potenciális ügyfelek között?

A bejövő potenciális ügyfelek eltérnek a kimenő potenciális ügyfelektől, amelyeket megszakításos marketingnek is neveznek, amelyek olyan potenciális ügyfelek, amelyeket a cég hideghíváson vagy e-mailen keresztül közvetlenül megkeres. A kimenő potenciális ügyfelek generálási stratégiáit eredetileg a hagyományos háztól-házig értékesítési gyakorlatok mintájára alakították ki.

Egyszerű módja annak, hogy megjegyezze a különbséget a bejövő és kimenő potenciális ügyfelek között: a bejövő potenciális ügyfelek „bejönnek” a vállalkozásba, míg a kimenő potenciális ügyfelek megkereséséhez „ki kell mennie”.

A marketingügynökségek fókuszukat és kiadásaikat a kimenőről a bejövő taktikákra helyezik át. Egy friss felmérés feltárta, hogy a mintában szereplő marketingesek teljes költségvetésük 23%-át kimenő marketingre, 34%-át bejövő marketingre költötték.

Összességében a bejövő marketing általában olcsóbb, mint a kimenő, különösen idővel. Ugyanez a felmérés azt mutatta, hogy a bejövő potenciális ügyfelek átlagosan 61%-kal kevesebbe kerülnek, mint a kimenő ügyfelek, és az átlagos potenciális ügyfelek költsége 80%-kal esik vissza „5 hónapnyi következetes bejövő marketing után”.

Példák a bejövő potenciális ügyfelekre

A legtöbb bejövő lead-generáló eszköz olyan kiváló minőségű, optimalizált tartalom létrehozásán alapul, amely új érdeklődőket vonz.

Olvasni:  Jogi információk eltávolítása a Google keresési eredményei közül

A sikeres bejövő érdeklődők generálása a megfelelő figyelem felkeltéséről szól. Hogy a marketinggurut idézzem David Meerman Scott:

“Ez már nem a The Today Show bemutatásáról szól, hanem arról, hogy olyan tartalmat hozzunk létre, amely megtörténik vonz A mai műsor.”

A rengeteg lehetőségnek köszönhetően a megcélzott közönségnek valami kifejezetten érdekesre vagy egyedire van szüksége a márkánál. Ezt szem előtt tartva a bejövő potenciális ügyfelek néhány gyakori kategóriája:

SEO

A legtöbb esetben az ügyfelek a keresőmotorjukon keresztül felfedik, hogy pontosan mit keresnek. Webhelye SEO optimalizálásával a Google feltérképező robotjai úgy indexelik webhelyét, mint releváns bizonyos témákhoz, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az ügyfelek kereséseihez.

Ez döntő fontosságú a bejövő potenciális ügyfelek generálási stratégiája szempontjából, mert a vezető forgalom 33%-a a legmagasabb rangú Google-eredményre kerül, míg csak 17% a második helyen álló listára.

Egy egyszerű SEO audit eszköz használata az egyik legköltséghatékonyabb módja annak, hogy webhelyét optimalizálja a bejövő potenciális ügyfelek számára.

Blogok

A blogok kulcsfontosságú módja annak, hogy a legtöbb vállalat forgalmat generáljon webhelyére a bejövő leadek létrehozása érdekében. A blogoknak mindig SEO-optimalizáltnak kell lenniük (lásd fent), hogy biztosítsák a keresők és a tartalom közötti egyezést.

A kiváló minőségű blogok a márkáját tekintélyként helyezik el egy témában, így a leadek nagyobb valószínűséggel lesznek vásárlók.

A B2C blogok kulcsfontosságúak a bejövő potenciális ügyfelek megszerzésében: a bejövő vásárlók 68%-a olvassa az általa követett márkák tartalmait.

A blogok a B2B cégek számára is fontosak; ezeket az ügyfeleket azonban a még részletesebb és szigorúbb tartalom érdekli, ezért a B2B tartalomstratégiának tartalmaznia kell a fehér könyveket és az e-könyveket is.

E-mail feliratkozás

Az e-mail-beiratkozás többféleképpen lehetséges:

 • Iratkozzon fel a napi/heti hírlevelekre
 • Ingyenes termék letöltése (általában valamilyen útmutató)
 • Játék, kvíz vagy valami más szórakoztató

Az e-mail feliratkozásoknak nem kell feltűnőnek lenniük, de az egész webhelyen jelen kell lenniük. Az is segít, ha olyan ösztönzőket tartalmaznak, mint például egy ingyenes útmutató vagy egy 3 perces kvíz. Ennek figyelemfelkeltőnek kell lennie. Az e-mailes feliratkozási űrlapokat csatolni kell a webhelyén található ólommágnesekhez, például ingyenes sablont, ha Ön tervezőcég, vagy ingyenes mintát szépségmárkák számára.

Olvasni:  Shopify SEO: Az Ultimate SEO ellenőrzőlista 2024-ra

Amint a bejövő potenciális ügyfelek megadják e-mail címüket, a vállalat célzott tartalmat és ajánlatokat küldhet nekik, amelyek érdeklik őket, ami végül eladáshoz vezet.

Közösségi média

A legtöbb sikeres bejövő leadgeneráló kampány a célközönség meghatározásával kezdődik, és ez különösen igaz a közösségi médiára. Valószínűleg szüksége lesz néhány fizetett hirdetésre, hogy új követőket szerezzen, és fontos tudnia, melyik platformba érdemes befektetni.

A közösségi média legújabb demográfiai kutatásai például azt mutatják, hogy a Facebook még mindig az élen áll a legtöbb korcsoport között, és a YouTube nagyon közel áll a havi aktív felhasználók számát tekintve.

A bejövő érdeklődők generálása a közösségi médiában valóban az organikus közösségi oldalra vonatkozik (azaz: tartalom közzététele a közösségi oldalon fizetett hirdetések nélkül). De lehet, hogy hallottál már néhány marketingszakembert, akik azt mondják, hogy a közösségi média ma már „fizessen a játékért”. Miközben az organikus elérés csökken, egyes szervezetek még mindig kiváló szintű organikus elérést kapnak (30, 40, akár 50% vagy magasabb) a tartalom alapján.

Az organikus elérés határozottan nem halt meg a közösségi oldalon. Csak meg kell mérnie, hogy mekkora a jelenlegi organikus elérési aránya, és elemeznie kell, hogy milyen tartalom éri el jobban az organikus elérést, mint mások.

Hogyan szerezhet több bejövő érdeklődőt

Bár a fent felsorolt ​​összes eszköz külön-külön is hasznos, az ideális stratégia az összes bejövő potenciális ügyfelek generálási technikájának rendszerezése.

A potenciális ügyfelek generálását például egy olyan folyamatnak tekintheti, amely a tartalommal kezdődik.

 • Tegyen közzé SEO-optimalizált tartalmat blogján és webhelyén
 • Optimalizálja tartalmát a közösségi megosztáshoz, és linkelje vissza a tartalmat a webhelyére
 • Integráljon ólommágneseket (ingyenes letöltések, különleges események, ajándékok) a webhelyébe
 • Adjon hozzá e-mailes feliratkozási űrlapokat webhelyéhez
 • Csatornázza az összes feliratkozást és a felhasználók által generált információt egy Customer Relationship Management (CRM) eszközbe
 • Használja CRM-eszközét, hogy kifejezetten célzott tartalmat küldjön a potenciális ügyfeleknek

Ideális esetben ennek az áramlásnak egy megerősített hurkot kell létrehoznia, amely jó tartalommal kezdődik és végződik. Azáltal vonzza az ügyfeleket webhelyére, hogy tartalmat generál, és megkönnyíti annak megtalálását. Könnyítse meg a potenciális ügyfelek érdeklődésének kifejezését, és adjon önkéntes e-mail-címet, vagy kövesse közösségi csatornáit az e-mailes feliratkozási űrlapokhoz csatolt nagy értékű lead mágnesekkel. Ezen információk birtokában konkrétan megcélozhatja őket érdeklődésükre optimalizált tartalommal.

Olvasni:  Mik azok a belső adatok, és hogyan használják fel őket a PPC kampányokban

Idővel ez segít olyan potenciális ügyfelek bázisának kialakításában, akik megbíznak a márka véleményében, és vásárlás előtt ajánlásokat kérnek tőle.

Kimenő vs. Bejövő potenciális ügyfelek: mindegyik előnyei és hátrányai

Míg a kimenő marketing (TV-hirdetések, hideghívások) a hagyományos marketing gyakorlatok központi eleme volt, ma a márkák 32%-a csökkenti kiadásait annak érdekében, hogy növelje tartalommarketing-stratégiájára fordított kiadásait.

Elmagyarázzuk a bejövő marketing előnyeit és hátrányait a kimenőhöz képest.

Kimenő potenciális ügyfelek: előnyei és hátrányai

Míg a kimenő leadek proaktívabbá tehetik a marketingcsapatot, hosszú távon drágábbak és kevésbé hatékonyak lehetnek.

Előnyök:

 • Ismerős formátumok – reklámok, hirdetések, hideghívás
 • Rövidített értékesítési ciklus – azonnal kaphat igent vagy nemet
 • Azonnali visszajelzés a vezetőktől és az értékesítési csapattól

Hátrányok:

 • Az online kattintások kevesebb mint 10%-át generálja
 • A költségek idővel statikusak maradnak
 • Negatív asszociáció a kéretlen levelekkel, telemarketingesekkel
 • A blokkolási/hirdetéskihagyási technológia növekedése
 • Legalább 61%-kal drágább, mint a bejövő leadek generálása

Bejövő potenciális ügyfelek: előnyei és hátrányai

A bejövő potenciális ügyfelek kampányai bizonyítottan magasabb ROI-t biztosítanak, ha helyesen hajtják végre őket. Egy tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a bejövő marketing potenciális konverziós aránya 30-szor magasabb, mint a kimenő marketing.

Előnyök:

 • Több lead – akár háromszor több, mint a kimenő marketing
 • Az egy leadenkénti költség idővel csökkenő
 • Jobb vásárlói élmény – az ügyfelek 82%-a szívesen olvas márkák releváns tartalmait
 • Könnyebben követhető a ROI
 • Jobb lead szegmentálás

Hátrányok:

 • Lehetséges, hogy sok csatorna kezelhető
 • Hosszabb értékesítési ciklus
 • Az értékeléshez az analitikához kell kötni

Láthatjuk, hogy egy sikeres stratégia a bejövő leadek generálására leginkább konkrét, célzott célokon, némi türelemen és egy jó nyomkövető rendszeren múlik.

Olvasni:  Minden idők 10 legjobb vírusos PPC-kampányvideója

3 kreatív bejövő érdeklődő generálási ötlet

Az egyre zsúfoltabb digitális környezetben hogyan érheti el, hogy tartalmai kitűnjenek és vonzzák a bejövő vezetőket? Íme három kedvenc ötletünk a kezdéshez.

1. Optimalizálja a SEO-t

Ez alapvető fontosságú a bejövő leadek generálásához, mivel a SEO az, ami növeli a webhely SERP (Search Engine Result Page) helyezéseit, és segít a bejövő érdeklődőknek megtalálni az Ön webhelyét, nem pedig a versenytársét a keresés során.

Nem kell azonban gondosan átírnia webhelye minden részét. Egy egyszerű SEO audit és jelentéskészítő eszköz, például a Ahrefs segítségével meghatározhatja, hogy webhelye mely területeit kell optimalizálni.

2. Podcastok

Alapján Racheal Cook a Forbes-ban:

“A podcast-hallgatók rendkívül elkötelezettek és hűségesek kedvenc műsoraikhoz, gyakran hetente hat órán keresztül vagy annál többet hallgatnak podcastokat. Ez egyben óriási ok arra, hogy saját podcastot vezessenek!”

Míg a podcastok elkészítése időbe telik, viszonylag olcsó az elkészítése. Jó forrást jelenthetnek a bejövő potenciális ügyfelek számára a kis, de elkötelezett követőkkel rendelkező, szűk körű vállalkozások számára.

3. Chatbotok

A bejövő leadek kezelésének egyik fő nehézsége az eltartható munkaórák terhelése. A chatbotok képesek kezelni néhány alapvető kezdeti megkeresést, ami időt szabadít fel a személyzet számára. Ez azt is lehetővé teszi, hogy az új érdeklődők a saját feltételeik szerint kapcsolatba léphessenek egy új céggel, mindössze egy Facebook- vagy Instagram-hirdetésre kattintva, anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy egy hosszadalmas értékesítési beszélgetés csapdájába esnek.

Larry Kim, alapítója MobileMonkey szerint a chatbotok az egyik legköltséghatékonyabb módja a potenciális ügyfelek generálásának és a potenciális ügyfelek gondozásának.

“A chatbotok a potenciális ügyfelek generálására irányuló marketing taktika egész sorában használhatók, például csepegtető kampányokban bizonyos csatornákon, például a Facebookon és az Instagramon, vagy a kifinomult omnichat marketingben.”

Alsó vonal

A bejövő leadek felbecsülhetetlen értékűek, mert olyan potenciális ügyfeleket képviselnek, akik aktívan próbálják megtalálni azt, amit Ön elad. A webes tartalom optimalizálása több bejövő lead generálására nagyszerű módja az új növekedés elősegítésének.

Tudassa velünk a Twitteren @seoptimer milyen bejövő potenciális ügyfelek generálási stratégiái működnek az Ön számára.

Új publikációk:

Ajánlott